-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41502 üzenetére
Tudod, hogy nagyon high-endben nem vagyok otthon, ezért próbáltam leegyszerűsítve 2-3 szegmensre bontani, amit látok.
Átlagusernek egy Bay Trail is megteszi. Komolyabb használatra pedig kétfelé venném: vannak kompatibilitási problémák (HD hang, driver bugok BD3D, a jövőben majd main10, HDR, stb...), ide általában az AMD a jobb megoldás, kevesebb nyűg/letiltás. A másik az abszolút high-end kérdés: a minőség. Ide meg leegyszerűsítve azt vettem, hogy kraft kell és kész.Madvr. Ahhoz meg gpu kell, nem cpu. Itt nem értettem a Zen-t...
Hogy más szemszögből is rámutassak: A Zen sima cpu-ként jó esetben i5/i7-et éri el és gpu-ja nem lesz. Tehát ennyi erővel ezt ma is meg tudnád oldani egy i5/i7+gagyi AMD dvga felállásban, ha erre van/lesz szükség.
Az más kérdés, hogy tartalomban is máshogy állunk a témához. Én FHD-val, 720p-vel nem készülök a 4k-ra. Ha lesz 4k használok majd 4k-t. Ha nincs akkor bűvészkedhetek ilyen-olyan skálázással, de sz*rból nem lesz vár.
Ellenben nagyon sok ráfordítás, erős konfigot igényel.
De ez mellékes. Ha mégis lenne szükségen FHD, 720p, 4:2:0, stb... igényes felskálázásra akkor is a gpu-ra hajtanék a fentiek alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest