- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sheltem77
aktív tag
Pont azon gondolkodtam amit utána olvastam is az általad adott linken:
"We always like to check the heat sink base to make sure that it's nice and flush before firing up a GPU and while checking that we noticed that the memory chips do not have a heatsink in place, but the airflow from the fan should cool those pretty well"
Vagyis, hogy ugyan nincs rajtuk borda , de a ventillátor a bordákon keresztül hűti a ramokat valamilyen szinten.
Vélemény?
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Digitalis #4708 üzenetére
Mindenképpen érdekelne, hogy a memóriákon van e hűtőborda. Tehát, hogy a kolléga, hogyan érti a "semmiféle" hűtést. Ugyanis ha nincs akkor 4890 toxic lesz a vége(ha lemegy az ára). Tehát?
Ri/Os köszi az információt törlöm a megrendelést. Megvárom amíg a toxic normális árban lesz,ha nincs borda a memóriákon nem kell ez a kártya(és nem akarok még bordákra is költeni, pont azért venném ezt a kártyát mert olcsó/jó)
-
Sheltem77
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy nem költök sem 100 sem 70ezret új videókártyára(annyira azért nem lett ütős sem az 5870 sem az 5850 hogy a gyári f*s hangos hűtőjével érjen ennyit nekem) így megrendeltem ezt:
48ezer Ft bruttó 3 év garanciával és zalman hűtéssel. Úgy érzem elég jó vétel ez most, ha a teljesítmény/ár mutatót nézzük.
Amennyiben később kevésnek mutatkozik a játékokban már csak az új nvidiára fogom cserélni(gt 300) de jódarabig elleszek most ezzel és ott maximum 10et ha bukok majd ezen a kártyán(mivel már most is nagyon jó árban van).
Jól választottam ? -
Sheltem77
aktív tag
"úgy látom, hogy lenyomtam a warhead-et, semmi különös látvány. Most meg felraktam az eredetit és újra meg újra megállok gyönyörködni a tájban."
Én nem tudom te milyen beállításokkal játszottad, de a Crysis Warhead a legszebb játék kb amivel pcn eddig életemben játszottam. A havas tájak egyszerűen mesések.
Valami gond lehet nálad a gépeddel... -
Sheltem77
aktív tag
válasz
Petya2900XT #3164 üzenetére
"Sőt én még a 40nm-nek se hiszem,mert mikor a gtx260 55nm-re átállt akkor se volt számottevő különbség a 65-höz képest....akkor,mért várunk akkor megváltást?"
A remény hal meg utoljára...hőfokokban efelé már nem nagyon mehetnek, tehát elvileg (!)vagy ugyanilyenek lesznek vagy jobbak.
Bár azis igaz, hogy hiába lesz 40nm ha több tranzisztor lesz.
Meglátjuk -
Sheltem77
aktív tag
válasz
zolisx4 #3155 üzenetére
A melegedés jobban bosszant(ott) mint a dx11 hiánya. Nekem ne mondja senki, hogy ezek "normális" értékek mint fentebb is írták, azt ne adja be senki, hogy egy 90 fokos gpu kibír 4-5 évet...(max nagy mákkal).
Remélem az új széria nem ilyen lesz(és nálam ez lesz első számú szempont hogy atit vagy nvidiát veszek) nem az ár / sebesség, nem bírom a forró cuccot a gépemben(ez az én hülyeségem tudom). -
Sheltem77
aktív tag
Na gyerekek mivel nekem gyári hibás volt a 4890em(5ből 1 szer indult a gép vele) garanciába visszakaptam a pénzem(1 hatalmas piros pont az iponnak! nagyon korrekt cég). Viszont azt hiszem mostmár megvárom a dx11 kártyákat(amúgysem igazán tetszik, hogy 90 fokot is elérte a memio, talán majd az 55nmről 40nm re váltással kisebbek lesznek a hőfokok is nem?
).
-
Sheltem77
aktív tag
-
Sheltem77
aktív tag
89.5 fok volt most 1óra crysis alatt a legmagasabb hőfok. Baz.
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Megvan a 4890 Vapor-x viszont, 3dmarknál 84-85 fokra is felmegy a gpu dioda(memio) everest alatt ez normális? alapból 72 fok
-
Sheltem77
aktív tag
Na most elbizonytalanodtam. 1gb os 56k ért vagy 2gb os 65ért...
Azért nem egyszerű a döntés mert a "végleges" kártya úgyis majd dx11 es lesz, és akkor talán kevesebbet bukok a most olcsóbban megvett kártyán mint a 2gboson az 1gb os elég jó vételnek tűnik annyiért.
Mit tanácsoltok ? -
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Holnaptól énis tulajdonosa leszek egy 4890 vapor-x kártyának 56k ért. Remélem jól választotam nyugtassatok meg
-
Sheltem77
aktív tag
Ha valaki majd lát infót neten, hogy mikortól kapható a 2gb os 4890 Vapor-x idehaza kérem ossza meg velünk.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
zolisx4 #2689 üzenetére
Nem úgy volt, hogy 5xxx es széria még kb fél év? Mit lehet már tudni róla?
Én ezt a 2gb os verziót várom, mert azt olvastam(talán anandtechen?), hogy nagyobb felbontásoknál (1680*1050 a monitorom natívja) 4x élsimításnál a ramméret szokott lenni a szűk keresztmetszet, de szerintem az 5ös szériát nem várom meg. -
Sheltem77
aktív tag
Mégegy link a a 2gb os verzióról:
-
Sheltem77
aktív tag
Fazmek 5 helyet hívtam fel és sehol nincs Sapphire 4890 toxic
Nem tudja valaki hol van készleten? (ahol max 63k az ára) -
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Core I7 alá gondoltam 4890 et veszek, ahogy nézem a sapphire toxic ot favorizáljátok.
Kérdéseim:
1.Elég jó az alaphűtő ami rajta van nem kell cserélni?
2. Chieftec 450W os tápom van, minden tápcsatlakozó van azon ami ehhez a kártyához kell ?
Köszönöm szépen előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest