- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
veterán
válasz
*Ropi* #13690 üzenetére
Hát pl. a Gimp-ben semmiféle más algoritmust nem tudsz beállítanai csak az interpolációt ahol tudtommal a köbös verzió adja a legjobb minőséget. A pixelarányok elvben nem változhatnak, hisz (megfelelő beállítás esetén) elég a kép egyik (vízszintes vagy függőleges) értékét állítani a másikat arányosan hozzáigazítja a progi.
-
mefistofeles
veterán
válasz
*Ropi* #13687 üzenetére
Természetesen nem ugyanakkora felbontásban gondoltam. Vállalható minőséget írtam csupán.
pl. utoljára gimp-el csináltam de elkeserítően szemcsés, recés lett a kép!
Van egy crop után kb. 2,2 Mb-os képem. A gimp képméretezőjében megadtam a pixelszámot, aztán exportáltam JPEG formátumba. A méret az tökéletes lett, a minőség viszont gyatra. -
mefistofeles
veterán
Nem régóta fotózok és van egy komoly problémám. A legtöbb fotók közzétételét és bírálatát lehetővé tevő oldal -teljesen érthetően- elég kis értékben maximalizálja a feltölthető képek méretét. Ezért a képeket elég radikálisan le kell kicsinyíteni hisz a mai gépekkel készült anyagok 3-4 Mb méretűek is lehetnek. Eddig minden próbálkozásom kétségbeejtő mértékű minőségromlással járt.
Van olyan módszer vagy képméretező program ami pl. egy 3 Mb-os képből vállalható minőségű 300 kb-ost tud csinálni? -
mefistofeles
veterán
Slacok!
Milyen progival csökkentsem úgy a képeim méretét, hogy a beavatkozás minél kevesebb minőségvesztéssel járjon? (a képek JPEG formátumúak)...ezúton köszönöm a kitörlődő dátummal kapcsolatos tanácsokat! A dolog valahogy magától megszűnt....
-
mefistofeles
veterán
Skacok! Van egy kis Canon SX 130 IS gépem. Tökéletesen szuperál, szépek a képek stb. de van vele mégis egy probléma! Hiába állítom be a dátumot, kikapcsolás után rendszeresen elfelejti! Gondoltam az ezért felelős gombelem merült le és ma kicseréltem de a jelenség továbbra is fennáll! Van valami tippetek mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest