- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego2002
tag
Szerintetek XBMC-hez vissza lehet venni Low Profilra Ati Tray Tools-al a kártyát? Nálam a Low profile (170:250)...
-
Diego2002
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy az olyan grafikus programok esetén, mint pl. Corel Draw, Photoshop, Adobe Premier stb. melyik profilt érdemes futtatni ATT-vel? Low v. High?
Szükségük van ezeknek a progiknak a nagyobb órajelekre?
-
Diego2002
tag
Nah, köszönöm a türelmet, valóben ez utóbbi volt a ludas.
Jelenleg a 2D profilom egy 170/250-es beállítás, és így 45 fokos a kicsike, amit a későbbiekben javítani szeretnék, de egyelőre jó lesz ez így (tényleg, ez egy alap 4890-es - Sapphire, ezen lehet, ill. érdemes cserélni a hűtőt?)
ATT-vel kapcsolatban ill. a működésével kapcsolatban azt még szeretném megkérdezni, hogy honnan tudja a program, hogy a 3D-s profilt kell futtatnia?
Jah és még egy dolog. CCC most nincs fent.
1. Felrakhatom és tudom simán használni ATT mellett vagy,
2. Kell valami másik program, amivel pl. a megjelenítők beállításait tudom állítani (pl. Dualview, stb.)Még1X köszi a türelmet nevo!
-
Diego2002
tag
Leszedtem CCC-t. Az automatikus túlhajtás ki van kapcsolva - ha erre gondoltál. De a Hardver/Túlhajtás beállításai...-nál még mindig nem tudom a memória órajelét 780-nál lejjebb venni. A GPU órajelét visszaveszi magától 240-re, de a memóriát nem lehet lejjebb állítani. Ez mitől lehet? Amíg ez nem megy, nem igazán tudok nekifogni...
-
Diego2002
tag
válasz
Gál István #9022 üzenetére
Megírnám, de amint látod én sem sok tanácsot kapok.
De ha tudok valamit írok...
-
Diego2002
tag
Hali!
Szeretném én is kipróbálni, hogy mit lehet elérni Ati Tray Tools-szal, vagyis csinálni szeretnék 2D/3D profilt. Leginkább azért, hogy ha nincs használatban a videókari, akkor ne fogyasszon annyit a gép...
Olvastam az egyik Logout-os cikken, hogy CCC-nek nem szabad fent lennie. Még tényleg csak próbálgattam ATT-t, de a túlhajtásnál a memória órajelét nem lehet 780 MHz-nél lejjebb venni. Lehet, hogy azért, mert még fent van CCC? Ha igen, akkor leszedem én, csak a kérdésem az, hogy mit használtok akkor pl. arra, hogy állítgassátok az aktuális megjeleítőket. Mert alapból DVI kimeneten van hozzákötve az LCD monitor a géphez, de van, hogy HD filmet nézek a nagy TV-n, amivel HDMI-n van összekötve. Szóval lehet ezt állítgatni más progival is jól, vagy simán windows settings (win7)?
A másik pedig az, hogy ha sikerül levenni majd a beállításokat olyan 100/200-ra, vagy valami minimálisra, akkor honnan tudjam, hogy egy programnak szüksége van-e esetleg komolyabb teljesítményre. Videószerkesztő progik (amiket szoktam használni) nem igénylik a GPU teljesítményét is?
És a 2D/3D váltás mennyire automatikus, azaz, ha elindítok egy játékot, akkor ATT tudni fogja, hogy át kell váltania 3D-be, vagy kell vele buherálni?
Egyelőre ennyi lenne, köszi!
-
Diego2002
tag
Nah megnéztem ezt a részleget...
Az első dolog az, hogy a CCC ezt a beállítási fület alapból nem mutatja a bal oldali fában, így a Desktops & Displays ablakban alul jobb klikk az LCD-re és Configure-t kell nyomni, hogy előjöjjön: ez csak azoknak, akik szintén nem találják
A másik, hogy nálam az "Image Scaling" résznél az "Enable GPU scaling" ki van szűrkítve, nem tudom kiválasztani, csak azt legalul, hogy "Enable ITC processing", ez viszont nem befolyásolja ezt.
A "Scaling option" fülön ha 0%-ra állítom akkor tényleg eltűnik a fekete keret, vagyis kitölti a képet, de ez még mindig nem változtat azon, hogy a kép, még mindig nem éles.
A TV beállításat (aminek a típusa: KDL-32E4000) átnéztem, és nem találtam erre vonatkozólag beállítást, viszont azt írták a HDMI2 bemenethez, hogy ha pc-t akarok rákötni, akkor azt DVI-HDMI kábellal tegyem (feltéve, hogy van DVI kimenete). Úgyhogy lehet, hogy alapból csinál a képpel valamit.
-
Diego2002
tag
Hali!
Összekötöttem a kártyám (Sapphire 4890) a Sony Bravia 32"-es LCD-mel HDMI-HDMI kábellal. Azonban nem vagyok megelégedve az eredménnyel, az egyik, hogy a TV minden oldalától 1 cm-re van csak a kép (vagyis nem tölti ki az egész képernyőt), a másik pedig az, hogy nem is éles a kép. A windows betűin lehet észrevenni, néhol majdnem nehéz olvasni... Videónézésnél nem lehet észrevenni.
Ez HDMI-HDMI összekötésnél normális? Én nem tudok valamit? DVI-HDMI-vel jobb lenne?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoIP telefonálás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-book olvasók
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest