- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domy
aktív tag
válasz
Yodafon #40824 üzenetére
Hivatalosan a J1900-nak sincs BD3D támogatása, csak BD, dettó mint a Braswell lapoknak, viszont a J1900-on működik, vagy legalábbis volt olyan driver amivel működött.
Eredetileg i3-tól felfelé engedélyezte az Intel, néhány Pentium és Celeron modell is tudta, és szoftveres korlátozás lehet, nem pedig hardveres, logikusan ha a J1900-on megy, az N3150 grafikus részének is tudnia kell, van hozzá elég teljesítménye.
-
Domy
aktív tag
válasz
stigma #40765 üzenetére
Kezdem nem érteni a problémád, azon kívül hogy akad a film...
Milyen gépen van most a szerver? Csak azon az egy kliensen akadozik a lejátszás? Wifin vagy kábelen csatlakozol azzal a géppel, amin akad a lejátszás? A feliratos filmek akadnak csak, vagy az összes? Most így hirtelen ennyi...
-
Domy
aktív tag
válasz
stigma #40732 üzenetére
Nem tudom hol olvastad, de a Plex jelenleg csak cpu transzkódolást tud. Lejátszáshoz tudja használni a gpu gyorsított megoldásokat Intel, Nvidia és Ati oldalon is, így amit a kliens oldalon állítasz, az a kliens oldali beállítás.
HTPC-n mikor akad a film, szerver oldalon milyen processzorterhelésed van? Erős a gyanúm, hogy csóri Plex szerver transzkódol, és lejátszó oldalon ez nyilván nem okoz terhelést, a szervernél viszont erősen. Érdemes a Direct Play és Direct Stream funkciókat bekapcsolni lejátszó oldalon, és a feliratok égetését automatikusra tenni, így csak akkor nyúl a transzkóderhez a Plex, amikor valóban szüksége van rá.
-
Domy
aktív tag
válasz
Barthezz2 #26230 üzenetére
Este megmértem a fogyasztását. Sapphire Brazos lap + 2x2Gb RAM + OCZ Vertex Plus 60Gb SSD + WD Green 1,5TB HDD-vel mértem terheletlenül 25W-ot, a legtöbb amit a fogyasztásmérő mutatott, 42W volt... HDD nélkül 18-9W-ig megy le a fogyasztás, terhelve 30-35W között ingadozik. 720p lejátszáskor 25-27W.
-
Domy
aktív tag
válasz
Barthezz2 #26230 üzenetére
Az én Brazos-om 65W-os külső táppal megy 2x2Gb RAM és egy SSD + 500Gb 7200-es noti hdd társaságában. A paneltápom erősebb mint 65W, de...
Persze ha most vennék, vagy a házzal nem kaptam volna tápegységet, akkor egy 100W feletti picoPSU-t vennék hozzá, az a későbbiekben is elég lesz pl. egy Kaverihez.
Cekk:
Ha az órajelhez nem nyúltak, akkor még ez sajnos kevéske. Valahol olvastam hogy a 48kHz anyagok, és azok többszörösei jól mennek neki saját I2S kimeneten, viszont a 44.1kHz és többszörösei sajnos nem tökéletesek. -
Domy
aktív tag
válasz
Patice #26225 üzenetére
Első körben nézz szét a gép UEFI-jében (BIOS), vannak gépek, ahol tudod állítani az elsődleges videó kimenetet. Szerintem ez meg fogja oldani a problémád, vagy legalábbis itt keresném a megoldást.
A Win 8.1-el valószínűleg nem jársz rosszul, tapasztalataim szerint gyorsabban bootol mint a W7, hangban is jobbnak ítélem meg
de szvsz a kimenet problémáid nem oldja meg egy másik oprendszer, ha nem az az alapértelmezett video out.
-
Domy
aktív tag
Eddig semmi, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy tegnap este lettem kész vele
szóval túl sok időm nem volt nyúzni. Kíváncsi vagyok, ha felteszitek, mit tapasztaltok.
Egy bajom volt még a 13-assal, de ezt csinálta Inteles konfigon is W7 alatt, hogy a videó elindításakor szagatottan játszotta a hangot, a kép inkább olyan volt közben, mintha hullámozna a framerate. Ilyenkor megállíottam a videót stop-al, és újra elindítva tökéletesen játszotta végig! Feltételezem ez is egy bug lehet a béta verzióban.
Sajnos a Brazos lap elég sovány teljesítményben, de majd ha lesz időm, nekifutok egy MadVR beállításnak. Gondoltam rá, hogy diszkrét VGA-t tennék a Brazosba, ami GPU-ban erősebb, pl. egy R240 vagy R250 sokkal combosabb mint ami benne van. Vajon elég lehet hozzá a proci? Ez persze csak a MadVR-hez érdekes, XBMC-hez elég ez a vas is.
-
Domy
aktív tag
válasz
t.zolka #26210 üzenetére
Generic x86_64-et, ha jól olvastam valahol, megszűnnek a külön build-ek Ion-ra, Fusion-re, Intelre, marad a Generic.
Megvan a topik:
"Things to know:
-These builds can be highly unstable at times as they are "bleeding edge".
.Generic build will replace ION, Intel and Fusion in OpenELEC 4.0.0.
-XVBA (AMD Video accelerator) have been dropped, AMD users should now use VDPAU.
-XBMC bugs and hiccups should be reported in their forum, not here. Steps on how to reproduce are needed plus a full debug log." -
Domy
aktív tag
válasz
kopidoo #26208 üzenetére
Az Openelecben kiválasztható ugyanaz a skálázási mód, mint a Win alatti 13-asban, csak nem változik a képminőség.
"nearest neighbour" talán, és feltételezem hogy ez csak bug
de nálam marad a Win.
Win 8.1 elmegy 2giga rammal, az enyémben 4g van, és kb. 25%-át használja.
-
Domy
aktív tag
Nem is olyan régen, alig több mint egy hete váltottam pár privátot egy fórumtárssal, és a Madvr-ről faggattam, továbbá arról, hogy az új 13-as béta XBMC hogy viszonyul hozzá minőségben?
Azóta összeállt a Brazos rendszerem, így leírom a tapasztalataimat néhány mondatban.
Az Openelec 13-as beta verzió tökéletesen működik, viszont egyrészt nem kezeli az USB-s hangkártyámat (DXIO Pro), másrészt az upscaling szűrői gyakorlatilag nem működnek jól, így a 720p-s anyagok "szép" pixelesek és maradnak, és a tömörítési blokkok is jól kivehetőek.
Kapott a rendszer második körben egy Windows 7-et, majd utána gyorsan egy Windows 8.1-et, ennél maradtam. Bár a 7-essel komoly gondjaim nincsenek, valahogy mégis az az érzésem, hogy hangminőségben a 8.1 jobb, kiegyensúlyozottabb, a kép pedig mindkét esetben számomra megfelel. Működnek az upscaling szűrők is, a képminősége pedig mintha jobb lenne, mint a 12.3-as XBMC-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest