-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
válasz
tupacamaru #53068 üzenetére
Nem csak az lenne a cél. Hanem egy hétköznapi élhető médiás Windows alapgép, egy KODI-val elsősorban. Praktikus méretben.
-
atika88
senior tag
Köszönöm a tanácsod. Úgy érzem ezek a gyönyörű 4K reklámfeliratok megtévesztettek.
Gyakorlatilag tehát minimum kétszeres áron van egy 4K képes kütyü. Egyelőre akkor maradok a FULLHDnál
Idővel gondolom talán úgyis formálódik lefelé. Úgyis később cserélném a tévét 65"-ra, ott több hasznát/értelmét látom a 4K-nak.
És ha FULLHD szinten maradok, a már említett gépek ajánlottak, vagy felejtős?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Jó ár/érték arányban keresek új! HTPC-t az 55" LG 4K tévémre. FULLHD filmezésre lesz használva többnyire, de a 4K-t is vigye ha szükséges, a későbbiekre való tekintettel. Nem hátrány ha passzív a hűtés, már egy külső HDD hangját sem szeretem ha éppen dolgozik filmezés alatt, ezt a megoldást ha lehet kerülném.
Az első kiszemelt:
ASUS VivoMini PC PN40
Elsősorban a m2 sata csati miatt venném, arra mehet az OS, az 1TB sata3 2.5" SSDre pedig minden egyéb.Szerintetek mennyire jó vétel ez a masina? A gyártó az oldalon úgy írja, hogy 4K támogatott és a procinak is vinnie kellene elvileg...ellenben a felszanálói vélemény szerint a 4K filmezés nem éppen fekszik Neki. Most akkor kinek (szabad) hinni
Celeron J4005 2mag/2szál CPU a tesztek szerint valamivel gyengébb teljesítményben min a következő versenyzőm.A második versenyző:
GIGABYTE Brix GB-BPCE-3455
Celeron J3455 4mag/4szál CPU, elég best típus ahogy nézegettem minden tekintetben, viszont nincs dedikált m2 csati sajnos. Így kénytelen lennék csak egy gyors 1TB SSD-re hagyatkozni...Ti melyik verziót vennétek?
Gari egyaránt 3 év mindegyikre, árban pedig szintén megegyeznek. Ez alapján így nem túl egyértelmű számomra, melyik a jobb vétel hosszú távon. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Egy időt/formátumot álló htpc lenne a célom:
alapgép: ASROCK Beebox-S 7100U
ram: HyperX 8GB Impact Notebook DDR4 2133MHz CL13 KIT HX421S13IBK2/8 (nem vennék 4GB-ot mert drágább úgy)
m2.PCIe: PLEXTOR 128GB M8Pe(G) M.2 PCIe 2280 PX-128M8PeG (hogy a win10+Kodi hasítson rajta)
2.5" slot: egy nagyobbacska SSD/HDD menne bele majd későbbMennyire lenne életképes ez így perpillanat mostanság?
Köszi a tippeket! -
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Jópár évre építgetnék ki egy HTPC-t egy Denon X4100 erősítőt + 5.1 Dali/SVS + LG 55" 4K LED TV-t. A keret kb 200 rá. A tervem pedig a következő:
ASROCK DeskMini 110 Barebone az alapgépezet...
+ HyperX 240GB Predator M.2 PCIe 2280 SHPM2280P2/240G (OS menne rá plusz a nélkülözhetetlen progik, a némi Torrent a HHD-re menne)
+ SEAGATE Laptop 3TB 5400 rpm 128 MB SATA3 ST3000LM016 (HD, FULL HD, 4K filmek tárolása, méretben egyelőre elég, később még bővíthető akár plusz egy 2.5" slottal kompletten a rendszer)
+ HyperX 8GB Impact DDR4 2400MHz CL14 HX424S14IB/8
+ INTEL Core i3-6300 3.80GHz 1151 BOX (később szintén cserélhető, ha kevésnek bizonyulna majd)Vélemenyetek szerint megállja a helyét?
Szívesen fogadok javaslatokat, ötleteket módosítás ügyben.Köszönöm a segítséget!
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Egy HTPC terv a kötvetkező egy 55" FULL HD TV és egy 5.1 Házimozi közé médialejátszónak:
ASUS VivoPC VC62B-B003M + WD Green 4TB 5400rpm 64MB SATA3 WD40EZRX
Életképes megolás ez? Külön NAS-t nem szeretnék, feleslegesnek érzem jelenleg...bőven megférnék 4TBon
Talán a kisebb VivoPC-k is bőven kiszolgálnák az igényemet Celeron procikkal?
Tudja vki, hogy a venti mennyire hangos fajta az VivoPC-ben?
(Win nagy valószínűséggel SSDn lenne) -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot/tippet kérni HTPC ügyben...
Kész az 5.1 házimozim, 55" tévé is adott...minden szinte majdnem tökéletesre hangolva. A kettő közé szeretnék egy natúr csöpp HTPC-t média lejátszóként beiktatni, ami megeszik mindenféle tartalmat: hangot és mozgógépet egyaránt a jelenlegi HD kornak megfelelő módon.
TV médialejátszója kb kuka, a MacBook Air-em pedig nem éppen a legalkalmasabb erre a feladatra minden esetben (különösen terhelés alatt nem pajtás a dologban).Igazából felső összeghatárt nem adnék meg, mert nemtudom mi számít ár/érték bajnoknak jelenleg a piacon. A lényeg, hogy az igényeimet kiszolgálja:
Szoftver:
- hasítson rajta gondolkodás, töltögetés és problémamentesen a KODI médialejátszó (nagy kedvencem), mivel van 2 db 2TB külső winyóm tele tartalommal (később NAS-t tervezek venni mellé, tehát adatforgalom lesz rajta)
- mindez HD, FULL HD minőségben, zene FLAC
- bírjon el kényelmesen egy alap Win10-et
- (ha) a gyártó ad távirányítót, esetleg külső szoftvert: az értelmes, könnyen kezelhető okos dolog legyenHardver:
- kicsi, apró méretű
- szívem szerint VENTILÁTOR NÉLKÜLI megoldás (ha mégis van venti: ha lehet NE pörögjön hallhatóan)
- HDMI (3D támogatással) kimenet (egyéb port nem hátrány pl. DP)
- WiFi, Bluetooth
- SSD és memória mennyiség ellenes nem vagyok
- Intel vs AMD? Nekem teljesen mindegy: ha ár/értékben egyértelműen jobbNos, kb ennyi. Remélem csurran csöppen az elvárásoknak megfelelő gépezet
Köszönöm szépen a segítséget! -
atika88
senior tag
VLC, eddig minden gépen, minden formában megevett mindent...
jójó igaz, de attól még egy lejátszó felteszi a saját kis dolgait (támogatott formátumok stb...de valóban nincs már az mint régen a jó öreg DivX kőkorszakban).Csak komolyan fogom a fejem, hogy még a 720-as is szaggat :S És szűz rendszer, minden csili-vili nélkül a legutoljára kiadott 3 drájverrel kiegszítve. Így lényegében pont arra nem lehet hasznáni amire kitalálták?
Egyébként az ION szoftverében nem állítotam semmit, nem is nagyon szoktam én ezeket az alap beállításokat én piszkálni. Ha meg is piszkálnám: mit kell nézzek? Mire kell figyelnem?
-
atika88
senior tag
Üdv!
Van egy Asrock ION 330 PRO HTPC gépem...vagyis csak úgy hozzám került...több infó róla ITT.
A gondom az vele, hogy zsír új telepítést követően (Win 7 32bit, plusz az összes driver, lejátszó, kodek felrakva!!!) a tök gyári hardverrel rendelkező gép egyszerűen nem hajlandó akadás és szaggatás nélkül vinni a 720-as és 1080-as filmeket. Sőt, a 1080-as nézhetetlen: holott a gyári adatok szerint vígan meg kellene bírkóznia a gépnek ezzel. Nem várok igazából tőle már sokat de, amikor már egy 720-as Youtube videó is akadt..hát fogtam a fejemEttől a géptől maximum ennyi telik már csak ki?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Szóval a gondom az, hogy az MPC-HC lejátszás folyamán a tv-re kitett kép (illetve ha pc monitorán hagyom akkor is) a filmezés alatt automatice módon elkezd mászkálni, ugrálni, fel, le, balra, jobbra, mintha mindig újra pozicionálná, méretezné, alakítaná magát :S Miért van ez vajon? Dobtam már rá egy alap beállításokat, nem segített....ötletek? Konigom a nevem alatt -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok HTPC téren, sem technikailag, sem anyagilag. De azt tudom, hogy a HD filmezni és zenét hallgatni róla fogok. LED tévé mellé, plusz egy erősítős házimozi mellé szeretnék egy csendes gépet építeni. Igazából csakis filmezésre, sorozatnézésre lenne, a lényeg h csendes és jó ár/érték arányú legyen! Azon is gondolkodtam, hogy érdemes lenne e média lejátszót vennem!? De hosszabb távon tuti jobb egy HTPC nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest