- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
A Canon topik összefoglalójában:
"• WiFi kapcsolattal vezérelném a vázat a telefonomról / számítógépemről?"
-
copass
veterán
mennyi az esélye annak hogy két ennyire hasonló kérdést tesznek fel egymás után?!
megkövetem magam, én a mapparendszerezésre reagáltam, azt hittem arra ragáltál. belezavarodtam bocsi.
ettől függetlenül nem szeretem az apple-t, mert én csak azt látom hogy perka-perka-perka mindenért és eszetlen áron. -
-
elsiete
csendes tag
Próbálgattam ma kül. módokban, kül. beállításokkal a gépet. Az esetek többségében jók a képek, csak néhány esetben lesz olyan a végeredmény, amiről csatoltam fotót.
Voltam ma egy Canon szervízben, azt mondták, hogy ez nem géphiba, hanem természetes, a nagy kontraszttal magyarázták, és a beállításokkal. Még tesztelem, s ha megtalálom a gépnek nem tetsző beállításokat, akkor azokat nem használom, ha továbbra is fennáll, s zavaró mértékben, akkor vissza a feladónak.Üdv
-
elsiete
csendes tag
szia!
Nem csináltam a képekkel semmit, csak átmásoltam a gépre őket.
Legnagyobb felbontás (4000x3000 képpont), és a tömörítés is a legjobb minőségen van.
Azért kicsinyítettem le, és vágtam ki, hogy fel tudjam ide tölteni.
Géphiba? Lencsehiba? Beállítási hiba? Kicsit idegesít ez a dolog, mert új a gép.üdv
-
-
kiskornel
addikt
Az a baj az ilyen dolgokkal, hogy nem tudod őket kipróbálni. Mármint bemehetsz az üzletbe, fel is tekerheted a szűrőt, abból még nem jössz rá, hogy ellenfényes helyzetekben, surlófényeknél hogy viselkedik. Meg hogy milyen minőségben megy át rajt a fény. Mekkora ütést tud elviselni (védelem funkció), mennyit tart vissza a fényből, mennyire tólja el a színeket, stb...
Tehát nincs mit tenni, vagy megveszed a jót, és fizetsz, vagy pedig kockáztatsz ilyen Hama, Soligor, Tanya meg hasonlókkal, hogy aztán megvehesd a drágábbat.
Akik azt mondják, ez nem számít, azok mág nem találkoztak a másik oldallal. -
-
Andie
őstag
Köszi!
Azt képzeld el, hogy rá kb 1 órára (úgy 23.00 fele) volt egy brutális alig pár méterre tőlünk. Szabályosan hallottam a jellegzetes sistergő hangot - állítólag ilyenkor jön létre a csatorna a villámnak - és egy tized másodperccel rá iszonyatos csattanás, dörrenés, mintha 100 ágyút sütöttek volna el közvetlen az ablak alatt. Akkora villanás volt, mintha hirtelen nappal lett volna. Aszittük összedől a ház, szegény kisfiam is felriadt sikítva.
Biztos vagyok benne, hogy 100 méteren belül csapott be, de most nézelődtem itt az udvaron, át a szomszédhoz is, sehol nem láttam égésnyomokat... -
csakb
őstag
Hű, bocs, de figyelmetlen vagyok!
Az IS/VR/SR/akármi alapvetően ugye a kis elmozdulásokat hivatott kompenzálni, és alapvetően a kéz remegésére van optimalizálva. Egy állványon vagy egyáltalán nincs remegés, vagy kis amplitúdójú, gyors rezgések vannak. Ezeket vagy nem is képes detektálni a gyorsulási szenzor, vagy túlreagálja néha. Ha atomstabil az állvány, vagyis nincs semmi elmozdulás, akkor is be tud gerjedni néha a stabilizálás, valami pozitív visszacsatolási jelenség miatt. Pont annyira, hogy életlen legyen a kép.
Egyébkán állítólag az újabb rendszerek ha nem érzékelnek a detektálási limitig elmozdulást, vagy csak gyors, kis amplitúdójú rezgést, akkor inkább lockolják a lencséket. Vagyis "megsejtik", hogy állványon van a gép.
-
kiskornel
addikt
A baj az, hogy hol a végtelen. Ha megfigyelsz egy mai obit, a végtelen túlra tudod tekerni a fókuszgyűrűt. Ez a hőmérsékletfüggéstől van, ugyanis különböző hőmérsékleten, különbözős helyeken van a végtelen.
Tehát, hacsak nem régi manuális obid van, és teljesen végkitérésbe tekered az obid fókuszgyűrűjét, nem a végtelenre fókuszálsz, és minden homályos lesz.
Amúgy, ha sikerül végtelenre állítanod, akkor a megjegyzésed igaz!És még itt van az eredeti hszből egy idézet: "A focus gyűrűn nincs beállítási segédlet, hogy tudjam meddig kell és milyen irányban tekerni, kvázi nem tudom miként lehetne végtelenre állítani"
Egyébként én már találkoztam pont ue. problémával. Fókuszálás közben (egy messzi tárgyra) villantani kell egyet a vakuval. "Szagot fog" az obi, és beáll 20-30 m-re, ami nagylátón már tutti hyperfocal. Így szép éles villámokat kaphatunk.
-
Giot
addikt
Visszamentünk az üzletbe.
Persze nem cserélték ki, de vettünk + egy sima SD 2G-set. Ezzel nincs semmi gond. Simán lekezeli több mint 1200 kép.
Az érdekes az egyébként hogy a leírás szerint a max 1G.Egyébként az igaz hogy a 4G nagyságú mem kártyák már csak és kizárólag SDHC formátumúak?
Nekem ezt mondták az üzletben.Amúgy az SDHC-val gyűlt meg a baja. Kár hogy nem tájékozódtam előre az ügyben.
Kösz a segítséget!
Szerk: A "fotómasina" nem volt hajlandó leformázni. Ekkor jött a homlokráncolás, segítségkérés.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Használtban nézem őket, meg más kategóriát, mint a samsung. Első körben a pana fz8 és a fuji s1800 között nézegettem. De a pana még mindig jobb szerintem, esetleg drágábban egy fz28/38. (50k+)
Elsősorban gépre lenne a kép, nem lenne kinyomtatva vagy előhívatva. Inkább magam szórakoztatására lenne, a jobbakat meg talán kinyomni flick-re vagy fb-re.
Mi számít belépő szintű dslr gépnek?
-
Speeedfire
félisten
Hááát. Menjenek a marketinggel a fenébe.
Ez a fotós téma, keményebb így mint gondoltam. Tegnap még mondom pana marad, később lesz csak dslr. De most meg már a pék tudja...lehet nézelődök másik bridzs gépek között is. Am' melyik a legnagyobb használt fényképezőgép piac nálunk? Szokott valaki ebayről gépet venni? Azon is agyalok, csak használtban egy +30k-s gép...
Teljes a tanácstalanság. -
Petzval
senior tag
-
Speeedfire
félisten
Csak hobbira lenne a kicsike, olykor elmenni lőni vele egyet, túrára stb.
Ahogy nézem őket, 30k körül adja meg magát mindegyik az oldalon.
Jelenleg 30k körül nézegetem használtban a pana fz-8-at, de gondoltam gyűjtök hozzá a nyáron és akkor esetleg valami canon 300d vagy hasonló egy egyszerűbb obival 80k körül már lehet kapni. De így kicsit elbizonytalanodtam benne. A komolyabb gépeknél láttam 100k körül vannak az expo élettartam. -
Entryy
aktív tag
Szörnyű alatt azt értem, hogy szaggat, kockás és elmosódott a kép.
Bizonyos konvertálások után meg olyan zajos, mintha csak a jó öreg Siemens SX1emmel csináltam volna a videót.Az kimaradt, hogy SDHC a kártyám.
Az mts az elég szép,de ott van az ilyen "kamera formátumoknál" megszokott kockázódás az éleknél, erős kontraszt váltásoknál.
9kor kezdődik a rendezvény, az MM is akkor nyit. Tescoban nem szívesen vásárolnék.
Szaküzlet meg Szombaton reggel 9előtt esélytelen. -
-
-
Jinxx
senior tag
Erre annyit tudok mondani, hogy balf@szok. A fotóriporter meg miért nem mondta egyből, hogy hivatásos, ilyenkor a jogszerű az, hogy először igazoltatnak, ebben az esetben te is elkérheted az adataikat, megmutathatod a fotós igazolványod, tisztázhatod magad a helyszínen. Szóval ez így nekem furcsa. Azt meg nem hiszem, hogy erőszakkal betoloncolták a rendőrségre, de ha igen én tuti feljelentettem volna az egész csürhét, de ezt ő nem tette meg.
Mindegy, szerintem ha valami templomot fotózok állványról, vagy makrózok egy virágot, vagy lepkét, csak nem üt le a rendőrség. Ez egy véletlen eset lehetett.
Anynival még kiegészíteném, hogy az újságnak is jól jött ez a kis sztori, másrészt, ha nem vagy hivatásos, és kisgyerekeket meg fürdőrucis lányokat fotózol hobbiból, nyugodtan vigyenek be. Nekem eszembe se jutna strandon elővenni a gépet, ha csak nem a saját családom tagjait fotózom.
[Szerkesztve] -
-
Esther
tag
-
Szten Márs
nagyúr
Az R1 tulajok nem annyira panaszkodhattak a CCD-re mert az R1-ben CMOS a szenzor
(Jó tom CCD-CMOS a teljes neve de ezt muszáj volt
)
Szóval ez leginkább az illesztések pontosságától függ. DSLR-nél is, amin nincs obi cserélve meg Bridge-nél is. Ha nem teljesen pontos, márpedig nem az, akkor por juthat be. Ennyi a történet, nem túl nagy misztikum.
Amúgy DSLR esetén a portalanítással azért lehetnek gondok, mert ahol tisztítod a szenzort, ott is lehet, sőt van por, így simán a tisztítás során is kerülhet bele ahelyett, amit kifújsz éppen. De ez benne van a pakliban. -
Hydra SR
addikt
Ne vedd bántásnak, de: fontos ez?
Ez elektrokémia, ezt olvasták le a mérési eredményekből. Biztos van rá magyarázat is de attól még ugyanúgy kell kezelni az akksit, akár érted a működését akár nem.
Mindenféle molekulák forognak benne egyébként különböző irányokban és asszem hosszú molekulaláncokat alkotnak, hasonlóan a polimerekhez de annyira nem mentem bele és annyira nem is érdekel, igazából még ebben sem vagyok 100%-ig biztos. -
Proci85
senior tag
úgy szoktam, hogy feltöltök egyszerr 2-4-et, 2-et használok különböző rendszerességgel, van hogy 2-3 nap, van hogy 1 hét alatt használom le az akksit, és akkor berakom a tartalékot, tehát mindig feltöltve szoktam addig tárolni, és vinni magammal, hisz nem tudom mikor adja meg magát a gépben lévő. /Régebben tudtam vele számolni, hogy kitart 3-400 képig, de ma már nem, szal tényleg jó ha ott a táskában a tartalék/
Az emlitett topicot átnézem, köszi!
[Szerkesztve] -
Proci85
senior tag
NiMh (2500mAh) volt és az energizer frankó lassú töltőjét használtam amit csomaban adnak 4db 2500-as AA társaságában. ~16-18 óra alatt tölti fel, majd cseptöltésre kapcsol, ezt jelezve a led kialszik. Tehát a töltő igen barátságos volt és nem is strapáltam le az aksikat hogy egy év után ilyenek legyenek. Azért dobtam fel a témát, hogy ez általános szitu vagy csak én jártam igy?
-
Hydra SR
addikt
A lágy rajzolaton ez sem segít
No meg nem is minden esetben lehet alkalmazni.
hattorihanzo: programot ugyan nem tudok ajánlani jobbat a PS-nél, avagy a Paint Shop Pro-nál amit én használok (lehet, hogy van de nekem ez eddig mindig elég volt), csak annyit, hogy ha a teljes méretű képre ereszted rá az élesítést erőteljesen és csak utána méretezed le, az sokkal szebb hatást ér el, mint ha fordított sorrendben csinálod. Ha szükséges, még utólag is lehet ráélesíteni leméretezés után de akkor sokkal finomabban szabad csak, különben nagyon természetellenes lesz. -
Szten Márs
nagyúr
Ömöö... valamikor még a római birodalom alapítása előtt laktam ott, meg vettem ott fényképezőgépet, két boltot is tudnék, csak hát max megmutatni, hogy merre vannak, ill voltak sok éve, de így leírni esélytelen
De tudakozó, különleges tudakozó, google, telefonykönyv, tourinfo?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest