- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5809 üzenetére
Ez csak a 12v os ága. Maga a táp leadja a 620at de csak összességében.
Chifi még gyengébb hatásfokú szóval azzal öröm ha elindul és lehet netezni.
Egyébként meg a Liberty habár jó kis táp de amikor készült a 8800gt volt a szupersztár az meg nem evett 190wot csak majd a felét. Oda elég volt. Most keményebb tápok kellenek. Ugyanugy 600wos csak ujabb és korszerübb ami a 12v on is képes iszonyat ampereket leadni. Most nem lehet ugy tápot venni hogy ez márkás és elég lesz mert ahogy a kolléga is be lehet fürödni vele keményen. -
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5806 üzenetére
1es hszben a válasz A kártya TDP fogyasztása teljes terhelés mellett 190, terheletlen állapotban pedig 60 watt. Na a kettő együtt 380 w és akkor ehhez jön a proci ami biztos hogy nem 50w ot eszik terhelésen.
Tehát ebből levonva a Liberty még elmondható hogy szépen teljesít csak sajna ekkora tulterhelést már nem tud elviselni. A proci meg a 2 vga felemészti a teljes 12vos ágat.
Gyorsan rákerestem. C2Q 9450 130 w tdp. Hát ezt hozzárakom a 2x190w vidkarival az már 520w amit a tápnak csak a 12v-os ágon tudnia kéne. Szegény Liberty 100w-al le van maradva. És ha még egy kis procituning is hozzáadódik mert 2x4890et hajtani kell hogy ne procilimit legyen belőle hát igencsak kigyúrt táp kell a rendszer alá.Látom a fogyasztást te is megtaláltad. Az hogy neki egészen pontosan mennyit eszik nem kerestem ki de biztos hogy nem annyival kevesebbet hogy elég legyen a táp sajnos.
-
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5797 üzenetére
Hát ahogy olvashattad egy igazi 600w-os táppal simán menne. Sajna minden gyártónak vannak sz@r szériái ezek szeint ez is egy ilyen.
Kicsit én is meglepődtem rajta azért is írtam hogy mennie kéne. Viszont a szakemberek megmondták róla hogy rossz választás volt. Régi vga-k nem vettek fel ennyit oda megfelelt SLI-be meg CF-be sajna az ujabb karik mint a 4890 iszonyat erősen felveszik az energiát. Ha legközelebb oda jutsz hogy lecseréled ezt a tápot mindenképp kérdezd majd meg a fórumon a szakikat. Majd ők megmondják hogy milyen is kell neked
Addig csak annyit tudok mondani hogy kösd le az egyiket. Se a tápnak se a többi alkatrésznek nem tesz jót a hirtelen terhelés alatti leállás. Oprendszer is idővel megadja magát ha sok ilyen történik.
Egyébként meg mi az isten nyilára nem elég egy 4890? Krájzisz fullon plazmatévén?A többieknek megkérdeztem tápos fórumon és sajna a 620-as Liberty nem ad ki magából még 450w-ot sem a 12v os ágon. Igy sajnos hiába márkás a táp a proci és a 2 vga 12v os felvétele tulterheli a táp 12v-os részét amitől az lekapcsol mielőtt baj lenne belőle[link]
-
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5791 üzenetére
[link] megkérdeztem neked kimondott tápos topikban mivel eléggé határérték a táp a 2x4890es vidkarival. Ha a szakik azt mondják hogy kevés akkor nagyobb tápra lesz szükséged.
-
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5791 üzenetére
Ugyanarra a kábelre kötötted a molex átalakítókat? Mert egy vga-t megoldasz a gyárivel az oké. De ha a másikat csak egy kábelre kötöd ott lehet hogy tulterheled a kábelt.
Amugy igen ha jön egy erösebb effekt akkor kiterheli a vga a tápot rendesen. -
Zolás
addikt
válasz
ricshard444 #5789 üzenetére
Ird le milyen proci-alaplap-stb van a gépedben + perifériák.
A liberty tápon sincs 4db külön vga tápcsati azokat hogyan kötötted be?
Maga a táp mennyi idős?
Ez a vga önmagában egy zabagép de vinnie kéne szerintem a 2őt belőle.
Ha megy a játék meg tudod nézni hogy mennyire pörög fel a táp ventije? Ha nagyon meleg levegőt nyom akkor lehet hogy kiterheled és leold. Alsó vagy felsőtápos a házad? Ha felső akkor lehet hogy a prociról szivott plusz meleg miatt kapcsol le.
Szóval több infót kérünk mert ez igy sovány -
-
Zolás
addikt
Hát a 450es mercuryt meg a 450es chifit ne emlitsd már egy lapon
Ha akkor egy 450es chifi van a gépedben és az durran el nem halt volna bele semmi a gépedben. Mondjuk nem is nagyon durrannak el ezek a tápok egyszerüne lekapcsol és ujraindul a gépezet. (Pont ahogy a kolléga is írja a hibát)
Ez a vidkari (Ati4890) meg amugy is egy iszonyatos zabagép tud lenni. Vagy egy jó minőségü és hatásfokú táp kell vagy egy erős közepes. Nekem is volt ilyen tápom de kissé koros darab volt és már a mostani Ati4730 as karimat se díjazta szegény. Eladtam egy p4es konfigba és vettem a mostanit amit meg nem használok ki
Viszont tudom hogy amig nem lesz CF a gépemben addig tápra nem lesz bajom egy jó ideig. -
Zolás
addikt
válasz
zolisx4 #5757 üzenetére
Ha öreg már a táp ott lehet teljesitménycsökkenés és tulterhelődés simán. Pár kondicsere megoldhatja a problémát.
Rákerestem a 450es chifikre irják hogy max 440w. Ezek elég jó tápok viszont alacsony hatásfokúak nem jól türik a nagyobb terhelést főleg ha korosodik. Én arra tippelek hogy a táp már elég öreg darab lehet(3-4-5 éves) és épp eléri a maximumot vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest