-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki DLNA-val tud/szokott zökkenőmentesen 20-30gb-os filmeket streamelni?
-
Cool Face
aktív tag
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Patice #44726 üzenetére
írtam, hogy wifin és kábelen is ugyan az a gond.
A router egy Mikroti rb951g-2hnd router, atomstabil 2 év alatt egyszer nem kellet újraindítani mert behalt volna, pedig fent van a padláson 50 fokban. A hálózat ha kb 20%-ban kivan használva streamelés közben sokat mondtam. Az andriodos olcsó lejátszó a másik szobában 1x nem fagyott, vagy akadt be streamelés közben.
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Körülbelül 2-3 hete írtam, hogy a raspberrym-el streamelési gondjaim vannak Opporól. Ajánlottátok, hogy cseréljem le NUC-ra vagy Beebox-ra a Pi-t. Végül egy NUC lett belőle. Viszont ez a gondomat továbbra sem oldotta meg.
Ugyan úgy befagy a streamelés és laggol néha, úgy látszik még sem a raspberry-volt a hunyó. Viszont akkor már nem tudok semmire sem gondolni, hogy mi lehet a rossz.
Wifiről és Kábelről is ugyan úgy akad. Több filmet is kipróbáltam és a helyzet ugyan az. Komplett rendszert cseréltem. Ami egyedül maradt az Oppo és a hálózat. A hálózatnak bőven elégnek kellene lennie. Streamelés közben jó ha 10% a hálózat használata a NUC-nak.
Szerintetek mi lehet a gond?
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy 100mbit/s-nél többel nem tudok az Intel NUC-omra másolni. A feladatkezelőnél 100% a hálózat 100mb/s közelében.
Gigabites lan van benne. Gigabites router és a másik gép is lanon van SSD-ről és HDD-ről úgy szint. Ennyit még a Raspberry-m is tudott, 10 MB/s körül.
-
Cool Face
aktív tag
Köszönöm a válaszokat
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Egy rövid kérdést idéznek felétek. Az okozhat problémát, hogy az Intel NUC-nak csak USB 3.0 kimenete van viszont a kábelem és a DAC-om is USB 2.0-ás. SMSL M8 + Furutech formula 2. Zaj, hangminőséget befolyásolja? Egyáltalán életképes a régebbi szabvánnyal?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Patice #42218 üzenetére
Ahogy itt is nagyon jól összefoglaltad a forrás a legproblémásabb. A raspberry nem jött be erre a célra
azt meghagyom miniDLNA és torrentboxnak.
Kicsit kiábrándultam ezekből a mókolgatásokból így nem tudom, hogy egy HTPC jó döntés lenne-e a számomra. Most egy Himedia Q10 pro-t néztem ki. 60 ropi ebayről és ahogy olvastam támogatja az usb dac-ot is.
-
Cool Face
aktív tag
Mennyire ajánlotok Raspberry-hez USB DAC-ot?
Sajnos nem voltam elég körültekintő mikor megvettem, ahogy a fórumában olvastam nem ajánlják hozzá, van valakinek róla tapasztalata?
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Körülbelül 2 hete kértem ki a tanácsotokat HTPC-s témában, viszont még mindig nem sikerült szilárd elhatározásra jutnom. Ellenben sikerült szűkítenem a kört. 4k-t dobom még nem látom értelmét ilyen rendszerbe ölni a pénzt. Megfizethető 4k OLED plusz tartalom még jóval odébb van.
Mennyire ajánlanátok Raspberry Pi 3 (már van) csak Kodira plusz USB DAC-al az alábbi sztereó rendszerhez?
Vagy esetleg vegyek egy Oppo bdp-105eu-t? A Pi az olcsón 30e-ből kijött viszont egy jó DAC hozzá zsebbenyúlós. A két rendszer körülbelül egy árba lenne. Persze csak akkor ha egy Oppo-t használtan be tudok szerezni.
Továbbá a képminőség terén nem találtam túl sok összehasonlító tesztet Pi-ről komolyabb lejátszókkal szemben.Előzményként a jelenlegi rendszerem (csak sztereó):
Panasonic 55' 3D plasma
Marantz PM15-S2
Focal Electra 1038 -
Cool Face
aktív tag
válasz
Patice #42218 üzenetére
Köszi a tanácsot!
PC-hez külön van egy másik hangrendszer, a sztereó rendszerhez és a tévéhez nincs köze. Mókolni nem igazán akarok HTPC-vel arra venném a raspberryt ha valamit kitalálok akkor megtudom később is csinálni vele. Ahogy néztem, ha nem pc-ben gondolkodom akkor gyári médialejátszóból már lehet alapozni 4k-ra.
Szerintem ez a felállás lesz:
Médialejátszó, netflix stb várok valami dedikált gyári médialejátszóra ami tudja a 10bit 4K 60 fps-t.Dune-HD SOLO-ra már van pre order
Zenére Marantz NA8005 a sztereóra kötve. PC megvan a saját rendszerével oldva.
NAS, torrentre pedig amit ajánlottál Zyxel NSA325V2Médialejátszót nem lehet NAS-ra fogni? csak hogy megspóroljam legalább az egyik árát.
-
Cool Face
aktív tag
A segítségeteket kérném az alábbiban:
Sokat dilemmázok raja, hogy egy felső kategóriás médialejátszót vegyek esetleg építsek egy HTPC-t vagy minden funkcióhoz külön eszközt vegyek. Elsősorban sztereóban és filmben utazom. Film nézéshez jelenleg a sztereó erősítőmre van kötve egy médialejátszó és arra van rádugva egy külső HDD. Spotify-t is szoktam streamelni amit egy apt-x-es bluetoothos DAC-al oldottam meg. Ezek minőségibb kiváltására és pár újabb funkcióra keresek megfelelő eszközt.A jelenlegi rendszerem:
Panasonic 55' 3D plasma
Marantz PM15-S2
Focal Electra 1038A szempontok fontossági sorrendben:
-Média lejátszó 4k, netflix stream; nem mintha annyi 4k-s tartalmat néznék, de nem 1-2 évre tervezek a rendszerrel, igy jó lenne ha támogatná.
-A sztereó rendszer komolyságából adódóan megfelelő DAC (analóg kimenettel) - spotify streamhez.
-NAS - Torrent kliens 24/7 ezért lehetőleg ne 100W-os fogyasztás legyen
-(nyomtató szerver bár megvagyok nélküle is)Jelenleg én úgy képzelem el, hogy 3 eszközt veszek:
Médialejátszónak HiMedia, Dune, PCH, vagy Mede8r
Spotify streamre - Marantz NA8005
NAS és barátaira Raspberry Pi3 az alacsony fogyasztás miattKíváncsian várom a tanácsotokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged