- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeslieG Jr.
őstag
Én mondjuk hagytam egyenlőre a Win 8.1 által felismert hardvereket és nem telepítettem hozzá külön driver-et semmihez. És nekem nem produkált újraindulásokat. De hát mint tudjuk 2 egyforma rendszer nincs. De attól még lehet driver vagy inkompatibilitás valamelyik eszközzel esetleg valamelyik program nem szereti a Win 8.1-et.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
#00809728 #6077 üzenetére
Szia.
A teszt során hogyan tesztelted a gépet? Az alaplap benne volt a házban vagy kiszerelted és úgy nézted meg? Mert ha nem volt kiszerelve akkor azt tedd meg légyszives. Vedd ki a procit és minden perifériát a lapból és egy asztalon szivacsra téve szereld össze. Csak a következők legyenek benne:
Proci, 1 db memória modul, a tápcsatlakozók az alaplapra. Semmi más ne legyen rádugva. A monitort az alaplapi DVI csatira kösd. És mielött bekapcsolnád vedd ki az elemet az alaplapból kb 2 percig aztán tedd vissza. Utánna állíts be mindent a BIOS-ban ahogy kell és dugd rá az SSD-t. Az elindítást pedig egy jumperrel eltudod indítani kapcsoló hiányában.
Ha így is újraindulgat akkor valammi tényleg megadta magát. Feltehetően a lap ha a memória, táp és a proci rendben van.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
rayoliviero #4673 üzenetére
Hali!
Pontosan ez a típus van nekem CML8GX3M2A1600C9. Ha ez segít akkor nekem jelenleg egy Sapphire HD4870 van benne a gépben vidkarinak. Tökéletesen működik vele. Szerintem az Asus menne minden probléma nélkül mert hát mint tudjuk az ASRock szinte Asus és az Asus szinte ASRock.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
rayoliviero #4658 üzenetére
Hali!
Nekem is Corsair Vengeance LP 1600 MHz 4x4GB azaz 2x(2x4GB) kit-em van egy ASRock Ext4-ben. Nekem tökéletesen működik sőt már 1800 Mhz-en járnak.
Úgyhogy nincs semmilyen inkompatibilitási probléma.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Flashget #3927 üzenetére
Általában úgy adják ki a lapokat hogy az adott socket-es össze prociját ami abban foglalatba helyezhető ami a lapon van. A BIOS frissítés általában valami periféria, memória inkompatibilitás miatt szokták alkalmazni meg még optimalizáció miatt.
Ha teszem azt veszel egy Asrock Extreme 4-et az gyárilag a 1.4-es BIOS-t tartalmazza. Ebben már minden további nélkül beletehető az Ivy mert mint socket (1155) már támogatott. Csak azért érdemes BIOS-t frissíteni hogy optimálisabban ki tudd használni az adott rendszer lehetőségeit. Nagyon ritkán nem támogat processzort a frissen vásárolt lap illetve én még nem láttam.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Flashget #3849 üzenetére
Szia Flashget!
Egy régi "ismerős"
Ha rám hallgatsz az alaplap egy Asrock Extreme 4(nekem is ez van
) és hozzá egy 3570K proci ha a büzsdé engedi. De a lapon ne spórolj az Ext4 legyen a minimum, ennél csak följebb szabad menni. De egy Ext4 és egy 3570K páros már nagyon baba teljesítményt tud összehozni.
A CM Hyper 212 Plus hűtő meg bőven elég ha nem 5GHz-en akarod járatni. Egy kis tuning így is belefér.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
ShadowK #3385 üzenetére
Minden további nélkül be tudod majd dugni a 4 pin-es csatit a 8 pin-es helyére. Nem kell aggódnod hogy hogyan dugd bele mert ez egy molex csati és olyan a kialakítása, hogy nem tudod máshogy beledugni csak ahogy a csatlakozó kialakítása engedi.
De ne erőltetve dugd bele ha nem megy ne eőltesd csak ha szépen belemegy.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #3359 üzenetére
Nem kérdeztél hülyeséget. De itt vagy egy kis olvasmány a Platform Controller Hub-ról: PCH
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
#00809728 #3112 üzenetére
Amúgy mindig ajánlott az éppen újabb BIOS beégetni a frissen vásárolt lapba. Én is így tettem egy ASRock Extreme 4-el mert nem akartam szívni(alapból 1.40-es BIOS volt rajta) esetleges kompatibilitási okoból. Kb 1 perc az egész és kész. Jobb ha frissíted mintha szívnál vele szvsz.
Én amúgy meg vagyok elégedve a lappal. Rosszul nem fogsz vele járni.
-
LeslieG Jr.
őstag
No ma összeraktam az új konfigom.
Alaplap: Asrock Extreme 4
Proci: Intel i5-3570K
CPU hűtő: CM 212 EVO
Memória: Corsair 4x4GB 1600Mhz LP VengenceEddig semmi problem, a win pikk pakk felment usb-ről. Most még csekkolom a rendszert de eddig semmi probléma nem lépett fel, igaz a venti vezérlésel bajlódom, de csak rájövök.
-
LeslieG Jr.
őstag
"Az asmedia sata3 portra lehet hdd sata 3 csatlakoztatni vagy csak ssd?"
Lehet HDD csatlakoztatni, az SSD illik Intel sata portra kötni.
"És a Asmedia sata 3 drivert is fel lehet telepíteni a gépre vagy hdd-nél nem kell,csak ssd-nél?"
Minden esetben fel kell telepíteni föleg ha lóg rajta HDD vagy DVD író. SSD-t Intel SATA portra érdemes kötni mert lehetnek sebesség illetve inkompatibilitási problémák.
"Meg nem teszi tönkre a winyot?"
Nem teszi tönkre a vinyót semmilyen formában. Vinyót nyugodtan lehet rákötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 7
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Csillagászati távcső és (d)SLR fényképezőgépek természetfotózásra
- Synology NAS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest