- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hívószám-hamisítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
HTPC-t fogok építeni film és desktop célnak hamarosan (játékra használat nélkül). A követelmények, amik fixek:
* alaplapi raid 1 (mirror) támogatás, intel chipset
* 2 magos intel processzor
* megfelelő integrált grafikus chip (i3/i5?)
* 1 db 5.25-ös hely a DVD írónak
* fanless hűtő, esetleg halk jobb táp hűtő
* lehetőleg minél kisebb pc ház legyenÁr: áfásan hdd-k nélkül maximum 160 ezer, de inkább kevesebből jó lenne, ha kijönne...
Ami érdekel mit ajánlatok, konkrét típusok, fontossági sorrendben nekem:
- ház, aminek van 1 db 5.25-ös helye a DVD írónak
- tápegység (ha nincs a házban) és megbízható, csendes
- processzor hűtő, ami csendes
- alaplap (integrált vga-val), ASUS nekem bevállt, ezt preferálnám, esetleg Gigabyte
- processzor: i3/i5, vagy inkább atom-ok?Más nem is kell, mármint ram-nál kingston-ra gondoltam, az a legkönnyebb része.
Köszönöm a javaslatokat, akár egyenként is.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Ja, még valami: távirányító! Van olyan ház, amihez adnak távirányítót.
Codegen MX-31-A2 300W MINI ITX ház + kártyaolvasó + távirányító
Ez ismerős valakinek? Ez szimpatikus lenne, de a Codegen tápegység az nem az, de biztos külön is lehet valami távirányítót venni. Mi vált be nektek?
-
fgordon
senior tag
válasz heckbert #9250 üzenetére
Én is keresek távirányítót, de infrásat nem akarok... Még 10 éve vettem pár ezer Ft-ért olyat, ami com porton kommunikálva tökéletes, de olyan távirányítót akarok már (mert működik és van), csak ami nem ilyen infrán keresztül menne, tehát nem kellene rálátnia a vevőre a küldőnek... Érdekes, hogy kevés ilyen van, vagy irreálisan drágán...
-
fgordon
senior tag
Akkor pontosítok: fogyasztás NEM SZÁMÍT, csak hogy csendes legyen, és jó lenne intel i3/i5 procit csendben hűteni, integrált VGA-val, vagy ugye a prociban van...
Mit bír ez az ASROCK ION-os Atom Dual Core 330 proci, 720p-s filmet is elvisz, vagy 1080p-t is?
Milyen házat javasoltok Micro vagy kisebb méretben, amiben elfér egy normál táp?
-
fgordon
senior tag
Mit gondoltok erről?
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Ennél egy i3/i5-ös Sandy Bridge belső vga-val gyorsabb lesz?▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Melyik házat vennétek? Szempont, hogy 1 db 5,25-ös, és 2 db 3,5-ös hely legyen benne (2 db hdd-nek).
Enermax fma2 eg465ax-ve tápot tervezek majd belerakni, ha nem elég megbízható az alap táp.
THERMALTAKE Ház Mini ITX Element Q 200W Táppal, Fekete
CHIEFTEC Ház Mini ITX 180W BT-02B
PoV ITX PVRCTOKYOB fekete ház 180W
Codegen MX-31-A2 ITX 300W házAz utóbbinál biztos táp csere lenne, a megbízhatóság (hiánya) miatt.
-
fgordon
senior tag
Tud valaki olyan USB-s távirányítót, ami standby-ba tudja rakni a gépet, és fel is tudja ébreszteni Windows alatt? Esetleg úgy is, hogy nem lát rá a távirányító a vevőre, tehát nem feltétlen infrás?
Köszönöm.
-
fgordon
senior tag
válasz canniball #9612 üzenetére
Nekem egy haverom hoz valami olyan új távirányítót a jövő hét végén, vagy ha találkozunk, ami bár infrás, de 2 usb kábel jön ki belőle:
1 * egyikkel összekötöd a géppel, hogy az infra jelet küldeni tudja
2 * a másik usb-t pedig átalakítja egy PWR/bekapcsoló formátumú alaplapi formátumra, amit a bekapcsoló gombra dugod rá az alaplapon, és a továbbcsatlakozójával az eredeti bekapcsológombot.
Tehát ez a távirányító megoldja a bekapcsolást is! Hiszen USB-n felveszi az áramot, hogy menjen az infra fogadó, és ha jelet kap, bekapcsolja a gépet úgy, mintha kézzel bekapcsolnád a gépet. Állítólag ősrégi gépekkel is működik ez a funkciója.
A távirányítója ha jól emlékszem 2 AA-s elemmel megy, és lehet az egeret is lehet vele irányítani, ebben nem vagyok biztos. Ja, és olcsó...
Ha érdekel valakit, hogy mennyire vált be, jövő hét végén, vagy amikor megkapom, elmondom, milyen.
-
fgordon
senior tag
Tudtok olyan házat, amin van "gomb", mint sok média player-en, ami "one touch backup"-ot csinál USB-ről, tehát ha megnyomom a gombot, akkor a bedugott USB tartalmát felmásolja dátumozva egy könyvtárba.
Ilyet HTPC-vel hogy lehet megoldani?
Linux-on biztos lehet rá okos script-et írni, lehet van Win-es program is. De a külső gomb hogy lesz megoldva?Tehát hogy még a képernyőt se kelljen nézni, se egér, se billentyűzet, csak boot, rádugom, domb, és kész az usb-s cucc felmásolása....
-
fgordon
senior tag
válasz dabadab #9660 üzenetére
Köszönöm.
Igen, de a bekapcsoló gombot én a ki/be kapcsolásra használnám.
A pánik gomb nagyon vicces Azt ismertem.Létezik olyan HTPC-s ház, amin van plusz gomb, ami le lehet kérdezni?
Ez lenne a megoldás.
NAS szerű kivitelezésben látnám a szépségét, lásd: házon lévő gomb, és led visszajelzés.Úgy néz ki, a célhardverek előnye, hogy van rajtuk ilyen "one touch copy" gomb, szép, ízlésesen néznek ki és jól ki van találva a visszajelzés is, lásd amikor másol, villog, amikor kész, kialszik, stb. Ha hiba van, máshogy villog, stb. Szóval ezt nem olyan egyszerű kivitelezni, már látom...
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
Én nem vennék Samsung HDD-t, maximum raid-ben használnék, ha a másik HDD nem Samsung, hogy ne legyen adatvesztés... Az összes Samsung HDD tönkrement garancia/előtt után, amiket használtunk... A Western Digital-okkal kevesebb a szívás, főként Raid változatokat használunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest