- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
fabicska #19697 üzenetére
ezekre sajnos nem tudok válaszolni, Én alapból -2 fényerő beállítással kezdtem használni, most már 0 értéken használom, azt olvastam Én is hogy a wifi jól meríti. de pl külső akkuval szettben 2 db patona akku (jó híre van) 8500 forint. Szóval Én nem tapasztaltam hogy nagyon merülne, az A7 vázam jobban merül ha az lcd-t használom komponálásnál.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
fabicska #19695 üzenetére
Szia. ezt a samsung nx300-al csináltam. konica miolta 40mm 1.8 manuális optikával, f4 rekeszen. nem Tudom mennyire jön át a minőség, de az eredeti kép ütős. Én nikonból belépő vázat nem használtam. A samsungról azt kell tudni hogy a jpg motorja nem túl jó, érdemesebb raw-ban lövöldözni. Ha exponálsz nem tudsz rögtön a menübe lépni. ezen 2 dolgon kívül szerintem remek gép, a kijelző brutál fényerejű és kontrasztos, Én csak manuális optikákkal használtam, könnyű élesíteni, és amennyiért most megkapod elég jó deal!
-
csakb
őstag
válasz
fabicska #11596 üzenetére
"És a második: Hogyan tudok Holdat fotózni legjobb beállításokkal?
Sikerült sok képet lőni úgy hogy nem ég ki az egész, például:
Nappal: Hold 1.
Éjszaka: Hold 2.
Az előző képeknél használt beállítások egyszerűen nem működnek, ha nem a hold a "fókuszpont", és más tárgyakat szeretnék elé helyezni, vagy kicsit felhős az ég."Lenne javaslatom, ha tudnám, hogy pontosan mit is szeretnél. Mit akarsz elé helyezni? Milyen képnél nem működik micsoda?
-
csakb
őstag
válasz
fabicska #11366 üzenetére
Nem nagyon olvasom a Canon topikot.
Elvileg SX220-szal is lehet ilyesmit, de a kompaktoknál az gondot jelenthet, hogy f/8 alá nem nagyon lehet rekeszelni őket, vagyis napfényes időben még ISO100-on és f/8-on sem lesz elég hosszú a záridőd. Ezt esetleg azzal lehet kompenzálni, hogy messzebb mész a témától, és jobban kitolt zoommal próbálsz svenkelni, vagy megpróbálsz valahogy egy ND8-as szűrőt az objektív elé fabrikálni.
Ja, és nem árt manuálfókuszra állítani a gépet, és előre belőni végtelenre, hogy az autofókuszálás miatt ne maradj le a pillanatról.
-
csakb
őstag
válasz
fabicska #11364 üzenetére
Nem, ez tipikus szenzorkosz, ami nagyon meglátszik f/22-re rekeszelt obival. Ha ablakon lett volna, akkor a váz mozgatása miatt el lenne mosódva mind vízszintesen.
Szóval a lényeg az, hogy ISO a lehető legkisebbre, és Tv módban bekényszeríteni a lehető leghosszabb expóra a gépet.
"Ezek pontosan mit jelentenek?
"f/22, 1/8 s expó""
A rekesz f/22, vagyis jó szűk, hogy alig jöjjön át fény az objektíven. A záridő így 1/8 sec-re jött ki, ami meg jó hosszú. Vagyis ha az expozíció ideje alatt követed a mozgó vonatot a kamerával, akkor a nem mozgó háttér el fog mosódni.
Olvass el valami fotózási alapokról szóló cikkecskét, és világosabb lesz.
-
csakb
őstag
válasz
fabicska #11362 üzenetére
Szia!
A lényeg, hogy hosszú legyen a záridő, és gyors sorozaton legyen a váz. Követni kell a mozgó ojjektumot, és rátapadni az expógombra, aztán valamelyik kép csak jó lesz. Ez a konkrét fotó a következő paraméterekkel készült:
Canon 40D, 24 mm gyútáv, ISO 100, f/22, 1/8 s expó.
Remek fotó, de a szenzorkoszokat kiretusálhatta volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest