Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

Topikgazda

válasz megema #42238 üzenetére

Jaaa, hát keverni a NAS funkciókat és a HTPC-t az nem fog ilyen egyszerűen menni. :D

Otthoni headless szervernek amúgy szvsz. az Ubuntu Server jobb is lenne, annak a telepítője nem tartalmaz semmilyen desktop felületet, írtam, hogy én csak egy SSH-t raktam fel telepítés közben, a többi leírás szerint.

Viszont erre már nem nagy cucc fölrakni egy NFS/SMB szervert + jogosultságok, meg egy Transmissiont és akkor kész is az otthoni gép, persze admin felület nélkül, parancssorból konfigurálva. A biztonság miatt én még pár extra csomagot felraknék, itt találsz jó leírásokat angolul. :K

(#42240) szuszinho:

Régebbi OE szerintem nem olyan szép, mint a legutóbbi test build-ek, szóval érdemes lenne ezekkel is próbálkoznod, ha nem lenne képben a netezés igénye.

Így viszont fájdalom mentesebb a Win10 felrakása, bár erőforrás igényesebb is lesz. Erre mehet a Kodi, meg Launch4Kodi, ha azt akarod, hogy automatikusan induljon. Ha meg nem, akkor még ez sem kell csak megfelelő perifériák (bill + egér), hogy távolról vezérelhesd.

Ha viszont Win10, akkor kell majd még kiegészítő program, hogy az Ext4-es vinyót tudd majd Win alatt írni/olvasni (pl. Ext2FS, vagy Paragon).

Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló

Új hozzászólás Aktív témák