- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58275 üzenetére
"Van 5.1 side és 5.1 rear kiosztás is"
"amatőr rippelés miatt ilyenek"
Valószínűleg igen, mert talán még az infóban is side-5.1 szerepel"Ha bármelyik csatornát két helyre kevered, 0.707 a helyes érték (constant power)."
Na itt valami anomália van, mert korábban (évek) sztemveled beszéltük, hogy ha az oldalsó sr-okat a hátsókon is meg akarom szólaltatni, akkor az oldalsókat 0,74 (vagy 0,76 nem emlékszem, otthon megnézem)-os szorzóval irányítsam át a hátsókra. És így nekem úgy tűnik rendben is van a balansz. Vagy lehet, hogy 0,71 amiről beszéltünk és akkor az már majdnem annyi? De akkor csak a hátsó kap 0,71-es szorzót, nem mind a négy, ugye? -
Dorian
félisten
Van egy kis problémám, mivel az idei évben sokáig kimaradt a filmezés, hátha valaki már belefutott. Nemrég volt több Win frissítés is, nem tudom köze lehet-e hozzá, vagy valami újabb virágbolti formátum, amit nem kezel jól a lejátszóprogi, vagy csak elcseszett virágbolti kódolás, bár szinte csak remuxot kölcsönzök.
Szóval a jelenség:
Újabban beszerzett 5.1-ként jelölt filmeknél nem az oldalsó, hanem a hátsó sr-okból szól a hang, ennek megfelelően szar térrel. Ha az EQ APO-ban beállítom az oldalsók hátsókra irányítását, akkor egyik sem szólal meg. 7.1-es film rendben volt.
Win hangbeállításoknál mindig az a hangszóró szól, amire rábökök, tehát elvileg jó.
Néhány régebbi filmbe belenéztem, ott a 7.1 és 5.1 is jó helyről szól, utóbbinál a hátsókra kiterjesztés is jól működik. De jut eszembe, mégis volt egy régebbi 5.1, ami ugyanígy nem jó helyről szólt.
MI a fene lehet? -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #58219 üzenetére
Én meg lavírozok a "fasza hangos mozi" és az "egy film alatt csak párszor szóljon rám a feleségem, ha túl hangos" között. Tegnap ez a First Man esetében nem nagyon sikerült
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #58208 üzenetére
Nem tudom milyen hangosan filmezek. A feleségem szerint hangosan
De nem hangnyomás-verseny ez sztem. Én mindig úgy lövöm be a filmet, hogy a párbeszéd olyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének, aztán innentől a film dinamikáján múlik, milyen csúcsok lesznek. Egy normálisabb filmnél ilyenkor nem lehet érteni, mit mond a melletted ülő. -
Dorian
félisten
válasz
attiss66 #58202 üzenetére
Egyszerűen figyelmetlenség volt részemről, Void meg távolról, egy görbe alapján a sok hibalehetőség közül egy másikra gondolt.
De így legalább tudjuk azt is, hogy az EQAPO hatasa mindkét módon hatastalanítható ideiglenesen.A szub esetében pedig lehet, h az AVR-em a szub jelszinthez alapból hozzáadja bejövő jelnél a +10dB-t, a csatorna hangerőknel (állítása nem bejövő jel, hanem az avr generálja a rózsazajt) hiába van ugyanoda állítva. Még jó, h az alapból hangosan elvégzett beméréskor a +10dB-es szub nem csapta szét a membránt
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58200 üzenetére
Na, most újra beállítottam és mértem mindent. Hááát, jól megszopattál, meg én is magamat
Szóval az van, hogy korábban sem maradt bekapcsolva az EQAPO, hanem a korrigált mérést mentettem el és azt tettem ide be, azért néz ki ilyen egyenletesnek. Szóval feleslegesen mértem újra.A másik meg, hogy beállítottam a szub szintjét REW-el 10dB-lel hangosabbra, és pont akkor dob a Cavern warningot, és egy csomó gaint le akar szedni. Utána visszaállítottam egységes dB szintre és így minden oké.
A szub polaritásán (csak az + minden más -) még agyalok. Méréstől most egy darabig megcsömörlöttem, de gondolom meg lehet hallani, hogyha átkapcsolom a szub hátuljánál akkor jobb vagy rosszabb.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58195 üzenetére
Warningot nem kaptam. Viszont biztos vagyok benne, hogy a REW SPL mérés szerint azonos szinteket állítottam be a szubnak és a többi hangsugárzónak.
Tippem szerint azért nem okoz problémát, mert a szobámban van 35 Hz körül egy kiemelés, alatta megvan a szoba nyeresége, és az elhelyezés miatti 50 Hz körüli beesést a Cavern azzal egyenesíti ki, hogy az egész jelszintet lejjebb húzza.
Előkotortam egy régebbi mérést és egy utánellenőrzést:
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58189 üzenetére
Lehet, h rosszul fogalmaztam, a Configurator-t nyitottam meg és ott vettem ki a pipát, a mögötte lévő felirat is "can be installed"-re változott, és újraindítást is kért a beállítások megváltoztatásához.
Ezek szerint ez nem működik, hanem az Editorban kell kinyomkodni a "bekapcsológombokat"? -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58187 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem értek...
Korábban kalibrált rendszert mértem újra, de az új mérés előtt az EQAPO-t elvileg kikapcsoltam (kivettem a pipát az eszköz elől, és újraindítottam a gépet). Tehát elvileg nem volt kalibrált.
Ami volt:
Korábban / korábbi mérés előtt / a hangsugárzókat igyekeztem egy szintre hozni, REW-vel dB mérés, közben az erősítő menüjében csatornánként úgy módosítottam a szinteket, hogy lehetőleg a REW közel ugyanolyan hangosnak mérje őket. De a szub esetében is ugyanazt a szintet állítottam be, nem 10 dB-lel hangosabbat. -
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58154 üzenetére
Én a tetőlemez rezgéscsillapítását úgy oldottam meg, hogy rátettem a kétkötetes nagy-francia-szótárat. És működik.
Fú, most még minden este elcsodálkozom, mennyit számít, hogy a lejátszó-PC hangkártyájával mértem be és nem egy másikkal. Sajnos nagy az eltérés a különböző filmek keverése, hangminősége közt és most még minden gyanús. Úgyh ilyenkor mindig beteszek egy részletet a Ford vs. Ferrariból, és megnyugszom -
Dorian
félisten
válasz
attiss66 #58130 üzenetére
A laptop egy céges HP, gondolom ott nem fordítottak különös igényt a hangi részre. A HTPC-ben sincs külön hangkártya ezt még anno Bodor Feri rakta össze audio-PC-nek, ilyen szemszögből válogatta hozzá az alaplapot is. Nem tudom most a pontos típusát, arra emlékszem, hogy direkt audio célra hirdette a gyártó is (amiben persze biztos sok a marketing, de valami van benne)
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58085 üzenetére
Újramértem a htpc-vel, és most próbáltam ki. Hát, valóban van különbség a laptopos méréshez képest.
A mélyek mennyisége most már elég, de magasak terén is van változás, mintha korábban az is le lett volna nyomva. Amiben nem vagyok biztos, de úgy tűnik, mintha az egész hangzás "tisztább"? lenne, vagy gyorsabbak a hangi felfutások vagy ilyesmi.Persze először azt hittem, h vmit megint elbsztam, mert a film amit betettem 7.1-ként volt jelölve, de nem szóltak a hátsók. de egy másik 7.1-es filmnél már rendben is volt minden.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #58090 üzenetére
De gondolom az a biztos, ha a config-nál kikapcsolom és újraindítom.
Kipróbáltam az új Cavernt. hát mióta utoljára láttam, megváltozott kicsit
A beállításaim:
Mérőjel hossz131072
Cél eq: magas
Crossovernél most majd kipróbálom a bypasst
Ami új:
térbeli újrakeverés: Ennek van bármi értelme, ha a Dolby-szerinti rendes helyükön vannak mind a 7.1 hangsugárzó?
Szobagörbe beállítások: mi az, h "térd"?Amúgy hepi van, mert működik usbhosszabbítóval és a pc-m ereje is elég a méréshez.
-
Dorian
félisten
Új mérés előtt az EQ-APO Configuratornál kell kivenni a pipát az eszköz elől és újraindítani a gépet, vagy elég az Editorban a config paneleket kikapcsolgatni?
-
Dorian
félisten
Most már kíváncsi vagyok. Nekem eddig külön laptopról mérve is nagyon tetszik a hang a Cavern mérése után (az Audyssey MultEQ XT32-hez képest ég és Föld), talán a szubfrekvenciák spl-jét keveslem kicsit, de ez gondolom egyéni ízlés inkább.
Azt gondolom, hogy külön géphez képest ugyanarról a gépről mérve csak hangyafsznyi, alig eltérő különbségek lesznek. -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #57225 üzenetére
Remélem tudja, hogy azokban a lyukakban gyorsan forgó ventilátorok vannak
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #57217 üzenetére
Miért ne lehetne PC-s EQ egy PC -> HDMI -> AVR felépítésű rendszerben?
-
Dorian
félisten
válasz
Gombinyó #57176 üzenetére
Pfú, a Win (meg a gép is) olyan régi ügy, hogy már sztem nincs is meg a kulcs hozzá. De talán egyszer lefotóztam a képernyőt emiatt. És egyszer újratelepítettem ugyanerre a gépre, akkor tényleg nem kellett semmit beírni, no majd meglátjuk.
Egyelőre még nagyon nem néztem meg (gyerekek esti meséjét indítottam volna, és idő volt, úgyh bekapcsoltam gyorsan a Dune lejátszót) de mintha a boot options bios menü nem lett volna aktív. Korábban itt lehetett választani ssd, usb akármi közt. Este jobban ránézek, hogy mi is a helyzet.
Utóbbi időben többször próbálta magát frissíteni a Win, és mindig sikertelen volt, és állította vissza a dolgokat, lehet ez az oka. Vagy az elmúlt napok szeles időszaka miatti csomó áramszünet és visszakapcsolás ölt meg vmit benne. -
Dorian
félisten
Megmakkant a HTPC-m. Vagy fekete képernyő, vagy a bios bejön, de nincsenek boot opciók.
(Ha a bios bejött akkor az alaplap gondolom rendben van, vagy ez nem biztos?)
Ilyenkor vajon az SSD szrt be? Ha az, akkor egyszerű lesz, veszek egy másikat és telepítek.
Ja tényleg: A Win licensz erre a gépre szólt, akkor az most már szintén a múlté? -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56312 üzenetére
Fogalmam sincs
-
Dorian
félisten
Tegnap este meglepődtem. Miértisne-alapon kipóbáltam a madVR-t, (MPCHC-ra ültetve) a j3160-nal. Alap beállításokkal simán megy így az 1080p-s lejátszás. Hogy jobb-e ettől a kép azt még nem tudom, majd ma összehasonlítom, tegnap már nem volt rá energia.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56289 üzenetére
Köszi. Tehát felejtős
-
Dorian
félisten
Korábban esett itt szó róla, hogy az AMD Ryzen 5 2500-ban lévő GPU már alkalmas alap MaVR használatára. Ez a processzor hogyan viszonyul az Intel I7 6700T-hez? Utóbbi GPU-ja is tudja legalább ugyanazt?
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #56270 üzenetére
Sosem láttam még ezt a programot amúgy (a mostani HTPCm-re, ami ezentúl zene PC lesz felesleges lenne feltenni, olyan gyenge), úgy olvassátok.
Szóval a hozzáértő TW-en keresztül beállítja. De azt honnan fogja tudni, hogy az adott beállításokkal még nem jönnek elő anomáliák, nem szaggat a lejátszás?
Vagy ha ilyen előfordul, megvan, hogy melyik pár csúszkát kell lejjebb venni, és azt már meg tudom tenni?
Ha ez így van, akkor ez pipa.Akkor most szeretnék kérni egy komplett PC összeállítást ezzel az említett procival
Annyi még az igény, hogy mivel főleg nem akciófilmeket szoktunk nézni, a csendes filmjelenetek alatt se halljam a ventillátorokat. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Ez tök jó, akkor 75-ben a proci is bent van, ez teljesült.
A második kérdőjel számomra: Szerintetek képes leszek beállítani a MadVR-t, ha nem akarom ezért hetekig a netet bújni, hogy mi micsoda és hová kell állítani? -
Dorian
félisten
Mennyibe kerül manapság egy madvr-re alkalmas (nem a fullos beállításokra gondolok, hanem arra ami szerintetek szükséges és elégséges) grafkártya?
Gondoltam, ha már jófajta vetítőm van, ne a forrás legyen a gyenge láncszem.
De mivel a jelenlegi PC gyenge és nem bővíthető, azt meghagynám zenére, és új PC-t vennék filmre, viszont a világ minden pénzét azért nem éri meg a projekt. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #56190 üzenetére
Jelent ez bármi hátrányt? Mert elvileg az újabbat tartanám meg, csak nem bízok magamban, h be tudom állítani.
Pl. már finn gomb sincs, hogyan kell mappákat csatolni meg ilyesmi.
-
Dorian
félisten
Két különböző verziójú Kodit fel lehet egymás mellé telepíteni, van először a régit uninstall kell?
-
Dorian
félisten
Ha már Kodi:
Nálam pár napja egyszercsak visszaállt alapbeállításokra (18.8 Leia)
Mondom miért vannak bebukva a feketék? (full RGB-re állt) És különben is, ennek a filmnek 7.1 a hangja nem sztereó...
Szóval ha már úgyis újra utána kell néznem mit hogyan kell beállítani benne (ki emlékszik már...), érdemes a 19.3 verziót feltenni? Vagy fent lehet párhuzamosan is mindkettő? -
Dorian
félisten
válasz
Patice #55967 üzenetére
Ok, akkor veszek egy ilyen 7. gen. Intelt.
Nem terveztem sokat költeni, a legfontosabb, hogy külön váljon a zene és mozi-PC-mert az USB boot ezzel igen macerás, és én pedig Linuxról akarok zenét hallgatni.
Lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen pöcsölni a beállításokkal, mert te is tudod, hogy erre nincs idegrendszerem. A 4kHDR le-konverzió is csak zárójeles, mert ugyebár ezzel lehetne a legjobb 1080p minőséget elérni, de valójában az általam nézett filmek zöme nem a legújabb akciófilm, hanem valamilyen dráma, ami sokszor több, mint 20-30 éve készült, és örülök, ha ezek egyáltalán HD-ben és bármilyen sokpontegyel "fent" vannak. -
Dorian
félisten
Szeretnék kérni ajánlatot vagy konkrét PC-re, vagy konkrét összetevőkre, egy HTPC-hez.
Amit tudnia kell: filmlejátszás 1080p-ben, EQ-APO futtatása mellett, 4K HDR -> 1080p SDR konvertálást bírja IGP-ről, nagyon halk legyen és valami normálisabb kinézete.
Talán álló házat jobban el tudok helyezni, ill. jó lenne, ha esetleg a későbbiekben eszembe jut a MadVR, akkor egy grafkártyát bele lehessen tenni. -
Dorian
félisten
válasz
Hattori1986 #55770 üzenetére
Hogyhogy nem lehet kapni?
-
Dorian
félisten
Aki próbálta már a 19-es Kodit: Van benne esetleg olyan opció, hogy 5.1-es anyagot 7.1-re alakít?
MPC-BE-ben is csak olyan opciót találtam, ami mindent egy adott számú csatornára alakít. De egyrészt sztereó anyagoknál ezt nem szeretném, és 5.1-es anyagnál is csak a surrondokhoz nyúljon a frontendhez ne. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55709 üzenetére
Köszi! Nagyon valószínű, h az érzékelés, mert légvonalban, rálátással 2,5 m a táv. Ill. érezhetően még szarabb, ha nem a karfán, hanem az ülőfelületen egerezek (ami ugye puhább, meg dimbesdombos)
-
Dorian
félisten
MasterMark említett korábban egy olyan MS egeret, ami bármi felületen jól használható. Mi is ennek a neve? Tipikusan kanapén használnám Kodi vezérléshez, itt egy "átlagos" rádiós egérrel elég kínszenvedés.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55547 üzenetére
Ok, lehoztam a NAS-t, az AVR-re dugva simán működik, látják a különböző számítógépeim, megy róla a filmlejátszás, tudok rá letölteni a hálózati kliens programmal.
Most akkor 2-3 napig itt lesz és ha addig nincs filmakadás-lefagyás, akkor a krva upc router a rossz. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55545 üzenetére
Igen, pont úgy van:
A modem/router fent az emeleten fogadja a bejövő netet, erre van rádugva utp kábellel az emeleti szekrénybe rejtett NAS, és a routerből megy ki egy koax és egy upt kábel a lenti tévébe és a PC-be -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55543 üzenetére
IPTV? Passz, talán igen, nem tudom hogy hívják az alábbit:
Egy koaxon keresztül jön be net+TV a házba a UPC (most már talán Vodafone) routerbe. Onnan:
- koaxon keresztül tovább a TV-be, amibe egy UPC-s kártyát kellett tenni (Azt hiszem, hogy utp-n is mehetett volna, ekkor egy set top box kellett volna a kártya helyett);
- utp kábelen keresztül a PC-be;
- Ill a wifit is a UPC router adja. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55531 üzenetére
Egyébként az lehetséges, hogy nem is saját hardveres a gond? Ugyanis tegnap este tűnt fel a következő: Hasonló filmezéses fagyások után akkor átkapcsoltam TV-re és az adás kép-hang is szakadozott, blokkosodott. Lehet, hogy a UPC modemmel van a probléma? (A NAS ezen keresztül csatlakozik a PC-hez.
Le tudom ezt úgy tesztelni, hogy lehozom a NAS-t ideiglenesen a nappaliba és rádugom az AVR-be épített swich-be? Ilyenkor a PC szempontjából változik a NAS-nak valami elérési útja, meg címem meg bármi? -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55531 üzenetére
Köszi a tippet! Viszont kezdem felfogni, hogy annyira hülye vagyok a témához, hogy ez így fórumos távsegítséggel nem fog menni.
Így sztem az lesz, hogy fizetek valakinek a fél napi munkájáért, aki ért a hálózatokhoz, a Zyxel NAS-hoz meg a lejátszó progikhoz, aki hajlandó eljönni és beállítani mindent. Biztos meg tudnám ezeket tanulni, csak most szabadidőből van a legkevesebb.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55529 üzenetére
"A NAS IP-je ugye router DHCP szerverén fixálva van, hogy mindig ugyanazt kapja?"
A UPC modem kezelőfelületét nézegetem, csak nem értem
DHCPv4 szerver: bekapcsolva
DHCPv6 szerver: állapotmentes
A lefoglalt IP címeknél az NSA325-v2-höz tartozóként az a szám van megadva amit ha beírok a böngészőbe, bejön a nas admin felülete, az biztos, hogy ez már hónapok óta ugyanez. Valamikor több hónapja az utolsó pont utáni szám megváltozott rossebtudjamiért (talán mert reseteltem a modemet?) de azóta ugyanaz.Alul pedig azt írja, hogy nincs foglalási szabály.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55527 üzenetére
Remélem nem hülyeséget válaszolok
: Kodiban SMB a protokoll, fájl böngészéssel adom meg az útvonalat.
Ahogy simán belépek a sajátgépbe, ott szoktam látni a különböző háttértárak alatt, nem vettem fel külön sehogy.
A zene megáll, és olyankor a web alapú (másig gépről vagy telefonról futtatott) lejátszó felület is.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55520 üzenetére
Halvány lila fogalmam sincs. Most megnéztem, Kodiban én sehol nem találtam hogy bárhol IP címet kellene/ lehetne megadni.
Médialejátszóban (Dune) van egy IP cím, de sztem azt magától találta és nem én írtam be.De pl. Linuxban IP címet adtam meg a zenelejátszáshoz, és az is meg-meg szakad.
Átdugdostam az AVR switch-ébe a kábeleket, de ugyanúgy előjön a probléma. Ilyenkor a Win-es "sajátgép"-ből is eltűnik a NAS amúgy.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55518 üzenetére
Én nem beszélni kínai
A webadmin gondolom az, ahol a IP címet beírva bejön a kezelőfelület. Itt néztem meg a smart infókat, ez bejön. -
Dorian
félisten
válasz
robi-k #55515 üzenetére
Megnéztem még egyszer. Tehát:
A kék bekapcsoló gomb alatti led sárga, ez gondolom a tápellátás lehet (valami olyasmi ikonja van), alatta a két lemezé. Nálam csak az egyik helyen van lemez, ez most (meg korábban is sárga). Ez világított valamikor pirosan.
A smart azt mutatja, hogy "health: good, performance: good"
Igazából tök random rossz, pl. tegnap este megnéztünk egy filmet minden gond nélkül, aztán utána már semmi nem indult, médialejátszó sem találta a nas-t.
Ezért a switch cserét konkrétan akkor érdemes kipróbálni, ha éppen szarakodik ugye? -
Dorian
félisten
válasz
Patice #55509 üzenetére
Egy kukázott règi Cisco switch oszt most, mert az AVR-ben 3+1 hely van, ebben pedig 4+1.
Köszi a tippet, kipròbálom mi van, ha az AVR-ben lèvőt használom ùjra, max valami nem lesz bedugva.
Annyi, hogy csak átdugdosom a dolgokat, vagy valamit szoftveresen is állìtani kell?Meg persze a Kodis logot is megnèzem.
-
Dorian
félisten
Hibakeresésben kérnék segítséget:
Utóbbi időben többször -és egyre gyakrabban- előfordult, hogy film indításakor vagy közben a Kodi lefagyott. Gondoltam már minden félére, de most már biztos, hogy a hiba oka az, hogy a NAS-t nem éri el a PC (Linux alatt, zenénél is előfordul, hogy megszűnik a kapcsolat).
Ja, amikor tegnap probléma volt, a médialejátszót is próbáltam, az sem látta, tehát nem a PC oldalon van a probléma.
Szóval a NAS-sal lehet valami (Zyxel 325 v2)
Mit tegyek, hogy felderítsem mi a baj? -
Dorian
félisten
Vettem a PC-be egy második 4 GB-os RAM-ot, dual ch-ben működik, talán egy kicsit így a prociteljesítmény is nő. Ill. most legalább Kodi futtatása alatt simán filmlejátszás nélkül nem 70%-os memória kihasználtságot ír ki, csak 22-t.
Az alaplapi grafikus vezérlő szintén ebből eszik. Automata módban korábban a 4 GB-nál 128 MB-ot vett el, most 256-ot. Ezt manuálisan be lehet állítani 512-re is. Van értelme, tök mindegy, vagy jobb így?
Ja és a biosban találtam a procinál "sport-módot" elvileg így nagyobb a teljesítmény (meg az energiafogyasztás, de az kit érdekel). -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55361 üzenetére
De, csak nincs kedvem bekapcsolni csak ezért a TV-t (vagy 30 mp mire szinkronizál a UPC kártyával, aztán átváltani másik bemenetre, vele együtt bekapcsolt feleslegesen az AVR is, stb)
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55358 üzenetére
Igen, tök igazad van. Találtam is elfekvőben egy kis méretű fekete lcd monitort, valahová oda suvasztom a hifiállvány mellé a földre.
#55359 devil-k:
Igen, valóban az, főleg nekem, aki 20 éve nem volt a PC-k lelkének közelében.
Viszont ha megnézek (és hallgatok) egy filmet a Dune-ről a spéci PC helyett, akkor sírásra görbül a szám, pedig semmi madvr meg ilyesmi.
Zenéről ne is beszéljünk. -
Dorian
félisten
GRUB nem jöhet szóba, hiszen HTPC, nincs is csatlakoztatva monitor.
Akkor marad így és zenehallgatás előtt bioszozok. -
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55346 üzenetére
Nem lehet, az sztem a "tèmacìm".
-
Dorian
félisten
válasz
Skyner #55343 üzenetére
"tudtommal ha HDMI-n tolja ki a PC a hangot, akkor legfeljebb sztereó hangnál tud korrigálni az APO és a CAVERN, viszont ha dekódolja a HD hangformátumokat, akkor csatornánként ki tudom vezetni az összes HD formátumot kezelni tudó erősítőmre"
Nem ìgy van. HDMI-n is ki tudsz küldeni kikòdolt, ès EQ-APO-val moddokt sokcsatornás hangot.
Nem kell hangkártya. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55338 üzenetére
Persze, este otthon csinálok róla.
Köszönöm -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55335 üzenetére
Ez az alaplap: [link]
A biost frissítettem a legújabb 1.5-re.Win hangbeállítás nem mindegy, mert kikódolt sokcsatornás PCM-et küldök ki az AVR felé, direct sound-on. (Ez ezért kell, hogy az akusztikai bemérés alapján EQ-APO-val módosított adatállományt kapja meg az AVR.) Csak DS-en tudja kiküldeni, hiszen bele kell nyúlnia.
-
Dorian
félisten
válasz
Borisz76 #55333 üzenetére
Természetesen mentem. (Sőt a biztonság kedvéért elemet is cseréltem
)
Nekem tényleg az a furcsa, h nem találok olyan beállítást, hogy mindenképp próbáljon USB-ről bootolni, ill a bios-topikban is azt a választ kaptam, amit ide is beidéztem, h normális, hogy elfelejti. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55331 üzenetére
Hogy' érted azt, hogy milyen bios? Na ezt a "globális-dolgot" én nem találtam. Ha belépek, mindig a akkor csatlakoztatott eszközök közt lehet sorrendet választani.
Hangbeállítás:
gépház \ hangbeállítások \ hang vezérlőpultja \ és ott kiválasztva az AVR-t, annak beállítás-gombjánál a csatorna számot; tulajdonságok \speciális - gombnál pedig a bitmélység/felbontás -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55329 üzenetére
Két külön, párhuzamos probléma
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #55317 üzenetére
Este kipróbáltam. Ha lekapcsolom az AVR-t, akkor is az marad az alapértelmezett hangeszköz, de a hangbeállítások visszaállnak 2.0 16/48-ra.
#55322 MasterMark:
Az oprendszer Win 10 Home (legális, aktivált)"Pontosan ez akkor minek is a beállítása ahonnan ez eltűnik?"
Ez a másik problémám, a biosban: Boot-sorrendnél beállítom elsőnek a pent, másodiknak az SSD-t, és ha kihúzom a pent, a bios elfelejti, hogy az volt az elsődleges, ha újra visszadugom, akkor is marad az SSD elsődleges. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55318 üzenetére
Win 10. de hogy azon belül mi azt fejből nem tudom.
Furcsa nekem ez, sztem sem így kellene működnie, de a bios-topikban a bios-boot-sorrend problémámra (az lenne az igény, hogy ha bent van a pen arról bootoljon, ha nincs akkor az SSD-ről) is ezt a választ kaptam, csak nehezen akarom elhinni:
"Az az általános, hogy amit beállítasz elsődleges eszköznek, akkor értelemszerűen arról bootol be, de ha ezt az eszközt eltávolítod akkor el is fogja felejteni és a következő csatlakozáskor pedig újra be kell állítani ha használni akarod"
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #55313 üzenetére
"Amikor lekapcsolod az AVR-t, akkor mi lesz az alapértelmezett eszköz?"
Meg fogom otthon nézni, fejből nem tudom."nem jegyzi meg, hogy előtte mire állítottad?"
AVR az alapértelmezett eszköz. Ha ki van kapcsolva, akkor nem tudom, meg fogom nézni.
Ha visszakapcsolom az AVR-t. akkor alapértelmezett eszköz az AVR lesz, de a hangbeállítás nem áll vissza 7.1 24/96-ra, hanem marad 2.0 16/48.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- Windows 11
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest