- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #40984 üzenetére
Esetleg webdavon (mondjuk owncloudra felpakolva) keresztül működhet pl kodival egy másik gépen?
A normális hardveres transzkódolással az a bajom, hogy a lap támogatja az Intel Quick Syncet és az Emby is támogatja, de nem értek hozzá, hogy kellene a kodis custom kernel mellé felpakolni vagy egyáltalán egy 4.3-as kernelhez.
-
zserrbo
aktív tag
Úgy látszik ma bal lábbal keltem fel. Az Emby helyett Kodit írtam a quick syncnél...Bocs!
A Kodit azért hoztam be a képbe, mert annak a leírását követtem (illetve egy custom kernelt amit a kodisok csinálnak). Aztán tettem fel az Emby-t és jobban örültem volna, ha akár csak az asztali kliensénél (a legacy Media Browsernél) a HD film még nem tekerte volna a procit 70%-ban. Gondolom nem használta ki a GPU-t vagy tévednék? -
zserrbo
aktív tag
válasz
Froclee #40980 üzenetére
Olyan mint a Plex igen. Nem csak linux alapokon: [link]
Külső hálózaton is akarom elérni a filmeket, tudtommal a samba nem ajánlott csak belső hálónál. AZ NFS share-t még nem ismerem.
VPN-nel gondoltam, hogy elvileg működne, de talán nem egyszerű a VPN-t belőni mások véleménye alapján, én még nem néztem utána. -
zserrbo
aktív tag
Az N3150-emen próbálgatom a Kodit és az Emby-t Ubuntu Serveren. A Kodit a VAAPi és EGL-es leírás alapján. Na most az 17-es alpha verziót rak fel, ami még nem kompatibilis az Emby for Kodi pluginnel.
Kipróbáltam egy Windows 8.1-es laptopon böngészőből:
bármit játszottam le transzkódolta, ha jól gondolom, mert tekerte a procit.
1,5GB vagy kisebb méretű avik-kal próbálva - kb 30% terhelés
HD - kb 70% terhelés
full HD - kb 90%+ terhelés, volt hogy szaggatottA már nem fejlesztett, de ingyenes Emby Media Browser-re:
1,5GB vagy kisebb méretű avik-kal próbálva - nem vettem észre, hogy terhelné egyáltalán a procimat, szerintem nem kódol semmit.
HD - ugyanaz
full HD - ugyanaz.Mobilra sajnos már nem ingyenes az alkalmazásuk, illetve aki újonnan telepíti fel annak nem. Nem tudom mikor változott. Úgymond egy demo verzió, mert 1 percig nézheted a filmet majd kiírja old fel 1605Ft-ért vagy fizess elő az Emby Premiumra.
Kár hogy a kodi-s kernel nem támogatja az Intel Quick Sync-et [link] pedig az Emby igen, de így szerintem csak a proci transzkódol, ami ha így van, akkor nem túl hatékony.
Van esetleg tapasztalata ezekről vkinek, ami hasznos lehet?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39822 üzenetére
Valóban nem server, hanem desktop verzió. Azért sem írtam oda. Meg akartam próbálni először azzal. Ha nem tudom megkerülni sehogy sem, muszáj leszek felrakni dual bootban egy Ubuntu Server és vmi más disztrot. Igazából az sem a világ vége. Szóval azt mondod esélytelen? (akár nem csak kodi miatt) Gondolom nem fog működni szerverként csak lokálisan.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Pgabor79 #39823 üzenetére
Jó hozzá, támogatja az 1,35V-osakat is és a 1,5V-osakat is. Én egy ilyet vettem. Ez a ram tudja mindkettő feszültséget, de gondolom az alacsonyabban megy. Azért vettem ilyet, ha később más lapba menne, ami 1,5V-os, akkor tud azon is üzemelni.
Tudtommal az alacsonyabb fesz kevesebbet fogyaszt, de ez elhanyagolható, illetve kevesebb benne a tuning potenciál, de úgy se fogsz tuningolni ezen a lapon szerintem. -
zserrbo
aktív tag
A leírásban ez nem működött se Debian alatt, se most Ubuntu 15.10 alatt:
Allow "everyone" to start the Xserver
Code:
sudo dpkg-reconfigure x11-commonezt írja:
invoke-rc.d: Unit x11-common.service is masked
update-rc.d: warning: start and stop actions are no longer supported; falling back to defaults
invoke-rc.d: Unit x11-common.service is maskedTovább megyek, mert nem tűnik blokkolónak, de érdekelne hogy mi a teendő vele így.
-
zserrbo
aktív tag
-
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39792 üzenetére
Köszi a korrekt tájékoztatást. Elolvasva felmerült pár új kérdés és értem, hogy mivel nem Q1900-at vettem így a debiannal nem lesz sikerem. Ubuntu server helyett nem lehetne sima Ubuntu? Látom írtad semmi máson nem megy, csak nem látom a különbséget. Ha lehet helyette, akkor Linux Mintet esetleg?
Ha nem Debian, akkor az OMV helyett kell keresnem mást. Illetve megnéznem milyen Kodiból a chrome vagy engednem az igényeimből vhol. Ennyi lehetőséget látok.
A Kodi mellé mehetne akkor a Plex vagy az Emby? -
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39782 üzenetére
Rákerestem milyen Ubuntu server alatt a böngészés, hát elég vicces
[link] De értem te kodi alól mondod, hogy talán lehet.
És, ha nem Kodi hanem Emby vagy Plex (bár ebből a free nem tudom mennyire fapados) az működhet Debian alól?
Lehet ez inkább linuxos kérdés, de az alaplap miatt inkább itt kérdezném.
Amit gondolok, hogy érdemes lenne csinálnom, hogy működik-e első körben. Debian-ra egy normális intel driver és kipróbálni a hangot hdmin keresztül. Sima Ubuntu alatt is megnézném a hangot. Ha megy a Debian akkor lesz OMV-m és lehetne keresni vmi mást a kodi helyett mellé.
A kérdésem az, hogy Debianra pontosan milyen intel drivert rakjak, ha plex vagy emby lenne vagy egyik se megy rajta tökéletesen? Mert ha jól értem az official kodival sem megy az intel meghajtó?Ha minden kötél szakad meg fogom nézni, amit javasolsz irányt. Egyelőre még megnézném mennyire járható amit elkezdtem. Bár nagyon zöldmezős még ez nekem, tudom lesz még szívás vele, főleg, mert linux alól nem tudom mi az ami megy és mi az ami nem.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39779 üzenetére
Az a baj, hogy azért akarok grafikus felületet, mert ahova helyezve lesz néha kellene a böngészés.
A legfontosabbak, amit szeretnék, ha menne az előbbin kívül: torrent, video streamelése illetve igen akarom otthoni hálón kívül is nézni, fájlok távoli elérése. Mást is akarok még, de ezek lennének az elsődlegesek, a többit majd menet közben felszedném. itt írtam az igényeimről, azóta persze mindenféle játék felejtve lett.
Akkor csak Plexel oldható meg, hogy másik hálón streamelve nézhessem a filmet?
A hivatalos kodi miért nem jó választás?
Az inteles vga driverre mit tudsz mondani? Jó az i965 amit felrakott (ahogy láttam az nem szolgálja ki teljesen az alaplapot) vagy amit linkeltem közösségi driverből rakjam fel valamelyiket?Bocsi, hogy értetlenkedek. Köszönöm, hogy mutattál egy megoldást, csak jobb szeretném grafikus alapon megoldani a böngészés és 1-2 grafikus alkalmazás futtathatósága miatt.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39771 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!
Ha jól gondolom az OE (EGL) az OpenElec igaz? Nem ismerem még amúgy. Azért Debiant választottam, mert NAS+HTPC-t akarok linux alapokon. Az OMV debian alapú, ezért esett a debianra a választás. Kell a grafikus felület ezért sem ubuntu server.
Nem csak torrentezni akarnék, hanem több mindent is, amit tud egy nas és a HTPC funkciók közül legalább annyi, hogy hdmi-n keresztül kiküldöm a jelet a tv-re (nem okos és nem 3d sajnos még). De gondoltam egy kodi vagy plex vagy bármi ami népszerű, azt kipróbálnám mellette. Tehát nem ragaszkodom semmihez, de az OMV + kodi párost ajánlották nekem.
Tehát egy lépéseiben taglalt leírást szívesen vennék, legalább annyira hogy mit mi után rakjak felA lapomhoz néztem az i965-ös driver nem hajtja ki eléggé az integrált vga-t, ha jól gondolom. Az Intel oldalán azt találtam az N3150-hez sincs hivatalos driver, csak közösségi: [link] Ebből még nem tudom melyik lenne jó nekem és hogy megy fel.
" Passtrough limitedhez Braswell esetén kell a patched 4.3 kernel is" Ez azt jelenti, hogy ezért nincs hangom, ha jól értem?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #39768 üzenetére
Nah jó lehet a Debian miatt van, de totál nem felhasználóbarát...
Már másodjára szívom meg, hogy újraindítás után bejön a következő egy fekete parancssori képernyőn:debian gnu/linux 8 hpc tty1
kéri a név jelszót és lőttek az egésznek számomra.
Aztán nincs hang hdmi-n keresztül a monitoron, laptoppal van...Igen tudom alsamixer, Pulseaudio nyomtam már mindent de jó nem sült ki belőle.
Egy francos teamviewert se lehet a 64 bites debianra simán felrakni, mert rögtön hiányol valamit és force-olt install-lal sem megy fel magától..fejből már nem tudom mit hiányolt, mert beszart a linux megint. -
zserrbo
aktív tag
Telepíteném a kodit e leírás alapján:
[link]dpkg-reconfigure x11-common erre (sudo nélkül mert su-val adok root jogot)
ezt dobja:
update-rc.d: warning: start and stop actions are no longer supported; falling back to defaults
Debian 8.2, Asrock N3150 lap van. Nem mentem tovább a fenti leírásban, inkább kérdezek úgy gondoltam. Mit javasoltok?
Itt írják: [link]
You can get kodi from deb-multimedia
http://www.deb-multimedia.org/Igazából a felbontásom is 1024-es, nem full hd. I965-ös Intel drivert rakott fel magától a Debian, de az nem fasza szerintem. A közösségi inteles meg source-ot találtam
Minden segítséget szívesen veszek.
Előzmények:
Nem értek a linuxhoz hozzáteszem, de szeretnék belejönni. Üres a winyó bármikor újrarakom az egészet ez nem probléma. A végső cél: linux Kodi + OMV. Az OMV miatt van a Debian.ezt a címet az egyéb szoftverek résznél be kellett állítanom "deb"el, hogy leszedje a "libnfs8"-at. Majd mivel szólt emiatt apt-get update-kor így kiszedtem a csomagkezelőből.
Szólt emiatt is egyszer:
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8402-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8105e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-1.fw for module r816Többször nem.
Ez van a gépben
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest