Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz PuMbA #51759 üzenetére

(#51754) python1 már kérdezte és válaszoltam :)
    Köszi, figyelmetlen voltam.

AMD oldalon biztosan volt változás a GCN3-nál, mert jobb minőségű felskálázót kapott az UVD egység. Ettől még lehet GCN4-nél is újítás, de arról nincs infó. Az új Vegás Ryzeneknél pedig megszűnt az UVD és VCN 1.0 van, ami már támogatja a fixfunckiós VP9 dekódolást.
    Gondoltam, hogy ott volt a váltások miatt, de egyszerűen semmi érdemi infót nem találni róluk (másról sem mondjuk, 3D, Freesync infók sincsenek kb. sehol). Meg náluk volt talán - elvben - a leggyengébb. Intelnél sanszosan nem volt változás, mivel ugyanazt reszelik X éve. :)
    Kérdés, hogy mire válthattak AMD oldalon... érdekes lenne azért a madvr használat tükrében. Lehet, hogy emiatt sem annyira releváns.

TV-nél gondolom így lehet még. Bár tesztben mondjuk én is csak PC módra láttam, hogy vizsgálnák átmegy-e a 4:4:4. így viszont itt szintén nincs túl nagy jelentősége akkor az egész subsampling skálázásnak. Ha jól gondolom akkor így igazából egy terület marad ahol segíthet. a valós felbontás skálázás, tehát SD/HD/FHD/4K konverziók. Mondjuk itt is kérdéses mennyire lehet jó/jobb a TV scalere.

Na mindegy, azért ha megjött a 200GE megnézem mit tud. :)

Új hozzászólás Aktív témák