- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58499 üzenetére
Persze, mehetne HDMI-s erősítőn is, de végfokok lesznek hamarosan. Egyébként mai avr-ek elképesztően túlárazottak, erős minőségi kifogással. Pc processz és vegfokkal olcsóbban lehet sokkal jobb minőséget elérni. Amit a Cavern tud, annak a közelében nincs az avr-ek szobakorrekciója.
-
hm15
senior tag
válasz
VoidXs #58486 üzenetére
Esetleg ha a Creative háztáján nézelődve, Win 11 támogatással:
Sound BlasterX AE-5 Plus
THD + N0.00032%
DAC: 122 dB - ESS SABRE32UltraSound Blaster AE-7
ESS SABRE-class 9018
DAC: 127 dB
0.0001% (DAC)Utóbbi húzós már árban, ellenben impresszív felépítésű. Esetleg van ezekről tapasztalatod, annak tekintetében amire használjuk, egyáltalán az AE-7 van annyival jobbaz 5-nél, hogy megérje az árkülönbséget?
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58485 üzenetére
LAV filter dekodol HD hangig bezárólag, Cavern és EQ APO ekvalizál, majd a Xonar analóg sokcsatornás kimeneti jelét fogadja a végfok multichannel in sokcsatornás bemenete. Így működik a pc processzorként is, a hang pedig marad veszteségmentes.
Void: ez azért vicces, de nem vagyok meglepve.
Nem fancy hangkarit keresnék ha esetleg nem működik a Xonar, de ennél jó lenne megnyugtatóbb belső vagy külső hardver. Lemondtam a NUC-ról, akár belső kártya is szóba jöhet.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58483 üzenetére
Semmiképp nem akarom lekeverni, kiépített sokcsatornás házimozi van, HD hang mindenképp kell. A HTPC egyben az audio processzor. Dekódol PCM-ben, AVR pedig a sokcsatornás végfok, ami multichannel PCM-ben fogad veszteségmentesen. Később külön végfokok lesznek, HDMI audio bemenet nem lesz, ezért is kell a hangkártya.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58481 üzenetére
Win 10-en nálam működik a gyári driverrel hibátlanul.
Ha nem sikerülne 11-en, még maradhatna megoldásként külső USB-s hangkártya, de manapság erős minőségi kifogással találni külső kártyákat.
-
hm15
senior tag
Szerintetek egy Intel B760 LGA1700 (pl: Asrock B760M-HDV/M.2 D4) alaplapban Windows 11 OS-sel életre bírható még a Xonar D2X kártyám?
HTPC csere lesz és befolyásolná a hangkimenet a kiépítését. Vetítő és vászon ugrott, ezért mehet a VGA is madvr-ral együtt a levesbe. Hibrid otthoni gép lenne HTPC funkcióval UHD HDR tévével.
Core i3/i5 Intel UHD Graphics 730 int. grafikus karis procira gondoltam (pl:i3-12100), MPC-BE audio és video renderer megteszi hozzá. Az erősítőm is marad: Pioneer VSX-AX3 MC PCM bemenettel, Cavern EQ-val, ezért fontos a hang/hangkártya.
Még kérdés lehet EQ APO Windows 11 működése is, nincsenek már kompatibilitás problémák?
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58476 üzenetére
Igen, de rájöttem a feltételezhető okára, bár a miértre nem.
Ha megy a TV és bekapcsolom a HTPCT-t (újraindítás is ugyanez), akkor nincs HDR és 4096 a felbontás, utána állíthatok bármit, marad ez.
Ha azonban a HTPC-t előbb kapcsolom be, majd utána a tévét, akkor 3840x2160p HDR. -
hm15
senior tag
Hello,
Nemrég érkezett új szerzeményként a TCL 75c805 tévém, és nem igazán sikerül összehozni a HTPC-vel HDR szintjén. Win 10, RX 560 Radeon.
4 HDMI portom van, mindegyik porton működik, de csak az első újraindításig.
Felbontás hiba lehet, első 2 kép mutatja milyen formában működik, második kettő az újraindítások utáni képet mutatja.
Lényegében 3840x2160 (ajánlott) beállításnál minden OK, restartot követően 4096x2160 (ajánlott) beállításon már a HDR kapcsoló is eltűnik és hiába állítanám vissza 3840x2160-ra, nincs többé HDR.
Amikor működik a felbontás és a HDR, lejátszó probléma nincs, gyönyörűen átvitte a HDR-t automatikusan (MPC-BE). Végeredményben a 3840x2160(ajánlott) beállítást kellene visszahozni, de elvesztem.
-
hm15
senior tag
válasz
Visormail #55990 üzenetére
madVR ENVY van már, a PC-s verzió napi fejlesztése egyelőre leállt, ha később lesz, majd az is fizetős lehet. https://madvrenvy.com/
Nyilván egy több ezer font értékű lejátszót szoftveres alapját nem fogják ingyen hozzánk vágni, de legalábbis nem abban a formában, ahogy évekkel ezelőtt.
-
hm15
senior tag
Hálózat és Kodi kérdésem lenne. Adott több Windows 10 alapú PC és egy HTPC. Ezekhez csatlakozik egy nem 0/24 üzemelő NAS, szintén W10. A kapcsolat Windows SMB2, a lejátszó KODI.
Ha a HTPC bekapcsolás + Kodi start előtt már megy a NAS, akkor az IP alapon hálózati meghajtóként csatolt mappákat látja a KODI.
Azonban ha a HTPC előbb indul, majd utána kapcsolom be a NAS-t, akkor a KODI nem érzékeli a csatolt meghajtókat. Kilépve a Windowsba és a hálózati meghajtókra kattintva úgymond "felélednek". Ezután a KODI is látja a megosztásokat.
Adódik a kérdés - ami lehet egyszerű hálózati trükk és nem teljesen ON HTPC téma -, hogy van-e valami megosztási trükk, hogy a HTPC+Kodi érzékelje a megosztott mappákat automatikusan, miután a NAS elindul.
Nyilván a Windows PC-k mindig látják a megosztott mappákat, csak ha utóbb indul a NAS, akkor egy fájlkezelő frissítéssel - kattintással fel kell éleszteni.
-
hm15
senior tag
Madvr nelkul lehet.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #53088 üzenetére
Bődületesen ronda szegény.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52950 üzenetére
AMD pass-through jó, Nvidia már nem.
Igen, mint Dolby Vision és a HDR10+. De részletesen: Static vs. Dynamic Tone Mapping, és ez ajánlott: MadVR HDR. De lehet kell hozzá GTX 1070 vagy RX Vega 56.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52948 üzenetére
Megfelelő beállítással minden megy AMD-vel. Bray 3D, 4k HDR, 2 HDMI kimenet is. Nagyon erős VGA-val dinamikus HDR is, persze madvr azért majd mindenhez kell.
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #52883 üzenetére
Kösz!
(#52880) SunMount3r
Az i13 amit korábbi hozzáaszólásodban linkelsz nagyon rendben van, ára kissé húzós, de nagyon tetszik.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52880 üzenetére
Logitech Harmony mellé kell infrás vevő is a PC-be? Esetleg a beépített infrás házakkal kompatibilis? Igazából hagyományos távirányító formát keresnék.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52817 üzenetére
Felskálázást írod, arra az RX 560-am is nagyon kevés ha 4k kell, gondolhatod a 2400G-t. Kell egy GTX 1060 minimum, vagy ennek megfelelő AMD. De fordítva is igaz, az RX 560 még épphogy elég csak 4k HDR ---> 2k SDR-re, a maximumtól messze van. Egyik kimenet megy nálam a vetítőbe, másik TV-be. Bőrömön érzem mennyire kevés az 560 és kellene lépni feljebb.
Bizonyos szemszögből a 1030 HTPC, valahol meg játékszer, nekem semmire nem lenne elég, főleg nem projektorra kirakva.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52714 üzenetére
Lehet rá igény ha jó minőségű a rip, méretben töredéke az eredetinek.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52677 üzenetére
Igen, elvben nem lehet különbség egy tömörítés kicsomagolásánál, de a gyakorlatban mégis van. A miértjét nem tudom pontosan.
-
hm15
senior tag
válasz
_Smooth #52673 üzenetére
Ha Atmos nem kell, akkor nincs feltétlenül óriási különbség abból adódóan, hogy az erősítőd vagy az rpi dekódolja a HD hangokat. Ha az rpi PC-hez hasonlóan küldi a teljes többcsatornás PCM hangot az erősítőnek, azt nem érezném problémának, de nem ismerem az rpi minőségét.
-
hm15
senior tag
Ahogy én olvasom, Windows alapú Kodit jobb lesz elfelejteni. Nincs már elegendő ember fejleszteni, teli van hibával, lassan javítják vagy sehogy.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52011 üzenetére
Nem ilyen egyszerű.
Vetített full HD képet nézek, 2,7 méterről 230 cm képátlót. Ha MadVR alacsony-magas minőséget kéne mondani 1080p forrásból, szerintem nem tudnám megmondani mikor melyik, viszont tuti, hogy nem nyúl bele a képbe semmi és ez felülír minden egyéb lejátszási módot. Ezen felül számtalan egyéb pozitív tulajdonság miatt kellhet MadVR, mint például felskálázással nagyon extrém durva is lehet a minőség különbség, egyben egyértelműen látható módon.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52008 üzenetére
Létezik GPU gyártói hardveres gyorsítás és képfeldolgozó algoritmus, mint nVidia, AMD, Intel. Bilinear, bicubic és max lanczos skálázást alkalmaznak, amiről tudjuk mennyire gyengék. Szerencsés esetben ezekbe nem nyúl bele a VGA driver, de erre nincs garancia! Bekapcsolhat mellé képjavítókat, melyek valójában csúnyán elrontják a képet.
Amint MadVR kerül a rendszerbe, kizáródik a gyártói alap algoritmus és a VGA driver szoftveres beállításai, csak a kimeneti szintet kell állítani. A MadVR elvégzi az összes feldolgozási folyamatot, egyszerűen fogalmazva megkerüli a teljes Windows szoftveres és driveres folyamatait. Végeredményben egy alap MadVR beállítás is jobb bármelyik üres MPC-nél, ahol kontrollálhatatlan ugyanez a procedúra.
-
hm15
senior tag
MPC (BE) audio és video decoder mióta LAV? Soha nem volt az.
(#52006) SunMount3r
A VGA drivert pont azzal zárod ki, hogy MadVR tolja át a képet. Elsőnek tanultam meg PC alapú lejátszásról, hogy a legfontosabb kihagyni a Windows szoftveres belenyúlást. Alap MPC és a TV belső lejátszója is borzalmas, mivel bármikor sérülhet az érintetlen képtovábbítás, nem beszélve a gyenge skálázó algoritmusokról. Igazság csak abban van, hogy kinek mire van igénye, és látja egyáltalán a tévéjén a különbségeket. Aki házimozizik, annak nem opció se a TV lejátszója, ahogy alap MPC se, ami ilyenkor GPU gyártói skálázást végez.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52000 üzenetére
MadVR mellett LAV-nak nincs köze a képminőséghez, dekóder. A HC-t már nem fejlesztik régóta, csak sufni verzió van belőle, ahol időközönként frissítik a filtert. Persze lehet manuálisan is. A BE saját filterrel rendelkezik, amit érdemes lehet LAV-ra cserélni.
-
hm15
senior tag
válasz
martinkeet #51880 üzenetére
Ha un dedikált HTPC, akkor CPU mindegy, 8GB memória és SSD rendszernek. VGA AMD RX 550 vagy 560 4K HDR miatt, ha pedig szétszaggatnád a VGA-t, mert fontos a 4k upscale minőség, akkor RX 580 + MadVR.
-
hm15
senior tag
válasz
martinkeet #51608 üzenetére
GD09 Silverstone, nálam RX 560 Radeonnal. HDD és proci hűvös, ahogy a VGA is, szinte hangtalan a gép. Másnak is van a topicból, szintén elégedett vele. Esetleg ennek a háznak ODD nélküli verziója.
-
hm15
senior tag
válasz
python1 #51356 üzenetére
Legjobb minőséghez MadVR kell, de ha full HD-t vagy 4k-t azonos felbontasú tévén nézel, akkor a MadVR se csinál kb semmit, ami hú de nagy minőség ugrás lenne normál gpu rendereléshez képest. A MadVR durva előnye mindig akkor mutatkozik meg, ha valamilyen irányban skálázni kell a képet, mint HDR/SDR, UHD/HD, SD-HD/UHD és ilyesmik.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51283 üzenetére
Nem arra gondolnak, hogy a MadVR 8bit dithering olyan jó, hogy nem kell Windowstól TV-ig 10bites kimenet? De lehet félreértem én is, mert sok logikát nem látok benne. És azért jobb az Nvidia mert 8bit HDR-t is tud, de az már nem számít nekik, hogy akadozik, mert kevesen látják.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51258 üzenetére
Hangra lehet, de neki HDMI van nem USB/ DAC. A kerdezőtől olvastam HTPC blogot, képben van.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51252 üzenetére
Kapcsolóüzemű és analóg táp is mérhető zajt visz a rendszerbe, ezért a tápolásnak lehet és van is hatása minősegre. A HDMI kábel persze agyzúzás, főleg mert HTPC és erősítő közé 1-2 méteres kábel tipikus, ahol szvsz kizart bármilyen különbség. Meg amúgy is, ne már.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51212 üzenetére
Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy nem mindegy honnan gyűjtöd az infót, de még inkább úgy kéne keresned, hogy a saját igényeidre támaszkodó helyről keresd. Jó példa lehet a konkrét kérdésed. Igen, az NGU algoritmus gyengébben fut AMD VGA-n, de a házimozis pont lekakilja, hogy 16 vagy 29 ms alatt renderel 1080/2160p képet, amíg nem dobálja a képkockákat. Semmit nem számít, tök mindegy neki, mert nem fog NGU-val SD Anime-ot felskálázni 24 inc 4k monitorra, 55 centiméterről vizslatva az éleket.
Sokkal nagyobb HTPC-s réteg a PC előtt ülő monitoron filmező, minden egyéb PC műveletet is HTPC-n végző felhasználó. Nekik teljes más igényeik vannak, többnyire ezekkel a példákkal találkoztál. Ez a réteg pont ellentéte a miénknek, nem a kadencia és hangminőség érdekli, gyakorlatban nem ritka, hogy 24p filmet 60Hz-es monitoron néz, halvány fogalma nincs miről beszélünk. Így kell mazsolázz a két tábor között, borzasztó nagy az eltérés, két totálisan különböző nyelv.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51206 üzenetére
Fel nem fogom mit nem értesz, azaz mégis, mert a házimozi topicokban nem látom a hozzászólásaid.
Szerinted egy több milliós házimozi rendszert ugyanúgy kell kiszolgálni, mint egy monitort PC hangszóróval? Gondolod 90-150 inch méretű vásznon ugyanazt látod, mint 24 inch monitoron vagy egy kisebb tévén? A mozisok nem AMD és GF táborra oszlanak, hanem a médialejátszójukat váltják ki kadenciahelyes és minden hangi normát kiadni képes jó minőségű HTPC-re. Ezért azt a VGA-t választják, ami kiszolgálja az igényeiket.
Amíg olyan választ kapsz a kérdésedre, hogy: The frame cadence issue is not that important and not really noticeable, addig pontosan tudjuk a felelet melyik táborból érkezik. Ha ezt a választ egy komoly videofil mozisnak mondod, hangosan kiröhög. Viszont a tévés-monitoros, PC-s vagy belépő rendszert használót tényleg nem érdekli a kérdés és megelégszik a válasszal.
Olvasd végig a HTPC mélyvíz topicot, azzal kezdtem én is. Akik szavai ott súllyal bírtak, egytől egyig "nagymozisok", az ő véleményükre lehetett adni, amit a valóság aztán igazolt. A számítástechnika modernizációt illetően évről évre nagyokat változik, de multimédiát tekintve HTPC szemszögből nem sokat, évek óta AMD-vel építkeznek akikről tudni lehet, hogy értenek a témához vagy házimozira kihegyezett PC-t építenek.
Többször már nem írom le, én ezek hatására egy RX 560-nal frissítettem a HTPC-m. Kadenciahelyes buhera nélkül, nincs hangja, Atmos és DTS:X is kifogástalan, HDR 60 is jó, SDR is. Csak álmodni lehetne kezesebb médialejátszót. Ha egyszer 1080-ról 2160p vetítőre tudnék cserélni, akkor kellene egy RX 570 vagy 580.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51204 üzenetére
2 csoport véleményét kevered. Profi mozisok és hobbi filmes PC aktivisták teljesen más szempontok szerint építik a gépeiket. A mozisok ahogy látom szinte kivétel nélkül AMD-znek, PC-sek többnyire GF. A házimozisoknak kadencia, HD hang és további hangi tulajdonságok, szín kimenetek, táp zaj és miegymás számít, a PC-sek azt se tudják miről beszél a másik csoport.
A PC-s viszont olyan szempontok szerint konfigurál, ami hidegen hagyja a dedikált filmes lejátszót építő mozist vagy hifist.
Engem is itt beszéltek rá AMD-re un. nagymozisok, már régóta tapasztalom miért, HD és 4k minden tekintetben hibátlan. Legalábbis amire használom.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51196 üzenetére
1080p-re 2GB VRAM is bőven elég, 4k-ra minimum 4GB+. LINK MadVR 4k HTPC. Olvasd át ezt is. Saját tapasztalatom, hogy 6GB minimum kell, ha erős VGA-val magas algoritmusok felskáláznak 4k-ra.
-
-
hm15
senior tag
válasz
BullZeye #51129 üzenetére
Sok éve Windows DSplayer Kodi plusz MadVR és LAV a HTPC alapja, lejátszója. Hasonlóval sem találkoztam azokból amiket írsz, főleg nem rendszeresen. Szépen megfér egymás mellett a Linux és Windows, kinek-kinek igénye szerint, csak beállítani kell tudni. Ha volt is gondom bajom, az mindig szoftveres volt és tudásbeli hiány, amin segítettek. Tök felesleges a másik ellen hangolni.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51122 üzenetére
Soha nem jobb összességében full HD képernyőn, mert az SDR konverzió nagy része szoftveres "találgatás", ezért a színek mindenképp pontatlanabbak. Amiben valóban lehet jobb, az a kép részletessége, vagy ha eleve jobb a 4k BD minősége.
Egy korrekt lapban G4560-hoz hasonló proci szerintem rendben van olyan VGA mellé, amit MadVR 4k-ra hajtunk.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51119 üzenetére
Az RX kártyák x8 üzemmóduak, mindenkepp x16 lapba raknám. Sokan mondják, hogy rendszer memória is jobb, ha minél több.
Ebbe az Intel lapba tuti nem raknám be az 570-et, nagyon visszafogná. Nekem az 560 volt Kabini integráltban, most már i3 alatt is érezhetően jobb MadVR-hoz. Továbbra is 4k-ra es magas MadVR-ra értendő, 1080p-re tök mindegy.
-
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás #51117 üzenetére
Bőven mi? Pusztán 4-khoz elég 2GB is. Felskálázni HD-t legjobb minőségben UHD-ra 6-8GB VRAM kell.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51115 üzenetére
Már írtam neked, hogy MadVR és 4k-hoz bizony kell. X8 módban fog üzemelni, és ugyanilyen fontos a VGA fedélzeti RAM is, legalább 6GB.
-
hm15
senior tag
válasz
martinkeet #51014 üzenetére
Szerintem az új Ryzen APU-k is alkalmasak 4k-ra, vagy valóban RX550.
-
hm15
senior tag
Windowsban a lejátszó szoftvert mindenképp konfigurálni kell, kivéve talán a Power DVD-t vagy a DVDFab Playert (4K UHD Media Player With Menu & HDR10 Support on 4K Ultra HD Blu-rays).
Minőségben egy MadVR alapú lejátszó sokkal jobb ezeknél, de elkerülhetetlenül mélyebbre kell merülni a beállításokban.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50961 üzenetére
Akármit 4k-ra skálázni.
-
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás #50863 üzenetére
Így van, szenved mindenki mindennel, miközben egy RX VGA akármilyen konfigban lejátssza még a bakelitet is.
-
hm15
senior tag
1080i-nél nálam a madVR vált frekvenciát és be van jelölve az automatikus deinterlacing. Kimenetek között 1080p50, 1080p59 és 1080p60 is szerepel, és így a madVR DXVA deinterlacinget alkalmaz, a skálázói maradnak a beállítottak. TV és Windows együtt videónak megfelelő frekvenciára vált.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50722 üzenetére
Kabini AM1 processzorom tudta 5 évvel ezelőttről. Azóta volt vagy 3 új generáció, egész biztosan tud 3D-t.
-
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás #50644 üzenetére
MadVR-ra RX550 nagyon kevés, azt mondanám reménytelen. Még az RX560 is erősen kompromisszumos.
-
hm15
senior tag
válasz
vallas #50543 üzenetére
Jó lett, enyém is kész van . Maradt a gyári hűtés, 40 fok alatt így is a rendszer. A VGA-t tudom egyedül forrosítani mikor a madvr kihajta a GPU-t. 3,5" HDD repült belőle, mert még az állvány is átvette a rezgését. ODD, 2,5" SSD és 2,5" HDD maradt benne, plusz hálózat.
4k-s RX Radeon alapú rendszer HDMI 2.0-val, OS: KodiDSPlayer + MadVR. A hardver i3 és 2x4GB RAM, de egy Pentium is bőven elég lenne. Végeredményben nagyon tetszik minden tekintetben.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50521 üzenetére
Én meg azoktól vagyok rosszul,
full bazári kinézetű.
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #50517 üzenetére
Az előlap egyedül műanyag valóban. Ezért olcsóbb mint a nagyobb testévre.
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #50514 üzenetére
Itt a reklám fotókon tényleg jobban nézett ki.
De amúgy szép és jó házikó, majd ha kész lesz megvillantom az előnyös oldalát.
Tervezek bele DVD-Blu-ray olvasót is.
-
hm15
senior tag
4k HTPC-t készülök építeni, amihez a GD09 Silverstone házat néztem ki. Iszonyat jó kiépítésű és az anyaghasználat is profi, de a fényezésének láttán infarktust kaptam. A teljes fedlap púpos, szörnyen néz ki. Kényelmes szerelni, VGA jól elfér, HDD-k és ATX táp is. Nem fogom kicserélni, mert nincs kedvem utaztatni, de ebben a kategóriában ez egy nagyon csúnya hiba.
És a hiba:
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50501 üzenetére
Simával nem, az lejátssza. Én már átraktam minden iso-t MKV-ba réges rég.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50472 üzenetére
Van még egy nagy különbség, játékgépbe erős processzor és sok memória kell, HTPC-be ezek elhanyagolhatók.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50455 üzenetére
Még a MadVR SDR is véleményes, asztalik otromba mind. Ez egy nehéz műfaj, legjobb lenne HDR-t átengedni. Az alap skálázókkal is van élet, persze ha 4k-ra kellene felskálázni, ebben kiemelkedő a MadVR.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #50452 üzenetére
Tudnak alapból is persze. És működne, hogy alap algoritmus megy és SDR. De minőségi SDR ugyanúgy erőforrást kíván, lefelé is skálázódik a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen autót vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged