- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
tibike8 #38149 üzenetére
Ha a BIOS támogatja, akkor menni fog. Az informatikusok időnként furcsa burokban élnek, és általában abban hisznek, ami nekik bevált, minden mást hajlamosak tagadni.
golffanatic: akkor a kérdés egyszerű, arra kell fejleszteni.
jokeph: amikor még én vettem a 3600-ot, akkor 50k volt, míg az 5600 116. Nem volt kérdés, hogy melyik éri meg jobban, ahogy most sem az (csak már fordítva)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8 #38149 üzenetére
en nemvagyok asusfan, ( pedig a P2B, P3B mekkora kiraly lapok voltak a maguk idejeben.....
) de aszondom mennifog. Netevesszen meg a bios "beta" besorolasa, az a lenyeg, milyen AGESA kodokat tartalmaz.Elso indulas lehet picit tovabbtart, de kb. ennyi.
Az "ismeros informatikusoknak" meg uzenem, hogy az Intelen kivul is van elet, es meglepomod egészen élheto** annyiert talan mar MSI B550 Tomahawk is van.
-
jokeph
nagyúr
-
aginor
veterán
válasz
tibike8 #38127 üzenetére
Ez is jónak tűnik. Ha van mibe tenni, akkor vágj bele nyugodtan. Szerintem már csak akkor éri meg 3xxx-ast venni, ha a lap nem támogatja az 5-öst, vagy elég nagy a különbség pénzben.
hokuszpk: az MSI frissítisét már én is várok a 370 Krait-hoz, azzal akár még egy 5-ös processzor is befigyelhetne, lap és ramcsere nélkül.
golffanatic: és mit terhel a program, CPU-t vagy GPU-? Amennyiben az utóbbit, akkor a processzor lényegében mindegy a felsoroltak közül.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8 #38133 üzenetére
gondolom a gyartok megcsinaljak az uj biost, de letudjak par teszttel az egeszet, ezekre az oreg, mar kifutott lapokra nem akarnak nagy eroforrasokat aldozni; szoval ilyeneket, hogy cpusupportlista frissites sajna el kell felejteni.
MSI is johetne mar a Vermeer biosokkal, az 5700X elkezdte izgatni a fantaziamat -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8 #38131 üzenetére
elvileg aprilisban lesz hozza 5xxx bios.
helyesbitek, szvsz az utolso bios már 5xxx kompatibilis.
smu checker irja a Vermeer tamogatast : -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8 #37579 üzenetére
a procicserehez lehuztad a tapkabeleket ?
csak azert kerdem, mert a legutobbi ilyen "vilagit de nemcsinal semmit " esetben a delikvens a 8 tus procicsatlakozoba sikeresen belepasszintotta a szinten 8 tus es erosen hasonlito pci express csatit. majdnem stimmel, "csupan" fel van cserelve a ket oldalon a 12V es a gnd. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
tibike8 #37577 üzenetére
próbáld meg azt, hogy mindent lehúzol a gépről, ház összes csatlakozóját is. legyen benne a proci a lapban, meg kapjon áramot. csavarhuzoval power gomb. nézd meg így mit csinál.
de tényleg semmi ne legyen rákötve, se ventilátor, hdd, ssd, ram, vga, egér, bill semmi. csak a lap benne a processzorral meg legyen bedugva az alaplapi csati és a processzoré a tápból. ha működik akkor egyesével rakosgathatod vissza a többit. -
Lacpac
őstag
válasz
tibike8 #37575 üzenetére
Reset gombot húzd le a csatlakozóról.
Ha a házamban lévő gomb reset gomb rá van csatlakoztatva a lapra, ugyanez a jelenség van. Zárlatos lett a kapcsoló. Szvsz elfáradt az érintkezőket egymástól távol tartott rugó/vagy ki tudja mivel van megoldva.
Hátha neked is ez a gond, én is akkor jöttem rá, amikor a házon kívül indítottam a gépet.
Aztán összeraktam, majd nem indult.... szétszedtem, indult, zárlatot kerestem alaplap alatt, nem volt, nem is indult.
Elkezdtem mindent egyesével visszadugdosni, és a reset csatlakoztatása után jött a feketeség. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
tibike8 #37559 üzenetére
ahogy latom a lap support oldalan, 5220 vagy ujabb bios kell, ha ennel nagyobb a verzioszam, akkor jo. Asusnal nemtom hogyvan ; MSI kivette az 1xxx supportot ( vagy egy reszet ) a 3xxx procihoz valo biosokbol, bar erdekes, hogy nalam a sima 1600 nem bootol, az 1700 viszont "unknown cpu" uzenettel de elindul.
-
Speed®
titán
válasz
tibike8 #37569 üzenetére
Igen..de ha kiveszed a CMOS elemet, az is ugyanezt okozza. Táp lekapcs vagy kihúz, tehát áramtalanított állapotban legyen az alaplap.
Fizikailag nem sérült a proci, ill. megfelelő állásban került berakásra?
Ha mindent jól csináltál, egy sima procicserébe nem hal bele semmi. -
jokeph
nagyúr
válasz
tibike8 #37564 üzenetére
uccsó ötlet:
Teljes áramtalanítás, 220Voltos kábelt is húzd ki, CMOS elemet dobd ki jó 10 perce, a BIOS-t reseteld (CMOS_CLR tüskepár rövidre zárásával - jumperrel vagy méretes fémes tárggyal - pl. csavarhúzó, tarts fenn a kontaktot úgy 15-20 másodpercig.Ha lejárt a 10 perc, elem vissza, ha jumperrel törölted a CMOS-t, akkor vedd le, csak proci+hűtője ,ram, VGA legyen meg persze a táp rádugva a lapra (ATX 24pin+CPU segédtáp 4/8 pin) és a VGA-ra (ha kell neki) és adj neki némi időt, mert nem biztos hogy rögtön de azonnal képet is fogsz látni.
-
Chaser
legenda
válasz
tibike8 #37563 üzenetére
az említett cmos reset megvolt?
ha igen és nincs eredménye kapd szét a gépet és rakd össze asztalon, ne kérdezd mért de néha segítszerk:
a clear cmos tüskéket keresd meg, áramtalanítsd a gépet teljesen, és zárd össze akár csavarhúzóval 10-15 másodpercre a tüskéket
alaplapi manualban megtalálod hol vannak
ha csak kiveszed az elemet az kevés lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest