- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
Még mindig akadozik az egér meg az egész gép boot után. Egy 3 másodperces rángássorozat, akad az egér, billentyűzet numlockra se úgy reagál ilyenkor mint ahogy kell. Tehát az egész gép akad ilyenkor. Nem sok idő, de ez akkor se normális két SSD-nél Raid-be egy i5-el. Gyári driverek vannak fent. Az összes amit az ASrock felrakott Windows 8.1-hez. Valakinek ötlet?
-
Sanyi19
őstag
Nem tudja valaki mi miatt van az, hogy akadozik az egér boot után 3-4-et. 2db SSD-m van raid0-ba nem kellene ilyeneket látnom. Mi okozhatja? Egy FX990-es AMD rendszerrel is használtam raidbe a két ssd-t és nem tapasztaltam ezt. Gyártói driverek fent vannak. Automata indítás ki van gyomlálva. Windows 8.1 64 bit-et használok.
Pardise: Szívesen.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Pardise #6919 üzenetére
Annyit tudsz csinálni, hogy az advanced-be a northbirdge-nél kikapcsolod a multi monitort.Akkor nem vesz el a rendszer memóriából.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem mindenkihez itt a topicban.
Mitől van az, hogy egyik dvd íróm se működik rendesen, multkor csináltam egy bios resetet és szerintem azóta van ez. Valamelyik opció csinálná? Hot plug? DVD írónál azt ki kell kapcsolni? -
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
Köszi, LLC Level 5 amire szükségem volt. Semmi mást nem kell állítani. Azóta tökéletesen megy. Most 4,4-en prime-olom épp, ezt még bírja -0,015-ös Offsettel. 4,5 ön már le kell mondani az offsetről vagy 1-es levelre kell rakni, onnantól kéri a feszt, de stabil egészen 5ghz-ig, csak ott már kazán. Amúgy meg imádom ezt a lapot, akárhogy terhelem nincs throttling, erős.
Mondjuk azt nézem, hogy nálad extrém alacsony feszültség mellett megy 4,2-t, jó cucc akkor az is. Mivel hűtöd? Nálam Alpenföhn Triglav van két ventivel, prime alatt 62 fok 4,4-en 1,288v-on.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Sanyi19 #6907 üzenetére
Mondjuk ezt a videokártyám is okozhatta, véletlen a max órajeleken hagytam amin csak tesztek alatt szokott lenni max 10 percig. + volt egy usb-s kékhalál(etron) is. Közben sikerült találni egy barátságos beállítást,Offset -0,015, 1,28-at ad 4,3 ghz-re, LLC-level5-ön, alapból level 1-en van/volt. Most prime-olom.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
egy Asrock Z77 Extreme 6-al szenvedek. Egy i5-2500K-t húzok benne.
Ha tuningolom a procit, irgalmatlan sok feszültséget ad neki. 1,368-at mutat már 40x-es szorzónál is (4Ghz) a cpu-z. Ezért belőttem 40x105-re így 4200, vagyis most 41x105 mert 42-nél már 1,392-t ad neki. Offset módba ezt csinálja úgy, hogy be van állítva -0,015 V, ez alá offset-tel nem mehetek, mert akkor már olyan alacsony feszültséget kap üresben, hogy elhasal netezés közben.Load Line Calibration-t ti szoktátok állítani?
Fixen meg ugyebár ~1600 mhz-en is megkapja az 1,25 v-ot amit beállítok, vagyis 1,24-et ír a cpu-z, terhelésnél felmegy 1,256-ra.
Ilyen feszültség mellett 55 fokig megy aida terhelés teszt alatt egy két ventis triglav-al,mx4-es pasztával. 1,368-al 64 fok. Játéknál 58.... sokallom.
bios reset már volt, sőt újra ráflasheltem a 2.8-as biost hátha előző tulaj szerkesztette a cpu mikrokódhoz való beállítást, mert egy másik lapba (ASrock Z77 Pro3) ugyanez a proci minden szorzónál kb. 0,1 v-al kevesebbet kapott, csak abba meg nem szeretett 4 ghz fölé menni jött a trottying(4 fázis).
Ebbe megy 5Ghz-et is, 1,485-ön 3dmark fut, 1,5 körül már stabil teljesen dehát úgy már kazán. Úgy csak 3 teszt erejéig ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest