- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Eltűnt a watchOS 27-ből a Walkie-Talkie
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Hétéves vállalást tett a Honor
-
17589 - 17501
17589 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-03-20 11:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
A saját zenéim között kattintgattam összevissza, nem az algoritmus által ajánlottak között. Most már évek óta Roont használok, a Tidal appot legfeljebb munkahelyen nyitom meg havonta 1x, meg ha Kalákát és Gryllus Vilmost játszom le a gyeröknek
A Tidal kitűnő algoritmusa, mikor még használtam, rendszeresen mindenféle ocsmány hiphop-előadót és hasonlókat ajánlgatott nekem, miközben a könyvtáram ilyesmi összetételű:
Ráadásul nem szeretem, ha mindenféle kóbor algoritmus a nagy zenei ízlésátlag alapján ajánlgat nekem zenéket, majd rábukkanok magamtól, vagy valaki ajánl valamit, stb. Nem akarom "elgépiesíteni (el-aisítani?)" a zenéhez való viszonyomat.Az tényleg nem mindegy, hogy milyen algo. A YT például sokkal normálisabb, nem akarja erővel ránk tukmálni a divatos szemetet.
-
bta1
őstag
Pl a Claro Que Si is eléggé xar zene szerintem... de akad még pár.
Ja, elsősorban a zenére gondolok, de a hangminőség is néhol hagy némi kívánnivalót maga után, főként ősrégi albumokon.Azt hittem, zeneileg is az elsőt fogod mondani, ott azért akadnak kiforratlan dolgok. A CQS markánsan elektronikus soundja lehet ízlés dolga, fülsértőnek azonban nem mondanám. A Lorryra (kamionsofőr bosszúja
) hivatkozni pedig nem ér 
Persze a YGSYTAE és a Stella később magasra tette a mércét. -
dgyuri0123
nagyúr
"De mondjuk nagy kedvencem Yello is csinált egy pár olyan lemezt az elején, amiről 2-nél több számot nemigen tudok elviselni."
Előrebocsátom, hogy nem ízlésen szeretnék vitatkozni. Az első négy közül melyikre gondolsz? Méginkább érdekelne néhány konkrétan "elviselhetetlen" számuk címe

Solid Pleasure (1980)
Claro Que Si (1981)
You Gotta Say Yes to Another Excess (1983)
Stella (1985)Nekem talán a Flag az utolsó, amit az utóbbi években elővettem, bár a One Second-ot lényegesen többször... a jó lemezjátszó egyébként kb. ott kezdődik, ami a Dr. Van Steiner-t élményszerűen le tudja játszani
Pl a Claro Que Si is eléggé xar zene szerintem... de akad még pár.
Ja, elsősorban a zenére gondolok, de a hangminőség is néhol hagy némi kívánnivalót maga után, főként ősrégi albumokon. -
Balázs Z.
aktív tag
A saját zenéim között kattintgattam összevissza, nem az algoritmus által ajánlottak között. Most már évek óta Roont használok, a Tidal appot legfeljebb munkahelyen nyitom meg havonta 1x, meg ha Kalákát és Gryllus Vilmost játszom le a gyeröknek
A Tidal kitűnő algoritmusa, mikor még használtam, rendszeresen mindenféle ocsmány hiphop-előadót és hasonlókat ajánlgatott nekem, miközben a könyvtáram ilyesmi összetételű:
Ráadásul nem szeretem, ha mindenféle kóbor algoritmus a nagy zenei ízlésátlag alapján ajánlgat nekem zenéket, majd rábukkanok magamtól, vagy valaki ajánl valamit, stb. Nem akarom "elgépiesíteni (el-aisítani?)" a zenéhez való viszonyomat. -
bta1
őstag
Nem nagy nevek ezek, inkább kevéssé ismert, de időnként jó zenéket is tudó zenészekről. Nem milliós hallgatottsággal, inkább csak párszázezressel, sőt néha csak pár tízezressel. És pont ez a lényeg, mert olyan jó zenékkel találkozom, hogy csuda a stream jóvoltából. Még az is lehet, hogy CD-jük sincs, csak szolgáltatói térben vannak jelen.
De mondjuk nagy kedvencem Yello is csinált egy pár olyan lemezt az elején, amiről 2-nél több számot nemigen tudok elviselni. Vagy régiek közül B52, ami vagy kva jó, vagy kva szar.
Mondhatnék még The Who-t, vagy korai Pink Floydot, ami (számomra) néhol "hallgathatatlan" kategória. Hirtelen ennyi, de ha kezdenék agyalni, lenne tucatnyi előadó."De mondjuk nagy kedvencem Yello is csinált egy pár olyan lemezt az elején, amiről 2-nél több számot nemigen tudok elviselni."
Előrebocsátom, hogy nem ízlésen szeretnék vitatkozni. Az első négy közül melyikre gondolsz? Méginkább érdekelne néhány konkrétan "elviselhetetlen" számuk címe

Solid Pleasure (1980)
Claro Que Si (1981)
You Gotta Say Yes to Another Excess (1983)
Stella (1985)Nekem talán a Flag az utolsó, amit az utóbbi években elővettem, bár a One Second-ot lényegesen többször... a jó lemezjátszó egyébként kb. ott kezdődik, ami a Dr. Van Steiner-t élményszerűen le tudja játszani
-
bta1
őstag
Én az utóbbi pár évben a minimumra szorítottam vissza bármilyen stream-szolgáltató használatát. Általában a legvacakabb, remasterelt kiadások vannak fenn, azok is eltűntek néha, és észrevettem, hogy ez az állandó "bármit, bárhol, bármikor" szöges ellentétben áll azzal, amitől nekem a zene izgalmas, érdekes. Konkrétan vissza kellett szoknom a rendes zenehallgatásra az összevissza kattintgatásról. Az algoritmusok röhejes ajánlatait inkább nem is részletezem... Kizárólag fórumok, cikkek, személyes ajánlások alapján találtam a hallgatott zenéimet.
Arra viszont tökéletes pl. a Tidal, hogy különféle koncertfelvételeket össze tudjak hasonlítani, aztán azt vegyem meg / töltsem le, ami a legjobban tetszik.
Az a titok, hogy nem az algoritmusra kell hagyatkozni, és összevissza kattintgatni
Ha sokat használod a keresőt, előbb-utóbb az algo is meg fog lepni valami izgalmas, érdekes dologgal. -
bta1
őstag
Bocsánat, de édeskevés hogy valami 30 éve hibátlanul működik. A lemezjátszóm is hibátlan 30 év után.
Viszont ha elromlik, nagyjából mehet a kukába, pont mint egy 30-35 éves cd játszó. Alkatrész nuku. Új cd játszót pedig már nem vennék, főleg nem sokszázezerért. Én azt csináltam, hogy begrebbeltem az összes olyan cd-met ami tetszett, aztán eladtam amit tudtam. Igy megmaradtak a számomra kedves zenéim. Nem volt kis meló száz egynéhány albumot elmenteni, de így le tudtam szakadni a köldökzsinórról. Én így oldottam meg, de nyilván ez az én menekülésem volt a cd-től.Szerintem szűk körben, de még akkor is fognak LP-t hallgatni, miután nagyjából az összes CD-t és lejátszót megette az idő vasfoga. De ez nem holnapután lesz... a komolyabb, alaposabban megtervezett, jobb alkatrészekkel szerelt futóművek mechanikája és elektronikája lassabban használódik el.
-
bitrograde
senior tag
-
adzam
junior tag
Meg azt, hogy azok az elektronikák (kezdetben a Philipstől orozva) egy modern DAC-kal most is igencsak állják a sarat a komolyabb streamerekkel szemben is. Persze rászorulhatnak némi (mechanikai) felújításra, átkondizásra, mifene.
Sajnos a futóműveken és CD-ken kívül a cég nem nagyon tett le mást az asztalra.Annakidején az az "orozás" annyira elterjedt volt, hogy szinte minden speciálcég Philips technikára dolgozott.
-
bitrograde
senior tag
Meg azt, hogy azok az elektronikák (kezdetben a Philipstől orozva) egy modern DAC-kal most is igencsak állják a sarat a komolyabb streamerekkel szemben is. Persze rászorulhatnak némi (mechanikai) felújításra, átkondizásra, mifene.
Sajnos a futóműveken és CD-ken kívül a cég nem nagyon tett le mást az asztalra. -
dgyuri0123
nagyúr
-
Tubi2
senior tag
Nem bírtam ki, vettem nagyon olcsón egy Mocromega Leadert futóműnek.
Mit lehet erröl a gyártóról tudni?

-
bitrograde
senior tag
Nem bírtam ki, vettem nagyon olcsón egy Mocromega Leadert futóműnek.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Új McCartney lemez?
Megrázta magát az öreg, rég nem hallottam ilyen rendes anyagot tőle. Sőt.
Alapvetően felháborító, hogy maga játszik majdnem mindenen is, plusz az összes vokál, be kell szarni, mikor 84 évesen a legtöbb ember már köhögni se tud hangon
(és néha felbukkan Ringo <3 ). Helyenként tök komplex zenei anyag, pop vonalon különösen. Többségében meg szimplán jó hallgatni. -
nLali
őstag
Lesz ma délután Pakson valami hangszer nyekeregtetés. Hangosítás nélkül, csak a hangszerek lesznek, ha jól tudom. 100 méteres körzetben két fagyizó meg egy kávézó is van. Ingyenes a rendezvény.

-
dgyuri0123
nagyúr
Figyu... szerintem... egy 30 éves elektronika biztosan nem hozza a gyári értékeit. Nem csak a kondik fáradnak el, hanem kb. minden. Ettől még persze lehetnek eltérőek a "leépülés jelei", tehát akár szólhat úgy is a pörgetőd, mint új korában, de azért lehetnek fenntartásaid, hogy esetleg másképp szól a cucc, mint korábban (mondjuk 20 évvel ezelőtt). Egy jobbfajta külső dacot csak azért lenne célszerű (akár kölcsön) meghallgatni vele (utána kötve), hogy ki tudd zárni az esetleges öregedés okozta változásokat. Csak ne valami alsó polcos daccal próbáld, mert óhatatlanul becsapod magad.
-
Tubi2
senior tag
...egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
"Bizony! A rendes DAC lehet egy pár 10E HUF-ot picur is, nem kell mindjárt a felső polcon kotorászni. Már az is előrelépés lesz."Sony CDP-X33ES ellenében nem lesz elég egy "picur" dacocska. Én is azért ajánlottam a Wiim csúcs streamerét, mert az minimum kell ahhoz, hogy ne érezze magát "becsapva". Sony 113 dB SNR... nyilván nem csak ez számít.. de azért sejtet valamit.
Megnyugtattál, azért már majdnem tényleg azt hittem, hogy gyenge a DAC ami ebben van egy maihoz képest. Szegénybe pár éve a boltban kapható legjobb Panasonic kondikat tettem, mert típushibája, hogy a gyárik kifolynak és elmegy az analóg kimenet.
Meg ugye hallgatni is egy szeánsz. -
bitrograde
senior tag
#temennyényugdíjjba
Szeretnék majd.
Szerintem is vicces a poszt, mert a CD-k adatait még csak megadja, de az LP-ről nem nagyon van szó. A zenék viszont érdekesek. Bevallom, több lemez van a listában, amit én is kedvelek: Massive Attack, Radiohead (koncertjeiken is voltam), vagy a Talk Talk, The Smith (eltekintve Morissey hülyeségeitől), The Cure, "gyerekkorom" kedvenc zenéi közé tartoznak. És persze CD és CD, stream és ripp között is elég jelentős különbségek vannak (pl. a Talk Talk-lemezek kiadásai esetén).
Én ezt a Yello iránti lelkesedést sosem értettem. Egyik ismerősöm rendszeresen "demózott" vele, de én mindig a mutatványt hallottam inkább, a zenét kevésbé. -
RetepNyaraB
nagyúr
Ez a vita nyilván az ízléseket és a szokásokat is tükrözi: én például nehezen tudom eldönteni, hogy melyik "számát" dobjam ki Bach Musikalisches Opferjének? Vagy melyik számot ugorjam át a GoGo Penguin Necessary Fictions c. albumán? Vagy melyik Radiohead albumot a teljesből? Két számért én sem veszek meg egy albumot, de nem is hallgatok meg csak két számok. Ízlések. Szokások.
Hallgatok ugyan Bartók rádiót, de csak az autóban, és ha megtetszik egy zenei részlet, meghallgatom az egész kompozíciót. Ha tetszik, meg is szerzem valamilyen jobb változatban. Nem idézetgyűjteményeket olvasok, hanem könyveket. Vannak kedvenc verseim, de a legtöbb költőtől megvan az összegyűjtött művek valamiféle kiadása.
Eljárt fölöttem az idő, no.
#temennyényugdíjjba
-
dgyuri0123
nagyúr
Kinek mi a tapasztalata. Én hirtelen cseréltem le az LP-t CD-re. Aztán nem győztem csodálkozni hogy mennyivel rosszabb a Sony CDP-597. De viszont javára írandó hogy 30+ év után is hibátlanul működik. Ki tudja hogy az Akai lemezjátszóm hol lenne azóta.
Ezért óvom a kérdezőt, ha tetszenek neki a mostani CD lejátszói, nehogy hirtelen felindulásból eladja őket aztán vesz ilyen streamert és kiderül hogy neki kevésbé tetszik szubjektíve.Bocsánat, de édeskevés hogy valami 30 éve hibátlanul működik. A lemezjátszóm is hibátlan 30 év után.
Viszont ha elromlik, nagyjából mehet a kukába, pont mint egy 30-35 éves cd játszó. Alkatrész nuku. Új cd játszót pedig már nem vennék, főleg nem sokszázezerért. Én azt csináltam, hogy begrebbeltem az összes olyan cd-met ami tetszett, aztán eladtam amit tudtam. Igy megmaradtak a számomra kedves zenéim. Nem volt kis meló száz egynéhány albumot elmenteni, de így le tudtam szakadni a köldökzsinórról. Én így oldottam meg, de nyilván ez az én menekülésem volt a cd-től. -
btraven
őstag
Ez a "vélemény" LP vs CD-ről szól elsősorban.
Viszont egy teszt alapja a megfelelő tájékotatás arról, milyen környezetben, milyen lejátszó eszközökkel történt a meghallgatás. Erről itt egy szó sem esik, csak mantrázza, hogy bakelitnél jobb a CD. Ez így édeskevés és hiteltelen. Ráadásul az sem mindegy, milyen vágású/kiadású az LP, amiről szintén szó sem esik.
Mindegy is, a lényeg, hogy ettől még elavult a CD. Amúgy az agyon dícsért Supertramp album nekem is megvan még és szerintem sem nem dinamikus, sem nem eléggé tiszta és messze nem mutatja meg, mitől jó a CD lemez. A Yello, amire hivatkozik, százszor tisztább, dinamikusabb. Nem is értem, miért emlegeti őket egy ligában. Lenne még kifogásolni valóm, de inkább elengedem... Ha szereted a CD-ket, hallgasd élvezettel, nincs ezzel semmi baj, de ne legyen piedesztálra emelve, mert attól azért messze van... A CD kiadványok között legalább annyi (hangminőségbeli) eltérés van, mint anno bakelit esetén volt. AAD, ADD, DDD, ugye, és ez csak egyetlen szempont ahhoz, hogy mire számítsak, de ebben még nincs benne az, hogy hol, melyik stúdió által készült az eredeti felvétel, merugyeazsemmindegy'.
Kinek mi a tapasztalata. Én hirtelen cseréltem le az LP-t CD-re. Aztán nem győztem csodálkozni hogy mennyivel rosszabb a Sony CDP-597. De viszont javára írandó hogy 30+ év után is hibátlanul működik. Ki tudja hogy az Akai lemezjátszóm hol lenne azóta.
Ezért óvom a kérdezőt, ha tetszenek neki a mostani CD lejátszói, nehogy hirtelen felindulásból eladja őket aztán vesz ilyen streamert és kiderül hogy neki kevésbé tetszik szubjektíve. -
dgyuri0123
nagyúr
A CD felett eljárt az idő.
Ez a "vélemény" LP vs CD-ről szól elsősorban.
Viszont egy teszt alapja a megfelelő tájékotatás arról, milyen környezetben, milyen lejátszó eszközökkel történt a meghallgatás. Erről itt egy szó sem esik, csak mantrázza, hogy bakelitnél jobb a CD. Ez így édeskevés és hiteltelen. Ráadásul az sem mindegy, milyen vágású/kiadású az LP, amiről szintén szó sem esik.
Mindegy is, a lényeg, hogy ettől még elavult a CD. Amúgy az agyon dícsért Supertramp album nekem is megvan még és szerintem sem nem dinamikus, sem nem eléggé tiszta és messze nem mutatja meg, mitől jó a CD lemez. A Yello, amire hivatkozik, százszor tisztább, dinamikusabb. Nem is értem, miért emlegeti őket egy ligában. Lenne még kifogásolni valóm, de inkább elengedem... Ha szereted a CD-ket, hallgasd élvezettel, nincs ezzel semmi baj, de ne legyen piedesztálra emelve, mert attól azért messze van... A CD kiadványok között legalább annyi (hangminőségbeli) eltérés van, mint anno bakelit esetén volt. AAD, ADD, DDD, ugye, és ez csak egyetlen szempont ahhoz, hogy mire számítsak, de ebben még nincs benne az, hogy hol, melyik stúdió által készült az eredeti felvétel, merugyeazsemmindegy'.
-
bitrograde
senior tag
A CD felett eljárt az idő.
-
Balázs Z.
aktív tag
Én az utóbbi pár évben a minimumra szorítottam vissza bármilyen stream-szolgáltató használatát. Általában a legvacakabb, remasterelt kiadások vannak fenn, azok is eltűntek néha, és észrevettem, hogy ez az állandó "bármit, bárhol, bármikor" szöges ellentétben áll azzal, amitől nekem a zene izgalmas, érdekes. Konkrétan vissza kellett szoknom a rendes zenehallgatásra az összevissza kattintgatásról. Az algoritmusok röhejes ajánlatait inkább nem is részletezem... Kizárólag fórumok, cikkek, személyes ajánlások alapján találtam a hallgatott zenéimet.
Arra viszont tökéletes pl. a Tidal, hogy különféle koncertfelvételeket össze tudjak hasonlítani, aztán azt vegyem meg / töltsem le, ami a legjobban tetszik.
-
btraven
őstag
Ez a vita nyilván az ízléseket és a szokásokat is tükrözi: én például nehezen tudom eldönteni, hogy melyik "számát" dobjam ki Bach Musikalisches Opferjének? Vagy melyik számot ugorjam át a GoGo Penguin Necessary Fictions c. albumán? Vagy melyik Radiohead albumot a teljesből? Két számért én sem veszek meg egy albumot, de nem is hallgatok meg csak két számok. Ízlések. Szokások.
Hallgatok ugyan Bartók rádiót, de csak az autóban, és ha megtetszik egy zenei részlet, meghallgatom az egész kompozíciót. Ha tetszik, meg is szerzem valamilyen jobb változatban. Nem idézetgyűjteményeket olvasok, hanem könyveket. Vannak kedvenc verseim, de a legtöbb költőtől megvan az összegyűjtött művek valamiféle kiadása.
Ezzel én is így vagyok. Nálam minden lemez egy kerek egész. Maximum 1-2 szám lóg ki mint például Black Sabbath - Never Say Die lemez utolsó száma, amit nem is Ozzy énekel és tök más a stílusa.
Lehet hogy sokan egy sláger miatt vesznek meg egy lemezt. Például Pink Floyd - The Wall lemezéről állandóan csak az Another Brick in the Wall (Part 2) számot játszák agyba-főbe a rádióban. Na most ha valaki csak ez miatt veszi meg a lemezt az nagyot koppan. A többi számban nincs gyerekkórus.De ha már korai Pink Floyd, a Saucerful of Secrets lemezről is maximum a Corporal Clegg lóg ki, azt a számot nem szeretem.
-
bitrograde
senior tag
-
nLali
őstag
Tarts ki, veled vagyok
Bár mondjuk én abszolút akkor kezdtem cd-ket venni amikor már felfutott a streaming. Pár hónapja ráálltam az Alter Bridge-re spoty-n. Annyira megtetszett, hogy beszereztem az egyik albumukat kemény 7 euroért. A jó cuccokat általában wav-ban szeretném megvenni. A különböző oldalakon nekem az a tapasztalatom h két-három szám sokszor többe kerül mint az amazonról rendelt album. Amit meg azonnal berippelek eac-kal. Így cd-m is van, meg egy nagyon baba saját katalóguson. Spoty-n meg folytatom a felfedezést. De a saját fizikai hordozóknak megvan a bája. Továbbá a múltkor azonnal kiszúrtam h a kocsiban cd-ről megy az adott zene, mert egyszerűen sokkal jobban szólt mint bt-ről. De itt mindenkinek igaza van; szerencsés korban élünk zene szempontjából.Szerintem nem vagyunk ellene. Legalábbis én biztos nem. Teljesen megértem, ha valaki cd, bakelit, orsó gyűjtő. Nekem ezzel semmi bajom, nem fintorgok tőle. Csak nem én vagyok. Máshogy szeretem a zenét, máshogy szeretem ezt a hobbit.
-
Ribi
nagyúr
Lehet bármilyen lemez. Megboldogult fiatal koromban, amíg CD-ztem sajnos bele-bele futottam. 2-3 jó szám, a több meh...
#17545 Ribi
Az elektroncső felett is eljárt az idő, mégis sokan megvesznek érte. Én is örömmel ülnék le egy elkeltikus uborkásüveg gyűjtemény elé zenét hallgatni kezemben egy pohár rozéfröccsel. De mivel nem engedhetem meg magamnak, hogy milliókat locsoljak el rá és a fotózás sem olcsó hobby, marad a kínai D-osztály a csöpp SMSL DAC-kal.
Az, hogy eljárt valami felett az idő még nem jelenti, hogy nem lehet használni, hogy ki kellene dobni. Ezért sem tudom, hogy miért baj ha valaki azt mondja, hogy eljárt felette az idő. Pláne azért, mert a CD-n tényleg gyakorlatilag WAV van. Nem olyan mint mondjuk egy LP amin fizikailag van más formátumban. CD-n bitek vannak mint a winyón, az SSDn, akármin. De ha valakinek ez kell, hajrá. Ettől még eljárt felette az idő.
-
kukulec
őstag
Nem szúrja itt senki szemét semmi. Ez az a hely, ahol kimondottan örülünk annak, ha a fórumtársunk elégedett azzal, amit hall.
Csak egymás helyenként sarkos kijelentéseit próbáljuk némileg relativizálni. Például hogy "eljárt a CD felett az idő". Ezt sokan, elég terjedelmes gyűjtemények birtokában, jó futóművekkel és DAC-okkal egyáltalán nem így gondolják. Én megértem, hogy elengedted, de ennek ezer más oka lehet, mint hogy "eljárt fölötte az idő". Szerintem pontosabb, hogy rétegigény lett, és hogy aki a jó hangminőséget keresi, annak emiatt mélyebben kelljen a zsebébe nyúlnia. Ahogyan az is igaz lehet, hogy valakit a gyűjteménye, a korongok kézbevétele, a borítók lapozgatása is örömet okoz a minőségi zenehallgatás mellett.Tarts ki, veled vagyok
Bár mondjuk én abszolút akkor kezdtem cd-ket venni amikor már felfutott a streaming. Pár hónapja ráálltam az Alter Bridge-re spoty-n. Annyira megtetszett, hogy beszereztem az egyik albumukat kemény 7 euroért. A jó cuccokat általában wav-ban szeretném megvenni. A különböző oldalakon nekem az a tapasztalatom h két-három szám sokszor többe kerül mint az amazonról rendelt album. Amit meg azonnal berippelek eac-kal. Így cd-m is van, meg egy nagyon baba saját katalóguson. Spoty-n meg folytatom a felfedezést. De a saját fizikai hordozóknak megvan a bája. Továbbá a múltkor azonnal kiszúrtam h a kocsiban cd-ről megy az adott zene, mert egyszerűen sokkal jobban szólt mint bt-ről. De itt mindenkinek igaza van; szerencsés korban élünk zene szempontjából. -
vadkörte
addikt
Lehet bármilyen lemez. Megboldogult fiatal koromban, amíg CD-ztem sajnos bele-bele futottam. 2-3 jó szám, a több meh...
#17545 Ribi
Az elektroncső felett is eljárt az idő, mégis sokan megvesznek érte. Én is örömmel ülnék le egy elkeltikus uborkásüveg gyűjtemény elé zenét hallgatni kezemben egy pohár rozéfröccsel. De mivel nem engedhetem meg magamnak, hogy milliókat locsoljak el rá és a fotózás sem olcsó hobby, marad a kínai D-osztály a csöpp SMSL DAC-kal.
-
dgyuri0123
nagyúr
Én egy időben vásároltam néhány lemezt. Kb ahogy saját bevételem lett. Ezzel gyorsan felhagytam, mert azt tapasztaltam, amiről beszélsz. Nekem is csak 1-2 szám tetszett egy lemezen. Meguntam olyanért fizetni, ami nem érdekel. Nem látom kockázatosnak az online adatvesztést. Csak nem tűnnek el nyom nélkül a jó zenék. Ha meg mégis, hát majd lesz másik. Mindig lehet egy jót dalolni
Ugye?
Anno voltam annyira hülye, hogy megvettem ugyanazt a zenét más kiadótól, remélve, hogy jobb lesz. Mondjam, hogy nem így lett? Rosszabb volt, mint az ősrégi kiadvány.
Online adatvesztés előfordulhat, de ahogy mondod, bánja kánya. Lesz/jön helyette máshonnan, más forrásból. Van hatalmas "virágboltos" adatbázis is, bár ezt inkább nem fejteném tovább itt... De internetrádiók is vannak ingyen, veszteségmentesen, mint pl. a Radio Paradise és így tovább... -
nLali
őstag
Nem nagy nevek ezek, inkább kevéssé ismert, de időnként jó zenéket is tudó zenészekről. Nem milliós hallgatottsággal, inkább csak párszázezressel, sőt néha csak pár tízezressel. És pont ez a lényeg, mert olyan jó zenékkel találkozom, hogy csuda a stream jóvoltából. Még az is lehet, hogy CD-jük sincs, csak szolgáltatói térben vannak jelen.
De mondjuk nagy kedvencem Yello is csinált egy pár olyan lemezt az elején, amiről 2-nél több számot nemigen tudok elviselni. Vagy régiek közül B52, ami vagy kva jó, vagy kva szar.
Mondhatnék még The Who-t, vagy korai Pink Floydot, ami (számomra) néhol "hallgathatatlan" kategória. Hirtelen ennyi, de ha kezdenék agyalni, lenne tucatnyi előadó.Én egy időben vásároltam néhány lemezt. Kb ahogy saját bevételem lett. Ezzel gyorsan felhagytam, mert azt tapasztaltam, amiről beszélsz. Nekem is csak 1-2 szám tetszett egy lemezen. Meguntam olyanért fizetni, ami nem érdekel. Nem látom kockázatosnak az online adatvesztést. Csak nem tűnnek el nyom nélkül a jó zenék. Ha meg mégis, hát majd lesz másik. Mindig lehet egy jót dalolni
-
dgyuri0123
nagyúr
Mondhatnék még The Who-t, vagy korai Pink Floydot, ami (számomra) néhol "hallgathatatlan" kategória. Hirtelen ennyi, de ha kezdenék agyalni, lenne tucatnyi előadó. -
btraven
őstag
"A streaming lustává és magányossá tesz."
Hát, én pont fordítva gondolom. Először is, veszek egy CD-t, "kiderül", hogy 2 jó szám van rajta, a többi kuka. Tök jó nem? Belekerült 5e-be és 6 perc ami tetszik róla. Valóban csábító a CD vásárlás...
Másik.. streaming... szabadon szörfözgetek előadók és albumok között, olyanokat is meghallgatva, akiket CD-n sosem vettem volna meg. Ennek okán hatalmasat bővült az általam hallgatott zenék repertoárja. Még másik, hogy az általam szeretett válogatásokat sokkal szívesebben hallgatom, mint egy komplett albumot, amin (legyünk őszinték) az album fele jó, a másik felét meg azért vették fel, hogy kilegyen az a 35-45 perc (jó esetben). Még a legnagyobb előadók albumai között is bőven akad olyan track, amit azonnal átugrok, mert annyira nem szeretem. Szóval, a streaming nem lustává tesz, hanem kíváncsibbá és nyitottabbá. A magányosságot végképp nem értem, mert ha CD-t hallgatsz, az sem másabb, mint spotiról hallgatni valamit. Sőt, a "szeretteimmel" meg van osztva az összes lejátszási listám, akik szívesen csemegéznek belőle.
Csak egyetlen példát hadd említsek: Yello. A büdös életben nem vettem volna tőlük semmilyen CD-t, míg egyszer az akkor még csak megvenni tervezett hangfalam meghallgatása közben, tesztfelvételen meg nem hallottam tőlük pár számot a Toy c. albumról. Nos, annyira megfogott, hogy hazaérve azonnal rákerestem a neten és hamarosan nagy szerelem lett, ami máig tart. Hangsúlyozom, nem ők az egyetlen és nem csak ebben a stílusban, amit-akit még véletlenül sem fizikai hordozós verzióban hallottam először és ragadott meg végérvényesen. És itt jön még be a képbe az is, amit arról mondtam, hogy nem minden szám tetszik egy albumról. A Yello pl ékes példája annak, hogy vannak olyan számaik, amiktől majdnem kiver a frász, pedig ma már nagyon tolerálom a zenéjüket. De kérdem én, minek kínozzam magam azzal, hogy beteszek egy lemezt, amin van két-három "jó szám" és ki is veszem, mert nincs rajta több. Fenéket... készítek lejátszólistákat akár előadóra, akár stílusra szűrve és órákig elvagyok vele. Több előadótól van egy-egy olyan "számom", ami gyakorlatilag az egyetlen jó szám az albumról, de mivel rohadt jó, ezért megtartottam. CD-nél kizárt, hogy egy track miatt adjak ki pénzt, ha egyáltalán kiadták valaha ebben a formában.
Ennyire másként gondolom én.
"2 jó szám van rajta, a többi kuka."
Most ezen gondolkoztam erősen de én ilyen albumot még nem hallottam. Milyen lemezekre gondolsz?
-
dgyuri0123
nagyúr
Ipari legenda, hogy a CD "adatsűrűsége" azért lett olyan, amekkora, hogy meg lehessen hallgatni Beethoven kilencedikjét egy ülésben: ne kelljen már felállni a fotelből, és megfordítani a lemezt. Az a 74 perc pedig pont arra volt jó, hogy tönkretegye az egységes elképzelést megvalósító albumot a popzenében (tegyünk már rá még két mixet, egy régi slágetr, stb.) A streaming is valami hasonlót tesz a zenehallgatással: eltünteti körülötte a csendet. Ezért mondom, hogy én albumokat hallgatok. Van eleje meg vége. A streamingnek nincs, az amolyan "binge", függőség, belemerülés. Másrészt pedig tényleg az van, amit mondasz: a minden elérhetősége egyrészt eltünteti a zenék jó részét (csak az új marad), a hozzáférés korlátozódik a minden megvan érzésével, ami technikailag is megszüntethető, no nem csak a hálózat eltűnésével, hanem mondjuk a katalógus átrendezésével, a változatok, az újrakeverések előtérbe tolásával, stb. Hogy az algoritmus szerepét ne is feszegessük (sokan örülnek neki, hogy olyan zenékre bukkantak, melyekre egyébként esélyük nem lett volna, de nekem a visszatérő tapasztalatom az, hogy sokkal többet és érdekesebb dolgokat tudtam meg a zenéről, és az érdeklődésem is jobban és másképp tágult attól, hogy barátaimmal, néha ismeretlen fórumtársakkal beszélgettem, mint az algoritmikus ajánlók alapján. A streaming lustává és magányossá tesz.)
"A streaming lustává és magányossá tesz."
Hát, én pont fordítva gondolom. Először is, veszek egy CD-t, "kiderül", hogy 2 jó szám van rajta, a többi kuka. Tök jó nem? Belekerült 5e-be és 6 perc ami tetszik róla. Valóban csábító a CD vásárlás...
Másik.. streaming... szabadon szörfözgetek előadók és albumok között, olyanokat is meghallgatva, akiket CD-n sosem vettem volna meg. Ennek okán hatalmasat bővült az általam hallgatott zenék repertoárja. Még másik, hogy az általam szeretett válogatásokat sokkal szívesebben hallgatom, mint egy komplett albumot, amin (legyünk őszinték) az album fele jó, a másik felét meg azért vették fel, hogy kilegyen az a 35-45 perc (jó esetben). Még a legnagyobb előadók albumai között is bőven akad olyan track, amit azonnal átugrok, mert annyira nem szeretem. Szóval, a streaming nem lustává tesz, hanem kíváncsibbá és nyitottabbá. A magányosságot végképp nem értem, mert ha CD-t hallgatsz, az sem másabb, mint spotiról hallgatni valamit. Sőt, a "szeretteimmel" meg van osztva az összes lejátszási listám, akik szívesen csemegéznek belőle.
Csak egyetlen példát hadd említsek: Yello. A büdös életben nem vettem volna tőlük semmilyen CD-t, míg egyszer az akkor még csak megvenni tervezett hangfalam meghallgatása közben, tesztfelvételen meg nem hallottam tőlük pár számot a Toy c. albumról. Nos, annyira megfogott, hogy hazaérve azonnal rákerestem a neten és hamarosan nagy szerelem lett, ami máig tart. Hangsúlyozom, nem ők az egyetlen és nem csak ebben a stílusban, amit-akit még véletlenül sem fizikai hordozós verzióban hallottam először és ragadott meg végérvényesen. És itt jön még be a képbe az is, amit arról mondtam, hogy nem minden szám tetszik egy albumról. A Yello pl ékes példája annak, hogy vannak olyan számaik, amiktől majdnem kiver a frász, pedig ma már nagyon tolerálom a zenéjüket. De kérdem én, minek kínozzam magam azzal, hogy beteszek egy lemezt, amin van két-három "jó szám" és ki is veszem, mert nincs rajta több. Fenéket... készítek lejátszólistákat akár előadóra, akár stílusra szűrve és órákig elvagyok vele. Több előadótól van egy-egy olyan "számom", ami gyakorlatilag az egyetlen jó szám az albumról, de mivel rohadt jó, ezért megtartottam. CD-nél kizárt, hogy egy track miatt adjak ki pénzt, ha egyáltalán kiadták valaha ebben a formában.
Ennyire másként gondolom én.
-
nLali
őstag
Nem kell internet ahhoz, hogy pl. ssd-n tárolt zenéidet hallhasd egy streamerről.
A cd csak azoknál fontos, akiknek több száz, vagy ezer áll a polcon. Manapság szinte senki nem gyűjt cd-n semmit. Aki ma kezd hifizni, azt nem érdeklik a fizikai hordozók. Nyilván szerintem.
Én azt látom, hogy néhány gyártó megint elkezdett cd pörgetőket árulni. Olyan gyártók, akik a cd aranykorában még nem is léteztek. Vagy azért, mert van igény a cd-re, vagy azért, hogy legyen igény a cd-re. Nem tudom. Valszeg találtak egy jól és olcsón működő gyártósort, amivel olyan terméket lehet gyártani, ami más, mint a jelenlegi HiFi divat. Színes burkolat, jó kijelző és ügyes marketing kell csak hozzá, és máris szaladgálhatnak a futárok az autókból bontott cd mehanikás kínai cuccokkal. [link]
Az is lehet egy oka a népszerűségnek, hogy talán ma más, jobb DAC-ok kerülhetnek a rendszerbe és sokak csak mostanában fedezik fel a cd-ben rejlő potenciált.
-
bitrograde
senior tag
A CD felett eljárt az idő, műszaki értelemben. Ómódi.
Méretéhez képest már nevetséges az adatsűrűsége. Írás/olvasás sebessége is nevetséges ahhoz képest, hogy ma már 10-15gb/a sebességgel lehet adatot mozgatni a legújabb SSD meghajtókon. Az 20 CD korong/másodperc..
Korábban azért volt forgalomban a lemezek nagyrésze, mert nem volt más. Ma azért vannak forgalomban a lemezek, mert igény van rá. Használati tárgyként még maradnak talán 10 évig is. Gyártani talán olcsóbb , mint a bakelitet. Nem kell még temetni. Majd szép lassan kikopik. Néha bizonyos országokban politikai okok miatt napokra,hetekre, hónapokra eltűnik az internet részben, vagy teljesen. Gondolom ez is segít az embereknek, hogy szeressék a korongot inkább.Ipari legenda, hogy a CD "adatsűrűsége" azért lett olyan, amekkora, hogy meg lehessen hallgatni Beethoven kilencedikjét egy ülésben: ne kelljen már felállni a fotelből, és megfordítani a lemezt. Az a 74 perc pedig pont arra volt jó, hogy tönkretegye az egységes elképzelést megvalósító albumot a popzenében (tegyünk már rá még két mixet, egy régi slágetr, stb.) A streaming is valami hasonlót tesz a zenehallgatással: eltünteti körülötte a csendet. Ezért mondom, hogy én albumokat hallgatok. Van eleje meg vége. A streamingnek nincs, az amolyan "binge", függőség, belemerülés. Másrészt pedig tényleg az van, amit mondasz: a minden elérhetősége egyrészt eltünteti a zenék jó részét (csak az új marad), a hozzáférés korlátozódik a minden megvan érzésével, ami technikailag is megszüntethető, no nem csak a hálózat eltűnésével, hanem mondjuk a katalógus átrendezésével, a változatok, az újrakeverések előtérbe tolásával, stb. Hogy az algoritmus szerepét ne is feszegessük (sokan örülnek neki, hogy olyan zenékre bukkantak, melyekre egyébként esélyük nem lett volna, de nekem a visszatérő tapasztalatom az, hogy sokkal többet és érdekesebb dolgokat tudtam meg a zenéről, és az érdeklődésem is jobban és másképp tágult attól, hogy barátaimmal, néha ismeretlen fórumtársakkal beszélgettem, mint az algoritmikus ajánlók alapján. A streaming lustává és magányossá tesz.)
-
dgyuri0123
nagyúr
Méretéhez képest már nevetséges az adatsűrűsége. Írás/olvasás sebessége is nevetséges ahhoz képest, hogy ma már 10-15gb/a sebességgel lehet adatot mozgatni a legújabb SSD meghajtókon. Az 20 CD korong/másodperc..
Korábban azért volt forgalomban a lemezek nagyrésze, mert nem volt más. Ma azért vannak forgalomban a lemezek, mert igény van rá. Használati tárgyként még maradnak talán 10 évig is. Gyártani talán olcsóbb , mint a bakelitet. Nem kell még temetni. Majd szép lassan kikopik. Néha bizonyos országokban politikai okok miatt napokra,hetekre, hónapokra eltűnik az internet részben, vagy teljesen. Gondolom ez is segít az embereknek, hogy szeressék a korongot inkább.Nem kell internet ahhoz, hogy pl. ssd-n tárolt zenéidet hallhasd egy streamerről.
A cd csak azoknál fontos, akiknek több száz, vagy ezer áll a polcon. Manapság szinte senki nem gyűjt cd-n semmit. Aki ma kezd hifizni, azt nem érdeklik a fizikai hordozók. Nyilván szerintem.
-
nLali
őstag
Korábban azért volt forgalomban a lemezek nagyrésze, mert nem volt más. Ma azért vannak forgalomban a lemezek, mert igény van rá. Használati tárgyként még maradnak talán 10 évig is. Gyártani talán olcsóbb , mint a bakelitet. Nem kell még temetni. Majd szép lassan kikopik. Néha bizonyos országokban politikai okok miatt napokra,hetekre, hónapokra eltűnik az internet részben, vagy teljesen. Gondolom ez is segít az embereknek, hogy szeressék a korongot inkább. -
RetepNyaraB
nagyúr
Nem szúrja itt senki szemét semmi. Ez az a hely, ahol kimondottan örülünk annak, ha a fórumtársunk elégedett azzal, amit hall.
Csak egymás helyenként sarkos kijelentéseit próbáljuk némileg relativizálni. Például hogy "eljárt a CD felett az idő". Ezt sokan, elég terjedelmes gyűjtemények birtokában, jó futóművekkel és DAC-okkal egyáltalán nem így gondolják. Én megértem, hogy elengedted, de ennek ezer más oka lehet, mint hogy "eljárt fölötte az idő". Szerintem pontosabb, hogy rétegigény lett, és hogy aki a jó hangminőséget keresi, annak emiatt mélyebben kelljen a zsebébe nyúlnia. Ahogyan az is igaz lehet, hogy valakit a gyűjteménye, a korongok kézbevétele, a borítók lapozgatása is örömet okoz a minőségi zenehallgatás mellett.Kedvenc lemezeim azok, melyekhez színes, illusztrált, gyakran több tucat oldalas füzet tartozik. Hallgatom, olvasom, összművészet. Ez a hiány fáj az általánosan gyatra stream hangminőség mellett legjobban.
Ám én se veszek már új CD-t, vagy csak nagyon indokolt esetben. Próbáltam a vinylre is visszaszokni (bakelit, b@!), de az egységnyi pénzért valóban annyival béndzsább egy mezei kínai digitál forrásnál, hogy már a hallgatásra se veszem rá magam. A CD futóművem viszont nekem elégedettségre okot adóan zenél. Ha leporolom néha. -
dgyuri0123
nagyúr
A Holo Red, a Tidal, korábban Deezer, korábban Tidal előfizetés mellett van NAS-om tele zenévél, és elég sok CD-m. Utóbbit nem érzem "kényszerpályának". Vannak lemezek (csak azokat hallgatok, nem lejátszási liistákat), melyeket meg kellett vegyek, még akkor is, ha elérhetők a streming platformok kínálatában. Fontos részét képezték az életemnek, jó érzés tudni, hogy ott vannak a polcon, és hallgathatom őket bármikor. Sokat hallgatok is. Karácsony táján mindig benézek a lemezeket áruló oldalak kínálatába. Nincs szükségem semmire, a család is tudja, hogy a legjobban egy lemeznek, a zenének örülök, ha ajándékot kapok. A streamet lustaságból, a családtagok miatt, és felfedezésre használom leginkább. Van aki a DAP-jára támaszkodik. Nekem is volt, de ma már nem használom ki, mert szinte teljesen leszoktam a fejhallgatózásról, pláne mozgásban. Valahogy így.
Látod, kinek így, kinek úgy. De a véleményem marad. A CD korszaknak vége. Nálad nem, de attól még vége. Őszintén, ki akar sokezer Forintot adni egy bizonytalan minőségű kiadványért? És még vissza sem veszik.. Mint mondtam, pár milliót elköltöttem lemezekre. Utólag belegondolva, bele sem kellett volna kezdeni. Sajnos akkor, mikor én kezdtem "hifizni", csak a Nasa-nál volt számítógép, így aztán maradt a szalagos magnó.
-
bitrograde
senior tag
Nézőpont kérdése minden... Első CD játszómat [link] ~ 30 évvel ezelőtt vettem. Egy rakat szar volt az akkori ProJect II lemezjátszómhoz képest. Innen kezdve jöttek mentek nálam a CD játszók, viszont "a" lemezjátszóm azóta is megvan.
Igazából egy olyan CD játszót sem sikeredett beújítanom ez idő alatt, (tucatnyi volt) ami képes lett volna a ProJect trónfosztására, pedig ez az audiofilia alja, hiába Roksan hangszedő van benne.
Nos, volt vagy 400 CD-m, előtte kb. 300 LP-m. Egyiket sem tartom, mert macerás és drága és a hangminősége is annyira változó, mint az időjárás, köszönhetően a sok (rengeteg) mocsok szar kiadványnak. De ha neked ez az út a legjárhatóbb, az legyen a te örömed. Semmi bajom ezzel, de szerintem a CD pont annyira elavult, mint az LP, ami egyébként még ma is sokkal sokkal jobban képes megszólalni, mint bármilyen CD lemez. Nyilván szerintem... Engedtessék meg nekem, hogy ennyi év szopás után ne tartsam a legjobb médiumnak a CD-t. Aki milliókat költött CD-kre és (nyilván) sajnálja elkótyavetyélni, az most így járt. Olyan kényszerpályán van, ami soha nem ér véget. Hatalmas bukóval szabadultam meg szinte az összes lemezemtől, nem kis szívfájdalommal... de fellélegeztem, mert van élet a fizikai hordozós zenehallgatás nélkül/után is. Neked is van egy Holo Red-ed, nem? Gondolom nem azért vetted, (nem kevés pénzért) mert nem hiszel "ebben a világban". Hát hadd próbálja ki más is, hátha megtetszik neki (Rednél sokkal olcsóbban). Nem kell lebeszélni senkit, csak mert neked még ma is a CD a favoritod.
De amúgy én csak egy vélemény (hang) vagyok, miért fáj ennyire?
A Holo Red, a Tidal, korábban Deezer, korábban Tidal előfizetés mellett van NAS-om tele zenévél, és elég sok CD-m. Utóbbit nem érzem "kényszerpályának". Vannak lemezek (csak azokat hallgatok, nem lejátszási liistákat), melyeket meg kellett vegyek, még akkor is, ha elérhetők a streming platformok kínálatában. Fontos részét képezték az életemnek, jó érzés tudni, hogy ott vannak a polcon, és hallgathatom őket bármikor. Sokat hallgatok is. Karácsony táján mindig benézek a lemezeket áruló oldalak kínálatába. Nincs szükségem semmire, a család is tudja, hogy a legjobban egy lemeznek, a zenének örülök, ha ajándékot kapok. A streamet lustaságból, a családtagok miatt, és felfedezésre használom leginkább. Van aki a DAP-jára támaszkodik. Nekem is volt, de ma már nem használom ki, mert szinte teljesen leszoktam a fejhallgatózásról, pláne mozgásban. Valahogy így.
-
nLali
őstag
Nézőpont kérdése minden... Első CD játszómat [link] ~ 30 évvel ezelőtt vettem. Egy rakat szar volt az akkori ProJect II lemezjátszómhoz képest. Innen kezdve jöttek mentek nálam a CD játszók, viszont "a" lemezjátszóm azóta is megvan.
Igazából egy olyan CD játszót sem sikeredett beújítanom ez idő alatt, (tucatnyi volt) ami képes lett volna a ProJect trónfosztására, pedig ez az audiofilia alja, hiába Roksan hangszedő van benne.
Nos, volt vagy 400 CD-m, előtte kb. 300 LP-m. Egyiket sem tartom, mert macerás és drága és a hangminősége is annyira változó, mint az időjárás, köszönhetően a sok (rengeteg) mocsok szar kiadványnak. De ha neked ez az út a legjárhatóbb, az legyen a te örömed. Semmi bajom ezzel, de szerintem a CD pont annyira elavult, mint az LP, ami egyébként még ma is sokkal sokkal jobban képes megszólalni, mint bármilyen CD lemez. Nyilván szerintem... Engedtessék meg nekem, hogy ennyi év szopás után ne tartsam a legjobb médiumnak a CD-t. Aki milliókat költött CD-kre és (nyilván) sajnálja elkótyavetyélni, az most így járt. Olyan kényszerpályán van, ami soha nem ér véget. Hatalmas bukóval szabadultam meg szinte az összes lemezemtől, nem kis szívfájdalommal... de fellélegeztem, mert van élet a fizikai hordozós zenehallgatás nélkül/után is. Neked is van egy Holo Red-ed, nem? Gondolom nem azért vetted, (nem kevés pénzért) mert nem hiszel "ebben a világban". Hát hadd próbálja ki más is, hátha megtetszik neki (Rednél sokkal olcsóbban). Nem kell lebeszélni senkit, csak mert neked még ma is a CD a favoritod.
Szerintem bitrograde fórumtársunknak nem fáj, hogy más a véleményed. Ő egyike azoknak itt a fórumon, akik a fórum épségéért talán, de pont lekerekítik a véleményeket, próbálják közelebb hozni egymáshoz a valamilyen oldal felé húzókat.
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egymás helyenként sarkos kijelentéseit próbáljuk némileg relativizálni. Például hogy "eljárt a CD felett az idő". Ezt sokan, elég terjedelmes gyűjtemények birtokában, jó futóművekkel és DAC-okkal egyáltalán nem így gondolják. Én megértem, hogy elengedted, de ennek ezer más oka lehet, mint hogy "eljárt fölötte az idő". Szerintem pontosabb, hogy rétegigény lett, és hogy aki a jó hangminőséget keresi, annak emiatt mélyebben kelljen a zsebébe nyúlnia. Ahogyan az is igaz lehet, hogy valakit a gyűjteménye, a korongok kézbevétele, a borítók lapozgatása is örömet okoz a minőségi zenehallgatás mellett.Nézőpont kérdése minden... Első CD játszómat [link] ~ 30 évvel ezelőtt vettem. Egy rakat szar volt az akkori ProJect II lemezjátszómhoz képest. Innen kezdve jöttek mentek nálam a CD játszók, viszont "a" lemezjátszóm azóta is megvan.
-
Ribi
nagyúr
-
btraven
őstag
Csak egymás helyenként sarkos kijelentéseit próbáljuk némileg relativizálni. Például hogy "eljárt a CD felett az idő". Ezt sokan, elég terjedelmes gyűjtemények birtokában, jó futóművekkel és DAC-okkal egyáltalán nem így gondolják. Én megértem, hogy elengedted, de ennek ezer más oka lehet, mint hogy "eljárt fölötte az idő". Szerintem pontosabb, hogy rétegigény lett, és hogy aki a jó hangminőséget keresi, annak emiatt mélyebben kelljen a zsebébe nyúlnia. Ahogyan az is igaz lehet, hogy valakit a gyűjteménye, a korongok kézbevétele, a borítók lapozgatása is örömet okoz a minőségi zenehallgatás mellett."eljárt a CD felett az idő"
Miközben a Youtube tele van "a CD a reneszánszát éli újra" videókkal
-
bitrograde
senior tag
Ezt jól tudom. Sok évembe telt, mire a Pioneer DV668 asom hangját überelni tudtam nem fizikai hordozós cuccal. Évekig PC, aztán elengedtem, mert a dedikált zene lejátszók jobban kezdtek érdekelni.
Most Wiim Ultra van, aminél (hangsúlyozom) van jobb, csak x2 vagy x3. Csak mert azt látom, szúrja a szemét egyeseknek az elégedettségem a márkával kapcsolatban. Hangfalas rendszerben remekül szolgál. CD t rég elengedtem, kb. 1.5m Ft cd lemezekre kóltése után. Plusz ugyanennyi DVD re, előtte meg LP re, mai értékben ugyanennyi. Köszi, egy életre elegem lett etetni a forgalmazókat ilyen módon.Nem szúrja itt senki szemét semmi. Ez az a hely, ahol kimondottan örülünk annak, ha a fórumtársunk elégedett azzal, amit hall.
Csak egymás helyenként sarkos kijelentéseit próbáljuk némileg relativizálni. Például hogy "eljárt a CD felett az idő". Ezt sokan, elég terjedelmes gyűjtemények birtokában, jó futóművekkel és DAC-okkal egyáltalán nem így gondolják. Én megértem, hogy elengedted, de ennek ezer más oka lehet, mint hogy "eljárt fölötte az idő". Szerintem pontosabb, hogy rétegigény lett, és hogy aki a jó hangminőséget keresi, annak emiatt mélyebben kelljen a zsebébe nyúlnia. Ahogyan az is igaz lehet, hogy valakit a gyűjteménye, a korongok kézbevétele, a borítók lapozgatása is örömet okoz a minőségi zenehallgatás mellett. -
dgyuri0123
nagyúr
Ezt jól tudom. Sok évembe telt, mire a Pioneer DV668 asom hangját überelni tudtam nem fizikai hordozós cuccal. Évekig PC, aztán elengedtem, mert a dedikált zene lejátszók jobban kezdtek érdekelni.
Most Wiim Ultra van, aminél (hangsúlyozom) van jobb, csak x2 vagy x3. Csak mert azt látom, szúrja a szemét egyeseknek az elégedettségem a márkával kapcsolatban. Hangfalas rendszerben remekül szolgál. CD t rég elengedtem, kb. 1.5m Ft cd lemezekre kóltése után. Plusz ugyanennyi DVD re, előtte meg LP re, mai értékben ugyanennyi. Köszi, egy életre elegem lett etetni a forgalmazókat ilyen módon. -
bitrograde
senior tag
Hagyd, a Wiimnél nem lehet jobb.
Kár volt az a sok Winnter & Winter, Alpha, meg Ricercar CD-t összegyűjteni, a japán nyomású korongokról nem is beszélve.
-
Balázs Z.
aktív tag
...egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
"Bizony! A rendes DAC lehet egy pár 10E HUF-ot picur is, nem kell mindjárt a felső polcon kotorászni. Már az is előrelépés lesz."Sony CDP-X33ES ellenében nem lesz elég egy "picur" dacocska. Én is azért ajánlottam a Wiim csúcs streamerét, mert az minimum kell ahhoz, hogy ne érezze magát "becsapva". Sony 113 dB SNR... nyilván nem csak ez számít.. de azért sejtet valamit.
Jaja. Nekem elég sokat kellett költeni, kísérletezni, mire az asztali gépem utolérte hangzásélményben a "kis" Pioneer PD-S 702 CD-lejátszómat.
MZ/X usb-kártya, árnyékolt kábelek, usb-spdif átalakító, tmp ant dac. És tápozni még el se kezdtem. -
dgyuri0123
nagyúr
...futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók...
Ezt nem is vitatom, és nem is azt mondtam, hogy dobja ki őket....egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
Bizony! A rendes DAC lehet egy pár 10E HUF-ot picur is, nem kell mindjárt a felső polcon kotorászni. Már az is előrelépés lesz.#17521 btraven
Ez tény, ahogyan sajnos az is, hogy a Sony lassan a 3. "X"-be lép, a Technics pedig öles léptekkel közelít a 4-hez. Erre írtam, hogy meghaladta a technika.
#17523 Tubi2
Én tennék vele egy próbát (akár kölcsönkért DAC-kal is) SMSL PS200Pro DAC-om van, USB-ből hajtom. Fejbeverős volt az első találkozás. Ha van koaxiális/optikai kimenet a CD-iden simán ráköthető, csak ezesetben kell neki táp.
#17526 bitrograde
Lemez és lemez között is hatalmas eltérések lehetnek. Kor, használat, technológia, mastering, stb...
#17527 kukulec
Ne keverjük össze a streaming-et mint szolgáltatást a streamer-rel mint eszközzel. Az előbbire 100%-ban igaz amit írtál, az utóbbi képes helyben tárolt - USB drive, NAS - médiumok lejátszására is....egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
-
Z.É.T.
addikt
Nem kell, csak akkor, ha autóval mész

Told végig bátran a folyamatot a fizetésig, ott még aztán megremeghet a kezed.
(1-2 évenként van némi módosítás, amikor én vettem február körül a beugrót, még autót nem lehetett regisztrálni, de tavaly szerintem nekem is az volt az első)Itt van a jegy GYIK:
https://2026.ozorafestival.eu/tickets-and-registration/ticket-info/ticket-faq/ -
kukulec
őstag
-
vadkörte
addikt
Akkor félreértettem.
...a különböző streamerekről jogi vita esetén simán eltünhetnek előadók.
Ez vihetett félre. -
kukulec
őstag
...futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók...
Ezt nem is vitatom, és nem is azt mondtam, hogy dobja ki őket....egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
Bizony! A rendes DAC lehet egy pár 10E HUF-ot picur is, nem kell mindjárt a felső polcon kotorászni. Már az is előrelépés lesz.#17521 btraven
Ez tény, ahogyan sajnos az is, hogy a Sony lassan a 3. "X"-be lép, a Technics pedig öles léptekkel közelít a 4-hez. Erre írtam, hogy meghaladta a technika.
#17523 Tubi2
Én tennék vele egy próbát (akár kölcsönkért DAC-kal is) SMSL PS200Pro DAC-om van, USB-ből hajtom. Fejbeverős volt az első találkozás. Ha van koaxiális/optikai kimenet a CD-iden simán ráköthető, csak ezesetben kell neki táp.
#17526 bitrograde
Lemez és lemez között is hatalmas eltérések lehetnek. Kor, használat, technológia, mastering, stb...
#17527 kukulec
Ne keverjük össze a streaming-et mint szolgáltatást a streamer-rel mint eszközzel. Az előbbire 100%-ban igaz amit írtál, az utóbbi képes helyben tárolt - USB drive, NAS - médiumok lejátszására is.nem keverem. utóbbiról nem ejtettem szót. még mindig: én az ssd+wav kombót szeretem a legjobban, amennyiben otthon vagyok. a streaming nagyon jó, főleg, ha úton vagyok, esetleg edzésen és fejhallgatóval tolom.
-
kukulec
őstag
-
vadkörte
addikt
Lehet, hogy a "technika meghaladás" esetében igazad van, de futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók még egy komolyabb streamerr3l szemben is. Ha valakinek komoly gyűjteménye van, nem igazán érdemes eladnia, hanem inkább egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
Hogy a zenehallgatási szokásokat ne is említsük....futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók...
#17523 Tubi2
#17526 bitrograde
#17527 kukulec
Ne keverjük össze a streaming-et mint szolgáltatást a streamer-rel mint eszközzel. Az előbbire 100%-ban igaz amit írtál, az utóbbi képes helyben tárolt - USB drive, NAS - médiumok lejátszására is. -
fehér_ember
addikt
Nem úgy van hogy ez vagy az tutira jobb, rendszerfüggő hogy oda mi passzol jobban. Nekem van itthon egy csomó dac de egyáltalán "nem univerzális" egyik sem. A hangfalas rendszerben egy régi arcam delta black box 500-as a legjobb, de a fejhallgatóimnál pl. a 250Ω-os beyer dt770-hez az eversolo dac-z8, a hifiman ananda og-hez az auralic vega, a focal clear meg-hez meg a soekris dac1541 passzol a legjobban. Szóval szerintem nem kell aggódnod ha tetszik amit hallasz. Amúgy régebben volt a hangfalas rendszeremben egy denon dvd 2910-es pörgető, annak is tök jó hangja volt illetve egy arcam dv27a dvd lejátszónak meg pláne. Egyáltalán nem biztos hogyha vennél valamit az tuti hogy jobb lenne számodra abban a rendszeredben amiben most használod. És persze lehet más erősítőkkel, kábelezéssel megint máshogy adná ki.
Van még ezeken kívül megmaradt tc impact twin és astell&kern ak120 II dap, aq cobalt dongle és persze pl. a pc alaplapi kimenete is.

Amúgy mindegyik megszólal, ha valaki csak azt nézi/nézné. -
Z.É.T.
addikt
annyit még bedobnék, hogy amit berippelsz az a tiéd. azért a különböző streamerekről jogi vita esetén simán eltünhetnek előadók.
más: aki szereti az ilyesmit annak erősen ajánlom az radio ozorát. iszonyat jó.
ha valakinek van tapasztalata a fesztivállal kapcsolatban, ne tartsa magában."Hifi műszaki szemmel" topikban keress rá a hozzászólásaimra, néhányszor írtam ott is szerintem róla.
Only 57 days - kapunyitás
-
fehér_ember
addikt
Nem úgy van hogy ez vagy az tutira jobb, rendszerfüggő hogy oda mi passzol jobban. Nekem van itthon egy csomó dac de egyáltalán "nem univerzális" egyik sem. A hangfalas rendszerben egy régi arcam delta black box 500-as a legjobb, de a fejhallgatóimnál pl. a 250Ω-os beyer dt770-hez az eversolo dac-z8, a hifiman ananda og-hez az auralic vega, a focal clear meg-hez meg a soekris dac1541 passzol a legjobban. Szóval szerintem nem kell aggódnod ha tetszik amit hallasz. Amúgy régebben volt a hangfalas rendszeremben egy denon dvd 2910-es pörgető, annak is tök jó hangja volt illetve egy arcam dv27a dvd lejátszónak meg pláne. Egyáltalán nem biztos hogyha vennél valamit az tuti hogy jobb lenne számodra abban a rendszeredben amiben most használod. És persze lehet más erősítőkkel, kábelezéssel megint máshogy adná ki.
-
dgyuri0123
nagyúr
annyit még bedobnék, hogy amit berippelsz az a tiéd. azért a különböző streamerekről jogi vita esetén simán eltünhetnek előadók.
ha valakinek van tapasztalata a fesztivállal kapcsolatban, ne tartsa magában.Cd-re írás a lehető legrosszabb. Akkor inkább bármilyen egyéb hordozón legyen az a zene. Nekem is van gyűjteményem ssd-n, ami nem fog eltűnni, ha gond lenne stream vonalon. Viszont, 143 órányi letöltött spotify tartalom 45 GB helyet foglal a telómon, nem ~140-et. És ezt viszem magammal bárhová a zsebemben és offline is hallgathatom. Ez azért nem olyan rossz. Ha elvész, hát elvész... az ssd marad.
Radio Paradise [link] megvan?
-
btraven
őstag
Mert van aki azt a hangzást szereti. Én vettem egy TDA1387-es R2R DAC-ot fillérekért, ez a TDA1543 továbbfejlesztése. Kellemes meglepetés lett, én bírom a hangját. Szóval azoknak is megvan a maga szépsége.
Persze ha ki tudsz próbálni egy modern DAC-ot kölcsönbe vagy visszaküldési lehetőséggel akkor próbáld. -
kukulec
őstag
ha valakinek van tapasztalata a fesztivállal kapcsolatban, ne tartsa magában. -
bitrograde
senior tag
Spotify Lossless, némi problémákkal.
A streamerek kényelmesek, nincs velük semmi baj, kivéve, ha igen. A hangminőség tekintetében pedig érdemes mindenkinek magának megtenni az összehasonlítást. Még az is előfordulhat, hogy egyetlen lemez esetében nagyon eltérőek az eredmények CD-file-streaming-streaming viszonylatában. Ráadásul nem is mindig ugyanaz a sorrend a különböző albumok esetében. És ez nemcsak a felvételek különbségééről szól.
A különbségek nem túl drasztikusok, ezért inkább a zenehallgatási szokásokat, a gyűjtői hajlamot, a már meglevő gyűjteményt, a mániákus audiofíliát figyelembe véve hozza meg mindenki a döntést, mit is hallgat. -
dgyuri0123
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Nem akartam konvertálgatni, azért is kérdeztem. Az Express Burn az bevált, tudja! Köszönöm szépen!
Az EAC-ot is felraktam, de abba nem tudtam behúzgálni a fájlokat, szóval szerintem az nem tudja.
A Burnaware Free-t végül nem próbáltam, de azt is köszönöm.dgyuri0123 Én elismerem, hogy sokkal stabilabb az olvasás és a helyfoglalási ráta meg pláne. De sajnos nincs ilyen lejátszó eszközöm, klasszikus tornyom van, abban a leg digitálisabb dolog a CD lejátszó. Van egy Sony CDP-X33ES és egy Technics SL-P720. Ezeket nekem öröm nézni, ahogy dolgoznak, a Technicsben még a CD is látszik, ahogyan forog. És tény, hogy hibáznak, de ezekkel a frissen, 2X-es sebességgel írt CD-kkel nem túl gyakran. (vagyis nem hallhatóan)
Szerintem CD felett eljárt az idő, hacsak nem vagy nagyon eleresztve zsetonnal.
Ha szánsz rá 138 ezret, akkor Wiim Ultra [link] és minden bajod megoldva. Van nekem is, nem csak úgy mondom... Életem legjobb vétele volt. Saját dacja is kiváló, nem kell mellé semmi egyéb. Voltak nála sokkal drágább cuccaim, de egyik sincs a fasorban sem. Plusz, van benne egy beépített dsp-féleség, ami még hab a tortán. 20-30 CD lemez árából lenne egy zeneközpontod és soha többé nem akarsz majd fizikai hordozókkal foglalkozni. Nekem tv, mozi, zene ezerféle forrásból erről megy és imádom. -
kukulec
őstag
Mindenkinek más a füle és rendszere. Nekem a wav ssd-ről külső modern dac-kal a legjobb. Egy cd lejátszó külső dac-kal hozza ezt a szintet. Lehet h mérve valamivel rosszabb, de az én fülem meg pláne rosszabb. A sima spoty nálam az utolsó. Ha szereted úgy a rendszered ahogy van, akkor hagyjad. Max egy külső dac, ha hajt a kíváncsiság és/vagy nem vagy elégedett. Egy filléres smsl vagy topping bőven elég.
-
Tubi2
senior tag
Lehet, hogy a "technika meghaladás" esetében igazad van, de futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók még egy komolyabb streamerr3l szemben is. Ha valakinek komoly gyűjteménye van, nem igazán érdemes eladnia, hanem inkább egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
Hogy a zenehallgatási szokásokat ne is említsük.Azt mondjátok, érdemes lenne egy külsö DAC-kal meghallgatni? Azt hittem a régieket semmi sem múlja felül, akkor miért imádják annyira a régi Philipseket BB chipekkel?
-
bitrograde
senior tag
Nem belevau és minden elismerésem azért, hogy életben tartod a vén vasakat. De. Ezeknek az öreg lejátszóknak a technikáját - pl. DAC chip - a technika sokszorosan meghaladta. Még a legvacakabb streamer-rel is jobban jönnél ki, akkor is ha lokálisan tárolod a zenéid (ha egy nagy rakás CD-ből álló gyűjteményed van, FLAC-be begrabbel-ed pl. az EAC-val és a lemezek maradhatnak a gyűjteményben)
Én egy Raspberry Pi2-t fogtam be zenelejátszásra egy DAC-kal. Sok sok próbálkozás tesztelés után a PiCorePlayer-nél állapodtam meg.
Mondom, nem belevau és tény, hogy egy hagyományos lejátszó látványban azért lényegesen szebb, mint 2db 1,5 cigisdoboznyi valami.Lehet, hogy a "technika meghaladás" esetében igazad van, de futóműként egy jó DAC-kal, minőségi CD-ről elég komoly meglepetést tudnak okozni a rendes CD-játszók még egy komolyabb streamerr3l szemben is. Ha valakinek komoly gyűjteménye van, nem igazán érdemes eladnia, hanem inkább egy rendes DAC-ba beruházva meg kell hallgatnia, mire is képes ez a temetett technika.
Hogy a zenehallgatási szokásokat ne is említsük. -
btraven
őstag
Nem belevau és minden elismerésem azért, hogy életben tartod a vén vasakat. De. Ezeknek az öreg lejátszóknak a technikáját - pl. DAC chip - a technika sokszorosan meghaladta. Még a legvacakabb streamer-rel is jobban jönnél ki, akkor is ha lokálisan tárolod a zenéid (ha egy nagy rakás CD-ből álló gyűjteményed van, FLAC-be begrabbel-ed pl. az EAC-val és a lemezek maradhatnak a gyűjteményben)
Én egy Raspberry Pi2-t fogtam be zenelejátszásra egy DAC-kal. Sok sok próbálkozás tesztelés után a PiCorePlayer-nél állapodtam meg.
Mondom, nem belevau és tény, hogy egy hagyományos lejátszó látványban azért lényegesen szebb, mint 2db 1,5 cigisdoboznyi valami.Most van egy 1-bites meg egy R2R dac chipje. Tökjó, változatos.
-
vadkörte
addikt
Köszi mindenkinek!
Nem akartam konvertálgatni, azért is kérdeztem. Az Express Burn az bevált, tudja! Köszönöm szépen!
Az EAC-ot is felraktam, de abba nem tudtam behúzgálni a fájlokat, szóval szerintem az nem tudja.
A Burnaware Free-t végül nem próbáltam, de azt is köszönöm.dgyuri0123 Én elismerem, hogy sokkal stabilabb az olvasás és a helyfoglalási ráta meg pláne. De sajnos nincs ilyen lejátszó eszközöm, klasszikus tornyom van, abban a leg digitálisabb dolog a CD lejátszó. Van egy Sony CDP-X33ES és egy Technics SL-P720. Ezeket nekem öröm nézni, ahogy dolgoznak, a Technicsben még a CD is látszik, ahogyan forog. És tény, hogy hibáznak, de ezekkel a frissen, 2X-es sebességgel írt CD-kkel nem túl gyakran. (vagyis nem hallhatóan)
Mondom, nem belevau és tény, hogy egy hagyományos lejátszó látványban azért lényegesen szebb, mint 2db 1,5 cigisdoboznyi valami. -
Tubi2
senior tag
Köszi mindenkinek!
-
btraven
őstag
Én a Burnaware Free-t használom. Az kiír mindent, mp3-at, flac-ot is konvertálja automatikusan, csak be kell húzgálni. Bár én inkább az Add Tracks menüpontot használom, mert az nem kavarja meg a sorrendet. Én egy újraírható CD-re írok ki mindig annyi számot amennyi ráfér, általában 2 lemeznyi. Azért nem használok pendrive-t mert olyan nincs a konyhai CD-rádióban, he-he.
-
dgyuri0123
nagyúr
Semmilyen érv nem szól pendrive v. ssd ellen, sőt. Sokkal stabilabb az olvasás, mint cd esetén. A formátumokkal sem kell bíbelődni, mert ma egy olcsóbb streamer v. akár a windows maga szinte bármit felismer és a cd-nél jobb hangminőségben szól/hat. Nyilván attól is függ, milyen minőséget képvisel a jelenlegi cd játszód. Szerintem ne kínozd magad fizikai hordozókkal. De amúgy a Spotify veszteségmentese is simán hozza a cd minőséget és a választék is kendkvül bőséges.
-
Ribi
nagyúr
Wav-ba visszakonvertálás nem megoldható, vagy anélkül akarod megoldani?
-
kukulec
őstag
A legjobb helyen vagy, magam is cd-s vagyok, igaz wav-ban van mindenem és most nero-t használok. Emlékeim szerint az express burn tudja amire neked szükséged van.
-
Tubi2
senior tag
Kérdésre kérdés... miért akarsz CD lemezekkel kinlódni? Pendrive egyrészt olcsóbb, másrészt sokkal praktikusabb.
A lemez vásárlással leálltam, mert sok helyet foglal, az üres kazetták meg drágák, ezért most CD-re gondoltam, mert frissíteném kicsit a zenetárat. A pendrive nekem nem jön össze a hifizéssel, rossz topikban vagyok?
-
dgyuri0123
nagyúr
Kérdésre kérdés... miért akarsz CD lemezekkel kinlódni? Pendrive egyrészt olcsóbb, másrészt sokkal praktikusabb.
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
Audio CD-t akarok írni, és sehol sem találom a neten Nero-hoz a FLAC plugint.
Ti mivel írtok, amihez nem kell semmi extra csak behúzod az FLAC fájlt és mehet?
Lassan szeretnék jó minőségben zenét írni. -
kukulec
őstag
sikerült megszereznem a legjobb Bud Spencer filmek egyikének, a Piedone Egyiptomban-nak a filmzenéjét cédén. egyészen nagyszerű, mindenkinek ajánlom.
-
Balázs Z.
aktív tag
-
kukulec
őstag
müpa élő koncert
Bizet Az arles-i lány – 1. szvit Saint-Saëns II. (g-moll) zongoraverseny, op. 22
Brahms III. (F-dúr) szimfónia, op. 90
Vezényel: Vashegyi György Közreműködők: zongora Alexander Malofeev Nemzeti Filharmonikus Zenekar -
bitrograde
senior tag
Gogo Penguin @ Porgy & Bess, Bécs. 2026. április 29. -
nLali
őstag
-
Balázs Z.
aktív tag
Nahát, miket találok itthon
-
nLali
őstag
Srácok, áprilisban fejhallgatós találkozó!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! -
kukulec
őstag
remek Haydn - A teremtés koncerten voltam a Müpában. a Dán Kamarazenekar nagyszerűen játszott és a szólisták is rendesen beénekeltek a termet. nekem kiemelkedett a basszus, Andreas Bauer Kanabas és a szoprán Nikola Hillebrand. a tenor sem volt rossz, de az első kettő az én fülemnek más szintet képviselt. fogalmam sincs, hogy mikor lesz legközelebb hallható, de aki teheti majd fülelje meg. egyébként általánosságban egészen magas nívó hallható a Müpában.
-
:AMF:
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
Mindazonáltal ez ezüstözött réz. Az pedig ízlés dolga (ilyen olcsón ekkora cégtől pedig különösen gyanúval fogadom).
Ettől még elhiszem, hogy elégedett vagy vele, hisz nem ismerem
Semleges , nincs "ezüstös " hangja. Külföldi vàjtfülűek is dícsérik , dicsérték.
Új hozzászólás Aktív témák
-
17589 - 17501
17589 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3060 12GB , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB - MediaMarkt garancia 2028.12.18.
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új - Eladó
- P1 Gen5 27% 16" QHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Eladó garanciás, vezeték nélküli LG S60TR 5.1 soundbar.
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- 27% - MSI PRO B760-P II Alaplap!
- AKCIÓ! Nintendo Switch V2 64GB játékkonzol sok extrával garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Predator 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 320-500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
) hivatkozni pedig nem ér 
(és néha felbukkan Ringo <3 ). Helyenként tök komplex zenei anyag, pop vonalon különösen. Többségében meg szimplán jó hallgatni.

Gogo Penguin @ Porgy & Bess, Bécs. 2026. április 29.