- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam89
csendes tag
válasz
stigma #47970 üzenetére
EGL-es Kodit nem próbáltam, mindenképpen kellene GUI.
Mérgemben megint felraktam egy Win10-et, ugyanúgy nem volt jó a képrontók kikapcsolásával sem. Majd megint végigmentem az opciókon és a kontrasztjavítás be- és kikapcsolásával pedig hirtelen megjavult. Ez csak azért érdekes, mert ugyanazt a drivert pakoltam fel, mint a múltkor. Ugyanúgy állítottam be mindent. Rejtély.. de most lekopogom, jónak tűnik. -
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Építettem egy HTPC-t G4560-tal (MSI B250M Mortar, 4 GB Hyperx Fury 2400, Fsp hexa+ 400W, 320-as laptop HDD). Ez eddig gyönyörű történet. A megjelenítő egy Dell P2417H, ami egyébként a másik géppel kitűnően működik. Először Linux Mint 18.1 került fel, később egy Ubuntu 16.04.2 LTS, majd Win 10 (friss driverekkel), végül LibreELEC 8.0.1. Az általános képminőség mindenhol megfelelő (HDMI-t használok), viszont videólejátszás alatt csakis a Libreelec-kel kapok értékelhető képminőséget. Mint/Ubuntu/Windows alatt az összes videó úgy néz ki, mintha be lenne kapcsolva a korlátozott színtér. Win alatt a driverben amit lehetett a beállításoknál berhelni, kipróbáltam. Kodi, VLC (az még rosszabb...
, és MPC-HC/BE egyformán rossz. Ubi/Mint alatt találtam egy programot ami frissíti az Intel drivereket (meg nem mondom már a nevét), nem javított semmit. Itt mondjuk beállításokat se találtam egyáltalán. De a végeredmény ugyanaz, világos videólejátszás 3 különböző szoftverrel.
A LibreELEC a limited range kikapcsolása után pedig tökéletes.
Valamit ötlet esetleg? Jó lenne a Kodi mellé legalább egy használható böngésző, szóval váltalék LibreELECről. -
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Családon belül öröklődött géphiány miatt az AM1-es konfigom, és új gépet szeretnék a helyére. Azt már tudom, hogy valamelyik Kaby Lake Pentium lesz. Igaz, hogy amire én használom (W10, Kodi, MPC-HC, max. 1080p mkv, de inkább alatta, egy öreg 32"-os fHD TV-n) erősen túlzás a Pentium, viszont tavaly nyáron pl. az olimpiát 4-6 ablakban néztem, és szegény 5350-nek az már nem tetszett, szóval szeretnék egy kis tartalékot. A kérdésem igazából, hogy elég a HD610-es IGP-vel szerelt G4560 vagy érdemesebb a HD630-as G4600-at megvenni? Van köztük 10-12ezer Ft különbség, ami azért jelentős.
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest