Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz SunMount3r #52265 üzenetére

Ami támogat HEVC main10-et az mindent tud amit leírtál.
    Ha a 4K->FHD-ről lemondanál akkor meg egy 8-10 éves hw is tudja ezt. :)

A "normális" skálázás meg továbbra is egyéni preferencia. Szerintem venned kéne vmit és megnézni, lehet, hogy már rég elégedett lennél. Olyan borzasztó különbség nincs ebben a sávban, és főleg méret-, kijelzőfüggően. Ha nem SD-t konvertálsz fel és nem baromi nagy méretre szerintem kb észre sem vennéd a különbségeket. Ott meg észrevennéd, de szvsz tök mindegy. SD 55"-on jól skálázva is gáz. :D

1000%-os megoldást pedig nem fogsz találni. Ha elengedsz belőle valamit (mint most a 4k+HDR-t) akkor meg hirtelen bármi jó lesz rá.

Sokféle HTPC-m van elég régóta. P*csölni minddel kellett és korántsem voltak tökéletesek, de ha most kéne összegeznem akkor úgy emlékszem vissza, hogy 99%-ban kiszolgáltak. Nem volt mizéria, hogy ezt nem játssza, az akad, ez meg kockás... pedig jó ideje elég érzékeny vagyok ezekre ha nem zökkenőmentes a használat. És én is így indultam neki anno... feliratokat hogy kezel, milyen kodek, levelhány, konténer, hány bit, kadencia... figyelni kell, hogy tudja amire szükség van, de ezen felül kár bonyolítani. 4K-t pl. 3-4 éve néztem először, utána legyintés...amíg vadászni kell a lapokat, HDMI kimenetet, átalakítót, gpu-t figyelni mit tud, stb... addig felejtős. Amint elterjed utána meg bármi viszi. Még most sem tartunk ott, de már elég jól állunk.

Új hozzászólás Aktív témák