- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #58217 üzenetére
Alap esetben, én is(eredti hang).
De mikor a stream-ről származó anyagot,kell magyar szinkronnal néznem,akkor ez off-os.Nem is a hangnyomás hajszolása végett kérdem, csak kiváncsiságból.
Voltam olyan fórumtársnál ahol úgy küldte,hogy biztos nem tudnék egy filmet végig ülni.
Viszont, volt pont az ellentetje is. -
attiss66
senior tag
válasz
Dorian #58205 üzenetére
"Még jó, h az alapból hangosan elvégzett beméréskor a +10dB-es szub nem csapta szét a membránt
"
Na igen. A Denon AVC A11SR erősítőn van egy beállítási védelem a sub.-ra a limit. Pont ezért, nekem nem kéne azt kikapcsolni, akkor nincs gond, mert nem engedi torzításba a sub.-ot, akármi van. -
attiss66
senior tag
válasz
Dorian #58201 üzenetére
Na, ez nem semmi, ha VoidXs-el is így kísérleteztek a beállításon a Cavern-el, Amikor VoidXs találta ki a Cavern-t, te meg már "régimotoros" vagy a Cavern ügyben, akkor én mit szóljak?!
Most fogom kezdeni a mérést és ez nem az egyből mélyvízbe ugrás esete, hanem egyenesen az Óceánba egy hátast legmélyebb pontnál.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #58193 üzenetére
Ha rossz helyen van, a Cavern warning-ként megjegyzi a sarokban. Egyébként igen, a REW SPL-mérője szerint 10 dB-vel a többi felett kell lennie, viszont nem feltétlenül a saját beállításaiból, hanem szintén REW-es signal generatorral, mert az garantál fix kimenetet - a saját menü általában halkabban nyom a subra.
-
-
attiss66
senior tag
válasz
Dorian #58129 üzenetére
"Újramértem a htpc-vel, és most próbáltam ki. Hát, valóban van különbség a laptopos méréshez képest.
A mélyek mennyisége most már elég, de magasak terén is van változás, mintha korábban az is le lett volna nyomva. Amiben nem vagyok biztos, de úgy tűnik, mintha az egész hangzás "tisztább"? lenne, vagy gyorsabbak a hangi felfutások vagy ilyesmi."Ez jól hangzik.
Milyen hangkártyával mérsz a HTPC-ben? -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #58090 üzenetére
Elég az Editorban a config.txt összes filterét kikapcsolni.
Térd: ettől a frekitől kezd emelkedni a basszus.
Térbeli újrakeverés: ahhoz van, ha nem lennének a helyükön a hangszórók. A Trinnov tud még ilyet, és valamiért az amerikaiak benedvesednek tőle, pedig az 5.1-et konkrétan úgy találták ki, hogy mindegy, hol van a surround hangszóró. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #58090 üzenetére
De gondolom az a biztos, ha a config-nál kikapcsolom és újraindítom.
Kipróbáltam az új Cavernt. hát mióta utoljára láttam, megváltozott kicsit
A beállításaim:
Mérőjel hossz131072
Cél eq: magas
Crossovernél most majd kipróbálom a bypasst
Ami új:
térbeli újrakeverés: Ennek van bármi értelme, ha a Dolby-szerinti rendes helyükön vannak mind a 7.1 hangsugárzó?
Szobagörbe beállítások: mi az, h "térd"?Amúgy hepi van, mert működik usbhosszabbítóval és a pc-m ereje is elég a méréshez.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz
Dorian #57175 üzenetére
Win: Az OEM license a gépre szól (alaplap, notebook), ha SSD-t cserélsz az semmiben nem befolyásolja. Telepítés után tudod aktiválni. Mostanában már amelyik gépen egyszer aktiválva lett nem is kér CD kulcsot, hanem automatikusan aktiválódik. Rosszabb esetben beírod a kulcsot...
Ha BIOS-ig eljutsz olyan nagy para nem lehet. Ott nem látja az SSD-t?
Windows bootolható pendriveról be tudsz bootolni? Ha a Win telepítő látja a belső tárhelyet lehet SSD-t se kell cserélni csak újra húzni az oprendszert. -
Khaosz55
addikt
válasz
Dorian #57080 üzenetére
Ok lehetséges, de ha már házimozira költünk nem keveset, akkor az én véleményem, hogy a PC is normális legyen. Madvr-el hamar meg lehet zabáltatni a teljesítményt. Tegnap FHD-4K upscalineggel pillanatok alatt megette a 5800x3D proci + 2080super VGA-t. Visszább kellett vennem. Sima FHD-nél is lehet olyan beállításokat tolni amivel elfogy minden is.
-
bnorci71
addikt
válasz
Dorian #56307 üzenetére
majd ha lesz MadVr lejátszó arra vonatkozott a kérdés, jelenleg áttértem a tv Kodi lejátszójára, de mivel a legtöbb tartalom amit eddig néztem stream formában elérhető lassan nem kel a tv Kodija se
Borisz76 #56308
nyilván
,de ha normális a bitráta egy 480P film is teljesen vállalható egy 4K tv-n, de miért is nézzem azt amikor 899Huf nem a világ pénze és nézheti az ember ugyan azt DV-be
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #56262 üzenetére
madVRt 1080ra nem is alapbeállításon elviszi a 2400G integrált. olyan pici a fogyi, h lin előtápolható is, igy van, amiben jobb egy böszme VGAs rendertől. persze a nagy VGA élethűbb képest ad, de én pl eladtam VGAt, mert annyival nem jobb, amennyiért legyen a bányászoké..
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #56191 üzenetére
A portable meg nem portable mód csak annyi, hogy vagy a felhasználódhoz teszi a profil fájljait, vagy a telepítési mappába. Én nem tudok hátrányról.
Portable módban bármennyit felrakhatsz, csak máshova telepítsd, ne az alap helyére. Akkor teljesen külön lesz, mert nem fog osztozni a profil fájlokon.
-
Alien!
senior tag
válasz
Dorian #55970 üzenetére
nekem is csak azért van tartva a pc, mert fülessel filmezek és jó surround megoldások vannak rá (Dolby Atmos Headphone, NX wave, Hesuvi). Alapvetően elég lenne neked is egy régebbi 3. 4. gen SFF gép (Dell, HP) + 1030-as Nvidia kártya (passzív esetleg). kb 80-ból meg lehet úszni, kicsi és csendes, a célra tökéletes.
-
válasz
Dorian #55968 üzenetére
Várj!
Ha csak ennyi kell, akkor nem lenne érdemesebb neked filmre egy Amlogic-os box CoreELEC-kel? Van készre "szerelt" megoldás is: Khadas Vim3L HTPC Kit. (Van olcsóbban is más márka, de azzal neked több lenne a pöcsölés.)
Ezt el is rejtheted. -
válasz
Dorian #55966 üzenetére
Hardverileg Intel oldalon a 7. generációs (7000-es sorozatszámúak) Kaby Lake Core i5 vagy újabb procik után nézelődj, ami elbírná együtt a filmlejátszást, a konverziót (amihez amúgy kell majd a MadVR mindenképpen) meg az EQ-APO-t. Persze ezeket használtan...
(Jelenleg a 11. generációnál jár már az Intel, ill. 12.-et jelentették be nemrég.
AMD oldalon 2. vagy 3. generációs Ryzen APU-t is érdmes nézni, ezekben van Vega IGP is, a sima Ryzen procikban nincs, erre figyelj, ha nem vagy képben ezekkel.
RAM: általánosságban a 8GB most az arany középút.
Ház: nagyon nagy a választék, nézz szét kiindulásnak CaseKing-en, csak hogy képbe kerülj.
Dedikált VGA-t most hanyagolnám, olyan árakon mennek, hogy nem érdemes most venni.
Amúgy mennyit szánnál rá?Ui.: a 4K --> 1080p downscaling a legalja IGP-nek is megy már a hardveres gyorsításnak köszönhetően, de a HDR --> SDR konverzióra nincs szabvány, rengeteg megoldás (algoritmus) született már erre, legújabb (19-es) Kodiban már lehet ezek közül választani is, de állítólag ezt is jobban végzi a MadVR, ami meg GPU igényes feladat lesz. Low end gépen már próbáltam ezt, ment is a konverzió, de a színek nekem nem tetszettek annyira a színtér konverzió miatt. MadVR-rel nem próbáltam még.
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #55530 üzenetére
Lefoglalási szabály kéne rá, hogy ugyanazt kapja vissza, mert így csak a szerencsén múlik.
Mást nem tudok így előzetesen, innentől már az kéne hogy amikor fenáll a probléma, akkor kezded el megvizsgálni hogy mi van. Kezdésnek pingelhető-e, nas oldala bejön-e, nas logja mit ír, stb.
Nagyon távolról és nagyon messzire lőve azt mondanám simán ws-discovery / netbios master browser gond van, ami miatt néha nem találja. (Ezt egyébként cáfolná, hogy IP-vel feléve se megy a zenés cuccodon, de lehet más probléma is van, vagy véletlen egybeesés.)
Ezen túl ha nem az előbbi, akkor maga a NAS lehet még gond, de akkor annak látnád a logjában ha leveszi a sharejét vagy ilyesmi.
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #55528 üzenetére
Ilyen böngészéssel nem IP-t fog használni, azért mondtam az IP-t.
A NAS IP-je ugye router DHCP szerverén fixálva van, hogy mindig ugyanazt kapja?
Az SMB felderítés meg netbios névfeloldás sokmindentől függ, hogy épp jó-e vagy épp nem, ez okozhat ilyeneket hogy nem látod, meg látod meg ilyesmi.
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #55526 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a gépeknek a nas elérését úgy adod meg, hogy IP cím alapján. Hogy van most a kodiban?
Win sajátgépből honnan tűnik el? Az automatikus felderítés részről, vagy fel van véve oda valahova?
A zenelejátszóban a megszakad mit jelent? Hogy megakad a zene, vagy ugyanúgy nem éred el mint a többinél amit írsz?
-
MasterMark
titán
-
válasz
Dorian #55507 üzenetére
Nálad (ha jól emlékszem) két helyen szakadhat meg a kapcsolat: az erősítődbe épített switchnél, vagy a szolgáltatói modemnél. Én az erősítőre tippelnék első körben.
Egy külön switch-el kellene kipróbálnod, amivel az erősítőben lévőt helyettesítenéd.
Vagy kérj kölcsön, vagy vegyél akár használtan hardverapróról. Pár ezer forintos tétel. -
válasz
Dorian #55394 üzenetére
Ha nincs problémád a lejátszással, akkor maradhat így is.
Próbáld ki 512-vel, aztán majd látod változik-e valami.
Sport mód elvileg az energiatakarékos proci állapotokat tiltja le. Ennek zenehallgatásnál már lehet, hogy lesz hatása, filmnél nem hiszem, ha eddig sem volt gond. -
Skyner
tag
válasz
Dorian #55351 üzenetére
Megvolt a Cavern mérés, EQ APO-val megetettem a Cavern txt állományát, de REW-ben hiába szeretném ellenőrizni az eredményt, mintha a hang nem menne át az EQ APO-n.
Film és zenelejátszásnál ha ki-be kapcsolgatom az APO beállításokat hallom a kölünbséget, csak REW-ben nem tudom mérni.
Biztosan az a gond, hogy nem tudom a Direct Soundot beállítani. A hangeszközöknél látom a Marantz erősítőmet, amit korábban sokcsatornásra állítottam + 24/96-os értékkel, de a hangeszköz részénél "Intel megjelenítő hang" van, amit nem tudok Direct Soundra állítani.
Valamiféle külön drivert kellene letöltenem ehhez? DirectX van a laptopomon, Intel integrált és dedikált Nvidia 950M videokártyával. HDMI az Intelt használja, próbáltam átállítani Nvidiára, de akkor meg nem látja a hangeszközöknél az erősítőmet.
A laptopom Intel i7, de csak 5. generációs. Csak próbából állítottam be, hogy a HTPC lesz-e az utam és eddig úgy néz ki igen, persze nem ezzel a laptoppal, úgyhogy kérlek ajánljatok nekem alaplapot, videokártyát, procit, memóriát egy konfigurációhoz.A kérdésem még mindig áll, hogy Windows 10 64 bit op.rendszeren hogyan lehetne beállítani a Direct Sound hangkimenetet?
-
válasz
Dorian #55352 üzenetére
Vagy az lehetne még opció, hogy a Daphile-t felrakod egy másik (kis) SSD-re és akkor nem kell pendrive-ot dugdosni.
Szerintem az is telepít GRUB-ot, és abban be lehet lőni a boot sorrendet, meg azt is, hogy mennyit várjon boot előtt, míg kiválasztod melyik rendszer kell.
A telepítés idejére meg lehúzod a Win-es SSD-t.
Ez persze igényelne némi parancssoros munkát. -
Skyner
tag
válasz
Dorian #55344 üzenetére
"Nem ìgy van. HDMI-n is ki tudsz küldeni kikòdolt, ès EQ-APO-val moddokt sokcsatornás hangot.
Nem kell hangkártya."
Köszönöm szépen a válaszodat, de azt mégis hogy lehet megoldani?
Milyen lejátszó programmal, milyen beállítással valósítható ez meg?
Sokcsatornás hangnál van valami korlát, pl. DTS még oké, de True-HD már nem? -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #55317 üzenetére
Este kipróbáltam. Ha lekapcsolom az AVR-t, akkor is az marad az alapértelmezett hangeszköz, de a hangbeállítások visszaállnak 2.0 16/48-ra.
#55322 MasterMark:
Az oprendszer Win 10 Home (legális, aktivált)"Pontosan ez akkor minek is a beállítása ahonnan ez eltűnik?"
Ez a másik problémám, a biosban: Boot-sorrendnél beállítom elsőnek a pent, másodiknak az SSD-t, és ha kihúzom a pent, a bios elfelejti, hogy az volt az elsődleges, ha újra visszadugom, akkor is marad az SSD elsődleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Mini-ITX
- Linux felhasználók OFF topikja
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest