-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz megema #42238 üzenetére
Jaaa, hát keverni a NAS funkciókat és a HTPC-t az nem fog ilyen egyszerűen menni.
Otthoni headless szervernek amúgy szvsz. az Ubuntu Server jobb is lenne, annak a telepítője nem tartalmaz semmilyen desktop felületet, írtam, hogy én csak egy SSH-t raktam fel telepítés közben, a többi leírás szerint.
Viszont erre már nem nagy cucc fölrakni egy NFS/SMB szervert + jogosultságok, meg egy Transmissiont és akkor kész is az otthoni gép, persze admin felület nélkül, parancssorból konfigurálva. A biztonság miatt én még pár extra csomagot felraknék, itt találsz jó leírásokat angolul.
(#42240) szuszinho:
Régebbi OE szerintem nem olyan szép, mint a legutóbbi test build-ek, szóval érdemes lenne ezekkel is próbálkoznod, ha nem lenne képben a netezés igénye.
Így viszont fájdalom mentesebb a Win10 felrakása, bár erőforrás igényesebb is lesz. Erre mehet a Kodi, meg Launch4Kodi, ha azt akarod, hogy automatikusan induljon. Ha meg nem, akkor még ez sem kell csak megfelelő perifériák (bill + egér), hogy távolról vezérelhesd.
Ha viszont Win10, akkor kell majd még kiegészítő program, hogy az Ext4-es vinyót tudd majd Win alatt írni/olvasni (pl. Ext2FS, vagy Paragon).
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest