Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
knox83
senior tag
Mit csináltok amitől annyira melegszik a telefon? No offense tényleg érdekel. Játszotok rajta? Nekem semmilyen melegedés nincs igaz nem vagyok power user. Töltésnél érzem egyedül meg intenzív kamera használatnál. Mondjuk ez minden korábbi telefonomnál (androidosok) igaz volt..
-
Szakiii
addikt
Sziasztok, páromnak szeretnék venni vagy max-ot vagy pro-t ha jól értem csak aksi mérete és 1 kamerában van különbség?
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol kell beállítani, hogy az Apple ID jelszó változtatáskor ismeretlen helyen kelljen 1 órát várni? Talán az iOS 17.4 vagy 17.5-ben jelent meg ez a funkció.
-
jacis
nagyúr
Nekem is Tactikal tok volt rajta először. Végül azért került le a telefonról mert szinte lehetetlen volt lefejteni róla. Volt szitu amikor nagyon le kellett volna kapni róla a tokot de nem sikerült csak nagy szenvedés árán.
Nem olvastam melyik iPhone-ban gondolkodsz de ha i15PM akkor Neked adom ingyen a Tactikal tokom. Szólj ha kell. -
Mike81
senior tag
Köszönöm az infókat
Mondjuk nálam is tokban vannak a telefonok. Eddig csak fekete készülékeim voltak. De azért a natur eltudna csábítaniAgyalok rajta hogy a keretre valami védelmet venni kellene mert lehet kapni. Meg én Tactikal tokban gondolkozok mert a mostani 23U-n is az van és imádom hogy gyakorlatilag semmit nem ad hozzá a vastagságához. Szóval a 15 PM-nél is valami kevlár vékony tok lenne a cél.
-
Mike81
senior tag
válasz
umfrider #3767 üzenetére
Ha szolgáltatótól hoznád ki akkor azért arra ügyelj, hogy álltalában ahogy ki jön az új model azzal egyidőben a listákról.el szokott tūni a PM család.
rizso; A feketének a kerete bírja a strapát? En is most tervezek vissza váltani Applre és vacilálok a Natur és a fekete között.
-
törölt tag
Sziasztok!
A szilikon tok nálam nagyon porosodik.
A finewoven-el van valakinek tapasztalata? Mennyire porosodik? -
válasz
umfrider #3767 üzenetére
Ha mindenképp szükséges a nagy kijelző, akkor Plus vagy Pro Max közül mindenképpen az utóbbi és nem számít, hogy nem használja ki az ember.
Nagyobb kijelzőméreteken hasonlítva pláne kijön a 60-120Hz közötti különbség és minden általános használatkor simogatni fogja az ember szemét a 120Hz.
Persze ha világéletében nem látott az ember olyan kijelzőt, akkor nem feltétlenül fogja zavarni.Én se használom ki a 15PM-ot, de ettől függetlenül nem bántam meg, eddigi legjobb telefonom (az előző és azt azt megelőzőre is azt mondtam akkoriban).
Nem nyúzom agyon játékokkal, viszont szokott kapni sűrű és tempós átlagfelhasználatot, de sohasem döccent meg és ritkán is fotózok vele, de amikor fotózni kell… akkor ott fényképek készülnek. -
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Szombaton meg ma is egész nap navigáltam a telómmal. Meglepően jól bírta akksival és nem is melegszik vészesen. Számomra a droidos világ után nagyon nagy meglepetés ez a telefon. Nagyon örülök, hogy megvettem. -
umfrider
senior tag
A 120 Hz-t el is felejtettem, a kolléga jelezte. Az tényleg parádé. Olvastam néhány cikket a 18-as ios-ról. Egyre több infó szól a 15PM mellett. Akkor is, ha nem használom ki minden funkcióját.
#3766jeni
Agyaltam rajta, valószínű hamarabb kijön, mint megveszem az újat. Azonban a 435k már nagyon nagyon lélektani határ, nem tartom valószínűnek, hogy kb ennyibe fog kerülni a 16PM. -
rizso
addikt
válasz
umfrider #3761 üzenetére
Kerekítve 100k a difi, nem kérdés, én 15PM mellett voksolok. Alapból a 60Hz vérciki ennyi pénzért, aki azt mondja, hogy nem észlelhető a különbség a magasabb frissítési ráta mellett, annak úgy kell. USB-C szintén plusz pont, én ritkán használom ugyan, mert jellemzően magsafe töltőt használok, de akkor is, kell az univerzális szabvány.
Színnel nem vitatkozok, ha neked a natúr titán jön be, hajrá, de a fekete a legszebb
-
umfrider
senior tag
válasz
Zsolt,72 #3762 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
7 Plus volt az első apple termékem. Óriási ugrás volt a Androidhoz (HTC) képest. Következő 11 Pro Max. Rossz fényviszonyok mellett és sötétben a kamera konkrétan kuka volt, használhatatlan. Próbáltam több azonos modellt. Mindet ilyennek tapasztaltam. Ehhez képest a 14 Plus nekem tökéletes.
AI annyira nem hoz lázba, bár lehet, hogy csak azért, mert még nem tudom milyen lesz.
(itt azonban kérdés, hogy a használt piacon ez a funkció mennyire lesz előny a nem Pro modellekkel szemben)USB C 3.2 szintén nem fontos
120 Hz, igen ez valóban nagy előny lenne számomra!
AoD teljesen mindegy, mert kb napi 9 óra a képernyőidőm
Rendben, a fentiek alapján mérlegelek.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
umfrider #3761 üzenetére
Szia!
Amennyiben érdekes számodra az akciógomb (mint különbség a Pro Max esetén), illetve érdeklődsz a jobb kamerás képességek és az Európai Unióba várhatóan jövőre érkező, az iOS 18-ban lévő AI-funkciók iránt, valamint fontos az USB C 3.2-es (magasabb) adatátviteli sebessége, a 120 Hz-es adaptív képernyőfrissítési ráta, plusz az AoD, akkor a 15 Pro Max a te telefonod.
Ha ezek nem fontos szempontok, akkor simán jó egy 15 Plus verzió.
-
umfrider
senior tag
Sziasztok
14 Plust tervezek lecserélni 15 Plus vagy 15 Pro Maxra. Igazság szerint kiszolgál, de nagyon korrekt áron tudnám eladni a vételi árához képest.
A kamerával kevésbé vagyok megelégedve, a 11 Pro Max talán egy fokkal jobb volt.
Első sorban gyerekeket fotózom, ill dokumentumokat.15 Plust 296k-ért tudnám, még a 15 Pro Max-ot 435k-ért megvenni. Kérdés, hogy megér-e 140k-t a komolyabb telefon
A vélelmezett jövőbeni használt árakat tekintve egyre kisebb kehet a kettő közt az árkülönbség.
(a natúr titán színnek + 1, de nem prioritás)Köszönöm, ha segítesz
-
Bondix
aktív tag
válasz
waszabi07 #3713 üzenetére
Hát nekem se volt sose ez a méret telefonba de így van megszokás kérdése
Kb amikor bontottam ki akkor volt látványos de aztán kézbe fogva semmi fura nem volt azzal h nagyobb. S nekem sincs nagy tepsi kezem sőt...
Az üzemidőt meg többen mondják, hogy sokkal jobb a pro max-ba tehát az előny azért. -
joey04
titán
Nem tudom, lehet a mate 20 pro volt ennyire penge üzemidőben, de a mostani droidoknál nekem jobban bírja a 15pm ha a kamerát használom. Melegedésben sem rosszabb, sőt. A xiaomi, vivo sokkal melegebb volt kamerázás közben, a samu csak picit volt melegebb, az op az hasonló volt.
-
knox83
senior tag
válasz
gretzky77 #3751 üzenetére
Én rosszul voltam tőle, hogy ökoszisztéma meg minden apple, sok ismerősöm így tolja régóta, néztem rájuk ferde szemmel. Csak az apple féle ökoszisztémától mentsen meg a jó isten
Nekem volt 2006-2011 macbook prom (ezüst bill. Sima core duo) aztán vettem egy másikat 2011-2015 (fekete billentyűs core 2 duo) mindkettő nagyon jó volt, zenére használtam bár úgy tudtak melegedni hogy a lábamról leégett a szőr, a ventillátor úgy pörgött mintha fel akarna szállni. Eszembe sem jutott ezen kívül telefont venni vagy más apple terméket főleg úgy nem, hogy a második gépről kiderült gyári hibás (legendás gpu kernel panic) bevették alkatrésznek 40 ezer forintért
Azóta észre sem vettem de szép lassan Tim Cook beköltözött hozzám, céges telefon i13, laptop M1 macbook air és az i15pm -
-
gretzky77
veterán
Szintén tizen sok év Android után váltottam a 15 PM-re, december óta használom, nekem azért több idő volt megszokni és azért felmerült bennem, hogy visszamegyek droidra, de végül maradtam és mostmár abszolút nem bánom. Az itthoni gép az windows, annyira nem használom, hogy azt Macbookra cseréljem amire kell nekem arra bőven jó! A nagyobbik gyerek kapott az egyetemre egy Macbook Pro-t, nézegettem már, nyomogattam jó kis masina, de nekem felesleges lenne beruházni rá, nem használnám ki. A rendszer erősen megszokandó lenne számomra, de egy Watch Ultra 2 már került a telefon mellé
illetve van egy régi kis Surface tabom, azon gondolkodom, hogy iPad-re cseréljem valamint erősen gondolkodom egy Airpods 3 fülesen is! Szóval lassan én is építem az Alma ökot!
-
pamesz
tag
Ha már pont ilyenekről van szó, beszámolok én is a tapasztalataimról ezzel a telefonnal. Előző telefonom Mate 20 pro volt. Imádtam. Ha Trump nem tesz nekik keresztbe, szerintem azóta is HW párti vagyok. 2 éve voltam németben munkám miatt betanulni dolgokat. Amikor a mate 20 pro volt nálam először. Egész nap fotóztam vele, simán volt 500-600 kép egy délelőtt. A mate 20 pro még utána vígan vitte a napot, este még Netflix sorozatok is mentek bőven. Na tavasszal ismét voltam ugyanitt, ugyanezzel a céllal. Kaja szünet előtt már a németektől kellett töltőt kunyerálnom, hogy adjanak már egy C kábelt, mert én naiv nem készültem. A telefon cirka 300-400 kép után majdnem kikapcsolt, mellette fotózás közben olyan forró volt, hogy majdnem kesztyű kellett hozzá. Ugyanaz a hely, ugyanazok a fényviszonyok, szinte ugyanazt is fotóztam mint a mate 20 proval, előző évben. Live fotó ki volt kapcsolva. Sima alap beállítások mellett használtam. A két telefon képei között, ebben a felhasználásában semmi különbséget nem tapasztaltam, ugyanúgy baromi jó képet tolt mindkettő. Nem azt mondom, hogy a mate 20 pro jobb volt, hanem azt, hogy egyáltalán nem merült, bírta a napot. Most direkt megnéztem, a képek között méretben szinte nincs különbség. A mate 20 pro 10MPX a 15PM 24MPX képeket csinált. Lehet a tömörítés miatt izzott a telefon. Beteszek ide 2 hasonló képet, döntse el mindenki melyik a jobb. [mate 20 pro]
[15PM] -
válasz
DonMedve #3747 üzenetére
Nekem úgy sikerült vennem az iPad Pro-t apróról, hogy járt hozzá Apple Pencil 2 is, amit gondoltam azonnal továbbhirdetek és végül 30ezerrel lesz olcsóbb a gép, de kíváncsiságból tettem egy pár perces kört a Pencillel és csodálatos egy cucc, nagyon tetszetős, hogy nyomás- és dőlés érzékelős is, azóta is már hetek óta nálam van és nagyon gondolkodom azóta is, hogy nekem ezzel inkább kezdenem kellene valamit és inkább tartsam meg, csak még komolyabb ismerkedésre nem sikerült rászánnom magam.
-
DonMedve
addikt
válasz
Zsolt,72 #3745 üzenetére
El bakker. Az asszony meg csúnyán néz rám.
fery02:
Nekem most egy 15PM van. Van egy PC Windows-val, tavaly október óta, szerintem két kezemen meg tudnám számolni hányszor kapcsoltam be. Igaz már régi gép, i7 6700. Igazából szeretnék fényképeket, videókat szerkeszteni, tanulni valami újat ez is plusz, hogy vegyek egy MB-t. Igaz azt sem tudom hol álljak neki, de elkezdem. -
válasz
DonMedve #3744 üzenetére
Nálam az egész iPad-ekkel indult (egy sima 8-as és egy Air 4), ott kezdtem ismerkedni a rendszerrel és nem értettem mindent, de az alapokat persze igen, de amúgy leginkább csak játszottam rajtuk, arra vettem őket leginkább.
Aztán jött a 15pm, nagyon megszerettem, vele párhuzamosan az iPad-et is egyre jobban értettem, (rájöttem, hogy minden ugyanaz, csak nagy méretben 😁) és felmerült közben egy olyan igény is, ahogy időközben az egész életemet belaktam a mobilba, hogy amikor otthon vagyok, mindent ugyanúgy folytathassak, hasonló minőségben, csak nagy méretben, így nemrégiben a harmadik iPad gépezet már egy Pro modell lett (a FaceID és a 120Hz miatt).
Anyagilag annyiban vagyok védve, hogy MacBook gépeket nem tudnék kihasználni, eleve az itthoni laptop elé is havonta egyszer ülök le (mondjuk mióta iPhone van még ritkábban).
-
joey04
titán
válasz
Joachim21 #3735 üzenetére
Én alapvetően elégedett vagyok, nem véletlen maradtam végül ennél a telefonnál, csak nagyon kevés az előrelépés a 2 évvel korábbi telefonhoz képest, plusz néhány dologban vissza is léptem. Objektív szempontból üzemidőben, szubjektíven meg a DI a notch helyett ami visszalépés. Kamera meg minden látószögben picit jobb képminőség, de egy hasznos látószöget elvesztettem. És nem kéne választani, ma már sok telefon tud 2 zoom kamerát felmutatni.
-
waszabi07
aktív tag
Nem tudom… 24u-ra mindig azt mondták hogy valamiért nagyon meríti a telefonálás és a fényképezés.
15 pro nekem minimálisat merül ha telefonálok róla sokat, bár ez tuti függ a térerőtől is.
Nekem valamiért az ios-t használni sokkal pörgősebb, egyszerűbb mint az androidot. Az sem volt rossz, de itt jobban kézre áll minden, kamera is jobb, a hangszórók is, akksi is. Kb ennyi. -
Ferdzsoo
addikt
Nekem egyedül videózás közben melegszik érezhetően. Amúgy soha.
-
Rossi
addikt
válasz
Joachim21 #3727 üzenetére
Nagyon nem mindegy a használat módja és intenzitása.
Én pl. nagyon sokat fotózom vele meló miatt (egy alkalommal 100-200 fotó), jellemzően építkezéseken, változó fényviszonyok között, változó fókusztávolsággal, és sokat botladozik a telefon, nem tudja melyik lencsét használja, szar lesz a kép stb.
Ugyanez volt 12Pro-val és 14Pro-val is.Aztán emailezek vele masszívan, csatolmányok stb., itt is botladozik bőven, word, excel, pdf megnyitásnál, ilyesmi.
Telefonálok is nem keveset, lefagy a névjegyzékben, lefagy bejövő hívás közben, nem kapcsolódik az AirPods Pro 2-vel, lassan kapcsolódik stb.
Aztán melegszik, nem tölt, nem szinkronizál az iCloud-dal stb.
Nekem ezek nem férnek bele egy aktuális csúcskészüléknél, de sajnos számomra nincs alternatívája, nem fogok átmenni droidra, az nekem vállalhatatlan(abb).
Mondjuk nekem már rég lekopott a cukormáz a "prémium" telefon témáról, nem társítok az árához egy irreális "virtuális" elégedettséget, hanem használati tárgy, amire egyébként vigyázok, tehát nem ütöm-vágom, de megelégedve nem vagyok vele.
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Megjött a tok a hét elején.
Fel is raktam. Fullos nagyon. A gombok olyanok mintha a telefonon nyomnám őket.
Ebben is patika az Apple.
-
-
-
Joachim21
őstag
Nagyon furcsa, nem tudom tapasztalt-e már itt valaki ilyet, de semmi bajom a telefonnal. Teszi a dolgát, nem tudom hány százalékos az akksi és minden működik és f@sza. 100% elégedettség. Kezdem rosszul érezni magam, hogy valamit nem jól csinálok.
-
joey04
titán
Btw szűk egy év tapasztalata alapján én megbántam ezt a telefont... nagyon jó, de már akkor bizonytalan voltam, amikor már megvettem, de a 13pm még nálam volt. 14 napon belül majdnem visszaküldtem, aztán meg el is akartam adni, mert hiány volt így nem is buktam volna rajta. Végül maradt és kipróbáltam sok droidot (s24 u, op12, vivo x100 pro, xiaomi 14 ultra), de valami mindegyikből hiányzott, hol a szoftver volt szar, hol a kamera, hol az üzemidő. De ettől még keserédes a használata, jobb lett volna, ha marad a 13pm. Ez picit jobb kamerában, az 5x hasznos, de elbuktam a 3x-et ami nekem nagyon hiányzik. Az üzemidő gyengébb, a dinamikus sziget sokkal jobban zavar mint a notch. Cserébe picit gyorsabb, picit szebb a kijelző, de ezeket csak akkor láttam, ha mellette volt a 13pm.
-
knox83
senior tag
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok! Valaki frissített már 17.6.1-re? Mik változtak benne?
-
2024-ig mindig kis Pro-im voltak, de munkámból kifolyólag szükségem volt a jó telefotóra, ezért beugrottam a Max vásárlásba. a kezem átlag-átlag alatti méretben, értsd: mint egy hetedikes kisgimis srácnak, ezért 5-10 napig minden bajom volt vele, de szépen lassan megszoktam, megszerettem. már nem váltanék vissza. az aksi mindenért kárpótol
-
domos
senior tag
Nekem van i15pm és s24u is, a samsung fele annyira bírja kb. mint az iphone.
-
knox83
senior tag
-
waszabi07
aktív tag
24u-ról váltottam 15 pro-ra, ugyanúgy vagyok kb nap végére ezzel is mint 24u-val. A készenléti fogyasztása a 15pro-nak minimális a samsung meg akkor is merül nagyon.
Nem is értem miért szidják az üzemidőt… ez a mai napom,
kb du 4ig mobilneten azóta wifin használom. El sem tudom képzelni akkor a 15 pro max milyen sokáig bírja.
k -
jeni
félisten
Ténylegesen ekkora a különbség akku használatban az Iphone 15 Pro Max és a S24 Ultra közt(S23 Ultra) közt ?
Ez nagyon nagy különbség üzemidőben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest