- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrThomi
addikt
válasz
gretzky77 #2397 üzenetére
Öszintén én nem is néztem... haver tette fel magának gondolom aztán mikor átvettem tőle nem tette vissza. Csak egy gyári visszaállítast csinált, azzal nem kellett volna a nem bétára vissza álnia ? Vagy hogy kell ezt visszatenni ?
használom 1 hete eddig semmi negatív tapasztalat vagy ami barmi feltünö lenne. Igaz nem os vagyok egy hard ips user csak most neztem ra -
törölt tag
válasz
mrThomi #2390 üzenetére
Még a 16 GB iPhone korszakban találkoztam egyszer olyannal, hogy belassult használhatatlanra, mivel elfogyott a tárhely. (tulaj nem használt iCloudot semmire, felesleges appok, csak lazán videózgatott amíg tudott) Gondolom egyik rendszer sem veszi jó néven, amikor már csak MB-ban mérhető a használható hely. Apple hivatalosan 1 GB-ot ír hagyjunk szabadon.
Másik ami eszembe jutott, hogy ha valaki már tíz éve csak költözik egyik iPhone-ról a másikra egymás mellé téve, talán érdemes szökőévente aktuális iOS-en újrahúzni, mikrolag és rejtélyes anomáliákat megoldhat. Amikor leadom szervizbe akkucserére, hiszen olyankor egyébként is üres telefont adok le, amikor visszakapom kábelen gépről reset és akkor teljesen friss rendszer, iCloudból visszajönnek az adatok.
Viszont az iOS, iCloud javára írom, hogy alapvetően milyen nagy királyság, hogy nem kocka emberek pl. iPhone 5s, majd 7, majd X, 13, 15 migrálást simán lehetett OTA és egymás mellé téve költözve, pedig az 5s és 15 között van 10 év. Emlékszem technikailag az is milyen nagy szó volt, hogy egy milliárd iPhone fájlrendszerét APFS-re váltáskor lecserélték egy frissítéssel probléma nélkül. Miközben Pixelnél a Google nem egyszer téglásító frissítést engedett ki. Ehhez képest semmi iPhone 15 és iOS 17.0 rajtnál elnéztek valamit és nem működött a költözés, de pár nap alatt kitolták a javítást és pár héten belül jöttek az app frissítések, amelyek a melegedés bugot okozták.
Igazából tartok attól, ahogy egyre több opció kerül az iOS-be, ezzel új bugok is, a készülék paletta is fragmentáltabb már, valamint az EU törvényeknek is meg kell felelni, amivel belenyúlnak a zárt rendszerbe, talán nem megy a minőség rovására.
Sajnos megszokott lett az utóbbi években, hogy iOS és Mac új rendszert is inkább csak a .4 alverzió körül érdemes telepíteni, aki tutira akar menni. -
leslien
nagyúr
telefonálás közben ha kihangosítom akkor visszhangzik.. ez ellen lehet vmit tenni?
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Mindenkinek!
-
mrThomi
addikt
válasz
MikeWazowski #2384 üzenetére
Nekem XR-en volt még korábban egy főverzió frissítés után, hogy a képernyő ki-be gombra nagyon lassan reagált. Egy kényszerített újraindítás segített. Más bugot én még nem tapasztaltam, de ezt talán érdemes megcsinálni, mert az kb mindent megold ha lenne valami
-
törölt tag
válasz
ADAM1337 #2388 üzenetére
Akkoriban se érdekelt az Android, iPhone és a Nokia Lumia tetszett. (hasonló zárt rendszer elv, annyit tudott amennyit, cserébe nem kellett a rendszerrel foglalkozni, csak használni)
iOS esetén annyit kell tudni, kisebb probléma esetén force restart, valódi gond esetén egy rendes reset.
(pl. itt nincs cache törlés gomb, mert elvileg a rendszer intézi magának a felszabadítást amikor szükséges, viszont userek elkezdik nézegetni a tárhelyet és kérdezgetik mit kell tenni, értsd megy neki jól minden de lát egy számot is aggódik, battery health para hasonló, annyi ökölszabály 80% körül már érett a csere, de mással sincs tele a reddit és fórum, hogy már csak 98%-os úristen mi lesz... még szerencse hőmérséklet mutatót nem raktak bele)
-
törölt tag
válasz
Ajánlott művelet: felejtsd el az Android gondolkozást
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
10 éve lehet kellett, de már 4-5 éve felesleges.
-
válasz
Itt nem kell ilyenekkel szenvedni.
Kisebb bugoknál érdemes egy reboot, de ennyi. Már, felbukkan ilyen. Ami nagyobb azt úgysem oldja meg
-
MikeWazowski
veterán
Androidon az ilyen kisebb frissítéssek után javasolt volt a wipe cache. Itt, iPhoneon nincs ilyen, nincs vmi ajánlott művelet?
-
joey04
titán
fura most nálam sem, pedig elsőre láttam.
a frissítés volt rajta.
-
-
válasz
MikeWazowski #2376 üzenetére
Beállítások - Billentyűzetek - Billentyűzetek - itt fel van véve az Emoji is?
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Azt be lehet allítani valahol, hogy a bekapcsoló gomb ne tegye le a hívásokat ? Messengeren hívnak ki akarom kapcsolni a kijelzőt és leteszi a hívást. Ha erre tudtok valami opció beállítást az jó lenne. Köszi
-
No.01
addikt
Mindharom szerintem erossen Pitaka utanerzes... csak sokkal olcsobban.
Volt Pitakam nem is egy. Szerettem bar a tapadas azert lehetett volna kicsit jobb. -
No.01
addikt
En se szoktam sot az elmult 6 evben telefont is egeyteln egyszer sikerult csak elejtenem... persze jobb felni...
icecave:
Koszi, egyiket sem ismerem
Ranezek... -
válasz
MikeWazowski #2363 üzenetére
Ennyit lehet: [link] . Lehet nagy eséllyel magyarul nem fog menni, csak úgy, ha mindegyiket beírod, mint csere szöveg.
-
No.01
addikt
Kinek milyen jo tapasztalata van vekony, de azert valamit vedo tokokkal?
Gyari szilikon van most, de a Pitakara palyazom, de lehet azota van hasonlo amirol en nem is tudok...? -
MikeWazowski
veterán
Hogyan lehet beállítani hogy a beírt szavakra javasoljon emojikat?
-
Köszönöm a képeket, vettem én is egy ilyet (is), csak a magnetic verziót, mert nekem kell a magsafe. Jó lesz teljesen, ha nagyobb védelem kell, minden másra ott a Benks Armor air.
A Ringke Onyx-ot meg visszaküldtem, az egy félelmetesen rossz tok, oldala még hagyján, hogy jó a fogás, de a hátulja nagyon irritálja az ujjakat, rossz hozzáérni.
-
szervusztok!
a tegnapi nappal én is csatlakoztam hozzátok egy 15 Pro Max-szel. ez az első olyan iPhone-om az első SE generáció óta, amit ennyire megszerettem már az első pillanatokban. csodálatos a kijelző, minden vajsima, ELKÉPESZTŐ a hangzás, és valami gyönyörű ebben a kék színben. 🥹 -
joey04
titán
válasz
Bazs1981 #2355 üzenetére
megbízhatóbb. ha összeszedi magát a galaxy vagy ráérsz állítgatni, akkor tud akár jobbat is. de előveszem és lövök kategóriában a 15pm nagy fölénnyel leveri. 2 nagy gondom van vele, a színkezelése nem az igazi, mesterséges fényben a vörösből ilyen fakó valamit csinál (ezért utáltam annó a SE k850-et is
) a fehérből meg kékeset. Előbbire találtam külföldi oldalon is példát, nekem csak a lifthívógomb volt jó tesztalanynak, ami piros kellene hogy legyen, de valami magenta lett belőle, de itt egy jobb példa:
a másik pedig, hogy mozgó dolgot tényleg esélytelen vele meglőni. vagy nagy mák kell hozzá.
ezen kívül a hdr nem olyan "dramatikus", de ez kinek a pap kinek a papné. Plusz tényleg nagyon nagyon meríti ha kamerázol.
-
soko70
aktív tag
válasz
gretzky77 #2352 üzenetére
Nekem is van mind a kettő 15PM és a S24U. Munkám miatt preferálom a ceruza elő - a képernyőre ír - most kezdem csak felfedezni az új lehetőségeket ami a S23U-ban nem volt. A 15PM azzal mindent. Fotó, bank, stb. Egyelőre, de sajnos az S24U beszélgetési hang minősége nekem ratyi.
-
gretzky77
veterán
Nálam az S23 Ultra is jó volt üzemidőben, de ott sem értettem, néhány embert akik jöttek a 8-9-10 órás SOT-okkal. Jó volt de nálam soha nem tudott annyit max ha töltőről levettem és folyamatosan ment a kijelző, de azért az meg nem életszerű! Nem volt rossz de annyira überkirály sem. Amúgy már az S23U is egy nagyon jó telefon sztem, én egyszerűen csak az androidra untam kicsit rá! Ezért lett iOS, amivel (korlátok) kezdek megbarátkozni azért! A minőség nagyon jó, nekem a fotó, videó is elég (amúgy mindkettő tök jó sztem) bőven
-
-
gretzky77
veterán
válasz
Bazs1981 #2346 üzenetére
Sajnos 15 Pro-m nekem sincs, közvetlen a 15 PM előtt nekem is Honor Magic 5Pro volt. Nagyon jó készülék, de én is régi droidos voltam és kicsit a droidra untam rá, sokmindenben más és jobban az igényekre szabható, de már változást szerettem volna.
joey04 : Üzemidőben jó a Honor, kicsit jobb mint az S23 Ultra ( előtte az volt) viszont sztem a 15 PM mindegyiknél jobb.
-
osonte
őstag
válasz
Bazs1981 #2346 üzenetére
Egyszer már akartam iOS-re váltani, de gyorsan feladtam, viszont nagyon tetszett a 15PM, így gondoltam akkor ez lesz a megfelelő alkalom és most sikerülni fog. Vágytam már valami másra.
Sajnálom, hogy a Honor képét töröltem, az még jobban tetszett volna, ott a koax csatlakozó (új bekötés) fémesen szépen csillogott… -
osonte
őstag
válasz
Bazs1981 #2291 üzenetére
Szia!
Pontos választ én sem fogok tudni adni Neked, de a Pro Max 5x optikai zoommal ilyen képet csinál ablakon keresztül és az utca másik oldaláról, előkert is van: [link] .
Sajnos sima Pro képem nincs 3x optikával és pont pár napja töröltem a Honor Magic 5 Pro képét ugyanilyen körülmények között, ott 3.5x optikai zoom van és az szerintem jobb képet csinál (világosabb és részletesebb), de ez nem releváns, mert nem ezzel akarod összehasonlítani. Sajnos ennyit tudok csak írni. -
mrThomi
addikt
válasz
Zsolt,72 #2333 üzenetére
Simről is hallottam igen. Mondjuk számomra az usa vagy uk verzió amúgy sem releváns. Csak eu-s készüléket vennék.
Viszont garancia szempontból sose értettem ezt a szàmla dolgot a garihoz. Egyfelől igen, de másfelől meg kicsit szükségtelennek érzem manapság már. Ott az imei ami teljesen elektronikus és lekövethető, mikor lett aktiválva és hol vagy a barcode a telefon dobozon amit lecsippantanak. Sokan elvesztik a számlát. Költözéskor elkeveredik úgy, hogy az ember sose találja már vagy ha elektronikusan van az emailek között de lehúzza a rolót a szolgáltató mint pl tavaly a citromail. Vagy éppen mi van akkor ha valaki 2 éves előfizuval vette, 1 év után mondjuk eladja, de nem akarja az eredetit odaadni, mert azon van minden személyes információ.
-
Adee_91
aktív tag
válasz
Bazs1981 #2338 üzenetére
Szia!
Szerintem nem túl sokan vannak, akik mindkét készüléket egyszerre birtokolják,és ezáltal objektív választ tudnának adni.
De elég sok összehasonlító teszt fellelhető a neten, youtube-on Pro vs. Pro Max témában, biztos van köztük olyan, amelyik kitér a kamerás képességekre is. -
leslien
nagyúr
spam hívás blokkolásra van vmi ötlet?
-
osonte
őstag
válasz
gretzky77 #2334 üzenetére
Igen, így bizton nincs visszaút, elvágom a szálakat!
Amúgy a Honor nagyon erős ellenfél a 15PM-nek, csak Androidos vonalon. Valamiben szinte ugyanolyanok, valamiben egyik, valamiben a másik a jobb. Nem mindenben veri el az iPhone a Honort, pedig azt hittem. Ma már végre az appjaim rajta vannak az új telón, kezdem kiismerni magam, mi hol van. Lassan alakul a helyzet... -
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi #2332 üzenetére
Használni tudod minden további nélkül az amerikai iPhone-t európai hálózatokon (annyi, hogy nincs bennük fizikai SIM részére foglalat, így ügyelni kell rá, hogy a szolgáltatód ad-e eSIM-et), viszont a jótállás már nem biztos.
Több beszélgetési szálban is láttam Apple fórumon, hogy nem tudják javítani az amerikai típusokat, az eltérő hardver miatt (jellemzően az 5G alkatrészek jönnek szóba, melyek eltérőek az ottani és itteni modellek esetén).
Példa: [kép]
[forrása] -
mrThomi
addikt
Köszi a felvilágosítást. Csak azért kérdezem, mert nem teljesen világos nekem ez az apple féle garancia, de hallottam, hogy az apple pl egy amerikában vett telót is szervizel európába ha még garis. Ezek jó dolgok. Nem otthon vagyok, de így már jobban értem. Számla hiányában például a 2.-dik évi gari teljesen felejtős lenne, vagy mondjuk imei alapján még úgy is bizonyítható a vásárlas dátuma stb ?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi #2328 üzenetére
Két külön dolog a gyártó 1 éves, önként vállalt jótállása és a magyarországi jogszabály által biztosított sávos, akár 3 évig is tartó jótállás.
Az iPhone csak az Apple jótállást jelzi, de ez nincs befolyással a jogszabályi eredetű jótállásra. Azt a számla úgyis megmutatja, jogosult vagy-e rá. -
mrThomi
addikt
M1995: köszi ezt a 2 tippet, már is kényelmesebb így a dolog. Ha nem írod nem jöttem volna rá ezekre szerintem
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az apple csak 1 év garit ad hivatalosan az iphonokhoz ? Tehát ha valahol megveszem ma, kibontom és bemegyek a jótállás menübe, akkor ott 2025. Február 7 lesz ? Gondolom magyarba 250.e felett jár akkor is a 3 év, vagy országonként 2, de a szoftver az csak 1-et fog érzékelni belőle mindig ? Köszi a válaszokat
-
-
jacis
nagyúr
Nekem a face id-val történő fizetés nagyon bejön viszont egy ponton rosszabb megoldás mint az ujjlenyomatos droidok.. motorozás közben ha bukóban megyek be fizetni akkor nem működik így mindig be kell pötyögni a kódomat. Ez az ujjlenyomatos droidok esetében nem téma.
-
Én már eleve úgy vettem ki a zsebemből hogy a hüvelykujjam rajta volt a kijelző új lenyomatolvasó részén, És csak odatartottam a terminálhoz, Valamelyik nap rajtam volt a kapucni bal kezem tele jobbkézzel elég rossz volt beirni a hat számjegyet, de természetesen nem hal bele az ember, ez a legutolsó listán ami bosszant de lassan megszokom az összes marhaságot.
-
joey04
titán
Papíron lehet, de ezek berögzült mozdulatok. Ahogy veszem elő és tartom magam elé már nyomom a gombot, face id veszi egyből és fizetek. Most droidon macerásabb. Teljesen jól működik ott is, megy azonnal, csak kényelmetlenebb nekem. Meg azért a leolvasó többször hibázik mint a face id. Még a xiaomin is, pedig abban jobb az olvasó mint a samuban. Pedig abban idén új van állítólag.
-
mrThomi
addikt
válasz
leslien #2311 üzenetére
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy ha erősebb felhasználó vagy akkor 80-ról tuti ledúrod nap végére 20 alá ami szerintem rosszabbat tesz az akksinak mintha feltöltenéd ha csak napközbe nem akarsz rátöltögetni. Én feltöltöm 100-ra reggel 6-kor lehúzom, este 22-re vagyok 40%-on. Én inkább az alá nem merítem. Szerintem ez jobb az aksinak
-
válasz
leslien #2311 üzenetére
Igazából szerintem túl van ez misztifikálva. Van benne épp elég védelem, hogy az ember ne töltse túl stb. Nekem volt sok iPhone-om, egyiket úgy töltöttem, hogy az már a megszállottság keretin belül is extrémnak számít, mégsem degradálódott kevésbé. Anyi, hogy 20% alá ne nagyon menjen, de a többi kb. nem számít. Ha meg parázol, 15PM alatt már be lehet kapcsoni a 80%-ra töltés limitet.
-
joey04
titán
válasz
mrThomi #2313 üzenetére
Ja értem. Ez is felhasználás függő, nekem pl. azért fontos a face id-s feloldás, mert így csak rápillantva a telefonra el tudom dönteni, hogy fontos-e annyira az üzenet, hogy most foglalkozzak vele, ha nem akkor törlöm, ha meg igen, akkor rányomok és az appban foglalkozok vele. Erre meg elég az első pár sor is.
-
leslien
nagyúr
üdv,
már hívatalasonan is itthon vagyok egy kék titánnal...
kérdésem ,h a töltés mi ajánlott ? 30 és 80% között legyen? -
mrThomi
addikt
Igen a droidok nagy részén felejtős a 2D-s arcfelismerés. Talán a hüvelynek meg a hunornak voltak jó megoldásai, de én jobban bírom a leolvasót. Egyedül akkor van vele bajom ha rongyosra fertőtlenítem a kezem akkor nem érzékeli. Viszont a face id, polaroidos szemüvegbe nálam teljesen felejtős amit télen-nyáron használok. Ha nem ismerne fel és mondjuk egyből a számjegykódhoz dobna még megérteném, de próbálkozik hosszú másodpercekig többször is feloldani, csak rezeg és nem sikerül neki. Ez a része bosszantó. Ha viszont felold akkor tényleg villámgyors.
-
mrThomi
addikt
Még talán a gesztus vezérlést tudnám ide sorolni ami furcsa főleg a PM-ok esetében, ezért állna a pro vagy mini ha egyszer visszahozzák jobban kézre. Nálam ez az arány inkább 90-10%
Van benne szerethető persze, kijelző, kamera, hangzás. Ezek miatt én is szívesen veszek időnként.
-
joey04
titán
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Érdekes, én most pont azzal szenvedek droidon, hogy mennyire hiányzik a Face ID. Amellett, hogy gyorsabb és pontosabb mint az ujjlenyomat, kényelmesebb is. Imádom, hogy csak előveszem a készüléket és már látom az értesítések tartalmát, mert a feloldás már megtörténik ahogy emelem a telefont magam elé. Leolvasóval ez egyáltalán nem megy. Beraktam próbából arcfelismerést Samsungon is, de ez ugye gagyi, jóval lassabb és nem is biztonságos.
-
kchris78
veterán
"10x éve ugyan azok az ikon elrendezések stb, face id is kezd nekem már inkább kényelmetlen lenni"
na most van remeny a valtozasra...
-
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Én a gboard-ot használom nagyon sok éve, és azt szomorúan vettem észre, hogy itt az is más, ha megnyomom a kis mikrofont, tehát beszéd alapú írást akarok külön oldalt nyit meg, ami nagyon gáz, és még vissza sem megy oda ahol küldeni akarom az üzenetet, plusz a számsort lehetett a betűk fölött egy sorban külön, itt azt sem lehet, nekem ez nagyon hiányzik..
-
jacis
nagyúr
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Érdekes olvasni amiket írsz mert ezek nekem is megvannak mint furcsaság 16 droid után. Én a foldot meg az i15PM-et nem első és másodtelóként használom hanem váltóban és így nekem nagyon bejön a két rendeszer párhuzamosan. Ha csak ios-t kellene használnom lehet nehezebb lenne. Viszont mikor kijött a 15-ös széria nagyon megtetszett hogy végre van usb-c és a titán keret meg végre a káva a kijelző körül is esztétikus és nem olyan ormótlan vastag. Összeségében nagyon megszerettem az iphone-t is.
-
mrThomi
addikt
Persze akinek ezek fontos dolgok, miért ne. Ezekben mondjuk többnyire egyet is értek, de már mind láttuk, nem új dolgok ezek, sőt. Nekem ezek nem dobnának összeségében akkorát, de megértem ha valakinek ez fontos. Nekem inkább a szoftverbe kéne annyit fejlődnie az ios-nek, hogy azt mondjam ez jó. Ha androidról jövök ezek az iPhonok nekem mindig fapad érzést keltenek, az istennek nem találok dolgokat, 10x éve ugyan azok az ikon elrendezések stb, face id is kezd nekem már inkább kényelmetlen lenni egy ujjlenyomat olvasóval szemben. Nem értem ha írok valamit és egy szóban elírok valamit és rábökök miért nem oda megy a kurzor, ez még anno az ipod touch-omnál oke volt, de azért most már el lehetne ezt engedni. Droid ezért is nekem mellette mindig kelleni fog, de teszek kitérőket. Igaz most egy 14PM 512gb-ot használok, tárhely bőséges, nekem ez arra, hogy kicsit mást lássak bőven jó. Előtte használtam másodtelónak XR-t és őszintén a dynamic islanden és a képfrissítés leszámítva, illetve a fizikai adottságokat, én semmi újdonságot nem látok. Picit gyorsabban nyílnak az appok. Gondolkodom majd egy cserén felfele, 15 Pro-ra, 256 giga bőven elég lenne, szerintem méretbe nekem az lenne inkább az ideális.
más dolog: droidnál a gboard, ha ékezetes karaktereket akartam írni akkor csak az "e"-re kellett hosszan nyomni és már az "é"-t dobta ki, itt meg még jobbra kell menni. Ezt belehet valahogy állítani ? Kényelmesebb lenne a gépelés az ékezetes karakterek miatt úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest