- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
csakany2001 #4594 üzenetére
Talán egyedül a Huawei egyik modellje kínál hasonló, 3D alapú arc azonosítást, de az sem egyezik meg a FaceID-vel. Tény, hogy a robotos rendszer nem fejlődött ebben az irányban.
Magam sem szívesen váltanék másra, számomra tökéletes, amit ilyen téren nyújt az Apple. -
csakany2001
senior tag
Teljesen egyetértek, én mindenféle ujjlenyomatolvasót próbáltam(hátlapi, előlapi, oldalán a gomba építve, kijelzőbe stb.)de sosem hozza ezt a kényelmet és pontosságot.
Arról nem is beszélve, hogy FaceID minden szoftverre kompatibilis és nagyon gyors.
Meg igazából egyik indok ez volt, ami itt tartott IOS-en, mert a konkurencia nem kínál hasonló megoldást jelenleg. -
joey04
titán
válasz
atee_13 #4591 üzenetére
iPhone X óta van Face ID. Előtte nekem is minden droidos és almás telefonom ujjlenyomatos volt. A face id használata az első másodpercben kényelmesebb, természetesebb volt. Valamint pontosabb is. Mindenki azokon szocializálódott, nem volt más (értelmezhető) biometrikus.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4588 üzenetére
Samsungnál is, mégis az volt a legpontatlanabb összemérve egy xiaomival egy op 12-vel, meg egy vivo-val. Hozzáteszem szerencsére már minden teljesen jól használható, nem az van, hogy ez vagy az szar a másik meg jó, de a face id a kényelem egy jóval magasabb foka. Egyszerűbb a fizetés, a feloldás, a notik csekkolása. Hátránya, hogy nagy hely kell neki.
-
gretzky77
veterán
válasz
atee_13 #4588 üzenetére
Nézd sztem megszokás kérdése is a dolog. Amióta okostelefon van azt használok, hosszabb távon ez az első iPhone készülékem, az összes csúcs droid volt kb a kezemben, de ez a face id gyors és kényelmes, semmivel nem tartom macerásabbnak vagy lassabbnak mint bármelyik ujjlenyomat olvasót!
-
atee_13
őstag
válasz
waszabi07 #4587 üzenetére
Az új generációs, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó a 6,8”-es Super Actua kijelzőbe került, és remekül teszi a dolgát – a sokan panaszkodtak a korábbi modellek azonosítási nehézségeire, aminek itt semmi nyoma.
Tesztvideókban is folyton meg van említve, hogy milyen jól működik. És mint említettem nálam az optikai is teljesen jól működött (trükk, hogy 1 ujjra 5 lenyomatot kell felvenni). -
waszabi07
aktív tag
válasz
atee_13 #4579 üzenetére
Mai szenzorok? S24 ultra-ban ami van én azzal sem voltam elégedett. Ha száraz volt az ujjam azért nem oldott fel ha minimálisan vizes akkor azért. Egyszerűen kényelmetlen és macera hogy tiszta legyen az ujjad mindig. A másik tényleg az hogy ha más ránéz az iphone-ra vagy nyomkodja nem tudja megnézni az értesítéseimet.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4579 üzenetére
Droidban ha az értesítéseket akarod felülről lehúzod az értesítő sávot ujjlenyomat nélkül is és látod az értesítéseket.
tehát azonosítás nélkül. pont ez a lényeg, hogy ránézek azonosít, és csak akkor mutatja a tartalmát a notinak. addig csak az app nevét.
Itt felemelem és utána húzom fel a képernyőt.
ahogy veszem elő a zsebemből már feléled és ahogy ránézek (nem az azonosítás miatt, hanem mert használni akarom) már fel is van oldva, és csak suhintok.
Nekem 14 ultra volt xiaomi, nagyon jó az olvasója, de közel nem face id. plusz a fent leírt hibák/hiányosságok.
Nekem a Face ID egy kb 5 fokkal magasabb szint mint bármilyen leolvasó.
-
atee_13
őstag
Nem értem be van állítva a 80% és 85 így is tölti. Mit rontok el?
-
atee_13
őstag
Asszonynak nagyon megtetszett a Siri és nem tudjuk, hogy hogyan lehet beállítani, hogy az ő hangjára is hallgasson. Erre van mód?
-
atee_13
őstag
Mi 9T volt előtte nem mai még optikai az ujjlenyomat olvasója. Szekrény/asztal kijelző felfelé néz. Hamarabb a fő képernyőn vagyok vele mint ezzel mire magam elé emelem. Nyilván azon szocializálódta és használtam 5 évig rutinosabb a használata.
Droidban ha az értesítéseket akarod felülről lehúzod az értesítő sávot ujjlenyomat nélkül is és látod az értesítéseket. De lehet ezzel is rutinosabb leszek és begyorsul majd.
" mint droidon megérinteni a leolvasót, szóval nincs is extra mozdulat." Dridon mikor közelít a kezed a telefonhoz a kijelzőn mutatja hová tedd az ujjad (enyémen így megy) és emelés közben ráteszed mire felemeled már felold. Itt felemelem és utána húzom fel a képernyőt. Nekem ez egy + mozdulat. Nyilván azt nem mondom, hogy ujjlenyomat soha sem tévedett, de a trükk az, hogy több ujjlenyomatra veszed fel ugyan azt az ujjadat. Ha nincs fólia a kijelzőn kb szökő évente tévedett fóliával már volt gyakrabban is, de nem valami agyérgörgy, h soha nem lép be. Mai szenzorosok pedig simán lehet, hogy már nem tévednek.
Ez nem pró vagy kontra egyik vagy másik mellett csak észrevétel az ismerkedés közben.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4574 üzenetére
Én nem találkoztam olyannal ami olyan gyors és pontos lenne, mint a face id. Az üvegekkel való mizéria meg pláne nem hiányzik. Pont a face id volt a fő érv ami miatt iPhone maradt. Arról nem is beszélve, hogy egy droidon sem lehetett beállítani, hogy ne lépjen be azonnal a menübe, ha csak az értesítéseket akartam elolvasni. Itt csak ránézek, látom a tartalmat, utána visszazár. Plusz igen, előveszem a telefont és ahogy magam elé emelem már fel is old, szóval itt a felefelé suhintás pont annyi, mint droidon megérinteni a leolvasót, szóval nincs is extra mozdulat.
-
-
válasz
atee_13 #4574 üzenetére
Hogyne érne... ha fel akarod egyből oldani, zsebből kivéve azonnal elkezded a felfelé ujjmozdulatot, faceID olvas és már bent is vagy a főképernyőn. Nem kell megvárni, amíg a face ID feloldja, majd utána felfelé húzni.
Ha meg nem lenne felfelé söprés gondold el, jön egy értesítés, rmegnéznéd a lockscrenen mi az, erre mire elolvasnád az első szót, bedob a főképernyőre...
-
atee_13
őstag
válasz
Zsolt,72 #4573 üzenetére
Hát így nem sokat ér a face ID gyorsaság. Ujjlenyomat hamarabb feloldja a xiaomit lényegesen így hogy mindenképpen hozzá kell érni doridon is és itt is a kijelzőhöz.
Nem is értem amúgy az alma miért hagyta ki az optikai ujjlenyomatolvasót. AOD-n lehetne az ikonikus ujjlenyomat megcsinálva esetleg a körbe lehetne időt mutatni vagy tetszés szerűen beállítani amit akarunk. Ára elbírná a szenzort
és már nagyon korrekt szenzoros beépített ujjlenyomatolvasók vannak. Attól megmaradhatott volna a face ID is.
-
atee_13
őstag
Megcsináltam az e simet üzletben és átköltöztem, ez az első ios-em. Hogy lehet azt beállítani, h mikor felold a face ID akkor ne kelljen azt a képernyőt felhúzni, hanem egyből a főképernyő fogadjon? Annyira nem ismerem a kifejezéseket még itt, hogy goolebe sem tudom hogyan keressek rá
-
atee_13
őstag
válasz
Joachim21 #4570 üzenetére
Nem a qr kód az elején megvan onnan indul a folyamat. Azonosításhoz kell a szelfikamera. Azt írja pislogjak és olvassam be érthetően a számokat.
Kipróbáltam a régi telefonnal (xiaomi) ott megy a szelfi, meg a 10 mp-t is visszaszámolja, de az sem jó. Ott meg a végén írja ki, hogy valami hiba van próbálja újra.
Nem akartam üzletbe menni, de sajna lehet az lesz a vége. Vodás topikban voltak akiknek sikerült a folyamat, de nekem sajna 2 telefonnal sem.
-
atee_13
őstag
Tegnap online akartam e-simre váltani a telefonnal a vodánál. A szelfizésig jutottam el, ott kéri a kamera engedélyt, engedélyezem és szomorú fejecske közli, hogy valami elromlott próbáljam újra. Többször megpróbáltam ugyan itt hal el. Ügyfélszolgálat ajánlotta, hogy indítsam újra a készüléket, az sem segített.
Van még valami amit külön kell engedélyezni a telefonnál, hogy ilyen esetben használható legyen a szelfi kamera?
-
martin1369
aktív tag
válasz
csakany2001 #4565 üzenetére
Igen az megoldotta időközben.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martin1369 #4564 üzenetére
Itt az a legnagyobb gond, hogy „EDGE” a hálózat. Az nagyon kevés ehhez. Ezért nem reagál.
Ha lehet, menjen jobban lefedett helyre (4G), vagy keressen Wi-fi-t.
Ha az előfizetése lehetővé teszi (azaz belefér neki), akkor kapcsolja ki az App Store beállításai között azt, hogy rákérdezzen a 200 MB feletti letöltés engedélyezésére. -
csakany2001
senior tag
válasz
martin1369 #4564 üzenetére
Force restart biztosan segít.
-
martin1369
aktív tag
Sziasztok.Kollégámnak kiírta ezt és nem lehet rámenni es semmi másra sem reagál.Valakinek valami tipp esetleg?
-
xhege
veterán
válasz
MikeWazowski #4554 üzenetére
Inkább gyártotta. Sok Nomád tokom volt korábban, de a 14 prohoz kettőt rendeltem ös mindkettő ment vissza. Azóta nem mertem.
gretzky77: megnézem, köszi!
-
kemdom
tag
Kifutottam a szerkesztésből, de még egy ajánlás, ha megengeded: én a MacBook Air-hez csomagolt, 2 USB-C csatlakozóval rendelkező 35W-os adaptert használom most. Vagy 1 eszköznek tud leadni MAX 35W-ot (iPhone 15 szériának 27-et ugye), vagy 2 eszköznek 17,5-et fejenként.
Megvásárolható külön is a töltőfej, persze. -
kemdom
tag
válasz
atee_13 #4557 üzenetére
Szia, a telefontöltés egy minimum 2 (legtöbb esetben 3, néhol 4) pontos ellenőrzött folyamat.
Előszöris a töltőfej ellenőrzi magát, hogy mennyire melegszik, és ez alapján veszi vissza a töltés teljesítményét (ezt a "védőhálót" veszíted el a rosszabb minőségű töltőknél). Másodszor az USB kábel (ha van a csatlakozóban kontroller) vagy a telefon ellenőrzi a csatlakozófelület hőmérsékletét és egyéb, áramátengedéssel kapcsolatos tulajdonságait. Ezen a szinten szintén képes visszavenni a töltésből, itt már a telefon irányításával.
Harmadszor pedig a telefon ellenőrzi az akkumulátor, és az ahhoz közvetlenül csatlakozó töltőelektronika aktuális állapotát. Ez a végső, ugyanakkor talán az egyetlen "szükséges" fal, ami a töltést szabályozza.
Ezekből kiindulva, és azt az elvet figyelembe véve, hogy az áramot nem nyomjuk a telefonba, hanem a telefon veszi fel, azt mondanám, vegyél egy bármilyen PD/QC képes, 30 watt feletti töltőfejet, és élvezd a mérnökök munkaóráinak gyümölcsét.Ha konkrétabb ajánlásra is szükség van, ahogy az előzőben írtad, akkor én az Anker Power Port III szériát (mondjuk a 2 usb-c aljzatos, 40W-os fejet) vagy a ugreen Nexode S széria 65 w-os (2db C, 1db A csatlakozós) fejét ajánlanám. Attól függ, mennyi eszköz töltését szeretnéd 1 fejjel megoldani.
-
atee_13
őstag
válasz
Zsolt,72 #4556 üzenetére
Elvileg ha jól emlékszem ilyen van otthon:
SMÅHAGEL 3 portos USB töltő, fehér - IKEA
Ez max 17W, ha jól értem. Akkor nem tudom túl nagy W-al tölteni ugye, hogy tönkre tenné az akksit? -
atee_13
őstag
Töltővásárláshoz tudtok ajánlani opciókat?
-
xhege
veterán
válasz
MikeWazowski #4552 üzenetére
Igen a Civilian valóban nagyon jó tok. Nekem nem tűnt fel ez a porosodás, igaz hetente tisztítom.
Én most egy igazán jó bőr tokot keresnék….. -
xhege
veterán
válasz
csakany2001 #4549 üzenetére
Valóban jó tok szerintem is. Az egyetlen gondom vele, hogy nem magsafe kompatibilis.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
csakany2001 #4549 üzenetére
Olyan tokom sose volt talán, köszönöm, ránézek.
-
csakany2001
senior tag
válasz
MikeWazowski #4548 üzenetére
Spigen Thin Fit, nagyon jó a fogása és véd is megfelelően.
A telefon sem sokkal nagyobb tőle, én meg vagyok elégedve ezzel.
Talán annyi, hogy ha esetleg leesik a sarkánál ott a müanyag az illesztéseknél kezdi megadni magát, de ott is maximum annyi észrevehető, hogy kissé éles.
(Nillkin Frosted-nél sokkal jobb, ott évente vehettem újat, mert törtek a szélei, pedig nem nagyon esett le a telefon csak szimplán túl rideg a műanyag, és 3 különböző telefonnál is tapasztaltam)18.1 rendben van nálam is, üzemidő most rendben van.(bár kikapcsoltam az 5G-t is, lehet az is hozzátesz kicsit)
-
MikeWazowski
veterán
Itt is minden ok. Bár nem nézegetem a sot-ot stb. Ha lemerül töltöm. Használom a telefont. Inkább az a bajom h egy jó tokot nem találtam még mindig. Utoljára egy speck-et vettem, de baromi rossz a fogása, csúszik....
-
Sasi001
senior tag
Nálam is minden rendben sőt az akku idő is jobb lett.
-
joey04
titán
válasz
djstavross #4541 üzenetére
Használatot befolyásoló bug nincs. Itt-ott röcög, meg 1-2 grafikai bug van. De minden stabil, minden működik. 15pm.
-
istvan47
senior tag
Nekem 15 pro van, semmi bajom nincs super!
-
knox83
senior tag
válasz
Nekem 15 pm van, semmi bajom nincs. Se bug se battery drain.
-
typical bro
csendes tag
válasz
Szia! Nálam bug nincs, csak zabálja az akkut. De factory reset után jobbnak tűnik a helyzet. Nagyon bátran nem merem - még - ajánlani, mivel csak picit több, mint egy napja telepítettem újra.
-
djstavross
tag
Sziasztok!
Kinek, mi a tapasztalata az iOS 18, illetve 18.1-el kapcsolatban iPhone 15 Pro-n? Egyelőre nem mertem frissíteni mert sok bug-ról olvastam. A 18.1 mennyire bug-os? Köszönöm a válaszokat! -
Zsolt,72
senior tag
válasz
waszabi07 #4538 üzenetére
A fogyasztás mértéke a hálózati jel erősségétől is függ. Gyengén fedett helyen megnő a fogyasztás.
Magam évek óta használok kettős SIM üzemmódot, minimális eltérést tapasztalok (igaz, jellemzően jól lefedett helyeken tartózkodom).
Egyfelől a Kontaktok között mindenkihez egyesével hozzá tudod rendelni, hogy melyik számról menjen ki a hívás, másfelől pedig a Tárcsázó felületének középső felső részét megérintve tudsz választani, egy lenyíló ablakban.
Olyat is tud az iOS, hogy felkínálja számodra azt, hogy az utoljára használt vonalról történjen a hívás.
Részletek itt: [link] -
waszabi07
aktív tag
Dual sim az egy sim-hez képest mennyivel fogyaszthat többet? Gonsolkodtam belerakni a céges kártyát is ebbe.
24 ultra-nál nagyon észrevehető volt és inkább 2 telefont használtam. Ja és iphone-on ha dual sim van benne minden hívás előtt rákérdez melyiket használom, vagy hogy működik ezen? -
-
Zsolt,72
senior tag
-
Pityu89
senior tag
Mióta iPhoneos vagyok mindig elfogy a 10 giga mobilnetem. Androidon erre nem volt példa, pedig nem változtak a netes szokásaim. Hol látom mi zabálhatja a netet?
-
typical bro
csendes tag
válasz
MikeWazowski #4519 üzenetére
Azóta a szöveg nálam is eltűnt, az élmény nem nagyon változott még sajnos. Talán 1-2 hét és észhez tér.
-
joey04
titán
Ma ismerős kérdezte milyen újdonságok vannak a 18-ban. Mutogattam, aztán az ikonokhoz érve mutattam a sötét ikont, a színes ikont, stb. A végén visszaraktam eredetire, erre az egyik mappában az ikonok szép grafikai bugot dobtak. Megnyitva a mappát helyrejött, de ez megint egy újabb pici apróság.
-
válasz
MikeWazowski #4516 üzenetére
Settings - battery.
Nem mindenkinek, és nem minden frissítéskor. Nekem főverzió frissítés után nem írta, most viszont igen.
-
typical bro
csendes tag
válasz
MikeWazowski #4516 üzenetére
iOS 18.1-nél Beállítások -> Akkumulátor és az Akku százalék + Alacsony töltöttségű mód csúszkák alatt.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
typical bro #4508 üzenetére
Ezt hol írja?
-
typical bro
csendes tag
Sajnos sem Képernyőidőből, sem Akkumulátorból nem tudok numerikus adattal szolgálni, mivel csak az elmúlt 10 napot mutatja, a probléma pedig korábban keletkezett.
Annyit tudok mondani - talán félig válasz - hogy nap közben általában 35-40% a lélektani határom, amikor töltőre teszem, hogy ne menet közben adja meg magát. Mivel munkaeszköz is, így szerintem indokolt a dolog. (Illetve nem tagadom, játszani is szeretek, de mivel 3D játék esetén tojást tudsz sütni a hátlapon a melegedés miatt, maradtam az egyszerűbb játékoknál.)
Korábban ez reggel munkába menet előtt és délután edzés előtt volt esedékes és 80-90% volt a töltés vége. Most ugyanezzel a szokással napi 3-4x teszem töltőre. Az utazásokhoz vásárolt Power Case a mindennapok részese lett, így tudok a telefonnal mobilis maradni nap közben.
Ha visszajönne a napi 2x töltés, egy szavam nem lenne, mivel akkor egyértelműen tudom, hogy miattam van így.
-
knox83
senior tag
válasz
typical bro #4512 üzenetére
Igen arra. olvasgattam és több helyen volt ez megemlítve. Nálam működött illetve más is jelezte hogy plusz kijelző időt kapott..Nincs ötletem sajna. Mennyivel lett kevesebb a SOT-od a korábbihoz képest?
-
knox83
senior tag
válasz
typical bro #4510 üzenetére
Hálózati beállításokat próbáltad resetelni? Nekem 17 és 18 ugyanaz volt de a 0.1nél beakadt valami. Reseteles után egy - másfél SOT plusszom lett.
-
typical bro
csendes tag
Amúgy 17-tel és 18-cal pacek volt, 18.0.1-től jöttek a problémák, most is zabálja a százalékokat, de betudom annak, hogy tanulja a szokásaim. Képernyőidőm sajnos nem kevés naponta, de még úgy is azt mondom, hogy full vállalható volt a kicsi korábban. Most riadtam meg és bántam meg picit, hogy visszamondtam Alzánál a 16 PM előrendelést. Bár lehet hamarabb áll vissza a korábbi megfelelő üzemidő, minthogy raktárkészlet legyen a boltokban.
-
knox83
senior tag
válasz
typical bro #4508 üzenetére
Indexel..Amúgy nekem ilyen üzenet eddig egyszer sem jött fel. Bár én éjszakára offolom a netet és nincs aod sem 1%ot szokott merülni..(15pm)
Android nekem 4-5%ot merült, honor snapdragonnal főleg, a kirines huawei kevésbé de egyértelműen több volt mint az ios -
-
Jók a meglátások nagyjából egyet is értek, viszont:
Tegnap olyan fagyás volt a 16 Pro-n az EasyJet alkalmazás megnyitása után, hogy semmit nem tudtam a telefonnal csinálni kb egy percig csak a narancssárga képernyő világított.
Ilyen még nem fordult el. Az viszont, hogy a GMailben két eszközön be vagyok jelentkezve, 16 Pro és sima 13 viszont az email értesítések 75%-ban csak a 13-on jeleznek nem tudom milyen bug lehet. Többször volt már újraindítva a telefon és mégsem jelzi... -
xhege
veterán
Maximálisan egyetértek a leírtakkal. Számomra is jobb még az IOS, de erősen közelít egymáshoz a két rendszer. A droid fejlődik, az IOS pedig visszafejlődik. Régebben sem iPhone sem Mac esetén nem volt olyan gyakran, hogy indítsd újra az eszközt és majd helyreáll. Ezt szerettem benne a legjobban a droikdhoz vagy a Win-es laptopokhoz képest, hogy iszonyatosan stabil volt. Legalábbis az én felhasználási szokásaim mellett. Manapság bizony mindkét vasat újra kell időnként indítani, hogy helyreálljanak idegesítő anomáliák.
-
joey04
titán
Röviden: önmagában nem ekkora gond, viszont ez csak a legújabb ilyen apróság.
részletesebben: igen, régen (részemről) tényleg közel hibátlan volt az iOS, közelébe sem ért az android. Aztán szépen ahogy pakolták bele a dolgokat csesződött el. Pár viszonylag friss példa: a 80-as töltéslimit sokaknál félig téglázta a telefonokat. A háttérkép beállítását átvariálták, amivel bonyolultabb lett, és lezárt képernyőnél grafikai bugokat hozott. Jött az AOD, ami az elején többet is fogyasztott mint droidon, butább is volt, plusz én nem használom, de pl. olyan grafikai bug is volt pár verzión keresztül, hogy lezárásnál megjelent az aod egy pillantra. Úgy, hogy én nem is használom... az ikonok pakolgatása volt téma még, hogy ez így szánalom. Aztán ezekre jött még a cc akadozása, meg pl. safariban a tabok közötti akadozás. Na így jutottunk el idáig. Ezekkel együtt is most még fluidabb és bugmentesebb az iOS, de már csak simán jobb egy picit, semmi extra. Főleg a külsős appok bugmentesebbek. Pár dolog még: az iOS-t nem azért tartom jobbnak összességében, mert azt gondolnám, hogy ott jobb szakik, fejlesztők dolgoznak, vagy mert fan vagyok, hanem mert az iOS egy jóval egyszerűbb, korlátokkal teli rendszer, amit sokkal kevesebb eszközre kell optimalizálni. Szóval ez az oka. És ezt támasztja alá, hogy ahogy pakolják bele a funkciókat, úgy csesződik el. Persze korábban sem volt hibátlan az apple, az alapokat nagyon jól megírták, de pl az icloud az eleje óta felemás. Itt is elsőnek legyen pozitív: a készülék biztonsági mentése olyan szinten van, ahol droidon még márkán, sőt adott típuson belül sincs. iOS-en ha mentést készítek, és veszek egy új telefont, a legutolsó beállítás is átmegy, az összes app, minden. S24 ultrán pl minden alkalommal visszaállítás és mentés után valamiért 2-3 app lemaradt, nem pakolta vissza. Ha újra készítettem direkt egy mentést, akkor sem. Az edge panelek állandóan visszakapcsolódott. A gyári samu appokkal is volt valami, hogy csak kidobta a mappákból a főképernyőre (ez mondjuk bem bug szerintem, hanem direkt ilyen nyomulós), plusz azt hiszem az is visszaállt, hogy hiába állítottam be, hogy ios mintára csak simán dobálja ki az ikonokat, visszakapcsolta az app drawert. Xiaomin ennél is sokkal szarabb volt. Ha csináltam device mentést ÉS google mentést is, akkor volt a legjobb, de akkor sem ilyen jó mint itt. Viszont az icloud árnyoldala: a szinkron teljesen el van cseszve: safarit használva macen pl ha elteszem a lapost és előveszem a telefont, az icloud lapoknál nem szinkronizál csak ha bezárom majd újra megnyitom a safarit. 10 percet vártam, annyi biztos nem volt elég. Chrome-nál azonnali a szinkron, nagyon ritkán hibázik. Podcast: amikor volt ipadem is, ha egyiken elkezdtem és folytattam a másikon, akkor percekben mérhető eltérés volt gyári appal. Külsős appot használva ez nincs sőt, amikor droidot is használtam, még a rendszerek között is működött, max pár másodperccel korábbi részhez rakott ha iphone után megnyitottam a droidos telefonon az adott részt vagy fordítva. Aztán a gyári appok: Mail problémákról lehet olvasni a fő topikban, engem nem érint, mert gmailt használok, push meg csak a gmail appban van, podcastet említettem, a gyári naptár évekig nem volt képes arra szifonon, hogy álló nézetben ne szürke pontokkal jelölje a felvett eseményt, hanem színkóddal ahogy felvittem. Az ios 18-ban már elérhető ez a nézet, de elég helypazarló, ronda módon. Szóval ott is maradt a google naptár. Az apple maps labdába sem rúg a google maps mellett. Szóval abból is a google félét használom. És lehetne még sorolni. Még egy megjegyzés: az is vicces, hogy pl a gmail egy idő után nem jelez droidon, és nem beállítás kérdése, majd előkeresem hol tárgyalták/tárgyaltuk ezt, ios-en meg azonnal jönnek az értesítések az üzenetekről. Amikor tettem egy droidos kitérőt, próbáltam apple watch alternatívát keresni. Hát huh... Nekem az aw tudása túl sok is, az volt az elvárás, hogy az értesítések jönnenek át fixen, az sem kell, hogy válaszolni lehessen, az sem kell feltétlen, hogy a képeket megjelenítse. Ehhez képest: galaxy fit 3: néhány értesítés cseszett megjelenni, zéro, semmi jelzés. Topikjában is volt panasz rá. A lépésszámot össze-vissza szinkronizálta a telefonnal. A mai napig küzdenek vele a tulajok. Naptárban a hét default nem hétfővel indul. Ha samu telód van és ott állítod be hogy hétfővel induljon a hét akkor átveszi az óra, de amikor xiaomival próbáltam, akkor nem vette át. Samuhoz van kötve ez meg még x funkció. Xiaomi band 8 pro: hasonló elvárások. Itt az értesítések jól jöttek, a szinkron is rendben volt, de állandóan jelzett a telefon is hiába volt beállítva az appban, hogy a band rajtam van és jelez, akkor a telefon ne reagáljon. Ne zavarjanak mód szinkronja is bugos volt. Samun is volt egyébként ezzel gond, hogy akkor is felvillant a teló ha a karkötő jelzett, de azt betudom jófejként annak, hogy volt egy app ami ahhoz kellett, hogy jelezzen a teló mindenféle aod stb nélkül ha értesítés érkezett, szóval régi módon: sötét a képernyő, történik valami villanjan fel, aztán újra legyen sötét. Erre volt egy app ami ezt a számomra érthetetlen hiányosságot megoldotta, de szerintem ez bekavart. Ami közös gebasz volt: ha messenger, viber, stb platformon jött hívás, azt nem jelezték. Csak után jött egy noti a nem fogadott hívásról. Nem a híváskezelést kérem számon, csak az értesítést, hogy hello, bejövő hívás. Külön poén, hogy a band 8 pro használható szifonnal is és ott jelezte ezeket a hívásokat, csak droidon nem. Igen, nem egy árkategória, de nem is vártam el hívás lebonyolítást, gps-t, nfc-t, válaszadási lehetőséget, stb, csak ennyit, hogy jöjjenek meg az értesítések. Szóval mindent összevetve nekem jobb csomagot ad most is apple, de már csak simán jobbat, és a különbség egyre kisebb.ps: a gamil anomália droidon: [link]
-
kemdom
tag
Most nagyon látszani fog, hogy Samsungról jöttem, és az első daily driver iPhone-omról van szó, DE…
Most tényleg azon vagyunk megrökönyödve, hogy egy opció, amit valszeg egyszer használt mindenki, amikor létrehozta a saját cc-jét, majd így “huss, elfelejtve” módon félreraktuk - hisz a beállítás után “it just works” -, valóban döcög (2 hónapja nem nyúltam hozzá, most megnéztem)?Ennyire nem volt SEMMI gond az iOS-szel ennyi éven át?
Ugyanitt: ami nekem inkább furcsa, hogy még 18 beta idején állítottam be ezt, akkor nem emlékszem, hogy lett volna röcögés. Mint a mellékelt ábra mutatja, én azóta nem is nyitottam meg ezt a menüt.
-
Zsolt,72
senior tag
Ez az egész irányváltás egy zsákutca, szerintem. Nekem úgy tetszett az iOS, ahogy 2018. során megismertem, megtanultam. Még ha jobban sikerülne az Android eredetű dolgok megvalósítása, azt mondanám: csak-csak, legfeljebb nem használom, ami nem érdekel onnan. De az nem oké, hogy az egész iOS lesz rosszabb az új irány miatt…. Kár érte. Pont azért kedvelem (még most is) ezt, mert MÁS, mint a robot. De így elvész a választás lehetősége, ha két, eddig markánsan eltérő OS helyett lesz kettő, ami egyre inkább hasonlít. Ez nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TP-LINK routerek
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest