- IFA 2026: Nagy ugrást ígér az EarFun Air Pro 5 aktív zajszűrésben
- IFA 2026: Élőben brutál jól néz ki a Tonino Lamborghini telefon
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- IFA 2026: 4K-s, 144 Hz-es kijelzővel jönnek a Lenovo csúcstáblái
- Elárasztották az utakat a Tesla robotok
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- Felemás a szimmetria a Xiaomi útlevéltelefonján
- Milyen okostelefont vegyek?
-
6300 - 6201
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RECSKA
veterán
Sziasztok!
Egyenlőre csak beköszönök, ugyanis csak alig 1 órája rendeltem meg a következő alkatrészeket a jelenlegi konfigom tuningolására:
Most: ASUS B85M-E alaplap, i7-4790, 2x8GB DDR3 1600 MHz RAM (Kingston HyperX Blue)
Új (lesz): ASUS PRIME-X470 PRO alaplap, Ryzen 5 3600, 2x8GB DDR4 3200 MHz RAM (Kingston HyperX Fury Black HX432C18FB2K2/16)
Már sokat gondolkoztam ezen az upgrade-en, de most belevágok és remélem, nem leszek csalódott

hogy lennel, sima 3600 a 8700k szintjen van...
-
Zicokuka
senior tag
Sziasztok!
Egyenlőre csak beköszönök, ugyanis csak alig 1 órája rendeltem meg a következő alkatrészeket a jelenlegi konfigom tuningolására:
Most: ASUS B85M-E alaplap, i7-4790, 2x8GB DDR3 1600 MHz RAM (Kingston HyperX Blue)
Új (lesz): ASUS PRIME-X470 PRO alaplap, Ryzen 5 3600, 2x8GB DDR4 3200 MHz RAM (Kingston HyperX Fury Black HX432C18FB2K2/16)
Már sokat gondolkoztam ezen az upgrade-en, de most belevágok és remélem, nem leszek csalódott

Nem leszel,annak idején en is haswellről tértem at a ryzsföldre

-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!

-
Pro!Petya
addikt
-
Yany
addikt
Bocsi de ebben a hsz-ben szerintem semmi problema nincs azzal hogy megjegyeztem, azonos hőfok alacsonyabb fogyasztas mellett alakul ki. Sajnalom ha ezert ugy erezted hogy csokken a szinvonal.
Szerintem a magasabb szinvonalhoz eleg sokat tettem hozza azzal hogy a felmerult dolgokrol magyarazattal szolgaltam és nem hagytam hogy varosi legendak alakuljanak ki belole.
(nem, az előző hsz-edre reagáltam, csak nem akartam ezer hszt csinálni)
-
Maelephant
senior tag
Valójában nem a RAM-tól bugos, hanem a magas fclk/uclk értékektől. Ettől függetlenül totál fölösleges erre kiszórni a pénzt. Vagy vegyél inkább 32 GB 3600-ast (pl. ha főleg melóra használod a gépet), vagy ha RAM-ra nem gyúrsz, vegyél ennyivel drágább VGA-t. Ezek rendesen kimutatható előnnyel járnak.
wwenigma, elég gyerekes már, amit csinálsz, jó lenne, ha hagynád, hogy a topik színvonala picit visszaemelkedhessen, vannak itt már egész értelmes próbálkozások, próbáld ki te is a demagóg témázás helyett, kérlek.
Azt a 4350 MHz-es all-core futást szeretném én is reprodukálni, mert BF1 alatt olyan beállításokkal, ahol a CPU nincs kihajtva, sokszor még a 3 GHz-et sem éri el a CPU egy 64-es szerón, ahol meg ezerrel pörög, halál pontosan 4 GHz-re áll be. Szóval ez a beillesztett kép így önmagában igencsak semmitérő. Nálam minden adott arra, hogy lássam a számokat és nem variálok mindenféle beállítással, hagyom, hogy az AMD top és az MSI high-end lapja a gyártók eredeti (default/auto) beállításai szerint hozzák ki magukból a maximumot. Egyelőre beta bios ide, elszántság oda, még mindig igencsak alul maradok az ide betolt legendás értékekhez képest.
Legendás értékek és megfigyelésük (bocs)
-
wwenigma
Jómunkásember
Valójában nem a RAM-tól bugos, hanem a magas fclk/uclk értékektől. Ettől függetlenül totál fölösleges erre kiszórni a pénzt. Vagy vegyél inkább 32 GB 3600-ast (pl. ha főleg melóra használod a gépet), vagy ha RAM-ra nem gyúrsz, vegyél ennyivel drágább VGA-t. Ezek rendesen kimutatható előnnyel járnak.
wwenigma, elég gyerekes már, amit csinálsz, jó lenne, ha hagynád, hogy a topik színvonala picit visszaemelkedhessen, vannak itt már egész értelmes próbálkozások, próbáld ki te is a demagóg témázás helyett, kérlek.
Azt a 4350 MHz-es all-core futást szeretném én is reprodukálni, mert BF1 alatt olyan beállításokkal, ahol a CPU nincs kihajtva, sokszor még a 3 GHz-et sem éri el a CPU egy 64-es szerón, ahol meg ezerrel pörög, halál pontosan 4 GHz-re áll be. Szóval ez a beillesztett kép így önmagában igencsak semmitérő. Nálam minden adott arra, hogy lássam a számokat és nem variálok mindenféle beállítással, hagyom, hogy az AMD top és az MSI high-end lapja a gyártók eredeti (default/auto) beállításai szerint hozzák ki magukból a maximumot. Egyelőre beta bios ide, elszántság oda, még mindig igencsak alul maradok az ide betolt legendás értékekhez képest.
Bocsi de ebben a hsz-ben szerintem semmi problema nincs azzal hogy megjegyeztem, azonos hőfok alacsonyabb fogyasztas mellett alakul ki. Sajnalom ha ezert ugy erezted hogy csokken a szinvonal.
Szerintem a magasabb szinvonalhoz eleg sokat tettem hozza azzal hogy a felmerult dolgokrol magyarazattal szolgaltam és nem hagytam hogy varosi legendak alakuljanak ki belole.
-
Yany
addikt
-
Yany
addikt
Megtennéd kérlek, hogy milyen játék milyen beállítások mellett és milyen VGA-val? Köszi.

-
Noukoum
veterán
Igen a kazán jelző meglehetősen vicces így 2019-ben. Pedig legtobbekben ez a tudat el.
-
törölt tag
-
sittes79
addikt
-
törölt tag
Azt gondolom,hogy a 3900X procihoz nem egy CL19 időzítésű és nem egy 4400Mhz memória KIT-t kellene venni.
Az,hogy a X570 alaplapokat már azzal hirdetik,hogy 4400Mhz támogatósság, ez még nem elég,ugyanis a 3. generációs Ryzen hivatalosan 3200Mhz van támogatva.
Inkább keres kisebb CL időzítésűeket és szerintem egy 3800-4000Mhz is sok lenne az alaplaphoz. Páran írták,hogy 3200Mhz felett már nincs számottevő javulás igaz ezt még a Ryzen +-ra írták.Egy jobb memória KIT nem 60000Ft kategória.
Ezek általában 100000Ft felett vannak.Megy szépen 4266-on is és menne még tovább is.
Csak az osztás tesz be.
Ha volna 5000 mhz feletti memo kit az tarolna. -
beef
őstag
Ezzel az a baj, hogy bekerül a szállóigék közé és még 10 év mulva is azt halljuk, hogy azért nem veszek AMD-t, mert:
- kazán
- leég ha leveszed a hűtőt
- lesarkazható
és a legújabb:
- nem tudja a ráírt órajelet -
törölt tag
Mennyire jó választás egy 3900X-hez ez a memória?
Egy ITX Aorus x570 lap lenne a cél, de egy jó kis tunning ramot keresnék hozzá nem túl drágán. Ez a RAM tudásához képest nem annyira vészes áron van. Csak éppen nem tudni működne-e a Matisse-al. Samsung b-die az biztos, a késleltetése pedig azokhoz a Tridentekre hajaz amik ugye mennek ilyen órajelen.
Ha szerintetek felesleges ez a RAM vagy épp nem jó, akkor meghallgatok más ötletet is.
ha van rá zsé nyugodtan veheted.
Memoriábol semmi nem elég gyors.
A 3000-es nem kényes.Tulajdonképp ha 1:2 be leveszi is jo lesz a tempo de ha nem
akkor cl 16 3800 meg lesz és ugy brutál gyors. -
wwenigma
Jómunkásember
Az megvan hogy ezt nem 5 nap alatt dobtak ossze es hogy korabban is jo volt csak atmeneti bug mert bele kellett nyulni hogy ne hotspot homersekletet jelezzen? Raadasul a frekvencia "kijelzes" pontatlansaga volt a lenyeg amit javitottak, a teljesitmenybeli javulas a CPPC és C0 statekből szarmaznak.
Egyebkent röhögök der8aueren mert amd még biztatta is hogy hogy csinaltassa az emberekkel a "felmérést" és a 10.-i dátumrol ugy beszelt mint tovabbi bejelentés a frissitessel kapcsolatban holott mára a top lapok nagy reszere elerheto is lett. Ez pedig szinten nem 1 nap míg a gyártók tesztelik. Ezert szolt be neki 1usmus is abban a yt hozzaszolasban.

-
RECSKA
veterán
szerintem 3000c14 v. 3200c14 kell, mert az uj tridentek jelentos resze mar nem b-die.
foleg, hogy abbahagyta a gyartasat a samsung...
28 korul lehet venni micron e-die kitet
t, 33 korul meg samu b-diet. -
Pro!Petya
addikt
Nem , ez még csak nem is az ABBA-s bios csak Stilt betolta az új SMU-t egy régebbi testbiosba.
(#6264) ScomComputer
Szépet lép a 3800X is!
Mondjuk nálam is már csak 50MHz kell hogy 4500-at toljon single.
-
-Gabesz-
senior tag
Egy ITX Aorus x570 lap lenne a cél, de egy jó kis tunning ramot keresnék hozzá nem túl drágán. Ez a RAM tudásához képest nem annyira vészes áron van. Csak éppen nem tudni működne-e a Matisse-al. Samsung b-die az biztos, a késleltetése pedig azokhoz a Tridentekre hajaz amik ugye mennek ilyen órajelen.
Ha szerintetek felesleges ez a RAM vagy épp nem jó, akkor meghallgatok más ötletet is.
Nekem ugyan nem Ryzenem van, hanem a kék oldalon vagyok, de pont ugyanilyen ramom van.
Én teljesen elégedett vagyok a kittel, quad chanelban hajtom és így megy:[kép]Szerintem 3800-on esélyes a cl15, 3600-on meg talán a c14.
-
snecy20
nagyúr
Azt gondolom,hogy a 3900X procihoz nem egy CL19 időzítésű és nem egy 4400Mhz memória KIT-t kellene venni.
Az,hogy a X570 alaplapokat már azzal hirdetik,hogy 4400Mhz támogatósság, ez még nem elég,ugyanis a 3. generációs Ryzen hivatalosan 3200Mhz van támogatva.
Inkább keres kisebb CL időzítésűeket és szerintem egy 3800-4000Mhz is sok lenne az alaplaphoz. Páran írták,hogy 3200Mhz felett már nincs számottevő javulás igaz ezt még a Ryzen +-ra írták.Egy jobb memória KIT nem 60000Ft kategória.
Ezek általában 100000Ft felett vannak.100K-ért már jó fajta 2x16GB-ost kapni.
-
fanti
addikt
-
Create.
addikt
Hat nekem tavaly evvegeig 290-em volt es kevesebb bajom volt a driverevel mint 1070-el. Bar egyiknel se egetrengeto problemakrol volt szo.
Bar az is kozre jatszik hogy nekem egyebkent is eleg keves problemam volt eddig barmilyen hardverrel vagy szoftverrel. Vagy mazlista vagyok, vagy valamit nagyon jol csinalok teljesen veletlen :d
Nekem win10-el sincs akkora problemaim mint amiket latok rengeteg embertol, ismerostol.Win10-el nekem sincs, meg úgy általában véve semmivel. Viszont az amd vga-nal az 1mp-s kép elmenés, driver leállt és helyreállt üzenet hd7770 óta kísértett, még az rx470-en is, utána döntöttem nv mellett. Egyébként mx440 után talán egyszer volt nv kártyám, a többi radeon és amd volt. (Ja nem még volt savage4-em is, azt hiszem azzal kezdtem a pc-s korszakot). Szóval bennem aztán tényleg nincs fanatizmus, az amd szimpatikusabb lenne, csak az nem szeret engem egy jó ideje. 😀 De legalább most a procijuk már elérte azt a szintet, hogy visszatérjek (fx6300 óta).
-
jeni
félisten
Ezek általában 100000Ft felett vannak. -
Kupszi
aktív tag
Azért érdekesnek tartom azt hogy a support listákba azért van bőven efölötti RAM-ok, még is bugos vele a konfig.
Akkor érdemesebb egy 3600-as jó kis CL16 RAM-ot nézegetni? -
RECSKA
veterán
3800nal is hangbugos az x570ek 70%a... raadasul a 3800nal gyorsabb rammal lassul XD
b-diet szeresse, csak epp 3600 felett johet a hangbug...
raadasul b-die mar van 33eFtert, ez tobb, mint 2x annyi XD
-
weri
senior tag
Attól nem tartok, hogy nem lesz kijavítva, csak az amd szereti szívatni magát. Viszont azt nem bánom, hogy vga-t nem amd-t vettem az 5700-as topikot nézve. Bár ott is biztos javítva lesz, de azt a kis szabadidőt nem a működő driver keresgetésével szeretném tölteni, meg a finomhangolással (pedig most teljesítményben és árban is egesz jó lett volna számomra). Nv-nél már megszoktam, hogy mindig egyből frissítettem és eddig még nem volt bajom. Pedig most full amd gépet szerettem volna, hiába megy a freesynces monitoromon a gsync. Talán majd pár év múlva.
Hat nekem tavaly evvegeig 290-em volt es kevesebb bajom volt a driverevel mint 1070-el. Bar egyiknel se egetrengeto problemakrol volt szo.
Bar az is kozre jatszik hogy nekem egyebkent is eleg keves problemam volt eddig barmilyen hardverrel vagy szoftverrel. Vagy mazlista vagyok, vagy valamit nagyon jol csinalok teljesen veletlen :d
Nekem win10-el sincs akkora problemaim mint amiket latok rengeteg embertol, ismerostol. -
Kupszi
aktív tag
-
imi123
őstag
-
Create.
addikt
Attól nem tartok, hogy nem lesz kijavítva, csak az amd szereti szívatni magát. Viszont azt nem bánom, hogy vga-t nem amd-t vettem az 5700-as topikot nézve. Bár ott is biztos javítva lesz, de azt a kis szabadidőt nem a működő driver keresgetésével szeretném tölteni, meg a finomhangolással (pedig most teljesítményben és árban is egesz jó lett volna számomra). Nv-nél már megszoktam, hogy mindig egyből frissítettem és eddig még nem volt bajom. Pedig most full amd gépet szerettem volna, hiába megy a freesynces monitoromon a gsync. Talán majd pár év múlva.
-
Foglalt név
addikt
Dehogyis, eddig is minden tökéletesen működött, csak egy hírnévhajhász német szította a feszültséget, a hőfokok is szuperek, csak mindenki hülye, mert nem értenek a 7nm-hez és a kijelzést sem állították át rendesen, ezért is van, hogy az új béta bios-al, amit közben levettek mert instabil, semmi különbség nincs, hanem ugyanazt hozza, mint eddig. Én meg ezután ugye még jobban elhiszem, hogy a mérnökök már az elején is tudták, hogy mennyi fesz kell pontosan, csak most megmár még jobban tudják, most azért ők tudják a legjobban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jokeph
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Várjál, mert be kell perelni oket a pitsaba hiszen nem azt hozza ami a dobozra van irva és nem is lehet kijavitani.

-
Create.
addikt
Na ha így halad év vége felé lehet lecserélem a 2600-at egy 3600x-re vagy 3700x-re. Csak hogy ne kelljen az oc-val kínkődni. Most még nagy az árrés szerintem a teljesítmény különbséghez képest. Szerintem olyan 20eft lenne kb a reális kategórián belül bolti új árakat nézve.
-
fanti
addikt
-
törölt tag
-
ScomComputer
veterán
-
fanti
addikt
-
imi123
őstag
Ez már a gimme gimme-s bios?

Ez már valami.Sajna az én lapom még nem kapta meg a Svéd biost.
De most már határozottan várom. -
Foglalt név
addikt
Ha jól látom, közben levették

-
Malibutomi
nagyúr
Varom az ujratesztelt osszehasonlito videokat aYT-ra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pro!Petya
addikt
-
balage06
tag
Asus X370 Pro-hoz jött új bios. Version 5216
2019/09/0910.41 MBytes
PRIME X370-PRO BIOS 5216
1.Improve system performance.
2.Update AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch ABB
a.Fixes a compatibility issue with Destiny 2
b.Fixes an issue with certain Linux distros
c.Removes Gen 4 support when using Ryzen 3000 CPUs
3.Improves EZFlash performance to reduce boot time.Sajnos ma màr nincs időm felrakni. Ryzen R7 3800XX470-F GAMING-hez is megjött, bár egyelőre csak a brazil aloldalon találtam meg, de interneten keresztül így is megtalálta az EZ Flash.
-
gaborw
tag
Asus X370 Pro-hoz jött új bios. Version 5216
2019/09/0910.41 MBytes
PRIME X370-PRO BIOS 5216
1.Improve system performance.
2.Update AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch ABB
a.Fixes a compatibility issue with Destiny 2
b.Fixes an issue with certain Linux distros
c.Removes Gen 4 support when using Ryzen 3000 CPUs
3.Improves EZFlash performance to reduce boot time.Sajnos ma màr nincs időm felrakni. Ryzen R7 3800X -
Kvg
senior tag
-
FatCutter
tag
Szóval kiderült, hogy új tulajdonosa lett a PlayBoy-nak és a ringyók is másképp vetkőznek, mint eddig. Értem...
-
DzsannyX
tag
Na mégis kiderült, én voltam a béna

Bár igaz, hogy ez nem az AGESA 1.0.0.3. ABBA:
Also note that these bioses ARE NOT based AGESA 1.0.0.3ABBA code revision, as the whole code base has not been upgraded (only the SMU firmwares).
Therefore the behavior might not be identical to true 1.0.0.3ABBA bios builds. -
mozso
senior tag
Asus beta BIOS
ROG VIIIhttps://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1728796-asus-rog-x570-crosshair-viii-overclocking-discussion-thread-44.html#/topics/1728796?page=81
-
DzsannyX
tag
-
alázógyík
addikt
-
alázógyík
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Kvg
senior tag
MSI hét jött új BIOS. Azt a problémámat hogy a 3000es ram nem megy 3000en, úgy oldották meg hogy követték a *csába.
2933Mhz után 3200 a következő lépcsőfok
-
Thrawn
félisten
-
hokuszpk
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
-
Ranagol_5
őstag
-
Archttila
veterán
-
Dr V
addikt
-
Create.
addikt
-
subaruwrc
félisten
-
Pro!Petya
addikt
-
DzsannyX
tag
Giga x570 béták is kint vannak már , előbb bukkant fel redditen post.
Lehet hogy én vagyok a béna, de az ASUS beta bios-okat nem találom sehol.
-
Szeszkazán
senior tag
-
Pro!Petya
addikt
-
DzsannyX
tag
Na, az ASUS megint nem kapkodja el az új BIOS-t

-
Szeszkazán
senior tag
-
jokeph
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
-
Yany
addikt
-
Gróf...
senior tag
Üdv. Én a Fraktál "S" házaival szemezgetek. Vess rájuk egy pillantást. Akár a régebbire is!
Nagynak, biztos, hogy nagyok! Elméletileg párnázottak is. (Nem esküszöm) -
Yany
addikt
Bőven hibahatáron belül vagy es raadasul a korabbi eredmenyedhez kepest minden gyorsabb egy kicsit...ugyanakkor pont errol volt szo hogy a kijelzes nem kovetheto átlagbéla számára, pont ezt boncoltak valamelyik videoban hogy a kezdeti teljesitmeny megmaradt csak a frekvencia "csökkent". Jöhetne mar a lapomra is.

Régi mérésed:
Hibahatáron bizony. A legtöbb mérésem lassabb volt, igaz éppcsak. Pont egy gyorsabb mérést sikerült postolnom.
-
wwenigma
Jómunkásember
Bőven hibahatáron belül vagy es raadasul a korabbi eredmenyedhez kepest minden gyorsabb egy kicsit...ugyanakkor pont errol volt szo hogy a kijelzes nem kovetheto átlagbéla számára, pont ezt boncoltak valamelyik videoban hogy a kezdeti teljesitmeny megmaradt csak a frekvencia "csökkent". Jöhetne mar a lapomra is.

Régi mérésed:
-
wwenigma
Jómunkásember

Régi mérésed:
-
Yany
addikt
-
Puma K
nagyúr
Feltettem az 1.51-est az Ace-re. Benchmark eredmények ugyanazok (abszolút semmi különbség az 1.44 betahoz képest), viszont az allcore max freki 4075-ről lement kereken 4 GHz-re. Vagy a HWInfo totál szar, vagy a benchek... A CPU alacsonyabb feszkót kap, meg a DRAM is. Más különbséget nem fedeztem fel.
Full alapbeállításon a konfigommal (ld. adatlap) az Aida RAM benchmark ezt adja:
szerk.: nem a hwinfo szar, a Ryzen Master is 4GHz-et ír peak frekinek 12 szálon terhelve (CB20). Egyszálon amúgy picit emelkedett a freki, 4275-ről felment 4455-re a peak freki. (már majdnem 4600
) Proci végig 60 fok körül levegőzött (59.8 ~ 60.5°C)Hoppá, a chipsetnél mi az a X590?

Vagy az eddig is ott volt nálad?
-
Yany
addikt
Feltettem az 1.51-est az Ace-re. Benchmark eredmények ugyanazok (abszolút semmi különbség az 1.44 betahoz képest), viszont az allcore max freki 4075-ről lement kereken 4 GHz-re. Vagy a HWInfo totál szar, vagy a benchek... A CPU alacsonyabb feszkót kap, meg a DRAM is. Más különbséget nem fedeztem fel.
Full alapbeállításon a konfigommal (ld. adatlap) az Aida RAM benchmark ezt adja:
szerk.: nem a hwinfo szar, a Ryzen Master is 4GHz-et ír peak frekinek 12 szálon terhelve (CB20). Egyszálon amúgy picit emelkedett a freki, 4275-ről felment 4455-re a peak freki. (már majdnem 4600
) Proci végig 60 fok körül levegőzött (59.8 ~ 60.5°C) -
Ranagol_5
őstag
Így néz ki a ryzen master idle.
Egyébként aida alatt nekem sem ment 90 fok fölé, valszeg a memória hasalt el, azon még lehet kéne feszt emelni, nem elég neki a 1,4V, holott 1,35-ön is hoznia kéne a 3200mhz-et..
(#6220) beef: Nem szerencsére, akkor lettem kész az összeszereléssel, amikor csináltam a képet.

-
wwenigma
Jómunkásember
I can confirm that my 3700x hit 4.4ghz on 570carbon mobo. I tried it on cinebench single core test r20 and r15
Just Testes new beta bios on MSI X570 ACE and I must say, that Amd and MSI did a very nice job. My 3900x is now boosting up to 4,55 GHz with lower voltages and lower temperatures. CPU-Z Single Core is raised from 522 to 536.

Just updated X570-A PRO and ran Geekbench without changing anything from BIOS defaults and 5 cores hit 4.400 MHz, 1 hit 4.350 MHz and the remaining 2 hit 4.325 MHz
3900x, pbo off, auto oc off, big air cooler, cinebench single core: hit 4,625 peak boost. Sustained 4,525 during a lot of the run.
Tulajok tesztelhetnének hogy valtozott az uj SMU FW-vel!
-
beef
őstag
Esetleg valaki akinek CoolerMaster ML240-e van meg ryzen 9 3900x-e, tapasztalt ilyet?
Ez elég elkeserítő, ennél a gyárihűtő többet tudott.. Pedig a lefogató meg van húzva rendesen, a pumpa AIO csatira van dugva a két venti pedig a felette lévő 2 fan csatira és kifelé fújja a levegőt. A lep egyébként egy Asus ROG Gaming-E x570.
A proci alapon fut, nincs tuning.
A kép működés közben készült?
Mert ha igen, akkor a pumpa nem működik, ugyanis akkor a logo fehéren világít. -
kleinguru
addikt
-
mozso
senior tag
Mennyi az idle CPU hőfok, amikor semmit sem csinálsz és mondjuk:
Fut a Ryzen Master, de semmi más HW monitorozó progi nem
Balanced Power plan van beállítva -
balasig
tag
Szia! MSI B350 Tomahawkon megy a 3600-as proci. Annyi hogy nincs csicsa bios, csak lite, de jó esetben nem a biost kell nézegetni.
De ha újonnan veszel alaplapot, akkor pl egy MSI B450 Tomahawk MAX-ot ajánlanék, amiben már 32 megán gazdálkodhat a bios a 16 mega helyett, illetve abba már bátrabban berakható erősebb proci is. B350-esekbe a vrm-től függően, amiket néztem max R5 3600/3600X-ig érdemes, felette inkább újabb lapot válassz. A B550-es lapok csak jövőre érkeznek. -
mozso
senior tag
Esetleg valaki akinek CoolerMaster ML240-e van meg ryzen 9 3900x-e, tapasztalt ilyet?
Ez elég elkeserítő, ennél a gyárihűtő többet tudott.. Pedig a lefogató meg van húzva rendesen, a pumpa AIO csatira van dugva a két venti pedig a felette lévő 2 fan csatira és kifelé fújja a levegőt. A lep egyébként egy Asus ROG Gaming-E x570.
-
Ranagol_5
őstag
Csak azért érdekes, mert tegnapig a Xeon E5-2658-at gond nélkül képes volt hűteni, a 3900x-et meg nem.

Pedig elvileg mind a két proci 105W-os. Nekem inkább olyan érzésre, mintha nem érintkezne jól a hűtő felület a procival, de ennél jobban meg nem tudom leszorítani. -
fanti
addikt
-
mozso
senior tag
Nem fér be a 240-es helyett egy 280-as AIO? Van egy hónapja használt új NZXT Kraken X62-m, szintén 3900X-et hűtött.
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_3_x_zen_2_am4/hsz_6123-6123.html
-
fanti
addikt
Nézd, ha nem fejleszted úgy sem, hanem összerakod és renderelsz, akkor a legfontosabb szempont a bombabiztos stabilitás.
Véleményem szerint ez az alaplap egy etalon ilyen téren.
És természetesen benne is van az összes 3xxx Ryzen a CPU supportjában.
Erős izom VRM, iszonyat sok szolgáltatás, de a többiek is szerintem reflektálnak majd rá.
-
Provisory
csendes tag
Hát jól hangzik, és tudom, hogy elvileg kompatibilis, de nem gáz két generációval régebbi lapot venni hozzá? Tesztelték ezt valahol, hogy megy vele rendesen?
Azt még nem írtam, de OC-zni nem akarok, csak menjen szépen, megbízhatóan a gyári beállításokkal.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Egy-két hónapon belül vennék új konfigot combosabb Zen 2 procival (még nem döntöttem el, hogy 3800X, 3900X vagy 3950X legyen).
Tudnátok ajánlani hozzá alaplapot és memóriát?
Lapból nem akarok X570-et, egyel korábbi, de megbízható modell teljesen jó lenne. Férjen bele min. 2, de inkább 3 GPU (rendereléshez).
Memóriából 2x16GB-t gondolok.
Esetleg házat és hűtést is ajánlhatnátok, ha már itt tartunk.
RGB nagyon nem érdekel, viszont csendes gépet szeretnék vizelés nélkül.Köszi szépen!
Más: Mivel aktuális a dolog, nagyon figyelem az AMD bejelentéseit, ezért csodálkoztam, hogy most 7-én nem jött semmi hír. Nem úgy volt, hogy minden hónap hetedikén bejelentenek valamit?!
-
freddirty
senior tag
Én feltettem
De mivel a ramomban ennyi van igy sokmindent nem dob +-ba az uj Bios. Most azon gondolkodok hogy a 4x8GB G.Skill Ripjaws Single Rankos memóriáimat (F4-3200C16D-16GVKB) Eladjam-e és 0 forintos ráfizetéssel elhozzam-e ezt a modult: Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey (BLS2K16G4D32AESB ) ez ugye 2x16GB - bár lehet ugyan ott lennék igazából.
------
Szerintem nem biztos h jó ötlet.
"
2 CCD Ryzen 3000 CPUs (3900X and 3950X) seem to prefer 4 single rank sticks over 2 dual rank sticks.
For 2 CCD SKUs, 2 DPC SR configuration seems to be the way to go. Both the 3600 and 3700X did 1800MHz UCLK on 1 DPC DR config, but most likely due to the discrepancy of the two CCDs in 3900X, it barely does 1733MHz on those DIMMs. Meanwhile with 2 DPC SR config there is no issue in reaching 1866MHz FCLK/UCLK.
~ The Stilt
"Nekem pont ugyanilyen 2X16GB kit van a 3600 alatt, és tervezem a 3900x-et jövőre. Lehet vissza kell majd venni a memóriatuningból ha eljön az ideje...
-
Ranagol_5
őstag
-
Provisory
csendes tag
- MSI X470 GAMING PRO CARBON/ASROCK X470 Taichi : a VRM is elbírja a 3900X/3950X-et, bár 3950x esetén elkellhet erősebb, teszteket meg kell várni
-memória : Ballistix Sport LT BLS2K16G4D32AESB 32GB itthon jelenleg csak drágán érhető el, ~ 4 nap alatt itt van
-hűtés : Noctua NH D15 szerintem nincs konkurenciája, a többi alkatrészre elköltött pénz arányában illik, hogy beleférjen. A 2011-es Noctua NH D14 köszöni jól van, még a ventiket sem kellett cserélni, csak a teljesen új gép miatt pengettem ki a D15 árát, a régi átkerült a mozizósba (nincs szükség rá, de csendes legalább)
-ház: túlságosan egyéni ízlés kérdése.
Köszönöm a tippeket!
A ház az asztal alatt lesz, szal a kinézete nem nagyon érdekel, csak csendes legyen, porszűrős és kényelmesen lehessen pakolni benne. (Jó, és ne legyen rózsaszín
) -
warcat
veterán
Sziasztok!
Egy-két hónapon belül vennék új konfigot combosabb Zen 2 procival (még nem döntöttem el, hogy 3800X, 3900X vagy 3950X legyen).
Lapból nem akarok X570-et, egyel korábbi, de megbízható modell teljesen jó lenne. Férjen bele min. 2, de inkább 3 GPU (rendereléshez).
RGB nagyon nem érdekel, viszont csendes gépet szeretnék vizelés nélkül.Köszi szépen!
Más: Mivel aktuális a dolog, nagyon figyelem az AMD bejelentéseit, ezért csodálkoztam, hogy most 7-én nem jött semmi hír. Nem úgy volt, hogy minden hónap hetedikén bejelentenek valamit?!
- MSI X470 GAMING PRO CARBON/ASROCK X470 Taichi : a VRM is elbírja a 3900X/3950X-et, bár 3950x esetén elkellhet erősebb, teszteket meg kell várni
-memória : Ballistix Sport LT BLS2K16G4D32AESB 32GB itthon jelenleg csak drágán érhető el, ~ 4 nap alatt itt van
-hűtés : Noctua NH D15 szerintem nincs konkurenciája, a többi alkatrészre elköltött pénz arányában illik, hogy beleférjen. A 2011-es Noctua NH D14 köszöni jól van, még a ventiket sem kellett cserélni, csak a teljesen új gép miatt pengettem ki a D15 árát, a régi átkerült a mozizósba (nincs szükség rá, de csendes legalább)
-ház: túlságosan egyéni ízlés kérdése.
-
Provisory
csendes tag
Sziasztok!
-
SECTORnooB
addikt
-
syler123
veterán
Lesz ez butább lapokra is? Pl MSI B450 Tomahawk?
vtomi2: +1

-
vtomi2
őstag
Ilyen gyorsan még nem kattintottam a lapom bios oldalára, de csak x570 -re jöttek ki ahogy elnézem

Új hozzászólás Aktív témák
-
6300 - 6201
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szemüveges topik
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- DUNE médialejátszók topicja
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 13900K - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.03.09. -ig - Eladó!
- Core i9 9900 processzorok - több db
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core I5 13600KF - 14mag/20szál - Új, Bontatlan - Gari 2029.10.06. -ig - Eladó!
- DeLonghi Magnifica S automata darálós kávéfőző
- MSI Katana Gamer 15 FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- 312 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4060
- TeamGroup 16GB DDR4 3200MHz T-Force VulcanZ Grey
- TCL TAB A1Plus 128GB Space Blue - Újszerű, használt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)