- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
bajnokpityu #31215 üzenetére
"kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang."
Ez így nem teljesen igaz. A vékony és könnyű fal "membránként" viselkedik, a külső hang megrezegteti és átadja a belső levegőnek.... A vastag nehéz fal merev, nem rezeg. Más kérdés, hogy ha megkopogtatod, akkor vezeti a hangot, mint a panellákásokban... A gipszkartonnál én is tapasztalom, hogy akusztikailag jó, nem veri vissza a hangokat annyira, nem visszhangzik a szoba tőle. Viszont hangszigetelése nem jó, áthallatszik hiába a szigetelés közte....
Nekem is Fractal Design házam van, a teteje lemez, belül ragasztva vmi keménygumival olyan 3mm vastag lehet. Azon nincs semmi rezgés, de az egész házat nekem is rázza a vinyó, de emellett halok más zúgást is pl. a ház saját ventijeit....
Szóval még mindig ott tartunk, ahogy írtad, "a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod."
Nem elcsatolni kell a meglévő rezgést, hanem megszüntetni... A vinyót kell "szigetelni" a háztól, gumibakkal, parafával, vinyó cserével, vagy vinyót áthelyezésével egy másik szobába
Mivel jobb ha belevezeted a bútorba, ha "elcsatolod" ? Egy részét elnyeli, mert porózus, de más frekvencián, meg a bútor sugároz majd (jó az eredetinél jóval kevésbé). De mi van ha kemény felületre teszed a cuccot pl. márvány lap? Az ha merev állványon van? Pattog rajta mint a csapágygolyó... Szóval nem elvezetés, elcsatolás kell, hanem izolálni, megszüntetni, csillapítani kell a forrást...Ilyenre gondoltam még kipróbálni, a vinyóra vhogy ráaplikálni. Valahol megtaláltam az adatlapját is, van többféle keménységű, ezt nem tudom milyen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest