- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
Ferdzsoo #2997 üzenetére
Ez így van, jogos a felvetés. Itt a testreszabhatóság hiánya ami talán sok korábbi Android usernek hiányzik, köztük nekem is, bár ezen lehet az iOS 18 változtat valamelyest a hírek alapján! Én is örülnék ha pl az asztalon lévő ikonokat, mappákat alulra tudnám rendezni például, de elfogadtam és megszoktam már!
-
Ferdzsoo
addikt
Kérdés felmerül mit csinál rosszul az android hogy pártolunk át...
Nekem amúgy pont a kinézet változatossága ami hiányzik. kis túlzással 5-6 éve minden ugyanúgy néz ki és ugyanolyan. Persze ebbe benne van az is hogy ha eddig iphone-t használtam volna lehet most épp pont arra unnék rá. -
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Tizenx év android után tegnap megrendeltem a telefont.
Nagyjából képben vagyok mire számíthatok, nem nagyon érintenek azok a dolgok amik esetleg korlátozottak IOS-en az andoirdhoz képest.
Egyszerűen ráuntam már az androidra és a formavilágra is. Kezembe fogtam mindkét telefont (S24ultra, meg 15pro max) és egyszerűen nincs meg az "ez kell" érzés a samsungnál, míg az Iphone-nál igen. S20-ról fogok váltani szóval lesz különbség az fix. -
gretzky77
veterán
Köszi közben megtaláltam a letöltött dolgoknál, most kísérletezek vele. Igen itt ragadtam, az elején meg is hirdettem csak amennyiért vitték volna, annyiért úgy gondoltam nem adnám el, viszont időközben egész jól megszoktam, megbarátkoztam a másságával. Az androidra már úgymond ráuntam kicsit, ezért akartam rápróbálni az iOS-re és egyelőre maradok!
-
Mike81
senior tag
válasz
Zsolt,72 #2972 üzenetére
Köszi! Ezt totál elfelejtettem csak gyorsan előkerestem és már dobtam is be ide. De így is kifutottam a szerkesztési időből
Gretzky77: Most nem Iphont használok ezért nem biztos hogy jól emlékszem, de mintha a Fájlkezelőbe rakná és onnan lehet betallózni. Amúgy rendesen itt ragadtál 15PM-en. Ennyire megszoktad
Én agyalok egy 15 PM-en
-
Dnalorr
tag
Ezek szerint itt senki nem tapasztalt ilyet? Ez megnyugtató
YouTube, TikTok videók keringtek arról, hogy a 17.4-el sokan tapasztaltak üzemidőcsökkenést, de akkor lehet bevállalom a frissítést. Köszi
-
Dnalorr
tag
Sziasztok!
Tegnap újitottam be 15 Pro-ra egy Galaxy S22 után. 17.3-on van a szoftververzió, és a hírhedt üzemidőproblémák miatt nem is szándékozom egyelőre frissíteni. Ki lehet esetleg valahogy kapcsolni hogy ne akarja állandóan “rámtukmálni” a frissítést akárhányszor belépek a beállításokba? -
gretzky77
veterán
Köszi mindenkinek
-
Csedit
aktív tag
Nekem van, még sok éve Huawei telefon témáiból elmentett iconpack-om, azokat az ikonokat szoktam egyenként beállítani a parancsnok alkalmazás segítségével.
Egy hátránya van, hogy az értesítések nem jelennek meg az átalakított ikonok.
Amiről fontos, hogy lássam azt értesítést, az maradt az eredeti.
-
mpv
aktív tag
válasz
Albert.Tamas #4 üzenetére
Miért gondolod így? Miért sikerült jobban az Iphone 15?
-
ADAM1337
nagyúr
Szerintem iphone topik, de passz itt nem igazán lehet témázgatni úgy mint droidon.
-
sonic8
tag
Sziasztok!
Említett 15 Pro Max készülékhez első hölgy Iphone tulajnak milyen theme / widget / icon alkalmazást ajánlotok ami működik és könnyen használható ?
Nem baj ha fizetni kell érte, de működjön. -
joey04
titán
válasz
zenit73 #2952 üzenetére
Nekem az ablakok kezelése, az egér kezelése, mozgása nagyon nem jó, külsős appokkal finomhangoltam, de így sem az igazi, a mostani (számomra) tökéletes monitorom képe egy okádék sajna, a sajátos dpi kezelés miatt, képek kezelése sem az igazi, plusz meglepő módon vannak alkalmazások, amik meglehetősen lassan indulnak el windowshoz képest. Az sem tetszik, hogy elvitték a kinézetét iOS irányba. Telefonon szeretem, asztali környezetben nem.
De az összedolgozás az órával és a telefonnal brutálisan jó. Ha csak egy laptop kéne, akkor tuti macbook lenne, de így nem.
-
Ferdzsoo
addikt
Visszatérve az eredeti kérdésre, ezen kívül más különbség nem lehet. Jól gondolom?
-
Több olyan céges vásárlásom volt, ahol adták a 2-3 évet, ahogy fentebb is írták + irányban eltérhet a kereskedő. Ipon, (megboldogult) edigital, MM-ben is a céges laptop papírján rajta volt a 3 év gari. Pl. edigitálnál vettem samsung SSD-t, céges számlára, simán adták rá az 5 évet.
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Kérlek erősítsetek meg abban hogy garanciaidőn kívül (ami számomra amúgy sem releváns mivel jogi személynek mindenhol csak 1 év a garancia), nincsen különbség a GSM huszárok (kb 450-460k) és egy e-magos/media marktos bontatlan készülék között.
Mert összegben viszont majd 70k a különbség. Az 1 év gari pedig ígyis úgyis apple garancia.... -
xhege
veterán
Így van, ahogy mondod. Én munkára használom leginkább, és arra nekem tökéletes. Az együttműködés meg a telefonommal parádés és ez nekem sokat jelent. Nekem pl több olyan dolog van, ami az iPhone-ban nem tetszik. A Mac-ben kevesebb, ha van is egyáltalán.
Viszont én nyakig vagyok az Apple ökoszisztémaban (Mac, iPhone, iPad, Apple TV 4K, HomePod minik, Apple Watch) szóval nálam az együttműködés hatalmas előny. Plusz asszony és két gyerek is iPhonet használ családi megosztásban ott is sok mindent kihasználunk.
-
joey04
titán
Olyan, mint az iPhone. Ha az jó neked amit az Apple kitalált, akkor isteni. Ha mást akarsz, akkor küzdeni kell mint malac a jégen. Az iPhone nekem úgy jó ahogy van. A mac viszont nem. Ott szeretnék pár dolgot máshogy használni, de az szopás. Ha esetleg olyan élethelyzetben leszek, hogy nem kell asztali gép csak laptop, akkor újra szóba jöhet.
-
válasz
csakany2001 #2932 üzenetére
Én csak arról írtam ami a bajom, a pozitívumokat nem említettem, most sem fogom, végül is vettem egy vezető cég csúcs termékét 500e ft-ért. Miért írjam le, hogy mi az ami szuper? Az az elvárásom, hogy az legyen, és (szinte) hibátlanul működjön.
-
Az biztos, hogy a 17-et frissítem amíg lehet, utána csak akkor ha a 18 legalább 18.4 vagy 18.5-nél jár, elegem van abból, rajtam tesztelik a bugos OS-t.
Mac-nél is beszívtam ezt pár éve, azóta ott is csak akkor frissítek új OS-re, amikor bejelentik a következő újat, most 13.6.6-on vagyok, szuper a gép, bug kb. 0.
-
törölt tag
Ahogy írták a többiek, fix 120 Hz opció nincs, dinamikusan változtatja. Mindenképpen menj el egy boltba megnyomkodni valamelyik Pro modellt, ha ez ennyire fontos.
Felhő: lehet úgy csak telefonon legyen a kép, akkor neked kell megoldani a biztonsági mentést, azt hiszem ha nincs bekapcsolva se az iCloud Photos, se az iCloud Backup, akkor néha dobálni fogja a figyelmeztetéseket a rendszer. Amúgy 400 Ft havonta 50 GB iCloud, szerintem iCloud nélkül Apple terméket használni furcsa, az a "ragasztó" ami összetartja a dolgokat. Az iCloud Photos bekapcsolása után is van olyan opció, hogy a felhőben és a telefonon is eredeti minőségben legyenek.
Google Photos és Google Drive elérhető, ha azt szoktad meg. Fotó feltöltés háttérben most éppen nem tudom hogyan áll Google esetében, a Microsoft OneDrive-nál működik.
Gmail akár még jobb is iOS-en, ha azt használod. Bár én szoktam javasolni adjanak újak egy esélyt a beépített Apple appoknak is, reklámmentesek, jó integráció.Jelszavak: Keychain így néz ki. 2FA kódokat is generálja, jegyzet, viszont fájlokat stb. nem tudsz belerakni mint egy széf, viszont Apple Notes app-ban tudsz jelszóval védett jegyzeteket csinálni és abba lehet dobálni szinte mindent. Safari autofill beléptet simán, mentett bankkártyát is felajánlja vásárláskor.
iOS-re friss szemmel nézz, különben csak bosszankodni fogsz, ezért is érdemes valahol kicsit nyomogatni az iPhone-t. Ami iPhone használónak természetes vagy megszokott (bármi funkció, korlátoltság) attól új használó kitépheti a haját. Mindegyik rendszernek van előnye, hátránya, ki kell tapasztalnod.
Akku: bírni fogja, bár ezek a social media appok mint facebook és reddit minden platformon hulladékok, background app refresh jogot érdemes elvenni tőlük, vagy akár csak Safariban pörgetni redditet. (sink it for reddit nevű kiegészítő még javít is rajta)
Safari adblocker tipp: Wipr (ha szűröd a szemetet weboldalakon, tovább bírja az akku)Összességében nyugodtan belevághatsz, mert ha pár hónap múlva meggondolod magad, eladhatod különösebb bukta nélkül.
Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max - Which Should You Buy? (The Tech Chap)
-
csakany2001
senior tag
válasz
zenit73 #2926 üzenetére
Én használtam iPhone 11-en, meg 15 Pro-n is a 17-t és nem tapasztaltam semmi problémát vele. Sokat nyomkodom és tényleg semmi beröccenés vagy bug nem volt.
Vaj-sima az egész, nem mintha egy S24 ne lenne az például vagy egy Xiaomi 14, ezek mind olyan gyorsak hogy kb. semmit megállás vagy lagg nem tapasztalható.
Bár való igaz én nem a megjelenéskor vettem, hanem pár hete de sokat használom(5-6 óra SoT megvan naponta) szóval nem kímélem.Tényleg nem tudok mondani bosszantó tényezőt, itt nincsenek olyan hibák sem, ami a 11-nél előjöttek.(ott a kijelző simán életre kelt a zsebemben, itt szó sincs ilyenről)Enyhe melegedést tapasztaltam, amikor belaktam. A 80-as limitet teszteltem pár napig de úgy olyan keveset bírt, hogy inkább kikapcsoltam(Pro Max-nál lehet van létjogosultsága).
Ezeket leszámítva nem tudok belekötni, tökéletes telefon.(sima 15 Pro, nem a Pro Max)
Üzemidő most teljesen okés, ha sokat nyomkodom le tudom meríteni 1 nap alatt, vegyes használattal viszont lazán kibír másfél napot de este mindenképpen töltőre teszem.
Ha tényleg meglesz az 1000 ciklus(80% körüli értékkel) akkor 3 évet tökéletesen meglesz aksi csere nélkül. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #2930 üzenetére
Majd az idő megmutatja, beválik-e, az viszont tény, hogy a Rugged gyártmányok kicsit masszívabb külsőt adnak a telefonnak.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
MikeWazowski #2909 üzenetére
Hat, utóbbit rendeltem.
-
Ilyen a számítástechnika, sokféle bugról olvastam 15pro széria kapcsán, amit meg én nem tapasztaltam. A másik, ki milyen érzékeny ezekre, mennyire figyelmetlen amikor használja?
Oled tv topikban írtam, hogy egy fimnél milyen csúnya képhibát látok (tv hibájából), többiek nem látták, kértek képernyőfotókat, megnézték mi a hibajelenség, utána már látták a saját tv-n is - ez csak egy példa arra kinek mi tűnik fel. -
"néha kicsit beröccen"
Arra ne számíts, hogy ez nem fog, én december elején vettem, akkor undorítóan laggolt (és sok más baj is volt), azóta folyamatosan javul (gondolom a frissítések) - most már hasonló mint egy csúcs androidos. Keveset nyomkodom, ezért ritkábban látok laggolást, gondolom aki sokat nyomkolássza az többet fog látni. Ja, a rendszeren belül is van bőven, a beállításokban turkálva.Ami nekem nagyon fájó, a vibert nyomkodom többet, iOS 15-16-on vaj sima volt, soha egy androidos bármin nem láttam ilyen szépen működni. iOS 17 óta, hányingert kap a szemem attól amit lát viber használat közben - nem tudom bizonyítani, de úgy érzem nem viberék tehetnek erről.
-
Zsolt,72
senior tag
Beállítható-e, hogy minden fotó és videó fizikailag a telefonon legyen?
Igen, van erre lehetőség, igaz, nem tudom, hogy Google Drive esetén is elérhető-e, de az iCloud tudja:Igen, ha a Kulcskarikát használod (iOS saját, beépített megoldása), az pont kínál biometrikus védelmet és automatikus kitöltést is.
-
Joachim21
őstag
válasz
GalaxyS9 #2898 üzenetére
Szia, melyik panzerglass-t használod, az üveget, vagy a 3D MAtrixot ami az ütésre keményedő de kevésbő karcálló "műanyagos"?
Spiegenekkel tele lett most a tököm, 2 csomagot 4 fóliát nem sikerült úgy felraknom, hogy ne legyen alatta buborék, ami kiszedhetetlen. Először azt hittem a kijelző nem sík, de mivel a bubi mindig máshol keletkezett, elengedtem ezt a teóriát.
-
joey04
titán
Nincs fix 120
Beállítható, nekem is fizikailag rajta van minden.
Van.
Százalékot nem tudok, de veri üzemidőben az általam kipróbált alábbi droidos telefonokat: s24 ultra, vivo x100 pro, xiaomi 14, most egy 14 ultra van nálam még a szifon mellett, de ezt ma kezdtem használni. Op 12 tudott ilyen üzemidőt, használat közben. Készenléti fogyasztás ott is picivel magasabb volt. -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis tapasztalatért/tanácsért fordulok hozzátok.
Mindig is Android felhasználó voltam - habár évekig volt iPad Pro-m, amit mint hardver nagyon szerettem, a mai napig best ever, viszont a szoftver nekem olyan "na jó elmegy" volt, kicsit (de inkább nagyon) logikátlannak éreztem a rendszer felépítését.
Jelenleg egy Samsung S22+ -t használok, de érzem a motivációt a váltásra, néha kicsit beröccen, a fotói sem a legjobbak már mai szemmel.
Az S24 szériát túlárazottnak érzem, főleg a 8-12 hónapos időtávon mért értéktartásához képest.
Szóval jobb alternatívát nem találok, mint egy iPhone 15 Pro Max.Amik az aggályaim és ha esetleg erre tudnátok egy-két megnyugtató visszajelzést adni, azt megköszönöm:
- nekem nagyon fontos a folyamatos 120 Hz kijelzés, nem szeretem, ha dinamikusan váltogatja, nekem feltűnik, hogy "röcög". Beállítható-e fix 120 Hz-re az iPhone?
- nem használok a Google Drive-on kívül semmilyen cloud megoldást, nem szeretem, ha a Galériában a képek egyik fele cloud-on van, a másik fele meg a telefonon, az egységességet preferálom. Beállítható-e, hogy minden fotó és videó fizikailag a telefonon legyen? (Ismerőseimnél látom, ahogy tekerik a galériát, várni kell, hogy a képek letöltődjenek és a rendes felbontást behozza)
- van-e olyan funckiója, mint a Samsung-nál a Knox, hogy minden jelszavat, belépési azonosítót eltárol, így egy biometrikus azonosítás után kitölt helyettem?
- az akku meddig bírja teljes feltöltés esetén a gyakorlatban? Pl. ha 2-3 órát pörgetem a netes fórumokat/Insta/Face/Reddit-et normális fényerőn, akkor 100%-ról mire számíthatok? (játszani sosem szoktam a telefonon)Kb. ezek a főbb kérdéseim/aggályaim. Egyébként nem használom ki az Android által nyújtott állítólagos szabadabb lehetőségeket, ebben nem gond az iOS, max megszokni a használatát, mert az iPad-ből kiindulva nekem az nagyon összetákoltnak tűnt.
Köszönettel,
Coleen -
MikeWazowski
veterán
Szerintetek spigen liquid air, vagy rugged armor? Védelem szempontjából.
-
GalaxyS9
tag
a Mujjo bőrtokjait tudom ajánlani. nekem abban van a 15 PM Panzerglass üveggel. szuper prémium cucc
-
giroud199
senior tag
válasz
Sasi001 #2895 üzenetére
A telefonálás miatt van
Viszont általában a jobb minőségű foliaknal nem jött elő nálam csak amiket sos be rakattam fel pár napra amíg megjött a rendelés
(ezek volt ,hogy 4napot nem bírtak ki) ha peremes tokban van ,akkor nem jön elő a bal felső sarokban lévő levegosodes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest