- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5831 üzenetére
Amit bekereteztél, azok azok, és ha nem tévedek, a képeden lévő alsó 3db-ot írja ki a GPU-Z VDDC-nek, illetve a felső kettőét, de azok általában hűvösebbek, azok a memória tápkörei.
Elvileg 125 fokig mehetnek, tehát 100 körül teljesen jó vagy.Nekem is ennyi amúgy furmark alatt, sőt az OCCT alatt mégtöbb, sőt, az ki is fagyassza a gépet. (Mondjuk az full irreális terhelés, nem szabad rá adni) Játék közben pedig még a 75 fok is ritka a VRM-en... Mondjuk én hogy halkabb legyen, leszabályoztam 1,185V-ra és 775/925Mhz-re, ez is hoz pár fokot, most pl. Assasin Creed-et vettem elő, és 62 fok volt így játék közben.
(És így már az OCCT se fog ki a karin...
)
-
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5809 üzenetére
Ez csak a 12v os ága. Maga a táp leadja a 620at de csak összességében.
Chifi még gyengébb hatásfokú szóval azzal öröm ha elindul és lehet netezni.
Egyébként meg a Liberty habár jó kis táp de amikor készült a 8800gt volt a szupersztár az meg nem evett 190wot csak majd a felét. Oda elég volt. Most keményebb tápok kellenek. Ugyanugy 600wos csak ujabb és korszerübb ami a 12v on is képes iszonyat ampereket leadni. Most nem lehet ugy tápot venni hogy ez márkás és elég lesz mert ahogy a kolléga is be lehet fürödni vele keményen. -
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5806 üzenetére
1es hszben a válasz A kártya TDP fogyasztása teljes terhelés mellett 190, terheletlen állapotban pedig 60 watt. Na a kettő együtt 380 w és akkor ehhez jön a proci ami biztos hogy nem 50w ot eszik terhelésen.
Tehát ebből levonva a Liberty még elmondható hogy szépen teljesít csak sajna ekkora tulterhelést már nem tud elviselni. A proci meg a 2 vga felemészti a teljes 12vos ágat.
Gyorsan rákerestem. C2Q 9450 130 w tdp. Hát ezt hozzárakom a 2x190w vidkarival az már 520w amit a tápnak csak a 12v-os ágon tudnia kéne. Szegény Liberty 100w-al le van maradva. És ha még egy kis procituning is hozzáadódik mert 2x4890et hajtani kell hogy ne procilimit legyen belőle hát igencsak kigyúrt táp kell a rendszer alá.Látom a fogyasztást te is megtaláltad. Az hogy neki egészen pontosan mennyit eszik nem kerestem ki de biztos hogy nem annyival kevesebbet hogy elég legyen a táp sajnos.
-
-
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5757 üzenetére
Ha öreg már a táp ott lehet teljesitménycsökkenés és tulterhelődés simán. Pár kondicsere megoldhatja a problémát.
Rákerestem a 450es chifikre irják hogy max 440w. Ezek elég jó tápok viszont alacsony hatásfokúak nem jól türik a nagyobb terhelést főleg ha korosodik. Én arra tippelek hogy a táp már elég öreg darab lehet(3-4-5 éves) és épp eléri a maximumot vele. -
-
Aion
csendes tag
válasz
zolisx4 #5700 üzenetére
Még nem próbáltam kia plusz hűtés rátevést, mert arra gondoltam hogy ha az lenne a baj akkor a unkatársam gépén is ki kellett volna jönnie a problémának. Az ő gépén nics plusz hűtések mert nincsenek házba pakolva kinvan rakva minden az asztalra az elején az én gépemet is úgy használta amíg nem volt meg a ház de akkor is csinálta szal csak ebben az összeállításban nem jó valami.
-
sheriff.crib
tag
válasz
zolisx4 #5661 üzenetére
Tavaly októberbe vettem.Viszont a 4890 jó nagy helyet foglal a stacker házba...ha később berakom a másikat...szvsz...nuku hely marad
Most így utólag visszagondolva lehet nem kellett volna.De mondjuk, akkor amikor vettem én 4870 x2-el terveztem, de sajnos nem sikerül a vásárlás...hibás volt...kiváncsi leszek, hogy kifogom-e használni a tápot.Bár azon leszek, hogy meglegyen -
hossszú
őstag
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
zolisx4 #5547 üzenetére
Menjetek már fel a FutureMark ORB-jára, és keressetek rá hogy egy tiétekhez hasonló rendszernek mennyit kéne egy IGAZI 4890-nel teljesítenie...
Vagy akár kérjetek tuning nélküli adatokat itt a fórumon. Ne ússza már meg az XFX amiatt hogy ti megelégszetek a kártya elvárható teljesítményének 75-80%-ával...
Addig garanciáztassátok, amíg lehet... különben vettetek egy 4890 nevű 4850-et...
Én biztos nem hagyom annyiban, és akár az XFX cseszekszik, akár az iPon, abból biztos balhét fogok csinálni... A Newegg simán cserélte ezeket a sz@rokat...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
zolisx4 #5519 üzenetére
Azt írtam hogy az XFX 489X-ZSFL szériája rossz, nem azt hogy a 4890, de még csak azt sem hogy az összes XFX 4890. Csak a 7-8 féle XFX 4890-ből ez az egy gyatra.
Ebből hogy vetted le azt hogy ne vegyen senki 4890-et, mert a 4870 jobb?
Pont azért vettem 4890-et, mert jobbnak kellenen lennie a 4870-nél kb. 15-20%-kal.Csak egy példa:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-270716_15_0.htmlUgyanazt a kártyát vette mint én, és amíg le nem tesztelte, addig nem tűnt fel neki hogy ratyi.
danilla
Én komolyan nem értelek...
Ugyanabban a gépben, ugyanabban a slotban, ugyanolyan körülmények között, csak a videokártya változott. Ugyanabban a gépben, ugyanolyan CPU órajellel, ugyanolyan beállításokkal, és még a nap is ugyanolyan szögben sütött, de még a szobahőmérséklet is ugyanaz volt. Aztán megismételtem ugyanezt a haver gépében is.
Biztos mindkettőnk alaplapja szar, és koszos a slot, meg kevés a TT 550-es táp, meg nem tudunk drivert telepíteni, és azonos körülmények között tesztelni... stb.
Viszont a 4870 jól elmegy a szar táppal a koszos 1X-es slotban.
Szerinted visszaküldenék garanciára valamit azelőtt hogy meggyőződnék róla 10000 százalékig hogy hibás???
-
Digitalis
senior tag
válasz
zolisx4 #5502 üzenetére
Nekem is, és teljesen rendben van az XFX-XXX. Inkább ezt a normál feszes, ref. (900mhz/975mhz) verziót kellene választani és és nem a "butított" lite típust vagy a szénné feszelt black editiont... Sokan inkább a nem ref, Vapor-X 4890 1GB-al szívtak, köztük én is, valszeg egy széria hiba miatt
-
Zsubi
őstag
válasz
zolisx4 #5388 üzenetére
Pedig nekem nagyon szépen megy 1440x900-on, ha nincs senki a pályán és belső nézetben vezetek akkor folyamatosan 90fps felett vagyok és nem ritka hogy eléri a 120-130-at is
De ahogy írtam is nekem soha nem esik 65fps alá
De hozzá teszem hogy a proci tuningolva van és a vid. kari is gyárilag OC-s változat -
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5381 üzenetére
Én most a 44. sofőrszinten tartok közepes nehézségi szinten kormánnyal (kipörgésgátló, kormányrásegítés, fékrásegítés, menetstabilizátor ki). De már baromira unom. A 4. szinten kellene még megcsinálgatni a küldetéseket, meg 1-2 meghívásos versenyt.
Dió83: azt is olvastam, hogy ez a játék (is) Nvidiák-ra lett inkább optimalizálva. De amióta felraktam a legújabb catalyst-et, már nem nő a fű!
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5378 üzenetére
El lehet azért játszadozni a Shift-el, főleg ha van valakinek egy komolyabb kormány hozzá.
De olyan nálatok is van néha, hogy kinő a fű a kocsiból a rajtnál, vagy adott esetben az aszfaltból?
Nem baj EA Games, elnézzük nektek.
Nekem is néha belassul a frame ha 16-an egyszerre esünk be a kanyarba a haversrácokkal.
1680x1050-ben játszok, minden tetőn van, 16x anizotróp szűrés, 8x aa, vsync=on. -
boogie84
veterán
válasz
zolisx4 #5363 üzenetére
Sztem nem gyenge a gép. A játékkal nincs rendben vmi!!
Zack tapasztalata.
Nemtom h a 4 magot jobban támogatja e mint a 2-t. -
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5368 üzenetére
Áhh, biztos lehet valahogy... nincs olyan a feszeknél, hogy normal? Vagy kilesed, minek mennyi az alapfesz, és beállítod kézzel. Egy olyan 3,2Ghz nem árt játékokhoz, legalább 3 magon.
De többet tudnak szerintem segíteni a Phenom2 vagy a lapod topicjában.
(#5367) lala42: Én mindenféle game-t szeretek.
Most toltam végig a Stalkert (SOC) közepes nehézségen, most egyenlőre elég volt a lövöldözésből...
(Utolsó pár pálya elég kemény...
) De az autósokat is szeretem, bár a shift néhol nagyon tud idegesíteni, nem is játszottam vele mostanság... Nekem a Colin rallyk jöttek be anno nagyon, a régiek, meg a dirt is.
A netes lövöldözős game-eket pedig nem szeretem, nagyon hardcore arcok vannak, tiszta függő leszek, mire fel tudom venni velük a versenyt... Ebből a CS meg a COD1-2 elég volt.....
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5363 üzenetére
Én anno az Undercover-nél tapasztaltam, hogy akármilyen beállítással a Q6600-amon 3,2Ghz alatt olyan "szaggatósan" megy...
A SHIFT-et 3675Mhz-en tolom, egy 4890-el, majdnem 4870 órajelekre leszabályozva, és tökéletesen fut (1680*1050, minden max, 2XAA, MAX aniso), egyetlen egy pálya volt eddig, ahol rengeteg kocsi is volt, na ott leesett 18-20 ra az FPS rövid időre. (Az az egy kanyar valamiért amúgy mindig picit belassult azon a pályán, nem tudom miért.) De máshol nem volt ilyen, pedig már 4. szintű verdákkal is versenyzek....
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5344 üzenetére
Egyet értek! Én is pont azért ruháztam be egy PS3-ra tavasszal. Aztán nemrég sikerült hozzá vennem egy jó kis LCD tv-t, és így most már nyomatom a Gran Tursimo 5-öt HD-ben.
Habár most nekem is egy 4890 Toxic van a gépben, de ezt egy hamar nem fogom lecserélni. NFS Shift-elgetek még 1-2 hétig, mert már a 45. sofőrszinten vagyok, aztán csákány, megyek vissza PS3-azni.
Onnantól a pc csak netezgetésre meg zenehallgatásra lesz opcionálva.
-
arn
félisten
válasz
zolisx4 #5318 üzenetére
A VRM túlmelegedés a korábbi 4850/70 kártyákat elég hátrányosan érintette. A gyártó azzal védekezett, hogy driverből próbálta több-kevesebb sikerrel szankcionálni azokat a programokat, amik szerinte nem tükrözik a valós felhasználást. Ez szerintem sem technikailag, sem etikailag nem igazan korrekt megoldás. A kiiktatás egyébiránt jól sikerült, mert a végén már nem alkalmazásprofilt hoztak létre a "kártevő" program ellen, hanem a magas alu
ex arányú ÖSSZES program tiltólistára került.
-
Daffni2
addikt
-
boogie84
veterán
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #5306 üzenetére
Elméletileg azzal a kártyával indul a gép amelyikre a monitort csatlakoztatod.
Szóval ha benn a két kari, akkór ha Nvidiára csatlakoztatod a monitort, akkór annak elkell indúlnia. Ha estleg mégsem, akkór az Atival valami nagyobb gáz lehet! Meg amúgyis ha csak a 2D beállításokat módosítottad Biosban, atol még a Boot képernyőnek be kellene jönnie. Ha esetleg még van garid, akkór viddd vissza szerintem! -
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #5304 üzenetére
Én Atiwinflash-al csinálnám:Leirtak szerint
Méghozzá egy Nvidia karcsi társaságában, hogy bisztos az atit flasheje
Vagypedig dos-ból, szintén Nvidia társaságában ATIFlash 3.75-el -
harry
veterán
válasz
zolisx4 #4644 üzenetére
A szintetikus teszteknek azért a gyakorlatban nem látok sok értelmét... látni lehet a különbséget a pontok alapján, de nem tudni pontosan, hogy ez hol-mikor-mennyi fps eltérés miatt van. De, pl itt egy teszt - [link]
És kigyűjtve, hogy a 4870 hány fps-t ért, el, és a 4890 mennyivel tud többet:70+8 | 45+4 | 67+6 | 83+9 | 42+2 | 98+6 | 68+8 | 128+34 |
54+7 | 36+4 | 61+4 | 61+7 | 32+2 | 81+3 | 59+5 | 105+08 |
48+7 | 32+3 | 54+5 | 42+5 | 28+2 | 73+3 | 54+6 | 093+08 |
33+3 | 15+7 | 37+6 | ---- | 16+2 | 50+4 | 41+4 | 062+07 |Na és erre mondtam, hogy átlag 3-10 között. Ez egy teszt oldal, 8 játék, és annak 4 különböző felbontása. De ahogy végignéztem még párat, hasonló eredményeket láttam.
-
harry
veterán
válasz
zolisx4 #4640 üzenetére
Hát, pedig a tesztek nagyon ezt mutatják... vagy nagyon alacsony értéket ért el mindkettő (valami nagyon brutál beállításokkal, bár az mindegy is), vagy mindkettő a játszhatóság felett volt teljesen, vagy magas értékeknél volt különbség (pl. 80vs70 fps, de az meg nekem teljesen mindegy).
Vannak pontos tesztjeid, valami táblázatszerűen, vagy honnan jött ez a 15-20% eredmény? Nem kötözködésképpen, csak érdekel. -
-
TomiLi
addikt
válasz
zolisx4 #3744 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Én is arra gondoltam, hogy a ház oldala plexi abb, frankón lehetne vágni egy 80mm-es ventinek helyet (csak azért 80 mm, mert ez van itthon egy elég tetszetős példány: Xthermal BTF Pro led) amit úgy helyeznél el, hogy legfőképen a felső kártyára szívó részéhez tolja a levegőt....
-
TomiLi
addikt
válasz
zolisx4 #3736 üzenetére
Most láttam, hogy a találtam szó kimaradt az elöző hsz.-ből...
Köszönöm szépen, sokat segítettél a döntésemben, rendeltem is egy xfx 4890BE.-et
Később szeretnék CF.-t (majd ha megjönnek a DX11-ek és még olcsóbbak lesznek a 4890-ek)
Azzal meg az lesz a probléma, hogy olyan lapom van amin csak közvetlenül egymás mellett lesznek a VGA-k.... A felső nem fog "megfulladni"???Petya2900XT : Én is ebből indultam ki, hogy vajon így van-e - remélem nem lesz vele gond
Egy B.E-ről találtam olyan képet ahol látszik 3 hőcső, ez már biztató... ehhez képest viszont nem tudom, hogy a simáé milyen....
-
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3444 üzenetére
Nem vettem annak.
Ebből az aspektusból viszont geczibbek az ATi partnerei, mint az nV partner cégek.
Míg az nV a tuning kártyáit nem, vagy csak alíg magasabb fesszel árulja, addig az ATi a sima mezei kártyáit feszeli túl és ezért mennek olyan jól, csak ugye kérdés hogy meddig.
Persze félre ne érts, azt kívánom hogy a kártyáddal sose legyen gondod, csak nem tartom korrektnek ill. arányosnak a +50-60Mhz többlettel járó herce-hurcát.
Mint írtam egy alapfeszes MSI OC lazán megy 940-950Mhz-et, de ezt bármelyik jobb példány tudja. Akkor érné meg a túlfeszelt kártya ha 1100-1150Mhz menne tőle a GPU. Az már akkora ugrás lenne, hogy megérné egy módosított hűtés, ill. megérné a felárat is.
De 40-50Mhz...
Ezt most nem neked sugalltam mert te már választottál és meg is vetted, hanem inkább annak aki még vacillál, mit is vegyen. -
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3436 üzenetére
Csak a 2 dolog teljesen más.
A poén kedvéért.
Az egyik a 4890 ill. a RV790 csippel szerelt kártyákra vonatkozott, amit globálisan az egész szériára vonatkoztattál.
Én pedig a túlfeszelt XFX kártyákról írtam, hogy pár összefosta magát. Még csak azt se írtam, hogy az XFX kaki széria.Te hol látod az összefüggést?
-
Landon
addikt
válasz
zolisx4 #3290 üzenetére
Ilyen régen nekem is volt az X800Pro-mal, hogy Maya modellezés alatt konkrétan "cicergett" a tápom halkan de semmi gáz nem volt belőle.
Viszont azt 3x is gondold meg hogy ilyennel be viszed e garira a VGA-t mert csak pazarlod fölöslegesen az időd/bérleted/benzined!
Gari területén an egy kis tapasztalatom és ez amit te mondasz semmi... visszaküldenek egyszerűen, hogy kevés a táp vagy hogy nem is hiba etc, vagy nagy kegyesen elfogadják, hogy leadd a VGA-d ott fog porosodni x hétig aztán visszakapod hogy semmi baja.
Amíg látványos dolgokat nem művel a VGA-d addig a gariztatást szabhatod sajnos.
Látványos az kb nekik az ha már füstöl
Ill bármiféle program/játék alatt hibázik szemetel etc. Ezért félek én is hogy mi lesz a VGA gariztatásnak most a sorsa...
Keddhez egy hétre már le van adva és egy szót nem szóltak még...
Annyi nekem a mákom hogy ismerős intézi...
-
Dyno
veterán
válasz
zolisx4 #3280 üzenetére
Na csak hogy tiszta legyen nem a tápod haldokli, se a VGA-d, semmi se haldoklik, csak zavarok menenk vissza a tápra és a táp így reagál rá, de ettől semmi baja nem lesz.
FSP BS2 meg minőség ha valaki nem tudná.....
Egyetértek. Az FSP BS II nem rossz. Bár kétségtelen, hogy lehetne jobb is.
Nagyon is jó minőség csak már nem mai táp......
Szerk. azért kukkancsatok be a milyen tápegységet vegyek topikba.....hát a Corsairrel akadnak ám problémák.....
(#3289) BullZeye : FSP Blue Storm II-t nem ismerem, vagyis csak rosszat hallottam/olvastam róla,
vagy csak nem vagy elég informált.....és most nem személyeskedésnek szántam, csak nem szeretném, hoyg a kollégát félre vezessétek.....
Nálam is sistereg a corsair, a kártyám miatt, az a baja amit elöbb írtam....de ez enm hiba, nem rövídíti meg az élettartamot se semmi.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
zolisx4 #3280 üzenetére
Nem lehet, hogy nem túl jó mínőségű tápokkal próbálod? Csak mert egy példa, nekem ha játszom, akkor 300-350 Wattot eszik a gép, egy gagyi tápnál ez már a határokat súrolja! De pl egy Corsair HX520nál ez csak egy kéjutazás nem több. Nem mondom hogy nem melegszik a tápom (hd4850-hez képest), de se nem hangos, se nem sistereg/ciripel.
Milyen tápokkal próbáltad?
-
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3283 üzenetére
Akkor meg gond egy szál se. Kifogtál egy hibás darabot. Vidd vissza, adnak egy újat, és azzal remélhetőleg nem lesz gond hosszú évekig. Minden termékből van hibás, ezt sajnos el kell fogadni. Most pont neked jutott, legközelebb meg lehet nekem fog jutni.
Ettől a 4890 széria még nem szar.
-
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3280 üzenetére
De ezért még nem kell kijelentő módban azt írni hogy nem kerek valami a 4890 szériával...
Azért mert pont a te példányod esetleg hibás, nem korrekt általánosítanod. De még ez se biztos ugye, hogy tuti rossz. Másik gépben próbáltad a 4890-et? Ott is sistereg?
Nálam hiba nélkül mennek napi 15 órát CF-ben és kutya bajuk. -
p87
senior tag
válasz
zolisx4 #3230 üzenetére
Ez is érdekes akkor, mert az XFX kavar.
Régebbi hozzászólás: [link] [link]Weboldalán nincs is feltüntetve, és más a hűtője is.
Á közben találtam külföldön is van : [link]
Más gyártónál még nem láttam ilyen hűtőt, szerintem az XFX saját gyártmánya
és sajnos látni, hogy spóroltak vele a referenciához képest csak 2 hőcsöves. [link] -
Landon
addikt
válasz
zolisx4 #3166 üzenetére
Ez rettentően tetszik
"...Mellékesen az Nvidia bejelentette, hogy az ATI-val ellentétben ők kihagyják a DirectX 10.1-es verziót és egyből a DirectX 11-es verziójára koncentrálnak majd...." Ekkora süket hülye dumát... ebben csak az a bökkenő, hogy az ATi-nak az nV-vel szenben már 1,5-2 éve van DX10.1-es támogatása az nV meg cseszheti a DX10-vel jelenleg... DX11 alatt azok a VGA-k nemsokat fognak érni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest