- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52159 üzenetére
Én nem is állítottam ilyet, csak azt, hogy nálam nem volt.
A fenti kombóval csak annyi a bajom, hogy egyszer nekifutottam a madvr beállításának, de nem volt annyira egyértelmű, gondoltam, keresek majd netes leírást, de sajnos nem találtam számomra használhatót, így visszatértem az egyszer feltelepítemnemkonfigurálomcsakhasználom powerdvd-hez. -
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52147 üzenetére
Eredetileg igen, ezért vettem meg, mert megelégeltem az ingyenes programokkal való kínlódást. De megszoktam, kényelmes, és még nem volt olyan film, amit ne tudtam volna lejátszani, pedig már lassan egy éve eladtam a 3D-s TV-m.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52145 üzenetére
Nekem nincs sok tapasztalatom a progik terén, de mit tud felmutatni fullhd-n egy mpchc+madcr kombó, amit mondjuk a powerdvd 16 nem tud? Csak mert lassan én is lecserélem a saját kis minipc-m és azon filózok, hogy upgrade-elem a 4k miatt a powerdvd-t a 18-as verzióra és nem tudom, érdemes-e másfelé nézelődni.
-
echterion
nagyúr
Nálam egy hasonló van szolgálatban évek óta: Wintel CX-W8. FullHD-ig jó külső vinyóról, illetve alapszintű netezésre is jó lehet, pár lappal. De lassú lesz nagyon, arra készülj fel. PowerDVD 16-tal használom, minden filmet szépen elvisz, de a hűtésén kellett erősen javítani. Gyanítom, amit linkeltél, szintén hűtésmodolni kellene, mert ha túlmelegszik, a filmek is be fognak szaggatni (tapasztalat). Ha ezekkel együtt tudsz élni, hajrá, de ha nem, akkor nem ez lesz a te megoldásod.
-
echterion
nagyúr
válasz
Patice #51844 üzenetére
Hihetetlen. És így ugyanúgy tisztán át fog jönni a hang, mintha közvetlen optikai csatin csatlakozna és meglesz az 5.1 is?
Mivel a PS4 mellett lesz a cucc bekötve, így a kábeles megoldás jobb lenne, mert kábelt is vennem kellene úgyis, harmadik eszköz meg úgyse lesz rákötve (két csatlakozási lehetőség van az erősítőmön).Ez esetben pl. egy ilyen random választott kábel is elég lenne, vagy rá kéne gyúrni valamivel jobb minőségre. Nem vagyok egy audiofil, az erősítőm is csak egy Yamaha 3063.
-
echterion
nagyúr
válasz
MasterMark #51841 üzenetére
Bakker, még sosem láttam ilyet.
Mi ennek a neve, hogy keressek rá? -
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51837 üzenetére
Jogos, csak a NUCxxx sorozatot néztem, de nem csekkoltam le a procit.
De az én szempontomból ez igazán mindegy, nekem 8, hogy Gemini vagy Kaby vagy bármi, a lényeg, hogy egy ilyen egybegép kell nekem, jó áron. Bár most közelebbről megnézve őket ez nem lesz nekem jó, mert nincs rajta optikai. -
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51833 üzenetére
Nicsak, ez alapján mégis van HDR support.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51833 üzenetére
4k a cél, a fullHD már adott, annak a lecserélését szeretném a lehető legjobban megoldani. Nem hajt a tatár, de azért jó lenne valami megnyugtató megoldást találni a dologra, mindenesetre addig is marad a mostani Atomos gép, az nem fogyaszt, nincs venti se, plusz kis helyen elfér.
-
echterion
nagyúr
válasz
Patice #51830 üzenetére
Az a kis fekete kocka? De hülye helyre rakták, te jó ég.
(#51831) SunMount3r: Ezen cikk alatt taglalják a témát a tulajok. Hardveresen tudja, "csak" driver kell hozzá, ami támogatja. Vagy talán egyszer linux-on megoldják. Még olvasgatok erről kicsit. Mondjuk a HDR még nincs úgy elterjedve, hogy emiatt harakirit kellene elkövetnem, ha nem lesz, de azért nah. Persze annyit nem ér nekem, hogy csak emiatt dedikált vga-s gépet csináljak, vagy valami hangos ventis asztali megoldást.
-
echterion
nagyúr
válasz
tupacamaru #51827 üzenetére
Hát igen, pont ezt olvasgatom a pentiumos NUC-ról is: most már talán van olyan driver, ami támogatja a hdr-t, de még olvasgatok majd kicsit. Ha már csere, full-os gépet szeretnék, hogy megint pár évig ne legyen gond. Amint mehet a torrent is, ha úgy adódik és nem kell a ventiket hallgatni, ha nem szükséges. Ez a lap amúgy abból a szempontból is jó lenne, hogy akkor nem kellene lecserélnem a mostani erősítőmet, mert mehetne a gép közvetlenül a TV-be, a hang meg optikain az 5.1-be. Ja, és ami fontos: fanless a kicsike, mellé meg mehet egy paneltáp.
De ha Nuc lesz, akkor sajna erősítőt is cserélnem kellene majd, aminek a pénztárcám kifejezetten nem örülne. -
echterion
nagyúr
Ennél a lapnál a nem hivatalos 2.0-t tudtad próbálni, valóban működik? Ha igen, érdekes alternatíva lenne, mert jelenleg is keresem a mostani letöltős htpc-m utódját, mert ez sajna nem viszi a 4k anyagot sem, pedig a kimenet egyébként jó lenne neki, de sajna szaggat, mint az isten haragja. Így most keresgélek olyan gépet, ami keveset fogyaszt és viszi a 4k-t is rendesen, lehetőleg passzívan is hűthető verzióban. Erre sajna a j1900 nem alkalmas, pedig de jó is lenne...
-
echterion
nagyúr
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg van egy Bay Trail alapú mini PC-m házimozira, torrentre. Ennek leváltására keresek alternatívát, ami hasonlóan alacsony fogyival bír, de tud 4k 60Hz-et, HDR-t. És rendes házba szeretném pakolni, mert a mobilvinyós megoldással túl sok a macera, az elmúlt jó 2 évben 2-3 alkalommal is nullázódott a vinyó tartalma ilyen pillanatnyi megszakadások miatt (ha picit megmozdult, az usb port hajlamos volt megszakítani a kontaktot, ilyenkor meg ugrik az adat a gépről). Persze nagy veszteség nem ért, mert csak filmnézős pc, netezni is csak akkor netezek rajta, ha valamit gyorsan meg kell keresni, egyébként sose.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest