- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
devil-k #42199 üzenetére
Ezek szerint nem olvastad el végig, mert én magam írtam, hogy ez, mármint a hw, vagy inkább hw-sw(driver) probléma adja magát. Teljesen ilyen jellegűek a történések.
Önmagában hw hiba nem lehet, mert a hw nem változott. Persze el is romolhatott ami eddig hibátlan volt, de erre kevés az esély, hogy épp átállásnál jött hw hiba is.
Ami ennél egyértelműbb az az, hogy a régi Win 8.1-em megvan még, visszaváltva rá teljesen stabil volt. Két win10 próbálkozás között 1-2 hétre visszatértem rá. Így a "romlott" hw is kb. kizárható.
Ill. a win10-nek is volt "stabil" időszaka. Értsd: ment kb. 1 hetet gond nélkül. Vegyes terhelésen. Aztán pl egy restart és nem indult újra, csak bios reset után.Szóval adja magát, hogy inkább a hw+sw, driver kezelés nincs összehangban. Úgy láttam a bios-ban hiába állítok át ezt-azt, néha visszaáll. Emellett azóta már rájöttem, hogy szinte 100% a light load feszökkentéssel van baja. Egyszerűen érzékenyebb mint a win8.1 valami driver/sw mássága miatt.
Azért nem fagy terhelve, mert elég neki a terhelt fesz, de a kis terhelésen és órajelen kapott fesz már nem elég neki, ami win7/win8.1 alatt elég volt. Valószínűleg ez a fix ok.
A többi, nemdeterminisztikus hiba - amikor pl. alapfeszen/órajelen is gond volt. pedig nem lehetett volna ha a fenti feszültségprobléma a fő ok - az pedig onnan jöhetett, hogy a bios beállítások néha elcsúsznak. Pl. a szintén feszhez tartozó LLC beállítást többször kipróbáltam, 100%-ra állítottam, bios save, visszamentem és 50%-on állt. 1-2 Mentés után is. Végül auto-ra rakva, majd újra 100%-ra már úgy maradt.Magyarul a megmagyarázhatatlan hibák user errorok voltak gyanúsan (rosszul mentettem, mert rosszul ment a bios
), a többi meg a win8.1-win10 között vmi sw különbség lehet. Az utóbbi napok tanulsága legalábbis ez pár hét szívás után. Egyelőre most megy.
@Pumba:
Nincs friss bios, azt néztem meg legelőször. Asrock Z77 Pro4-M amúgy.
Még egy ötletem van: legacy módú win10 a mostani UEFI helyett. Ott hátha megszűnik a bios piszkája és kicsit több dolog fog stabilan működni a beállításokból.@bajnokpityu.
Értem. Azért írtam én is, hogy ez nem lehet win10 only probléma. Valószínűleg inkább a fent írt driver vagy vmi egyéb hw-függő része lehet. Az meg ahány konfig annyi módon jöhet elő vagy nem. Tuti, hogy egyedi eset. Meg ezért írtam, hogy win8-al pl. semmi ilyenem nem volt ugyanezzel a konfiggal, szóval valami tapasztalatom nekem is van. Nem szoktam megijedni új cucctól és menni szokott a rendszer finomhangolás is. Itt is túl vagyok már fél tucat spec beállításon amire nem nagyon jött válasz a win10 topicban. (A virtualboxot még nem tudom miért tetű lassú, de gyanúsan ott vmi kompatibilitási gond lehet, mert ugyanaz a verzió+vm win8.1-en hasít.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest