- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz
Degeczi #8711 üzenetére
A fene tudja, mi általában Av-ben használjuk a kompaktot, úgy beugrasztja emlékeim szerint. De most 1000 km-re van tőlem, nem fogok csak ez miatt hazautazni, és megnézni.
Sőt, úgy emlékszem, hogy normál esetben (keresőkép) is pöcögteti a rekeszt, ha sötét témáról hirtelen valami világos felé fordítom. De mondom, ez az S90, más gépen lehet hogy máshogy van.
Egyébként van olyan gyártó, aminek már mániája, hogy a rekeszt is kispórolja a kompaktjai optikájából, csak egy ND szűrőt hagy bent, azzal lehet "rekeszelni". Vicces.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Degeczi #8675 üzenetére
Mindkettötöknek köszi a segítséget.
A fényképzeövel minden esetben visszanézhető volt minden kép. Még bridge is beolvasta az összes elönézeti képet a kártyárol, csak amikor végiglapoztam öket (space-el nagy méretű előnézeti képként) akkor tüntek el az end of file error-os képek előnézetei.
Ezek szerint "hál' égnek" a memkari lesz kuka. Azért kár érte. Sandisk extreme III sdhc 4gb volt. -
szaby_gyerek
tag
válasz
Degeczi #7908 üzenetére
Gépet egy tapasztaltabb bulifotós állította be nekem. Nekem ez első alkalom volt, nem akartam belekötni, bár én sem értettem. Otthon 1/60-as záridő, ISO 800 és f/8-ra raktam, vaku pedig derítésre állítva. A szűk rekeszre azért gondoltam, hogy pontatlan af esetén is éles legyen a kép. Sajnos azóta a problémát nem tudom reprodukálni, így azt sem tudom, mondani, hogy az mf bevált-e, de mindenesetre megpróbálom.
Egyébként a külső vaku nem tud ttl-t, sima manuális. Azt 45fokra döntöttem, derítőt kihúztam és megadtam egy fix értéket a teljesítményhez, pont azért mert kb. mindig ugyan olyan távolságra fognak állni. Lehetséges a manuális vakut sem hajlandó elsütni a megfelelő visszajelzésekig? Mert most, hogy próbálgatom fókuszálás közben, vagy előtt is hajlandó elsütni, ezt nem értem.
-
-
Stenly
tag
-
sbazsi
veterán
válasz
Degeczi #7783 üzenetére
de ételhez tényleg kicsi lehet, és a szövetháttér sem illik ahhoz
létezik 40x40, 50x50, és 60x60-as méretben. egy tányér mondjuk 30-40 cm-es. ezért gondoltam az 50 cm-esre. akkor jobban járok a 60-assal?1-2 asztali lámpára gondoltam.
a vakut hogy tudom "beleheggeszteni"? 1 db vakum van, remote módban csak úgy működik, hogyha a beépített villan. sony a300 / hvfl42. -
brutte
aktív tag
válasz
Degeczi #7764 üzenetére
Akkor ezt érdemes megvenni igaz? Ehhez akkor jár a 2 aksi meg a távkioldó is? Meg kinéztem még a honlapjukról egy UV szűrőt is. A lencsét akarom vele védeni főleg nem a szűrőképességére hagyatkozni. A képet nem rontja el igaz? Vagy annyira gagyi? Ezt meg lehet írni nekik levélben, hogy tegyék hozzá?
-
Jag
senior tag
válasz
Degeczi #7698 üzenetére
Hát, köszönöm az infókat. Akkor első körben megpróbálok szerválni hozzá valahonnan alkatrészt. Ha nem megy, megkérdezem a Nikont, bár sztem az felejtős lesz.
Ebay-en találtam komplett optikát 40 dolcsiért, de azt sokallom, nekem elég lenne 2db tíz forintos bizbasz fogaskerék. Akkora, hogy csak csipesszel tudom megfogni.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Degeczi #7650 üzenetére
Hogy ennél a Samunál hogy oldották meg, annak valóban nem néztem utána, de gyártótól függően már akár legolcsóbb modellben is előfordul mechanikus zár.
Nem nyomoztam ki a jelenséget, nekem az villant be, hogy a teljes halál szélén zizegő egyik zárlamella takarja el periodikusan az egyszeri lefutás helyett a képérzékelőt.
Ha valaki jobb magyarázatot tud és le is modellezi, előre is kösz, addig beérem ezzel
Lényeg a lényeg: ha van benne mechanikus zár, öregen vagy pofára ejtés után okozhat ilyen hibát, míg mellette a videó hibátlan maradhat.
Zárhiba esetén (ha nem totál fekete az egész kép) általában max 10, kb egyenlő szélességű, átmenetes szélű sötét ill. képtartalmú sávpár jelenik meg, míg az ehhez leginkább hasonlító, videónál nem látszó elektronikai eredetű csíkozás markáns, néhány pixel fix szélességű és nem feltétlenül sötét.
Az biztos, hogy ha nincs kéznél bontható donor és angyali türelmű műszerész, akkor a gép mindkét esetben kuka-érett gazdaságilag. -
hopehu
tag
válasz
Degeczi #7645 üzenetére
Nyilván nem olyat kell elképzelni, mint az SLR-eknél. A kompaktok esetében tipikusan a lencsébe van beépítva egy kis szétnyíló-összezáródó "zár", az első és utsó lencsetag között valahol. Ha szemből rákoncentrálsz egy kompaktra és fotózol vele, lehet látni, hogy az objektív "pislant" egyet... ahogy az összezáródó-szétnyíló lamellák dolgoznak. Tehát itt ilyen zárat kell elképzelni. Ezért kellene inkább objektívcseréről beszélni a kompakt esetében.
-
hopehu
tag
válasz
Degeczi #7591 üzenetére
ellentétben a svenkelésről bővebben-ben leírtakkal (egy korábbi hozzászólásban egy link) kompakttal sokkal nehezebb svenkelni. 150e-200e között valóban csak belépőszíntű slr-t lehet kapni, de egy jó obival az is lehet jó. Sok múlik az objektíven is, de a sportfotózáshoz bizony egy jó gép sem árt, amelyik azért nem csak 2-3 képet tud /mp. Látszólag nem nagy különbség, pedig tényleg számít. Ilyenkor ha esetleg 3-4 képpel több készül /mp akkor lehet, hogy lesz benne jó kép is, nem csak rossz.
Ettől függetlenül a legfontosabb a GYAKORLÁS (persze ha lehet ezt már azzal a géppel, amelyikkel fotózni is akarunk...). Hogyan kell húzni a gépet, hova nézzünk közben (nyilván nem hátra, de van pl aki a céltárgyat nézi, mint amikor teniszben a labdát nézzük...), stb... Minden fontos, de nem szabad elkeseredni, ha nem sikerül elsőre, sőt, ha harmadszorra sem sikerül, akkor sem.....
A filmes gépeknél volt olyan, mint pl a Canon EOS 1N RS, amelynél fix volt a tükör, 65%-os átlátszósággal, így nem volt "blackout", azaz mindig lehetett látni a témát. Így ráadásul még gyorsabb is volt a gép (ha jól rémlik, 10kép/mp), a negatívum annyi volt, hogy nem volt olyan jól látható a téma, hiszen kb 35 %-nyi infó elveszett... Valamit valamiért. Ilyen fix tükrös volt a Canon EOS RT is, ami egy 630-as volt, ilyen változtatással. A Nikonnak is voltak ilyen gépei, ha jól tudom. Hirtelen ennyi... marad a gyakorlás -
Mákosmetélt
tag
válasz
Degeczi #7455 üzenetére
Szia,
természetesen nem módosítottam szoftveresen semmit.
Azt nem mondom hogy a holdas kép tökéletesen van exponálva, mert még rövidebb záridő kellett volna, de az első kép az rendben ilyen szempontból. És az alján mégis..ui.: lehet hogy az olympus master számolja rosszul? Megnézem jpg-ben is majd és adobe progijával is az mit számol a raw-ból.
-
Yodafon
őstag
válasz
Degeczi #7263 üzenetére
de az egésznek nem látom sok értelmét, hiszen NiMh AA-val több mint 2x kapacitás, így ennyivel hosszabb üzemidő érhető el, és mivel 2 db-ot igényel a kamera, azok cserélgetése sem nagy nyűg (4 db már picit kényelmetlenebb)
Az lehet h nagyobb a teljesítménye de a Kodak gépekre jellemző hiba miatt (ha egy kicsit is esik a fesz. akkor már lemerültnek érzi a gép) nem játszik.
Azért akartam az adapteres megoldást mert nem szeretnék még pluszba 2* annyit kiadni csak a töltőre. Viszont akkor felmerül a kérdés h mire való az a lik a kamerán?
Illetve akkor valaki tud ilyen géphez (KODAK!!!) bevált aksit ajánlani? -
vepe
őstag
válasz
Degeczi #7144 üzenetére
igazad van..ezt elnéztem, de lithiumos akku nem is létezik AA-ban?...AA-s akkut milyet érdemes venni, mert én vettem egy ilyet...[link], de egy kalap sz...t nem ér, vagy a gyári nikon töltő nem töltené fel?...bár azt nem hiszem, hogy a nikon töltő ezt az akkut ne tudná feltölteni...
-
Kazimír
őstag
válasz
Degeczi #7114 üzenetére
Ez valami újkeletű probléma, nekem is ezt műveli most. Annyi baj! Ritkán használom a foxot, de akkor majd youtubera is azt, ezentúl. Az egérparancsokat annyira megszoktam már, hogy azért marad az Opera is.
Összeesküvés elmélet: Mivel eddig problémamentesen működött a yt, valószínűleg a google így akarja rávenni az embereket, hogy inkább az ő böngészőjét használják. Lefogadom, hogy a Chrome nem követelőzik frissítés után. Próbálta már valaki? -
Balli
őstag
válasz
Degeczi #7056 üzenetére
akkor jo gondoltam, koszi szepen.
Hallottam en is hogy az 1mm az sokat jelent nagylatoban, nem tud valaki olyan oldalt ahol ezt a kulonbseget meglehetne nezni? (pl 16mm es 18mm kozotti tavot)
Regen lattam egy olyan animaciot ahol egy csuszkaval lehet valtoztatni a gyujtotavot aminek hatasara valtozik a fotozni kivant kep... regota keresem mar de nem talalom most ezt sehol -
mutyi
senior tag
válasz
Degeczi #7029 üzenetére
http://cgi.ebay.com/Kenko-72mm-Pro-1-D-MultiCoated-Cir-Polarizing-CPL-F13_W0QQitemZ200442068574QQcmdZViewItemQQptZCamera_Filters?hash=item2eab473e5e
http://cgi.ebay.com/Kenko-72mm-Pro1-Pro-1-DigitalMulti-Coate-Pro-ND4-W-F75_W0QQitemZ200441726497QQcmdZViewItemQQptZCamera_Filters?hash=item2eab420621
Mi a kettő között a különbség?
Mert akkor egyiket meg is rendelem.
Egyiknél látom hogy cirkulár polár de a másikból nem tudom kinézni miben más. -
FixY67
senior tag
válasz
Degeczi #6985 üzenetére
De én nem is a fejlécbe írt DPI-ről beszéltem.
Úgy értelmeztem az eredeti kérdést, hogy a nyomda 300DPI felbontású papírképet óhajt készíteni (emlékeim szerint a DPI papírképre is értelmezett mértékegység), tehát ennek megfelelő méretű digi képet kérnek. Ezért is írtam, hogy ilyet max. hazudni lehet, ha az eredeti digitális állomány felbontása kevés hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest