Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #75912448 #41510 üzenetére

De nem ezt írod, az a gond. Akkor listázom még egyszer. :)

Ami nem az extra skálázási igényeidhez kell:
    1. Azt írtad kell HDMI 2.0: Ez jön a BR-rel (mivel ugyanabba a foglalatba/alaplapba megy, amibe később a Zen). Pipa.
    2. Kell 4k HEVC 60p lejátszás? Már a mobil Carrizo is tudja 15W-ból, a BR is fogja tudni, hisz erősebb lesz. Pipa.
    3. Kell ugyanez 10 biten? Carrizo nem tudom, hogy tudja-e, de a BR új UVD modult kap és majdnem biztos, hogy tudni fogja. Pipa.

És akkor ami az extra igényeidhez kell:
    4. Erős gpu a skálázáshoz.
    - A BR vélhetően erősebb gpu-val jön a gyorsabb ramok miatt. Nem lesz egy GTX 970, de a régi csúcs APU-knál azért várhatóan erősebb lesz.
    - A Zen gpu nélkül jön. Jó esetben év végére. Rossz esetben csúszva, jövőre.
    - És csak ezután jön majd egy gpu-s Zen... talán az majd előrelépés lesz ha az új gpu architektúrával jön. De vélhetően azért az sem GTX 970 szint lesz. Inkább cpu-ban lesz jobb ami alig számít hiszen fentebb mindent kipipáltunk tizederős cpu-kkal is.
    5. HDR: passz.

Szóval értem én, hogy mit írsz, de továbbra is azt látom, hogy a igények nagy részére hozza a BR/AM4 a megoldást pár hónapon belül. A többire meg vagy a Zen se hozza (csúcs gpu abban sem lesz tutira), vagy csak jó 1-1.5 év múlva.

Új hozzászólás Aktív témák