Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dozbik
tag
Köszönöm a tippeket! Hwinfóval nem néztem még, csak néha feladatkezelőből meg Furmarkkal futtattam fél órát a vga-t, Furmarknál 70 fok felé nem ment. Proci hőmérsékletét megnézem még. XMP-t nem találtam még meg a biosban...
Memtest86 nem talált hibát a memóriákkal. Egyszer kinyitottam már a gépházat, nem volt lematricázva, csak hogy kiszedjem a memóriamodulokat, megfújkáljam, a foglalatokat is megfújkáljam stb.
Ott a 4 foglalatból színekkel voltak megkülönböztetve (2 fekete, 2 szürke) a 2 szürkébe voltak betéve.
Megnézem még a Bios update-t, bár egyet frissítettem már és szerintem már a legfrissebb van telepítve (303-as UEMI), de hátha. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Dozbik
üzenetére
Az OC-m miatt ezzel szívtam a napokban. Sajnos nem minden BIOS lövi be jól az SoC feszültségét és a VDDG IO, VDDG CCD (ezek felelnek a RAM-ok és a processzormagok közötti kommunikáció feszültségértékéért) értékét, ezekkel nagyon sokat kell játszani, hogy stabil legyen, még a legkisebb WHEA se forduljon elő.
Esetleg BIOS frissítést próbáltál? XMP be van kapcsolva?
Nálam a feszültségek így alakulnak most: (ez persze közel sem garancia arra, hogy Nálad jó lesz. Esetleg megpróbálhatod bekapcsolni a SoC Uncore OC módot a BIOS-ban) -
Create.
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Ha komplett gép és garis, akkor lehet le van matricázva, ebben az esetben ha rossz slotban van a ram, akkor sem érdemes megbontani az oldalát. Mindenesetre ennek gyárilag mennie kellene ahogy van. Ha load default bios settings-sel nem megy, akkor én gariztatnám. Ha úgy megy, akkor xmp bekapcsol, ha itána hiba van, akkor is vagy garancia, vagy mókol a ram beállítással.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Még Black Fridaykor vettem egy ilyen gépet. [link] Az van, hogy játékok futtatása közben gyakran kifagy korábban whea_uncorrectable_errorral, azóta frissítettem mindent is (szerintem minden drivert, biost stb.), de most is így megfagy a pillanatkép és újraindul. Most olvastam és megpróbálom azt, hogy lekapcsoltam a PBO-t meg a CBS-t? De írták még ~egy évvel ezelőtti fórumokban/redditen, hogy ez teljesítményeséssel jár meg most is kicsit éreztem, hogy melegszik a gpu meg a cpu? Szóval hogy ezt valahogy meg lehet javítani, hogy normálisan menjen, ne fagyjon ki és az alapbeállításokat vissza tudjam hozni? Mert ez így marha idegesítő, hogy kifagy játékok közben. Esetleg ezt javítják garanciálisan? Mivel ugye egészben vettem a gépet, ezért úgy is kell visszaküldenem javításra, csak jobb szeretnék azzal várni még pár hetet, mert jönnek haza az unokahúgaim és szeretnék nagyokat gamingelni velük, és az nagyon ciki lenne nekem, ha ilyen szar gépem lenne ilyen drágán.
-
virkir
veterán
Ha már felmerült a hogyan pasztázzunk téma, tegnap futottam bele az alábbi szösszenetbe.
-
carl18
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Hát a lényeg neked megfelel, meg gondolom nem vezeti az elekromoságot az általad használt paszta.
Bár van egyszerűbb módszer is, és nem is folyik mellé majd a paszta.
Azért ezt feltakarítani mikor kiszárad megér majd egy misét.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Speed®
üzenetére
Köszi, akkor szerintem a Hydrot kipróbálom.
OCCt, 1 óra terheléses teszten 55 fokig ment a proci (nyilván ez nem a Prime95-féle halál FFT teszt, de jobban fedi a valóságot) 4,25 GHz-en.
Most az offset -0.0625V, EDC 180. EDC 175-tel van eddig a legjobb tapasztalatom, nálam a 0 és a kis értékek valamiért nem engedik a rendszert boot-olni.Látod, én a vajas kenyeret is így kenem, kapok is érte mindig az asszonytól.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
carl18
üzenetére
nezd, en mai napig (letisztitott) ujjal, egy retegben, pontosan fedve viszem fel a pasztat. MX4 pl erre a celra tokeletes. mondjuk en egy idoben (szinkronba) polirozott CPUval es polirozott hutovel is toltam, ahova kb mutatoba kellett paszta.
jol csinalva ugy nagyon nem nyomodik ki semmi. de a paszta allaga kritikus, MX4 ilyen szempontbol kb negyedannyi ido, mint az MX2.
-
carl18
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
WTF? A Vajas kenyéren nincs ennyi vaj

Komolyan ezt hogy hoztad össze? Szerintem túl sok a paszta, ez inkább pazarlás mint sem jó megoldás.
Egy borszószem mennyiséget a kupak közepére, a hűtő majd szét nyomja.
De a képminőség is távol az ideálistól.
3950X-et már illene normálisan pasztázni.

15 éve 14 évesen különböl pasztáztam
-
Speed®
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem, szimplán tartós használatra. A Kryo inkább az extrém OChoz való, rövidtávon van pár előnye a W/mK értékén felül, ellenben hamar veszít a hatásfokából. A Hydo viszkozívabb, jól terül, nem kell glettelni vele, nálam bevált, elkentem már 100+gt, nem érkezett panasz azóta sem miatta, ill. saját részre is jók a tapasztalataim, bár egy ideje MX4/2019et használok, mert ez van most épp itthon
-
Speed®
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem diplomatéma, procid nevében a megoldás.
Vékony X kell rá, a sarkoktól fél centit elhagyva..
Ezzel mindig szép a terülés és nincs felesleg se.
A Kryo annyira nem jó, Hydronaut annál inkább.. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
hokuszpk
üzenetére
Régen jobban is kellett vigyázni, mert akkor ugye a régi pasztákban volt talán egy kis ezüst is, ha jól emlékszem és kupak sem nagyon volt a procikon, hamar rövidre lehetett zárni.

Jó a Grizzly, ha húzod a procit. Amikor 16 mag felugrik 4,2 Ghz és 200+ Watt környékére, akkor jól jön az a kis extra hűtési teljesítmény.
-
tibike8
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja, nem, dehogy. Az ismerősöm munkahelyi informatikusai mondták. Őket akartam megkérni bios frissíteni, ha van egy ryzenes gépük is. A bolt amúgy csak webshop, nem PC bolt. Én meg Szegeden vagyok és nem sok ismerősöm képviseli a ryzenes vonalat.
Maga a webshop az korrektül intézte a dolgokat. Egy irodát üzemeltetnek csak ami átvételi pont is és oda lehet vinni gariztatni a cuccokat, ha nem postázod. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
"Te is jártál már így? "
hatugy 30+ eve, amikor még nemvoltak videok. Offset mountinggal semmikeppen, mert azt mostanaban talaltak fel

"A grizzly-t egyszerűbb volt felrakni, mert ugye ahhoz volt egy spatula is (amit nem találok)."
en mezei gilette pengevel szoktam lehuzni, bar még olyan folyekonymedvés cuccot nemvettem, mert minek, a nyerheto 3-5 fok nem a vilag, annyival kevesebb a futesszamlam.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
a képen nemjött át.
most szidhatjuk egyutt az Arctic videogyartokat
-
tibcsi0407
félisten
válasz
hokuszpk
üzenetére
Kb annyit nyomtam középre, mint az Arctic-os videóban volt.
Csak ugye az offset miatt nem terült el a teljes felületen, így gyakorlatilag több lett belőle az adott felületre. Most megszűnt az offset, szépen a sarkokra is van téve.
De igazatok van, nem a legszebb munka. Kb fél napot szívtam az átköltözéssel, az mind a munkaidőmből ment el, így a végén már kapkodtam.
A Torrent házba eleve nem volt egyszerű beimádkozni a 420-as radiátort, van alul egy kivehető ventillátor rögzítő keret, ami tartja a 180-as ventiket, ebbe a keretbe ütközik a radiátor alja. Abból ki kell majd vágnom egy darabot, de nem volt rá időm.
A ventik is jelenleg pull módban üzemelnek, ami nem a legideálisabb állapot, kívülre még fel kell varázsolni a 3 darab 140-es Fractal hűtőt. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
mintha ez egy hangyanemiszervnyit tobb paszta lenne, mint amit ugy altalaban ajanlanak...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Megnéztem pár tesztet és Speed kollégának igaza van, elvileg jobbnak kellett volna lennie a hőfokoknak 3950X-szel is offset mounting-gal. Kérdés az, hogy miért nem lett jobb? Így offsetnél előfordulhat gondolom jobban, hogy nem egyformán húztam meg a 4 oldalán a csavarokat és nem egyenletesen érintkeztek?
Vagy feszült a proci kupakja és azért nem jól oszlott el a hő? Biztos, hogy a fabric hülyült meg, mert az USB portokat eldobálta. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Na, nem bombázom tovább a topikot, csak ennyi a lényeg, hogy a Taichi-n alapból offsetben van elhelyezve a rögzítő furatok helye, így mivel offset-tel tettem rá a hűtőt, az Arctic manual alapján, ezért duplán is el lett lefelé tolva a pumpa, ahogy a fenti képen is látszik, kinyomta oda a pasztát, de ott már nem érintkezett a procival. Szerencse, hogy nem lett nagyobb baj...

Szar lett a kép a rossz fényviszonyok miatt és night mode-ban elmosódott, nem olyan vastag, mint aminek látszik, viszont az offset miatt kinyomta szélre, az a vastagabb rész.
Linkeltem is, hogy több lappal is problémás az offset, csak ezt az arctic manualban nem említették meg.
Már stabil a rendszer szerencsére. Most idle-ben 33 fok. Max terhelés Prime 95 smallest FFT-vel 78 fok volt. AVX-et is bekapcsolva hagytam. -
tibike8
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez hogy jött ki? A rásózás?
Ezt vettem.
3600XT halt be és 5600X-et kértem helyette, kb 6000ft ráfizetéssel. -
Speed®
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Geez, mi az a takonytenger?
4 kenésre elegendő mennyiség.
Az offset az IHS alatt hasznos..
nem probléma, ha kilóg a széle. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
hokuszpk
üzenetére
1866-ig bírtam elvinni, de ott atomstabil volt. Nem vettem ki a RAM-okat, se a procit, együtt mentek át a lappal az új házba.
Köszi, nagyon príma darab!
Megy a pumpa, szépen tartja a hőfokot, majd egy ponton elszáll minden, az idle hőfokok magasabbak lennének, ha nem pumpálna.
Lehet leszedem és megnézem, hogy nem helyeztem-e fel rosszul (ZEN 2-re offsettel kell feltenni), de szerintem a hőfokok akkor sem lennének jók, ha nem lenne jól felrakva.
Most kikapcsoltam a PBO-t és terhelem 1833-as Fabric, 3666 RAM sebességgel.A pasztát szerintem lecserélem grizzly-re.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Grat a házhoz!
Terhelve mik a hőmérsékletek? Pumpa csatlakozója be lett kötve? Forog is?(fogd meg a csövét, érezned kell benne a víz áramlását)
Első körben tegyél mindent alap beállításra(cpu,ram) és úgy csinálj teszteket. Ha ott hibázik, akkor vagy az összeszereléssel lesz baj. Ha nem hibázik, akkor viszont a tuninggal. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
atpakolasnal a memoriat kivetted a lapbol ?
elotte mennyi volt a fabric sebessege ? -
tibcsi0407
félisten
Vettem egy Fractal Torrent házat és egy 420-as Arctic AIO-t a korábbi 240 Masterliquid helyére.
Átpakoltam mindent, nem volt egyszerű bevarázsolni a radiátort, de végül sikerült.
Viszont maga a gép most Prime95 alatt nem bírja a PBO-t, nemhogy a korábbi beállításaimat (ami egyébként atomstabil volt..), hanem még a konzervatívabbakat sem.
Korábban:Most pár perc alatt beszarik...
AVX terhelés alatt elkezdi eldobálni az USB-t, majd újraindul. A fabric sebességét visszavettem 1833-ra, játszottam a VDDP, SOC, stb feszültségekkel is, de egyszerűen nem bírom stabillá tenni.
A hőfokok viszont rendben vannak.
Annyi, hogy a hűtőt push-pull módon szerettem volna betenni, de egyelőre a push része nincs felrakva, mert nincs hozzá csavarom, majd valahonnan beszerzek M4x30 csavarokat hozzá.. De kétlem, hogy ez lenne a gond.Szerintetek hol kezdjem el keresni a hibát? Pasztázzam újra a procit? Korábban Kryonaut volt rajta, de azt nem találtam, így a kapott MX4 került rá..
Idle hőfokok jelenleg: (ebből azt gondolnám, hogy a hűtővel nincs gond)
-
aginor
veterán
válasz
tibike8
üzenetére
Ha a BIOS támogatja, akkor menni fog. Az informatikusok időnként furcsa burokban élnek, és általában abban hisznek, ami nekik bevált, minden mást hajlamosak tagadni.

golffanatic: akkor a kérdés egyszerű, arra kell fejleszteni.

jokeph: amikor még én vettem a 3600-ot, akkor 50k volt, míg az 5600 116. Nem volt kérdés, hogy melyik éri meg jobban, ahogy most sem az (csak már fordítva)

-
jokeph
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Opciós a dolog, simán el tudom képzelni.
R5 3600 kb 80-85 között van, 5600X meg 90-95 magassága jelenleg, az 5600X a +10k-t röhögve megéri. -
tibike8
őstag
Köszi srácok a biztatást. Én is rájuk hagytam. A bios frissítéshez kértem csak segítséget, ha van náluk egy másik ryzen CPU és végülis az volt hogy úgysem lesz jó és nem is tudják így kipróbálni, hogy jó lett-e a bios frissítés. Mondom, hogy hát ha egyszer elindul azzal a procival ami benne van a frissítés alatt, akkor mit nem lehet kipróbálni? Nem értem a logikájukat. Így megkértem egy másik ryzenes ismerőst, hogy tegyük már át az enyémbe kicsit a prociját (2600)
És amúgy valóban, kipróbálom és kész. Max marad az az opció, hogy másik lapot veszek amivel már megbarátkoztam amikor elsőre az volt, hogy nem fog menni a jelenlegibe az új proci. (Aztán szóltatok, hogy van új BIOS
) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8
üzenetére
en nemvagyok asusfan, ( pedig a P2B, P3B mekkora kiraly lapok voltak a maguk idejeben.....
) de aszondom mennifog. Netevesszen meg a bios "beta" besorolasa, az a lenyeg, milyen AGESA kodokat tartalmaz.Elso indulas lehet picit tovabbtart, de kb. ennyi.
Az "ismeros informatikusoknak" meg uzenem, hogy az Intelen kivul is van elet, es meglepomod egészen élheto
** annyiert talan mar MSI B550 Tomahawk is van.
-
jokeph
nagyúr
-
aginor
veterán
válasz
tibike8
üzenetére
Ez is jónak tűnik. Ha van mibe tenni, akkor vágj bele nyugodtan. Szerintem már csak akkor éri meg 3xxx-ast venni, ha a lap nem támogatja az 5-öst, vagy elég nagy a különbség pénzben.

hokuszpk: az MSI frissítisét már én is várok a 370 Krait-hoz, azzal akár még egy 5-ös processzor is befigyelhetne, lap és ramcsere nélkül.
golffanatic: és mit terhel a program, CPU-t vagy GPU-? Amennyiben az utóbbit, akkor a processzor lényegében mindegy a felsoroltak közül.
-
aginor
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Láttam én már elég sok mindent, beragadó biost, beállíthatatlan paramétereket, random újraindulásokat, indításkor csak esetenként felélesztett monitort, és még sorolhatnám. Már nehezen lepődök meg, de azért néha sikerül.

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
golffanatic
üzenetére
felhasznalasfuggo, perpill az 5950 a csucs, csak a jatekok nemnagyon skalazodnak annyisokszálra.
esamikor valaszoltam, akkor még nem olvastam a latvanytervekrol
azt mivel csinalod ?
ha a szoftver sok szalat tud hasznalni, es az a fo felhasznalas, akkor 5950X a te processzorod. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
golffanatic
üzenetére
akkor varj egy picit, es 5800X3D
irodaba biztos jo, jatekra meg AM4-ben ez lesz az AMD uj kiralya. Legalabbis Lisa Su főnökasszony aszonta, kb., hogy "utosebb, mint az eddigi legjobb jatekprocesszorunk az 5900X" -
Speed®
titán
válasz
golffanatic
üzenetére
Mit nevezünk erős irodai felhasználásnak?
És mi az a játék, amire kevés egy 3900X..?
Egyébként játékokban valóban jobb az új..
De arra felesleges is az 5900/5950 szvsz,
években mérhető a játékok "lemaradása",
többnyire 6C12T felett nem is skáláznak.. -
golffanatic
tag
sziasztok,
procit szeretnék, R 3900X volt eddig... 3950 5900 vagy 5950 felhasználás mondjuk erős irodai - erős játék... nekem a számok nem sokat mondanak..{ nem értek hozzá } annyit mondtak 3900x-nél jóval jobb 5900x.. köszönöm -
-
belaazallat
addikt
válasz
aginor
üzenetére
értem, én még nem találkoztam ilyen jelenséggel, de ettől függetlenül létezhet. Ez a vidkari már 4. alaplapba van bent, nem volt egyikkel se probléma, korábban több hardverem volt, és mindig cserélgettem az alkatrészeket. Sokszor találkoztam érdekes hibákkal, de ezzel nem. pedig nem véletlen született az aláírásomban szereplő mondat is. " Ha valami el tud romlani, ... "
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8
üzenetére
gondolom a gyartok megcsinaljak az uj biost, de letudjak par teszttel az egeszet, ezekre az oreg, mar kifutott lapokra nem akarnak nagy eroforrasokat aldozni; szoval ilyeneket, hogy cpusupportlista frissites sajna el kell felejteni.
MSI is johetne mar a Vermeer biosokkal, az 5700X elkezdte izgatni a fantaziamat
-
tibike8
őstag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Köszönöm a választ. Én csak a támogatott CPU-k listáját néztem. Bár ennek a béta BIOS-nak ami 2 napja van kint, a leírásából nekem nem jött volna le, hogy már támogatott lesz a zen 3 is.
Akkor lehet, csak kérem az 5600X-et és majd látom, hogy hogy viselkedik. Bár a BIOS frissítéshez kelleni fog valahonnan egy zen 2-es proci is...
És látom, hogy a zen 3 topikban is írtál. Nem akarok már ott is válaszolni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8
üzenetére
elvileg aprilisban lesz hozza 5xxx bios.
helyesbitek, szvsz az utolso bios már 5xxx kompatibilis.
smu checker irja a Vermeer tamogatast : -
tibike8
őstag
De még hadd kérdezzek! Megérheti a plusz 20k-t az 5600X helyett egy 3700X?
Elnézést a sok kérdésért, de nem sűrűn kell procikkal foglalkozni és viszonylag gyorsan kellene lezárni ezt az esetemet a bolttal. -
tibike8
őstag
-
tibike8
őstag
válasz
aginor
üzenetére
Igen, de amúgy bevachip a bolt, nem a bluechip

De az is opció, hogy visszaadják az akkori árat és veszek máshol amit akarok. Így viszont már bármelyik bolt játszhat ami megbízható. A bevachipnél amúgy az 5600X 96340ft amúgy. És az 5600X fogyasztásban is jobb mint pl a fentebb írt egyik jelöltem - a 3800X vagy XT amik 105W-ak. -
tibike8
őstag
Sziasztok, gariban behalt a 3600XT procim. Mi lenne ajánlott helyette most hasonló teljesítményben? A 3600XT-t már nem lehet kapni. A 3700X és a 3800X-eket néztem. Egy árban vannak, de nem tudom, hogy pl a 3800X nagyobb fogyasztása nem lenne-e sok a konfigomnak (adatlap)
-
Biga123
addikt
válasz
Richard1996
üzenetére
Nem normális , de volt itt már erről téma, elég sokszor, cold boot nál felpörgések restartnál nem. Nálam pl pont fordítva van, cold bootnál tök kuss van, de ha restarolok vagy matatok a biosban és kilépek ,akkor felpörög minden. Senki nem tudja mitől van . de van.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Az még semmi. Én sok év gépösszerakás után szivattam le magam. Gigabyte h510-es lap rx6600, minden kikapcsolás után 3mp-el újra elindul. Kikapcsolhatatlan gyakorlatilag. Írják neten, hogy giga lapok és rx6600 cumi, de legalább sem biosz kapcsoló, sem bios update nincs reá (ja igen, és ugye INTEL lap!!!). Aztán msi b460as lapra cseréltem, ott is elég furán viselkedett az rx, volt hogy tetűlassú volt a boot, a vga debug led virít, ki sem alszik. Aztán sikerült gatyába rázni. Szóval a lap is sokat számít biza...
-
aginor
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
"az alaplap nem befolyásolja a vga ventivezérlését" - ezzel vitatkozom. Volt nálam olyan Gigabyte 1660 videokártya, aminek a venti vezérlése az én lapomban nem működött, ellenben három másikban rendben tette a dolgát. Tehát egyes esetekben előfordulhat, hogy az alaplap-vga páros nem pont úgy működik, ahogyan annak kellene.
-
fanti
addikt
válasz
Richard1996
üzenetére
Figyelj ide!
Egy természetes jelenségről írsz.Nálunk idehaza a lányom gépe : Asus Tuf Gaming GTX 1650 Super + Gigabyte Aorus B450 Pro + Ryzen 7 3800X
Az én gépem : Asus Tuf Gaming GTX 1650 Super + Gigabyte Aorus B550 Pro + Ryzen 9 5950XMINDKETTŐNÉL bekapcsoláskor felbőgnek a VGA ventilátorai (2db) maximális fordulatszámon (kb. 3000 rpm).
Ez addig tart, ameddig a BIOS elvégzi az öndiagnosztikát (3-4 másodperc maximum), utána BIOS beep, VGA ventik azonnal vissza 1000rpm-re, ezzel egyidőben bejön a BIOS képe, majd tölti az oprendszert. -
Speed®
titán
válasz
Richard1996
üzenetére
Mivel boot alatt teljes mértékben a vBIOS vezérli a ventiket, így két opció van, de a legvalószínűbb maga a venti meghibásodása..próbáld ki, kézi vezérlés mellett pl. 10%onként lépkedve azonosan viselkednek- e. Viszont ez valóban nem a topik témája.
-
Richard1996
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem buheráltam semmit vele, amióta megvan keveset is volt terhelve,1 hónapot a dobozában pihent várta a mostani buildet, kb fél éve adtam el a 2600x-es buildet abban ilyet nem csinált, de ki fogom próbálni másik gépben is , ha ott nem csinálja, akkor viszont nem értem miért csinálja a mostaninál.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Richard1996
üzenetére
jut eszembe, van egy r9 270X -es MSI kartyam, pont ugyanezt csinalja, de azt hibaskent ("kepet nem ad") vettem, es a hazi sufnijavitas utan teszi ezt.
sosenemvolt mokolva a vga ? -
jokeph
nagyúr
válasz
Richard1996
üzenetére
Üdv !
Én 5 különféle Ryzen konfigban 5 különbőző VGA-val sem tapasztaltam.
Kíváncsiságból első körben áttenném a VGA-t egy másik konfigba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Projektor topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Írtam egyszer már az ügyfélszolgálatnak, korrektnek tűntek.
Memtest86 nem talált hibát a memóriákkal. Egyszer kinyitottam már a gépházat, nem volt lematricázva, csak hogy kiszedjem a memóriamodulokat, megfújkáljam, a foglalatokat is megfújkáljam stb.
Ott a 4 foglalatból színekkel voltak megkülönböztetve (2 fekete, 2 szürke) a 2 szürkébe voltak betéve.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)