- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zborai
csendes tag
válasz
ricshard444 #8600 üzenetére
Sziasztok!
Két hete irtam hogy Tom-tól vásárolt 4890 (new edition) kari hibádzik,azt irtátok hogy az 550 es lc power ratyi és kevés a karinak,lecseréltem Corsair vx450 lett heylette ami kicsit hangosabb és +12 000 került,sebaj jó cucc egy darabig elesz a gépbeAmi elszomoritó hogy a hiba még mindig fennál...Az lenne a kérdésem hogy a másik 6 mines csatlakozó illetve átalakitó kábel okozhat e ilyen hibát,ugyanis az interneten talált képeken 2*4 pin "alakul" át a 6 os vga nak,ezzel szemben az én átalakitóm 1*4 ről alakul és csak 5 szálon.Lehet ez a baj?
-
Clapaucius
tag
válasz
ricshard444 #8600 üzenetére
okés, sok sikert hozzá
-
Clapaucius
tag
válasz
ricshard444 #8598 üzenetére
jó neked, hogy te már meg is untad
Én még csak most jutottam hozzá a toxicomhoz.
Amúgy a nagyobb az 4890 atomic? + külön külön eladó, vagy csak egyben? -
Clapaucius
tag
válasz
ricshard444 #8593 üzenetére
Miért akarod lecserélni?
A 4890 CF stabil 6-10 Fps-el erősebb a 295nél. -
viktor82
őstag
válasz
ricshard444 #8593 üzenetére
Leirnád a pontos tipus?márka meg ilyenek ,cooler?
-
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5797 üzenetére
Hát ahogy olvashattad egy igazi 600w-os táppal simán menne. Sajna minden gyártónak vannak sz@r szériái ezek szeint ez is egy ilyen.
Kicsit én is meglepődtem rajta azért is írtam hogy mennie kéne. Viszont a szakemberek megmondták róla hogy rossz választás volt. Régi vga-k nem vettek fel ennyit oda megfelelt SLI-be meg CF-be sajna az ujabb karik mint a 4890 iszonyat erősen felveszik az energiát. Ha legközelebb oda jutsz hogy lecseréled ezt a tápot mindenképp kérdezd majd meg a fórumon a szakikat. Majd ők megmondják hogy milyen is kell neked
Addig csak annyit tudok mondani hogy kösd le az egyiket. Se a tápnak se a többi alkatrésznek nem tesz jót a hirtelen terhelés alatti leállás. Oprendszer is idővel megadja magát ha sok ilyen történik.
Egyébként meg mi az isten nyilára nem elég egy 4890? Krájzisz fullon plazmatévén?A többieknek megkérdeztem tápos fórumon és sajna a 620-as Liberty nem ad ki magából még 450w-ot sem a 12v os ágon. Igy sajnos hiába márkás a táp a proci és a 2 vga 12v os felvétele tulterheli a táp 12v-os részét amitől az lekapcsol mielőtt baj lenne belőle[link]
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #5791 üzenetére
Próbáltad, hogy a procit, meg mindent alapórajelre teszel? Az is lehet a bibi...
Szerintem amúgy nem a táppal lesz itt a zűr, még az 550W-os csifinek is bár szűken, de elégnek kellett volna lennie..... Az enermax táponak van egy kis leírása, hogy hogyan vannak felosztva az ágak, ellenőrizted, hogy külön ágon legyenek a VGA-k? A külön kábel még nem biztos, hogy külön ág.
Amúgy ez a lekapcsol mit jelent pontosan? -
zolisx4
őstag
válasz
ricshard444 #5801 üzenetére
szerintem reset eld a biost a lapon és úgy próbáld de ez csak ötlet
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #5801 üzenetére
Mindent ilyen könnyedén feladsz?
Mégegyszer megkérdezem amire nem is reagáltál, ha már egyszer problémával fordulsz ide.
RAM szorzó,feszültség, frekvencia FSB,mennyi?
A CPU-nak szerintem felesleges plusz feszt adni, mennie kell alapfeszen ennyit.A 620W táp elég kell,hogy legyen.
-
zolisx4
őstag
válasz
nem tudom valami más lehet nekem 650w os tápom van és nekem is volt CF em simánt ment hacsak tényleg nem hibás a táp ban valami de nem hiszem
-
peetmaster
senior tag
válasz
Elvileg pedig el kéne bírnia. Nekem a Corsair HX620 nyugiban vitte a 2db XFX4890-et.
E8400-as proci volt mellette alap 3ghz-en, meg 1-1db vinyó és dvd író. -
Zolás
addikt
válasz
[link] megkérdeztem neked kimondott tápos topikban mivel eléggé határérték a táp a 2x4890es vidkarival. Ha a szakik azt mondják hogy kevés akkor nagyobb tápra lesz szükséged.
-
Daffni2
addikt
válasz
RAM szorzó,feszültség, frekvencia FSB,mennyi?
A CPU-nak szerintem felesleges plusz feszt adni, mennie kell alapfeszen ennyit. -
Zolás
addikt
válasz
Ugyanarra a kábelre kötötted a molex átalakítókat? Mert egy vga-t megoldasz a gyárivel az oké. De ha a másikat csak egy kábelre kötöd ott lehet hogy tulterheled a kábelt.
Amugy igen ha jön egy erösebb effekt akkor kiterheli a vga a tápot rendesen. -
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5789 üzenetére
Ird le milyen proci-alaplap-stb van a gépedben + perifériák.
A liberty tápon sincs 4db külön vga tápcsati azokat hogyan kötötted be?
Maga a táp mennyi idős?
Ez a vga önmagában egy zabagép de vinnie kéne szerintem a 2őt belőle.
Ha megy a játék meg tudod nézni hogy mennyire pörög fel a táp ventije? Ha nagyon meleg levegőt nyom akkor lehet hogy kiterheled és leold. Alsó vagy felsőtápos a házad? Ha felső akkor lehet hogy a prociról szivott plusz meleg miatt kapcsol le.
Szóval több infót kérünk mert ez igy sovány -
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #4856 üzenetére
Arra azért befizetek,hogy 55-60 FPS között látsz külömbséget.
Viszont senkinek semmi köze hozzá,hány VGA-t veszel.
Nyomorult irígy kis féreg aki ezért ilyeneket beszól embertársának.
-
Zin
őstag
válasz
ricshard444 #4851 üzenetére
Miert te a vga-dra vered a farkad?Szanalmas.Meg az fps-ekre?Nevetseges, h neked nem eleg 1 vga...attol nem leszel nagyobb ember h mien geped van.ugyan olyan alja maradsz szenny hungaryba mint a tobbi ember...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4851 üzenetére
Ha igazak a DX11-es "pletykák", hogy lesz tényleges DX11, akkor fél év múlva be is nézted az FPS fixálást...de mondom a Te dolgod.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4833 üzenetére
Előszöris tisztázzunk valamit:
Az 1280-as monitorhoz képest visszalépés az 1440-es:1280x1024 = 1.310.720 pixel
1440x 900 = 1.296.000 pixelRögtön az első lépés.
Következő: irigylem, hogy a 79 és a 112 FPS közötti különbséget látod szemmel.
Jó szemed lehet...vagy FRAPS-al játszol?
És még mindig: játékok.
Crysis 1. Gondolom végigjátszottad, elmúlt, ennyi. Meg aztán azzal is max jobb lesz, de nem lesz jó. 1 játék miatt cserélne a halál VGA-t.Far Cry 2: épp most játszom. Minden FULLON, 1920x1200-ban tökéletesen megy 1 db 4890-en. Feltételezem akkor 1440-be se lesz gond.
GTA 4: játszottam 4890-nnel. Minden fullon, tökéletesen ment, amíg el nem fogyott a memó. (néha-néha kiírta, hogy elfogyott, és kilépett). Tehát a kártya elég neki, csak az 1GB VRAM volt kevés. Ezen hogy fogsz segíteni? Megmondjam? Sehogy, sőt pontosan ugyan így fogsz járni, és 1 FPS-sel se lesz gyorsabb a játék mint, nálam, mivel a GTA 4 nem támogatja továbbra sem a többkártyás rendszereket.
Stalker: passz, itt van a polcon, még nem játszottam vele ezzel a karival.
A géepd naprakészsge már elúszott az 1440-es monitoron. Ma ott kezdődik a "normál" felbontás, hogy 1680x1050, de egyre inkább a FullHD.
Nekem igazából tök mind1. Vedd meg, csináld, nekem ettől se több se kevesebb pénzem nem lesz, de ku*va sokat nem fog változni a helyzet. Ugyan azokat a játékokat fogod látni, ugyanúgy, max a jobb felső sarokban nagyobb lesz a szám a FRAPS alatt...ennyi.
Ugyanakkor, ha vennél egy normális monitort, ott igazi élményt kapnál a pénzedért.
De döntsd el Te. Csak tudod mi a különbség kettön között? Hogy én már játszottam 1440x900-ban 4890-el, te viszont még nem 1920x1200-ban.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
ricshard444 #4833 üzenetére
És 58-79 mire nem elég?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4830 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, hogy a 2. kártya a kidobott pénz kategóriája...1440-ben kb egy 4850 is elég mindenre, nemhogy egy 4890. A második kártya azon kívül, hogy töbebt fog fogyasztani, és hangosabb lesz, semmi változást nem fog hozni.
Röviden: jó nagy baromságot csinálsz, inkább vegyél egy normális monitort.
-
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #4828 üzenetére
4890 Crossfire-el már vígan merészkedhetsz 1440-től magasabb felbontásokba is!
-
scope2007
addikt
válasz
ricshard444 #4820 üzenetére
helyes
már egy darab is izmos.. kettő meg hardcore leszamúgy milyen lesz? márka
-
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #4820 üzenetére
Ez esetben várjuk a tapasztalatokat, eredményeket!
-
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #4818 üzenetére
+5k a futár?
Az utánvétes csomagküldés a legtisztább, csak ugyebár ennek az eladó örül legkevésbé, mert később kapja meg a pénzét.
-
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #4816 üzenetére
Úgy hallottam, hogy elég komoly gariztatási problémák vannak/voltak a Pixmania-nál.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4742 üzenetére
Elvileg mindegyikhez kellene hogy legyen. Gyakorlatilag meg nézd meg mielőtt megveszed.
Mert vannak helyek ahol kilopkodják.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ricshard444 #4676 üzenetére
A következő AMD driver, vagy az első Shift patch meg fogja oldani a problémát.
Zöldeknél nincsen ilyen gond.
-
gyurczy
őstag
válasz
ricshard444 #4667 üzenetére
-
gyurczy
őstag
válasz
ricshard444 #4664 üzenetére
Elkezd szemetelni a kép, tectúrahibák, ilyesmi. Nálam 1050 a vége...
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4411 üzenetére
Ebbe azért közel se lennék ennyire biztos.
600W a minimum 4890 CF esetében.
-
boeing
őstag
válasz
ricshard444 #4049 üzenetére
Elfogja birni,nekem 450W Corsairom van,és 4890 Sapphire,AMD770+Phenom IIX4 955+Kingmax DDR3 2*2GB.
-
p87
senior tag
válasz
ricshard444 #4170 üzenetére
Igen lehet, itt még minden megeshet.
Mondjuk, ha megcsinálták 1600Sp ben órajel 850MHz optimalizáltak meg memória órajel >5Ghz esetleg 384bit akkor kutya kötelessége hozni és megelőzni a 4890Cf-et. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4151 üzenetére
Megveri.
Én is teszteltem...szűréssel 1920x1200-ban persze még nagyobb a különbség. A teszt reális lehet, nem az "all resolutions" az érdekekes, hanem amit 1920 és felette mutat...hiszen nem vesz senki 1280 ill. 1680-as felbontásra GTX295-öt vagy 4890 CF-et. 10% mond a techPowerUp, én 10-15% inkább. Szóval inkább több a különbség mint kevesebb.
-
lsc
nagyúr
válasz
ricshard444 #4151 üzenetére
Szerintük megveri .
-
MmDorian
őstag
válasz
ricshard444 #4106 üzenetére
Pár hete vettem a Giga 4890-et 43k-ért
Jó vétel volt. Gianninál most is kapni 42-ért, csak szabin van
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4102 üzenetére
Ha különböző órajeleken mennek akkor is mennie kell. Ebben az esetben a gyengébbik kártya órajelén fog ketyegni az erősebbik. Bár a legtutibb, ha 2 egyforma karit veszel, de a különböző brand sem probléma.
Henker2:
1,31V feljebb ne menj ref. karival. Max. 30-40Mhz lehet benne 1,4V-n. Nem éri meg feszt emelni. Én a gyártókat se értem miért kellett eröltetni az 1,4V-t a módosított kártyákon.
900Mhz-nél mennie kellene azért többet. Vedd vissza a memo órajelet alapra, és nézd meg a GPU-t 940Mhz-ről visszafelé. 920-930-at azért kellene mennie.Ha meg sehogy sem megy, akkor antituningos példány, és jobb ha 900Mhz hagyod. Nekem 940-950Mhz között van a vége 1,31V-nél. Ez már jónak számít, de ez gyári OC-s és lehet a GPU-k válogatottak.
-
MmDorian
őstag
válasz
ricshard444 #4102 üzenetére
Nem. Voltak már itt sokféle márkájú 4800-ok, hogyha ref, mennie kell, de még akkoris ha nem
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #4087 üzenetére
A sok Sapphire problémáról hallva, szerintem megéri a +5 ezret.
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #4066 üzenetére
Azért ha beírod a keresőbe itt a PH-n, jónéhány hibás darab volt belőlük.
Gigából meg nem nagyon fogsz találni. -
zuchy
őstag
válasz
ricshard444 #4049 üzenetére
Háát necces lesz.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4046 üzenetére
Tudom.
Nem véletlen mondtam hogy nem rossz csere a GTX 295 2db 4890-re. Nem akarok én senkinek se rosszat!
Megnézem 8xAA-val is és simítás nélkül is...És azért halkan megjegyezném a Crysis Warhead és úgy globálisan a Crysis széria az nV felé húz, tehát nem az a kifejezett ATi párti játék, mégis így megy.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4042 üzenetére
X38/X48 jó választás.
Sokkal többet nem tudnak a modernebb lapok se sebesség terén. Jelenleg egy X48+E8600/Q9550+4890 CF az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú konfig lett. Core I7 vételét még mindig nem látom jó megoldásnak játékok aspektusából. De még azt is mondhatom hogy a DDR3 sem tud annyival többet mint a DDR2...kicsit megrekedt a gyártói oldalon teljesítményhajhászás. Egész egyszerűen a fent vázolt konfig mindenre jó, és harmadába kerül mint egy Core I7 konfig. Az alkalmazások és játékok pedig még mindig a magasabb Mhz-et részesítik előnyben, mint a +2 magot. Simán odarakom Crysis tesztben a konfigomat (Asus Maximus+E8600@4400Mhz+4GB DDR2 1170Mhz+4890 CF) egy Core I7 konfig mellé.
Szóval aki összerakott egy jó konfigot annak sokáig nem kell cserélnie, hacsak valami össze nem fossa magát. Nekem ha most megadná magát a lapom, simán vennék egy X48-as Rampage Formula-t helyette (bár még mindig 50k környéke) , és nem kellene cserélnem konfigot. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4040 üzenetére
Ez így van. A DX11 megjelenésével az nV DX10 kártyái és az ATi DX10.1 kártyái között még nagyobb lesz a szakadék. Konkrétan az nV "dobhatja ki" a DX10 megoldásait rövidesen. Ez megint csak az nV júzerekkel kibaszás, főleg aki hosszabb időre tervezett, és nem rég vette a kártyáját.
Bár idén a DiRT 2 kívül nem nagyon lesz DX11 game, szóval azért akkora pánik még nincs, főleg akit nem hoz lázba a DiRT 2, de az borítélkolható hogy 2010 Q1-Q2 legkésőbb kártyát kell cserélnie a jelenlegi nV tulajoknak. Akinek meg a DiRT 2-re fáj a foga az járt a legrosszabbul, mert már idén ősszel-télen cserélhet ha normális sebességgel, és megfelelő részletességgel akarja játszani.
Elvileg az RV790 nem lesz lassabb mint a DX11 RV870, csak a plusz fícsöröket nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben az nV-s G200 sebességben és látványban is el fog maradni.
De a végleges konklúzió majd a next gen. kártyák és DiRT 2 megjelenése után fog kiderülni. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4019 üzenetére
Jól.
Most tettem fel Imi kedvéért, majd megnézem az első pályán hogy alakulnak az fps értékek. Emlékeim szerint jól megy. A Wars multi, jóval gépigényesebb mint a Warhead és a Wars-ot is viszi 2xAA-val. Bár az hogy mennyire megy jól sok mindentől függ. Ha 10 játékos van relatív kicsi pályán szvsz. menne a 8xAA is. Battleground-on, Savanna-n pl. ez már esélytelen. Iszonyat nagy, és látványos pályák. Ha sokan vannak, iszonyat megterheli a VGA-t szűrés nélkül is. Gondolj csak bele... elnézel egy adott irányban és pl. látsz 10 játékost, akik egymást lövik, 4-5 nagyobb erejű robbanás közepette, úgy hogy közben te is harcba keveredhetsz másik 2-3 játékossal.
Erre jelenleg egy VGA-s rendszer sincs felkészítve. Talán majd az új generációs kártyák ősszel. De szvsz. ehhez még azok is kevesek lesznek.
Ezért is mondtam párszor hogy Wars-hoz 1920 full-ban kevés az 1 GPU, még ha az GTX 285 akkor is. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4016 üzenetére
Kizárt, mivel az 1Ghz GPU-hoz 1,4V kell. A gyári 1,31V ehhez már kevés.
De miért fontos az 1Ghz?
Miért nem elég a 900-930Mhz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest