Hirdetés
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
SlavicPunk: Oldtimer - Jövő hónapban érkeznek a konzolos kiadások
gp Kicsivel több mint egy évvel a PC-s verzió után PlayStationön és Xbox-on is játszhatunk a programmal.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Üdv,
hamarosan csatlakozok én is a klubhoz, bár nem tudom mennyire érdemes 2600X-ről sima 3600-ra váltani, de az Alzás bűvészkedéssel (és a 2600X eladásával) olyan kedvező áron megoldható a csere, hogy úgy döntöttem kipróbálom.
A Zen+ nekem nagyon szeret melegedni és az XFR-je sem úgy működik mint szeretném (ezért nem is használom), így nem lett a szívem csücske. Ezen felül játékok alatt A Zen2 elvben sokkal jobban teljesít, főleg 0,1% Low fps területén, ami nekem fontos.
Arra mennyi esély van, hogy (nyilván BIOS frissítés után) a 3600-al 1:1-ben működni fognak a 2600X-el már bevált, szűkebbre vett memória késleltetések?
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz szasanyi #8652 üzenetére
Hát nem is PC alkatrészre vannak a kedvezmények, azért vettem a processzor mellé ilyen f*sságokat hogy bicikli csengő, mert annak a kategóriájára jár... csak több a kedvezmény mint amennyi a termék ára, és a felesleget kivonja a teljes végösszegből.
Kb. ebből1 és ebből2 indultam ki, csak az adott (kedvezményes) termékkategóriákon belül választottam mást.
#8653 RECSKA
Jah, köszi, azt vágom, korábbi BIOS frissítések is kiütötték már a fél világot és screenshotokról kellett visszahúzni a beállításaimat. Lényeg hogy akkor ami memória beállítás jó volt a Zen+ -nak, az jó lesz a Zen2-nek is.Turenkarn
-
Locutus
veterán
válasz hokuszpk #8648 üzenetére
Erről tesztek is vannak a neten, hogy a 892 mennyire foscsi a 1220-hoz képest is. Viszont arról is van, hogy a belépő szintű hangkártyák sem jobbak semmivel a 1220-nál.
Nekem külső DAC van, de azt is etetni kell valahogy. Választhatod az USB-t, de zajos is, plusz nálam bőven bugos is volt, a különböző windows updatek ökörködései miatt. Szóval marad a toslink, és optika.
Ezért kötöttem ki végül az X470 Taichi-nél, mert ezen a tesztek szerint még jól is integrálták a 1220-at, viszonylag zaj és crosstalk mentesen. Van ugyanis olyan alaplap, amin hiába van 1220, akkor sem teljesít jól. Nameg ezen a lapon van intel 1gbe, és aquantia 10gbe is (ami mondjuk nem megy driver gond miatt éppen, és több mint 2 hete nem válaszol az asrock, se az aquantia a ticketre).Plusz ha mindez nem lenne elég macera, még az sem elhanyagolható tény, hogy sokan terheletlenül nézik a hangminőséget. Holott pont pl egy erősebb VGA az, ami full loadon telerakja zajjal az alaplapi analóg kimeneteket. Sőt, a legtöbb belső hangkártyáét is.
Persze van aki youtube meg a flac között sem hallja a különbséget. Igazából az egész audiofília olyan, hogy amíg sosem hallottál jobbat, addig azt hiheted, hogy nincs semmi gond a tiéddel.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-vitya-
őstag
válasz Locutus #8656 üzenetére
Vajon van valahol teszt, ami kifejezetten az alaplapi hangkeltő minőségét (is) méri? Mert általában azt jótékony homály fedi tesztekben.
btw, én is 1220-ast használok, és soha nem fogok visszamenni a 892-re, mert ég és föld, amit tapasztaltam! Az erősítőmben ebből nem jön folyamatos alap sistergés, és tisztábbak a hangjai. (sose merném teljesen tisztának állítani, azért, de mivel botfülem van, nekem tök jól működik) - amúgy üveggel van a BC acoustique erőlködőre kötve, amire meg a JBL hangfalak - ehhez a szinthez szerintem jó
[ Szerkesztve ]
-=Витя=-
-
Puma K
veterán
válasz hokuszpk #8648 üzenetére
"szvsz aki megelegszik az alaplapival, az menjen el a fuleszetre es kerjen fulmosast. meg az 1220 mellett is."
Korábban Asus Z97 Pro Gamer alaplapról váltottam Asus Maximus VII Ranger-re.
Ugyan az a Realtek ALC1150 hangkeltő van mind a 2 alaplapon, de a Maximus-nál olyan dinamikus lett a hangzás és olyan hangok jelentek meg amik eddig nem hallottam a párban lévő Videoton DB 2002A + 40w-os mélynyomó 2.1-es hangszettnél és miután a driver-ek telepítésre kerültek mind a két esetben.
A mostani ALC S1220A is jól teszi a dolgát. Ez is szépen szól az Asus Maximus X Hero-n. Legalább úgy mint a korábbi Maximus VII Ranger-en szólt.
Sőt, haver aki zenét ír és zenét tanult valamint tud dobolni és más hangszereken játszani ő is megerősítette hogy jól és szépen szól a szettem annak ellenére, hogy alaplapit használok.
Meglehet egymagában a fa dobozos hangfalak és szintén fa dobozos mélynyomó sokat javít a hangzáson.A lényeg, annyira nem kell lesajnálni az alaplapi hangkeltőket.
Persze gondolkodom jobb hangcuccon és egy külső hangkártyán, de nincs igazán szükség arra, hogy a meglévőket leváltsam.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
szasanyi
félisten
Köszi! Összehoztam amit lehetett így berendeltem egy ASUS TUF X570-PLUS GAMING (Wi-Fi) lapot plusz egy RYZEN 7 3700X procit. (ezekhez jár egy ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256GB M.2 SSD, Borderlands 3 / The Outer Worlds plusz Xbox Game Pass 3 hónapos előfizetés szóval így nem is olyan rossz a 171k-s végeredmény).
-
Ribi
nagyúr
Tesztelek egy B450 mortar+3600 párost és kicsit fura, hogy a bios kép totál szét van esve egy 1280-as monitoron. Láthatóan a kép jobb széle nincs kirajzolva. Elég vicces.
Kérdésem az lenne, hogy mi mindent érdemes / mit kell felrakni egy teljesen új rendszernél?
Nem akarok semmi feleslegest felrakni ami nem feltétlen szükséges, de nem akarok kihagyni semmit ami kellene. -
varmi2
nagyúr
válasz -vitya- #8657 üzenetére
Az cuccaimnál láthatod, hogy milyen lapom van, azon is 1220-as audio codec van, de borzalom, mint az összes integrált. Van egy asus xonar dsx hangkari a gépbe, és azzal összehasonlítva is borzalom, pedig nincs valami komoly hangfalam. Tehát aki alaplapot az integrált hang alapján választ az hülye, mert mind rossz, bámit is ír róla a marketing. Egy 15k körüli hangkártya köröket ver bármilyen integrált hangra.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
wwenigma
Jómunkásember
SB0880 X-Fi Titanium van az alaplapi mellett, az alaplapi teljesen jo arra hogy fülessel a jatek menjen róla... az X-Fi meg 6800ft+10€ postakoltseg mailboxde-vel... [link]
Akinek ilyen audiofil érzései vannak vegyen nyugodtan 15000ft/méter áron lassan hutott ezust kabeleket meg szenteltvizzel locsolt magassugárzókat hogy hallja 427kHz-es felharmónikusokat is amit angyalkórus varázsol a kónuszba, felesleges feszengeni...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Krisz0418
őstag
Az rossz alaplapi vrm miben nyílvánul meg? Gigabyte b450 aorus eliteem van azt mondták jó de gyenge a vrm-je. Egy 3600at hajt szépen, pbo mellett, allcore 4195ig boostol. Vrm hofok 40-45fok.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #8663 üzenetére
SB0880 link rossz mert nem németet néztem de 12e környékén el lehet hozni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Ribi
nagyúr
válasz Krisz0418 #8664 üzenetére
Ez a VRM kérdés érdekes, mert nagyon sok teszt 0 légmozgás mellett van, nyitott bencsen.
Ott az aorus elég rosszul szerepel. Viszont amint beszerelik őket egy házba, ahol van pár veni, már mindegyik teljesen elfogadható, max 60-70 fok. Jó szellőzés esetén meg aztán még annyi se.
Sokszor azért sem annyira jó a vrm, mert kis hűtőt raknak rá. Ami nyilván megint nem jó ha nincs légmozgás. Ha nálad jó a szellőzés akkor nem lesz semmi gond.
Itt tesztelték mind2 esetben és hát látszik mennyire nem mindegy és menynire félrevezető lehet ez a 0 légmozgásos teszt.[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Gépház oldala levan szedve, illetve hatso venti van berakva. Itt a vrm-eken van "hutoborda" de ezt inkább dizájn elemnek hívnám 😂 csak azért is érdekes volt mert a 3950x is a támogatási listán van ami azért nem egy kategória
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
gabro0
őstag
válasz Locutus #8656 üzenetére
Az hogy milyen hangkodek van benne önmagában még nem sokat jelent. Az előző lapomban ALC892 volt és most a Mortar Maxban is. Az egy 50k-s lap volt, ez az MSI egy ~33k-s. Szerintem kitaláljátok melyik szól sokkal jobban
De ez tényleg olyan dolog, hogy először tapasztalni kell milyen egy igazán jó rendszer, utána lehet minden mást hasonlítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
-vitya-
őstag
hmm. én akkor "hülye" vagyok.
Az audio rész az alaplapjainknál majdnem ugyanaz, és én meg vagyok elégedve ezzel. És legközelebb is hasonló minőséget fogok keresni.
Nem csak téged, de mindenkit kérek, hogy ne csak magatokból induljatok ki: én tisztelettel elhiszem, hogy létezik ember, aki kihallja a különbséget, te meg rohadtul hidd el nekem, hogy létezik olyan is, aki NEM hallja, mert szar a hallása pl. Ne hülyézz le másokat, ha más preferenciákat használnak a vásárlásnál!
Összefoglalva, az én b450-es asrock fatalitymnek (szerintem) szép hangja van, nincs benne sok zaj, és nekem ez pont elegendőt ad!
-=Витя=-
-
L4mie
veterán
uhh lécci ne kezdjünk bele az akusztikai vitába, annál szubjektívebb dolgot nehéz elképzelni
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Locutus
veterán
Nem is kell mélyvízbe belemenni.
Elég az egyes csatornák jó elkülönülése, akár csak stereo esetén, illetve a zajszint és a jitter... máris ezerszer jobb egy ALC1220 a 892-nél. Vagy pl hogy mennyire erősít rá jól nagyobb ellenállású fejhallgatókra. Ezek olyan dolgok, ami egy mezei gamernek is ugyanúgy számíthat.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
Jól van ez így. Pont hogy jól teszteli 0 légmozgással, ebből derül ki, hogy mi mennyire fűt valójában. Ugyanakkor, ha kellő méretű és felületű borda normálisan fel van téve, az egyben azt is jelenti, hogy akár minimális légáramlattal (ahogy írtad is), a bőven jó kategóriába kerülhet az adott lap.
A Power Consuption és a Peak is érdekes, pont a Giga B450 Aorus viszi a pálmát mindkettőnél.
Nagyon jó kis tesztet linkeltél, korrekten írják a teszt körülményeit végig.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Ribi
nagyúr
Na igen, de ez kicsit olyan mintha egy autó hűtését tesztelnéd úgy, hogy nem megy és még a ventit is leszereled róla. Igazából érdekes meg minden, de semmi értelme.
Oké kicsit több értelme van itt, de ilyen kb sosincsen. Ha van, akkor inkább az a baj, hogy miért van ez így. Sok tesztből az látszik, hogy nem szabad megvenni, szétfűti magát. Ami hülyeség. Értem, hogy ez így mutat hozzáértőknek egy rangsort, de legtöbb embernek ez így totál félrevezető infó.
A Proci bordákat sem veni nélkül tesztelik. Mert nem arra vannak kitalálva (nyilván kivétel a kivétel).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát, van aki csak néz, van aki meg lát is nem csak néz. Ezért vagyunk itt a topik(ok)ban, hogy megjöjjön a látásunk, ha már volt annyi sütnivalónk, hogy legalább benéztünk, még mielőtt valamit nagyon benéznénk és tanulópénznek kellene nevezni.
Hú, ezt jól megaszondtam.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Krisz0418
őstag
válasz Locutus #8677 üzenetére
Astro a10 es hyperx cloudom elején furcsa volt hogy pshez képest milyen halk, de mar megszoktam. Alc892, giga b450 aorus elite
-
szasanyi
félisten
Nem csak ez ilyen. Az esetek jó részében a tesztkörülmények - gyakran jelentősen - eltérnek egy átlagos (zárt házas, gyakran PC asztalban elhelyezett) konfig működési körülményeitől. És még egyéb eltérések is lehetnek, többek között emiatt sem érdemes készpénznek venni a tesztek értékeit (eredményeit).
-
'FCs
csendes tag
egyeztettem ügyvéddel és a fogyasztóvédelmi egyesülettel /fome.hu, megakorrektek voltak, mindenkinek tudom ajánlani őket/, a helyzet az, hogy ezek alapján most nagyobb sanszot látok arra, hogy megússza a nyamvadt alza, hogy eltörte a lapomat, mint, hogy nem..
kíváncsiságból kérdezném, hogy van itt olyan, aki vásárolt tőlük és a számlán az alza.hu kft volt az eladó? -
Steven
addikt
Mi az indok a megúszásra, a számla?
Amúgy , ha nem a te javadra döntenek érdemes egy levelet írni asusnak külföldre hogy hogy jártál bemásolva a bizonyítékokat ... hogy szétkurták a lapot és aztán elutsították a javítást.....
Lehet díjmentesen cserélik ... nekem egy próbát megér... (lehet alzával is elbeszélgetnek)
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
nagyúr
Ha megjön a lapom, elküldöm privátban a számlát, hogy hogyan néz ki. Már holnap lehet meg is lesz (Asus ROG Crosshair VI Extreme lap).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Tyrel
őstag
Én hétvégén rendeltem de nem magyar Kft. lett az eladó, ezt kaptam fejlécként.
Turenkarn
-
'FCs
csendes tag
leginkább az, hogy az alza.cz a.s, vagyis a cég, aki a számlát kiállítja, szerepel a békéltető testület feketelistáján, mint nem együttműködő vállalkozás. miközben az oldalukon ott szerepel, hogy vitás ügyben fordulj a testülethez.
amúgy ők szerepelnek a reklamációs papíron is, azon kívül, hogy "CBP Budapešt centrálaa" és a "kirendeltség kódja bd" sehol nem szerepel magyar cím, vagy az alza.hu kft neve. -
'FCs
csendes tag
igen, ez is a cseh cég. ahogy egyeztettem a dologról leginkább az jött le, hogy a gyakorlatban kiszolgáltatott vagy, mert a helyi szabályok nem védenek, az eu-s szabályokat nehéz lekövetni és nem teljesen egyértelműek, plusz általában olyan összegről van szó, amiért nem éri meg perelni őket. nagyon úgy tűnik, hogy ezzel tökéletesen tisztában vannak és rá is játszanak. valószínűleg rengeteg embernek semmi problémája nem lesz a garanciális ügyintézéssel velük ha minden jól megy, viszont ha valami becsúszik, mint az én esetemben, akkor szemrebbenés nélkül bemondják, hogy hajadra kenheted a papírt, amit adtak átvételnél.
ilyenről pedig általában nem egy ember dönt, hanem a cég policy.
vicces, hogy amikor ennél a lapnál jóval drágább qotom miniszerverem, amit az aliexpressen vettem elromlott, akkor leírtam magamban, mondván mit tudok csinálni, de hipernormálisak voltak és bár a szállítás miatt elhúzódott a folyamat, nagyon pozitív tapasztalat volt. -
mozso
senior tag
Aki komolyabban tuningol ramot, igaz az, hogy 4-50 celsius fok felett érezhetően instabilabb a DDR4-es modul?
Tele van a net ilyen kommentekkel:
Ddr4 is rated for up to 1.5 volts 24/7 and temperatures of 81c before damage can occur. However temperatures above 40-50 degrees cause stability issues and random errors.most nekem a 3600c16-os (1.35v) megy 3866c16-on (1.385v). Terhelve felmelegszik azert 46-48 celsiusra. Instabil nem volt eddig mondjuk.
-
nagyúr
Hmmm... ennyire finnyásak lennének ? ddr2-es FBDIMM ramok "izzani" szoktak, mégse szállnak el.
Mivel méred a ramok hőmérsékletét ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
Na ma raktam össze egy ryzen 3400g, asrock b450m pro4-f, aegis 3200 cl16-ot. Egyből ment xmp-ből és ami nagyon pozitív volt még, hogy alapból frissítve volt a bios, hogy kezelje a 3xxx-et, ez a dobozon jelezve is volt. Kis irodai gépnek tökéletes lesz.
És ami még durva, hogy ezzel az igp-vel szebb képe van a monitoromnak, mint az rtx 2060 superrel. El is gondolkoztam egy 5700xt-n.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Create. #8693 üzenetére
Még kocagémer gépnek is.
Asrock B450 Pro 4 + R3 2200 G-vel is tudtam kocázni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
Ezt egy barátomnak raktam össze pdf-ből lesz nyomtatva vele plotterre. Néha megnyitna photoshopot is rajta, ezért lett ez így összerakva, hogy azért boldoguljon vele. Szerintem elég pörgős lesz neki. A freesync is működni fog neki. Tényleg pöpec kis gép.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
[Ezek] vajon még béta biosok vagy már hivatalos stabilak? Sehol nem látom feltüntetve.
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
Locutus
veterán
Simán nem igaz. Buildzoid még tesztelte is, hogy 80 fokig tolta hajszárítóval a modulokat, meg se kottyant nekik. Csak a hőmérséklettől nem lesznek instabilak, legalábbis 70-80 fokig biztos nem.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen