-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Jaa, nekem eddig ment a dolog Intelen. A gyors teszt alatt ennyit csináltam:
- Lav-ból kipipáltam, hogy ne deinterlace-eljen.
- MPC-HC-ban belőttem, hogy 24.5-25.5fps között 1080i50-re váltson.Elindítottam a videót, fullscreen és máris 50i-ben ment.
@SunMount3r, djnice
PC-n mókolni kell, hogy ne deinterlace-eljen, mert a legtöbb lejátszó/dekóder alapból megcsinálja. Itt is LAV-ban válogathatok 3 féle sw és a GPU által tudott hw-s deinterlace-ek között. Így alapból 50p-t küldenek már ki.Nem a szépség miatt nézem, nem hiszem, hogy gyengébbek hw-sw megoldások, legalábbis semmi problémát nem látok a képen. Amiatt érdekel, mert 10-ből 9.5 alaplapon ugye nincs HDMI 2.0 még most sem, szóval 4k-n nem megy ki az 50-60p. Gondoltam így át lehetne ugrani a problémát ha vennék egy 4k TV-t.
Bár az is igaz, hogy elméleti a gond, mivel 4k interlaced anyaggal még nem találkoztam... talán nem is szabványos már
Ha meg csak FHD a felbontás akkor úgyis kimegy az 50p.
(Gyk. film/sorozat megy nálam HTPC-n, az úgyis 24-25p csak. Így simán lehetne 4k is. 50i meg csak 1-2 TV-s forrásból jövő sport, pl. F1. Az meg úgyse 4k...)
Meg is győztem magam, hogy ne szarakodjak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest