- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41074 üzenetére
Én nem a gyárit használom.
ffp került fel és arra ment Transmission. Az így remekül használható.(#41077) pszihopata85
Akkor arra inkább JBOD (bármikor bontható)
SSD-t illetően pedig teljesen igaz. Ha nem akarod mindenáron felhasználni, akkor a merevlemezen is elvan a rendszer. (SSD-t többen csak a mozgó alkatrészek, zaj, hő, esetleg magasabb fogyasztás kizárása miatt használunk HTPC-ben, nem a sebesség az elsődleges szempont - de Neked itt amúgy is lesz benne rögtön 4 merevlemez + ventik + táp és a saját ventije)(#41092) srich
Attól függ, mivel szeretné etetni. UHD 30Hz-ig (4k-t 24Hz-ig) támogatja az 1.4 HDMI is. Amíg csak ilyen filmeket néz, nem hiszem, hogy szükséges lenne VGA-val bővítenie (pláne, hogy egyelőre csak h264 kódolással jöttek ki tartalmak - ha jól tudom).Amúgy - csak kíváncsiságból - mekkora TV és milyen messziről nézi?
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41072 üzenetére
Nekem is kb ez a felállás a hálóban.
NSA320S (gyengébb az általad kiszemeltnél, viszont, amikor vettem, majdnem feleannyiba került) + RPi2 (CEC tényleg baromi jó).
Nappaliban meg az aláírásomban szereplő lánc, szintén a NAS-ról táplálva.WD RED-eken gondolkoztam én is, bár egy green már adott volt. Aztán végül győzött a költségvetés, és megtartottam a meglévőt, majd a második is green lett. Fejparkoltatást kikapcsoltam, bár transmission folyamatosan használja.
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41055 üzenetére
miniDLNA majd akkor lesz érdekes, ha esetleg az otthoni hálózatodon kívülről szeretnéd elérni a tartalmat.
SMB vs NFS: ha RPi + wifi marad, akkor lehet, érdemesebb lenne inkább NFS-sel próbálkoznod. Nekem hibátlan az SMB is, de én köldökzsinorra kötöttem a kis málnát. -
sb
veterán
válasz
eastsider #41044 üzenetére
Nem teljesen mire gondolsz, hogy nem bírhatja.
Azt az előbb leszögeztük, hogy a router bírja. A 300 és 150-es linken valósan 100 és 50 mbit/s átmegy. A filmnek meg elég kevesebb is.Szerintem a leírtakkal próbálkozni felesleges. A router tuti bírja és inkább az eszközök lehetnek hunyók.
Rpi ill. a wifi modulja nem tudom mit bír pl. Vagy épp a router SMB-n/USB-n mennyit tud. Azok előbb lehalnak szvsz. (Pl. telefonon nekem is 150mbit a link, a valós átvitel 40/50mbit, de pl. SMB-vel már semmilyen app nem tud csak töredék átvitelt. Olyan 5-6mbit-et. FTP kapcsolaton meg átmegy a mért 40-50mbit.)Nekem is ilyen routerem van, de még nem próbáltam a megosztását/USB-jét, hogy mennyit bír sebességben. Az biztos, hogy a wifi átviszi a 100mbitet 300-as link mellett.
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41042 üzenetére
Ha notival nem volt gondod, akkor valszeg más eszközzel se lesz.
Nekem 2.4GHz-et támogatnak az eszközök, amikkel wifire kényszerülök. Itt még néha a spotify is képes megakadni standard qualityn, olyannyira szennyezett a környék (társasház). Ismerősömnél ugyanazzal az eszközzel 50GB BD ISO hibátlanul ment wifin + widivel ki a képet a TVre. -
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41026 üzenetére
Egy olcsóbb alternatíva lehet Raspberry Pi2 + egy olcsóbb 2lemezes NAS kombó (RPI2 kb 16k, bár az általad írt igényeknek a Pi Zero is elég + kb 20-28k egy NAS). Akár 40 alatt kijöhet.
Én hálóban a Pi-t simán a TV mögé rejtettem, így külön házra se költöttem hozzá.
Letöltést és hálózati megosztást pedig egy Zyxel NSA320S végzi (2×2TB WD green belül és egy 2TB MyBook USB-n).Ha azonos Kodi verziót használsz pl a notin és a Pi-n is, akkor van lehetőséged a NAS-on SQL adatbázisban kezelni a videotárad, így mindkét eszközön ugyanazt fogod látni. Megtekintések és lejátszási állapot is. (pl. TVn elkezdtek nézni valamit, de már az ágyban fekve notin akarjátok befejezni - ugyanonnan tudod folytatni, ahol abbahagytad a másikon).
A fent említett NAS nem egy erőgép, és az adatbázis létrehozásával be is lassult. De ha már elindult a film (akár egy BD ISO 3D), nem szokott problémázni - pedig jelenleg kb 330 torrent fut. -
Oszilaci
senior tag
-
Skillet
addikt
válasz
eastsider #36149 üzenetére
Jó a konfig és hibátlan a ventilátor is. Biosban 1000-es fordulatra állítva semmit sem fogsz hallani belőle.
Nekem is dc-s van. Szuper. Hibátlanul teszi a dolgát, mind a 4 sata port ki van használva.
Ha pedig amúgy is van hozzá való tápod...
Egy igazán jó minőségű, halk, kis fogyasztású belső tápot sem úsznál meg olcsóbban. -
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #36156 üzenetére
Nyilván az újabb "tartósabb", így az éri meg ha belefér a keretbe. Ami viszont gondolom így ki fog tolódni.
Itthon én csak ezt a boltot ismerem ahol lehet picot venni.
-
Warter
addikt
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
eastsider #35675 üzenetére
Kodibuntut használok napi szinten otthon és nem tartom lehetetlennek, hogy mellé felrakj az ubira egy virtualboxot és azon futtass egy XPenology-t. J1900 szvsz elég kell legyen erre + RAM-ból 4 GB max, de akár kevesebbel is működhet.
Win-en is megoldható, Linuxon egy kicsit macerásabb, ha Win-hez szoktál hozzá. De nem tartom lehetetlennek.
A NAS-t ugyan úgy éred majd el "hálózatról", mert úgy fogja csak látni a Kodi, még ha egy gépben is van. Egy HDD-vel is megoldható, az XPenology-nak csinálsz egy dinamikus virtuális lemezt, amit limitálhatsz is, hogy meddig nőhet. Kodinak úgy sem kell sok hely.
-
Skillet
addikt
válasz
eastsider #35650 üzenetére
Nem nem, olvass vissza: "lapot/tapot" van írva. Táp pipa, "lapot" helyett meg gondolom valami mást akartál írni. Ezek szerint házat?
Én olyat vettem, amiben van hely atx tápnak. Cooler master elite 110. Így legalább szellős, nem melegszik.
Szóval pindúr házban más fog majd neked segíteni. -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #35399 üzenetére
közben találtam az alap, legacy keymap mappában egy LIRC-es xml-t. de hiába... csak az alpból bekonfigurált eseményeket hajtja rá végre a kodi...mintha nem állítanék semmit...
justice84: semmit. (más input eszközökre megy)
IRW-vel tesztelem. az működik is a lirc-es konfig szerint:
000000037ff07bb5 00 KEY_VIDEO mceusb
szóval rájöttem már a workaroundra, de mintha valami felülírná a beállításaimat kodiban.. és nem jövök rá miaz
-
justice84
aktív tag
válasz
eastsider #35390 üzenetére
Lehet ezt megtaláltad te is de ha nem hátha segít [HOW-TO:Set up an MCE remote control in Linux] 2. pont
vagy [How to get a seamless remote experience] -
Celtis
veterán
válasz
eastsider #35390 üzenetére
A keyboard.xml fájlt a /usr/share/kodi/userdata/keymaps folderbe kell tenni. Csak a Kodi újraindítása után kerül érvényre a változás.
Egy kis minta amit egyszer csináltam
<!-- My mappings for Unbranded MCE remote -->
<keymap>
<global>
<keyboard>
<power>XBMC.ShutDown()</power> <!-- Power button -->
<three mod="ctrl">ContextMenu</three> <!-- Full screen -->
<d>FastForward</d> <!-- Desktop icon -->
<o mod="ctrl">Rewind</o> <!-- Folder icon -->
<four mod="ctrl,alt">XBMC.PlayMedia(special://profile/playlists/music/Lista-Sarga.m3u)</four> <!-- Yellow -->
</global>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<f4 mod="alt">ShowSubtitles</f4> <!-- Close icon -->
<launch_mail>NextSubtitle</launch_mail> <!-- Mail icon -->
<one mod="ctrl,alt">AudioNextLanguage</one> <!-- Green -->
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap> -
-
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #34762 üzenetére
Pont erről beszélek.
1. Felteszed a Kodihoz a YT kiegészítőt.
2. Felteszed/feltetted a telefonra a YT appot.
Ezek még így nem tudnak egymásról; ezért
3. fel kell tenned a telefonra a Yatse-t (és összelőni a géppel).
4. A telefonon a YT alkalmazásban kikeresed az áhított videót.
5. Ráböksz a megosztásra.
6. A felugró menüben kiválasztod a Yatse-s Play on Media... opciót.
7. A HTPC-n elindul a videó, örülsz.
Remélem így már érthető, mert szájbarágósabban nem tudom. -
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #34756 üzenetére
Az is kell hozzá: a YT alkalmazásban megnyomod a megosztást, majd a felugró menüben kiválasztod a Yatse küldés funkcióját (tehát a Yatset tulajdonképpen nem bizergálod). Magában a YT appal nem tudod megoldani.
Melorin!
Nálam is volt ilyen, a külső lejátszó beállítása oldotta meg...ideig-óráig, most már az is ilyen. Nem tudom mi az oka, de úgy érzem reinstall lesz belőle. -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #34604 üzenetére
kicsit utánaolvastam az openelecnek.
lehet nekem jobb lenne valami alapabb linux distro és rá egy kodi.
NAS-nak nem tudom mennyire jó (torrent) az openELEC... mármint hogy egész nap menjen a cucc... és a GUI-t "csak" a tv bekapcsoltával használnám ki.
illetve windowsról elérném a háttértár tartalmát? -
kungzi
veterán
válasz
eastsider #33547 üzenetére
találtam megoldást a kodi aktívvá tételére távirányítón lévő windows gombbal
le kell tölteni az intelliremote progit. Ott a be kell állítani a:
Customize/Start (Green Button)/ Application Event - Location (Kodi.exe-t adjátok meg)/ Learn Code - kéri, hogy nyomjátok meg a gombot, és Apply ChangeA progi fut a háttérben, be lehet állítani, hogy egyből a windows indulással induljon a progi is. Így ha nem menne a kodi-ban a táv, megnyomod a zöld windows gombot és voálá
-
Slammy
csendes tag
-
varmi2
nagyúr
válasz
eastsider #33232 üzenetére
Ha intel oldalon keresgélsz, és forrasztott cpuval, akkor ez
Ha ugyan ez amd-ben, akkor mondjuk ez
Ezekbe csak ram kell, és készen is vagy, meg persze valamilyen háttértár.
Ha fejleszthetőt akarsz, akkor az AMD AM1-es platformon nézz körül.
Megfelelő hdd esetén windows mehet rá, vagy egy sd(4-8GB) kártya és kártya olvasó esetén openelek, esetleg kubuntu. -
-
Patice
Topikgazda
válasz
eastsider #32507 üzenetére
Kínai csodák alias MCE remote: Alternatíva1, Alternatíva2, Alternatíva3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest