- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Déjà vu érzés a Z Flip FE specifikációját nézve.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Ujra eledt a Connect3D
A HD3870-hez hasonlo elkepzeles jobbnak tunt, ez a huto a "sporoljunk par dollart" kategoriakat tukrozi.
Nem a szepsege miatt lett valasztva, meglatjuk majd mennyire hatekony, nem tul bizalom gerjeszto igy kepeken keresztul, nem lennek meglepve ezzel a hutovel load alatt 90fok kornyeken lenne a GPU. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt leírtuk a kompatibilitást. Ha nincs DX11 erőforrás, akkor DX10.1, vagy DX10 eszköz lesz kreálva, tehát teljesen kompatibilis az API a régiekkel. Az eltérések pedig nagyban függnek majd a fejlesztők alkalmazott eljárásaitól. Eleinte nem lesz túl nagy gond képminőségben, de sebességben a DX10 eszköz visszaeshet majd (Gather4 hiánya).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Battlefield: Bad Company 2 elvileg az lesz. (év vége, vagy jövő év eleje)
A Frostbite motor már támogatni fogja a DX11-et. Állítólag elég gyorsan beépítették. Mondjuk itt ott volt a csavar, hogy az AMD Tesselation SDK nagyon DX11 barát, így a jelenlegi Radeonokhoz írt tesszelláció pillanatokon belül átültethető a szabványos DX11 kódba. Egyéb DX11 újdonságok kihasználásáról nem igazán van infó, szerintem azok egyelőre nem lesznek kiaknázva.
A Techland szerint a Chrome Engine kibővített változata is át lesz írva DX11-re, de a módosítások valszeg azt a célt szolgálják, hogy a tesszellálás ne csak a jelenlegi Radeonokon, hanem a DX11-es kártyákon is működjön.rocket: Miért az AMD-nek nincs? ... ez így nem valami nagy előny. Dokumentációk kellenek, mert ha mindenki az AMD leírásai alapján dolgozik, az nem jó az NV-nek. A HBAO az jó, csak egymagában kevés, mert erre az eljárásra több tucat AMD publikáció jut. Sajnos az NV nagyon el van foglalva a CUDA-val, így a fejlesztőcsapatnak semmi idejük a DX-re.
-
rocket
nagyúr
Augusztus kozepe-vege realisabb, BTS szezon elott nem sok ertelme lenne megjelentetni az RV870-re epulo termeket/termekeket.
Majusban indul a sampling, ugyhogy junius elejen lehet mar a jatekfelesztoknel kartya, igy nehanyan kiprobalhatjak elesben mit tud a DX11 enginejuk, es elkezdhetik az optimalizalast
(persze ehez az is kell, hogy az AMD kuldjon nekik sample kartyakat joval a megjelenes elott, minden jel arra mutat, hogy lepes elonyben vannak, remelhetoleg elnek a lehetoseggel, es nem egy ujabb kihagyott ziccer lesz belole.) -
zuchy
őstag
Kíváncsi leszek rá, az ATI megint lépéselőnyben van Nvidia-val szemben, de a nagy kártyákat úgyis win7-re időzítik, melyek már mind 40nm-esek lesznek. Terv szerint.
(#2907) leviske: Szernintem annyi GT200-as GPU lehet raktáron, hogy nincs értelme megcsinálni egy GT214-215-s karit. Vagy ez lenne a GT212? Mert lehet, hogy olcsóbban tudnák legyártani, de mit kezdenének a bennt maradt GT200-asokkal?
Már én sem vágom ezeket a számozásokat
-
leviske
veterán
Hát egyáltalán nem fog nekik ártani... Ez a GT214 és GT215 nekem elég új. Nem lehet róluk specifikációkat olvasni? Mert ha a GT216 érkezik az RV740 ellen, akkor feltételezem az előbbi kettőnek a már a HD4800-asokat kéne ostromolnia...
Vagy azóta változott a tervük és a GT214 érkezik a RV740 ellen?
-
miután a 4850-et sok helyen eléggé fogja a memória-sávszélesség (erről is van tesztem
), egy idő után hiába toljuk felfelé a 4770 core órajelét, a 800MHz-es memória egyre jobban behúzza a gyeplőt. A 750MHz már 30%-kal több, mint a 4830 575-je, de alig hiszem, hogy átlagosan 14-15%-nál több gyorsulást hozna a 4830 felett (ahol ugye 12.5%-kal szélesebb a cső, és várhatóan az időzítések is jobbak).
tzsolesz, gyiku: engem meglepne, ha a 750MHz-ben még sok tuning-tartalék lenne - a 4830-asok viszont hajlamosak elmenni akár 800-ig is...
tzsolesz: miből gondolod, hogy ennyivel kevesebbet fog enni a 4770?
-
tzsolesz
nagyúr
mar nagyon viszket a pics@m
Én először megvárom az első hivatalos PH!-s tesztet róla, és utána döntök hogy mi legyen. Ha nem lesz túlzottan megnyerő 4XAA-val 1680x1050-ben, akkor vagy 4850, vagy 5670 lesz nyár végén, esetleg ősszel. Addig meg szépen megy nekem a Tomb Raider Underworld, meg az a 4-5 játék is 1680x1050 4XAA-ban high-on, amivel éppen játszok.
-
tome.jr
addikt
A Radeon HD 5850 gyönyörű lenne
zuchy: Stormrise az a játék ami erősen ki fog maradni az életemből. De mint mondtam ÉN Crysis alatt tesztelek mivel kb ez az egy játék ami igazán leköt. Azt persze nem vitatom hogy a Crysis teszt az összes játék vonatkozásában nem lehet összehasonlítási alap, bár ha egy rendszer Crysis alatt max grafon hoz egy nagyon durva eredményt akkor megkockáztatom, hogy pl Stormrise alatt is fogja.
-
Bluegene
addikt
talán lesz 1Ghz-es is, csak meglépi valaki idővel
"történelmi" időpont lenne a gigahertzes tartományba belépni, végülis 50mhz választja el őket ami nem sok, talán kiadnak egy vizhűtéses 1GHZ-es példányt, ha más nem
-
rocket
nagyúr
Samsung-nal nehany hete elkezdtek az 50nm-es GDDR5 memoriak tomeggyartasat, aminek joval kisebb a fogyasztasa mint a 60nm-es valtozatoknak, a kerdes csak az, hogy milyen a kihozatali arany, mert ez befolyasolhatja az arazast, es az elerheto mennyiseget, 99$-os MSRP-nel nem nagyon van helye az AMD-nek "lenyelni" a tervezethez kepest magasabb koltsegeket, igy lehet atfogja haritani a felhasznalokra, es akkor a 99$-os hypenak annyi lesz.
Persze ha ez tortenik az nem a vilagvege, ugyis slagertema a fogyasztas, szoval ha 5-10$-al dragabbak lesznek a kartyak emiatt, de mondjuk 20 wattal kevesebbet fogyasztanak mint tettek volna a Qimonda memoriajaval, akkor a tobbseg biztosan boldog lesz. -
TTomax
félisten
Nem,azt kérdeztem hogy milyen az a dual slot PCI-E???Erre reagáltad hogy amibe elfér 4 dual slotos kari,akkor ezek szerint az összes kapható alaplap dual slotoa PCI-E??? Mert így még sosem láttam,szerintem az tökmindegy hogy most 4 ,3 vagy 2 kártya fér el benne...
(#2678) Ricco_hun
Jahh akkor ez valami uj PH! szabvány.... értem már... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez ugyanaz a technika, mint amit a Crysis használ, csak GPU-val gyorsítva. Szépnek szép, csak mehetnénk a Cube Map tömbök irányába is, mert lassan illene őket használni. A DX11-es karikban már kell lennie elég kraftnak. Az API oldalról már a DX10.1-es megvalósítás is jó.
-
rocket
nagyúr
Dehogynem, volt par pletyka ami ezt sugalta, CCC 1000mhz-rol nem is beszelve
#2551: CPU-kkal nem foglalkozok, igy nem is olvastam ezt, de biztos lehetsz benne ha feltunt volna, szova teszem
Sose ertettem mire jok ezek a tuningos hypeok, szerencserenek igen nagy szerepe van ebben, de neha mar olyanokat sugalnak hirekben/hozzaszolasokban, mintha a tuning valami torvenyszeruseg lenne.
Vannak korrekt oldalak azert, mint most pl. a Xbitlabs:
"However, we can’t promise that any Radeon HD 4890 will overclock as well as the PowerColor HD4890 Plus sample we received. " -
Dark KillerX
addikt
Tény és való az AMD/Ati nagyon kemény árpolitikát folytat,mert ha a procikat nézzük akkor az AMD által kínált 710/720BE-el szemben az E7000 szériát esetleg még az E8400 szériát tudja ellene felmutatni ár szempontjából,de az már inkább drágább,és hát őszintén az E7000 széria teljesítmény szempontjából az előbb említett AMD procikhoz képest hát
.És a videokártyáknál is jelenleg az 50000Ft környékén kapható 4870-kel semmi sem harcolhat ár/teljesítmény szempontjából,és hát a 4850 karik árát is lenyomták kb 40000ft-os szintre és itt megint nincs ellenfele,ugyanis a GTS250-ek még mindig inkább 45000Ft környékén tanyáznak.Remélem jó kis ár-verseny alakul ki.
-
tzsolesz
nagyúr
Ellentétben veled, legalább nem tartózkodom az AMD prociktól. Lehet hogy a következő olyan lesz. De Ti még csak nem is gondolkodtatok rajta, hogy intel dübörögjön a gépetekben. Pedig milyen könnyű tuningolni, stb.... Egy kis gyerek is fel tudja húzni az FSB-ét.
Az én E4500-am a P5K SE-ben a bénázásom miatt nem csak 2.9 Ghz-en. Azután vettem egy másik lapot, és abban hirtelen 3.5Ghz lett.De nem azért mert sokkal jobb alaplapot vettem, hanem azért mert akkor jöttem rá a nyitjára.
Egyébként kaptam egy olyan info-t, hogy már egy jó pár üzletben néhány napja lehet kapni 4890-et.
Kérdezzétek Brekk kollégát.
-
rocket
nagyúr
Meg csak a HWC tesztjenel tartok, abban latom, hogy megy a gyari hutovel, es a sajat BIOS-a venti vezerlesevel 1000mhz-et, mondjuk 3dmarkot futattak csak, az meg nem igazan jo stabilitas teszthez.
Regebben en is hasznaltam tuningnal stabilitas tesztelesre, volt, hogy ment loopban 4-5 orat is problema nelkul, aztan a jatek alatt 2 perc utan elhasalt, persze ezzel nem azt mondom 1000mhz nem lehet stabil a kartya, csak azt, hogy 1-2 het mulva majd jobban lehet mar latni, atlagosan mit birnak a bolti verziok
Retail kartyarol eddig 1 tesztet lattam amit nem tesztelesre kuldtek ki az AIB partnerek (ugye itt fentall a lehetosege a cherry picked kartyaknak), az elhasalt 930mhz-nel.
Alapbol egyebkent is a szerencse dolga a tuning, en csak a terjedoben levo "minden HD4890 megy majd siman 1000mhz"-et kapcsan irtam tegnap -
dokar
addikt
Overclocking Results:
Final Core Overclock: 1Ghz
Final Memory Overclock: 1200Mhz (4800Mhz effective)
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/16365-sapphire-radeon-hd-4890-1gb-review-22.html
3DMark06: 21546 -
Szerintem, ha nem lesz meg az 1000, akkor az AMD csődbe megy (egymás után kétszer, először simán, utána lassítva), és az nV tulajok örömtáncot fognak járni, hogy végre megszabadult a világ egy olyan sz@rtól, ami nem megy 1000Mhz-en, elvonulnak a viharfelhők, kisüt a nap, eljön a világbéke. Mindenki örül. Szereposztás. Villany fel.
A speciális változat extrái: (Gyiku kérésére)
"Ráadásul nagyon sokat fogyaszt idle-ben, mert fos a PowerPlay, és végre a megtévesztett, átvert és zombivá tett AMD vásárlók megvilágosodnak, és gyötrelemtől ráncos arcuk kisimul, és béke költözik szívükbe."
-
rocket
nagyúr
Leghutesrol volt szo az 1000mhz kapcsan, mas hutessel 1000mhz nem nagy szam, mar az R520-nal atleptek ezt a hatart LN2-vel, RV670 ment mar LN2-vel 1300mhz felett, amit linkeltel nem valoszinu leghutessel ment 1200mhz-et.
Most arrol van szo a HD4890 eseteben (lagalabbis a pletykak ezt probaljak sugalni a CCC-bol szarmazo kepek miatt ahol 1000mhz a max. a Overdriveban, amibol dagad egy ujabb kiados urban legenda), hogy minden HD4890 siman megy majd 1000mhz-et leghutessel, erre irtam en, hogy szerintem ennek a realitasa 0, raadasul az se mind1 mit nevezunk "megy 1000mhz-nek" , 3dmark stabil gyari hutovel 100%-os fordulaton azzal nem sokra mennek a felhasznalok, jatekok alatt stabil 1000mhz-es HD4890 tuning a gyari hutovel normalis hang mellett meg nem sok lesz, ha lesz egyatalan, de meg egy jobb fajta third party hutovel se hangzik az 1000mhz realisan jatekok alatt.
100%-os forulaton 3dmark stabil lehet lesz jopar HD4890 1000mhz-en, dehat ilyen dolgok tortentek mar a multban is csak akkor nem 1000mhz-rol volt szo, voltak szep eredmenyek amikor Finnorszagban a tel kozepen ranyitottak a teszt gepre az ablakot, es az atlagosnal magasabb oralejen lefutott a 3dmark, amit aztan elneveztek leghutessel elert eredmenynek, dehat ez messze van a normal felhasznalok altal elkepzelt leghutestol, foleg a nyar kozepen 35 fokban
-
attiLANte
tag
Erre azért ne vegyél mérget - kis szerencsével talán elérhető lesz az 1GHz, de nem borítékolható, hogy minden egyes kártya képes lesz rá. Úgy tűnik rocket beletrafált, lásd: eredeti nyelven - angolra ferdítve.
Persze még minden lehet, ez sem hivatalos... -
rocket
nagyúr
Ez eleg gyenge gyari tuning, a hyepolt 1000mhz ugytunik egy urban legenda volt csak
Biztos nem viccbol "csak" 900mhz minden factory OC kartya GPU orajele, meg az XFX XXX edition is.#2422: Arrol inkabb nem beszelnek mert ciki
Valoszinuleg nem lesz tul jo az idle fogyasztasa, a GDDR5 memoriaknal ugyanaz a problema fent fog allni mint a HD4870/HD4890-nel, igy a HD4770-nel se fogjak tudni csokkenteni a memoriak orajelet, igy a feszultseget se.
Remelem azert idleben nem fogja a GTX285 szintjet hozni a HD4770, mert az mar tenyleg kinos lenne az AMD-nek -
Valty
aktív tag
Hát nekem soha nem tetszettek a ATI ref. megoldásai, de ez a kártya marha jól néz ki.
[OFF]2408, Bluegene: Elég nagy hülyeségeket írsz, de nem baj, így szeretünk.
A GTX280at minek hasonlítod a 4850hez? Ezt a két kártyát nem egy kategóriába szánták. Inkább egy 4850x2-hö kéne hasonlítani, és ahhoz is kell tápcsere.[/OFF]
Szerk..Már megint nem tudok off-ot rakni
-
rocket
nagyúr
Az egy ES volt a "ultra leakage edition"-bol
, igy ennek nincs jelentosege, de varjunk meg azert, mert az a link amin a 750/800 van, egy Vr-Zone altal osszetakolt tablazat
Tobb mint 1 honap van meg a megjelenesig, sok wafer feldolgozasra fog kerulni meg a kovetkezo hetekben, igy legalabb 2 het meg amig elfogjak donteni a vegleges GPU orajelet a kihozatali arany alapjan. -
rocket
nagyúr
Akkor lehet az volt az elkepzeles, hogy csinalnak egy Furmark ready referencia hutest, mert az ugyis a TDP fole viszi az osszes Rx7xx-as Radeont
GURU3D tesztje alapjan 750/800-on mar HD4850 szint kene legyen a HD4770, de annak meg a nem reg linkelt slide, es a neve is ellent mond.
A GPU orajelek kapcsan nem lett igazam a RV740-nel, ugytunik helyre tudtak rakni a + ~2 honap alatt, igy ha lehet huzni a memorian akkor tenyleg egy kis szornyeteg lesz a HD4770
-
rocket
nagyúr
Ha valoban 80wattot fogyasztana, nem lenne futes hype mert az teljesen normalis ertek lenne, single slot referencia hutes is boven eleg lenne ra, amivel raadasul jopar $-t sporolnanak kartyankent, es az AIB-oknak is nagyobb tere lenne a sajat hutesi megoldasaikkal, szoval nem stimmel valami az egyenletben
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A minimum FPS-es ügy az nehéz, mert többször kell mérni az eredményt, azokat összehasonlítani, és ha ténylegesen állandó az adott framenél a sebesség, akkor tekinthető minimumnak az FPS. Ez rengeteg idő még a tesztekhez viszonyítva. A minimum FPS-t kikeresni a frame sebességből meg lényegtelen, mert általában a betöltés után FPS a legkisebb, amikor még nincsenek a textúrák gyorstárazva. Az meg ugye marhára nem jelent semmit.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen autót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest