- Nintendo DS-sel pózol egy OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricsi99
üzenetére
A PBO sztem túl magasra tolja a fesz csúcsokat. Én fix fesz/freki+undervolttal használom a 3800X- et. Így max 4650MHz a stabil, de általánosra nekem bőven elég a fix 4GHz is, 1.15V- al, csak a pontgyűjtő tesztekre pakoltam magas frekit.
Hozzáteszem hogy mái napig nem értek hozzá megfelelően, csak itteni helpek alapján állítgattam, tehát a véleményemet szubjektívnek kell venni. -
koszos91
tag
Az lemaradt, hogy a SOC voltage-t kell-e változtatni?
-
koszos91
tag
Sziasztok!
Adott egy ryzen 3600 proci (2019-ben vásároltam), melyet eddig pbo - offsettel használtam. Arra gondoltam, hogy kipróbálom, hogy allcore oc-val mire képes.
Sajnos az enyém nem a legjobb darab, mert pbo-val sem tudta elérni a 4.2 Ghz, max 4.175-ig ment néhány magon, inkább 4.15 volt a vége, ha az összes magot nézem.A beállítások tekintetében allcore 4 Ghz állítottam be, és core voltage-nél (overrie mode) számomra a 1.2875 V bizonyult stabilnak. (MSI B450 Tomahawk max alaplap) PBO és C-state disabled-re állítva. LLC jelenleg auto beállításon.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így mennyire jó beállítás, valamint ez a feszültség rendben van-e? Az LLC-t állítsam vagy maradhat auton? Van- e esetleg még valami amit be kellene állítanom?
Cinebench r23 hibátlenul elfut többször. Y-cruncher (0-1-7 parancsokkal) is lefut hiba nélkül. Teszteljem-e még, mivel a gép minden nap megy, nem szoktam kikapcsolni- Így alklamas lehet-e a 7/24-es üzemre?
Melyik jobb választás az allcore oc vagy pedig a PBO?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Land
veterán
Üdv!
Az alabbi konfigom van 5 éve és eddig elégnek bizonyult. Újabb 5 évre elég lehetne egy Ryzen 5000-es fejlesztés? Codokat, Bf-eket, Pubg-t játszom. Tehát multit és azt sem sokat.
Ryzen 2700, 16 Gb 3200 MHz RAM, MSI Tomahawk Max B450 frissítve, Asus Geforce 2070 Super, 1440PKeresgéltem, hogy melyik processzort írják a videókártyához és főleg az 5600X-et írták.
Az 5700X pedig ahhoz képest pár ezerrel lenne drágább és +2 mag. Szerintetek mi lenne a jó megoldás?Annyira drága AM4-es pocit lehet nem lenne érdemes vennem, mert az ezt követő fejlesztés úgyis teljes szett csere lesz (alaplap, DDR5 ram, cpu és gpu).
-
Károly85
tag
Kijöttek “Matisse” processzorokhoz a "Sinkclose" biosok [link]
-
ricsi99
addikt
válasz
CirrMee
üzenetére
Én annó x470-el kisérleteztem.
Ami biztos Amd oldalon minél frissebb az Agesa kód annál jobban mennek a procik
Föleg ha automata tuningal tolod.
A SAM ami igazándiból érvágás
Hasonló konfig-om van a pcie-4.0 miatt vettem vele x570-es lapot
Érzésre én igazából azt vettem észre ,hogy gyorsabb nvme-t tudtam belepakolni... fps-eket nem sokat nyertem. 4,2-ön fixen járon 3700-em van egy 5700Xt red devil társaságában +3600 as corsair ramok -
CirrMee
addikt
Asrock B450 Pro4 deszkén használ valaki olyan BIOS -t, ami engedélyezi a PICe 4.0 -t? A minap sikerült összelegózni, hogy a 3.31 -es tudja, ami papíron igaznak is bizonyult, cserébe egy halom játék és benchmark alatt legalább a harmadára esett vissza a fps szám (3700X & 5700XT), meg a SAM is ugrott. Egyedi ez a BIOS verzió, vagy vannak még más példányok, aminél megy a 4.0?
-
válasz
paprobert
üzenetére
[link]
For users seeking to protect themselves, Nissim and Okupski say that for Windows machines—likely the vast majority of affected systems—they expect patches for Sinkclose to be integrated into updates shared by computer makers with Microsoft, who will roll them into future operating system updates. Patches for servers, embedded systems, and Linux machines may be more piecemeal and manual; for Linux machines, it will depend in part on the distribution of Linux a computer has installed.Wired cikk szerint a sérülékenység megtalálói szerint
Majd a microsoft add ki patcheket rá.Ez különösen tetszett lehet reklamálni vagy vissza kérni a háromezres sorozatú processzor árát némelyik európai országban jogunk lehet rá.
If you have a 3000 series processor, be aware of this, and make your desire for a fix known to AMD. If you live in Europe, your country may even have consumer protection laws that entitle you to a refund or replacement. -
válasz
jokeph
üzenetére
Sima DOS boot penről, szoftveres flash is úgy kezd hogy törli fullra, beleírja, majd ellenőrzi. Persze a HDD/SSD- ket le kell húzni, ha az MBR/GPT- be is beírja magát. Aztán mindent tételesen partícióról-partícióra teljes gyalu. Károkozás időben, adatokban, de természetesen a fontos adatok mentése mindenkinek a fiókban van, offline 2 példányban. Bár azt is ellenőrizni kell hogy azoknak a bootszektorában is benne van-e már, de nem rábootolva, azt elvileg a víruskergető megtalálja, mivel azokat frissítették erre.
Mindenesetre az a hacker, aki leprogramozza ezt aktív féregre, megérdemli az Arany Kakadu díjat. Amíg ilyen emberek vannak, természetes hogy a civilizációnk bukásra van ítélve, pld a háborúk is a ferdült kromoszómás degeneráltak miatt vannak. -
paprobert
őstag
válasz
Károly85
üzenetére
Nem félreértés, az AMD oldaláról van a hír:
Ryzen 3000 series
No fix planned
https://www.amd.com/en/resources/product-security/bulletin/amd-sb-7014.html#39583 DarthSun
Nem, ez bent marad.Egyedül másik flash chip átforrasztása, vagy külső eszközzel eredeti firmware-re visszaflashelés állítja vissza a fertőzetlen állapotot.
Gondolom mindenkinek van otthon egy szettje.
-
válasz
paprobert
üzenetére
BIOS/UEFI flash disabled jumperrel vagy a biosban. CMOS cellák pedig mindíg törlődnek az elemkivétellel. MBR-GPT masterboot nemgond, azt másik gépbe áttéve, legyalulva nem marad semmi, írmagja is eltűnik, kernelbe épült meg alapból távozik már lassú format esetén is. RAM SPD, HDD/SSD nem flashelhető SMM szintről, marad a VGA, X99 szeverlapba pakolva másodlagosnak, újraflash, aztán csá.
Amatőr egy sebezhetőség ez...
-
paprobert
őstag
Az AMD nem akarja befoltozni a "Sinkclose" nevű sérülékenységet a Ryzen 3000 (Zen2) processzoroknál.
Ha a Sinkclose-t kihasználja egy rosszindulatú program, utána se BIOS frissítés, se OS újrarakás nem segít, a támadó irányítása alatt marad a gép.
Azaz kukázni kell a gépet, már ha tudsz róla egyáltalán hogy letérdeltették.
(Ez a gép későbbi eladhatóságát is veszélyezteti.)Itt lehet reklamálni:
https://community.amd.com/t5/processors/no-fix-for-new-sinkclose-exploit-on-3000-series-cpus/m-p/701290 -
Omis
senior tag
r9 3900x feszelnék alul kinek mennyivel működött stabilan?
órajelet 4.2-4.5 közé tenném.Köszi.
65-71 fok között van játék közben,
-
Biga123
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Platinum

(nekem azt mondta a 3600 ra 1.25V 4.5GHz) -
laskr99
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Passz, volt feljebb is anno a programban
-
heavygrip
senior tag
válasz
carl18
üzenetére
Igen, teljesen jó processzor,nekem is ilyen van az egyik gépbe. Annyi hogy én gyári speccel használom. PBO val próbálkoztam, sajna nem sokat hozott, 4250 MHZ amire tudott boostolni egymagon, ha lenne itt is CO állítási lehetőség más lenne a leányzó fekvése.
Nekem így is jók a hőfokok, CB R20 alatt Max 62 fok. Doom Eternal 45 fok, Far Cry New Dawn meg 55 fok.Neked így alulfeszelve mennyi CB alatt a hőfok?
-
carl18
addikt
Úgy látszik nálam jól tartja magát a R5 3600 egész jó döntés volt AMD-re váltani 2020 elején. Alul feszelve nem kér sokat és nem melegszik csak néha megy 50 celcius fölé.
-
Omis
senior tag
Üdv mindenkinek r9 3900x tulaj van itt?
Lenne néhány kérdésem
hűtés,undervolting,overclock stb. -
teptep
őstag
válasz
ricsi99
üzenetére
Tulajdonképpen a Reddites posztokból is ez jött le. Meg a ChatGPT is ilyesmit írt. Szépen sorban próbáld meg a felsoroltakat, és ha egyik sem segít, akkor engedd el. Köszi, akkor egyelőrre így marad: kapott egy memória bővítést 3.5-ről 6 Gigára . A GPU meg köszöni szépen
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
oopps télleg elsiklottam az "U" felett. akkor csak simán ASUS
-
teptep
őstag
Helló! Asus X512DA, Ryzen3 3200U, Win11Pro, 4 GB RAM. A videomemória lefoglal fixen 512 MB RAM-ot, így 3,5 GB maradt az oprendszernek. Kapott 4 GB bővítést. A video foglalása 2 GB-ra változott, az oprendszernek így maradt 6 GB. Az irodai, böngésző és multimédiás alkalmazások nem igénylik a videos teljesítményt, ezért szeretném visszaállítani 512 Megára a memória foglalást. Amiket idáig próbáltam:
1.) BIOS frissítés.
2.) BIOS-ban nincs lehetőség a video VRAM-ot állítani.
3.) Win11 újratelepítve, de már ez első induláskor 2 Gigát foglal.
4.) Win11 grafikus beállításai között csak megjeleníteni lehet a memória kiosztást, de módosítani nem.
5.) Radeon Software frissítve, szintén csak megjeleníteni tudja.
6.) MyAsus alkalmazásban sincs lehetőség.
7.) Google, Microsft, Reddit, ChatGPT felületeken nem találtam megoldást.
8.) Regedit sem jött be: HKEY_LOCAL_MACHINE, Software, AMD, UMD, DedicatedSegmentSize=512
9.) Energiagazdálkodási profilokban sem találtam állítási lehetőséget. -
heavygrip
senior tag
Szép estét. DeepCool AK400 al sem sikerűlt a PBO a 3600on.
De legalább 10 fokkal esett a CPU hőfok
Már korábban is kérdezni szerettem volna,hogy idle alatt normális ez a feszűltség?
Terhelés alatt be áll 1.32re, illetve ha hírtelen terhelés van belenyal az 1.41 be is,de az ok.
Idle nem kéne visszaesnie?Most nézem, hogy megy a Hwinfo 22perce de még mindig 1.38 a minimum.
-
válasz
netguru10
üzenetére
Nem látok rajta olyan gombot - Asus TUF B450 Pro Gaming a lap. A procit ha ki kell venni, az is eltartana egy darabig, backplaines a toronyhűtő rögzítése.
-
-
-
-
korren
aktív tag
Felraktam én is a legújabb BIOS-t a ROG Strix X570-F lapomhoz, de így még nem jártam!
"Update AGESA version to ComboV2PI 1.2.0.Ca."
Ez a fícsör az updateben, ami miatt képtelen XMP profillal elindulni a gép.
G.Skil Aegis 2x16 GB 3200 MHz memóriák eddig hibátlanul mentek XMP profillal a Ryzen 5700X-el.
Az update óta nem indul a gép, folyamosan le reseteli, 3200 MHz-en "auto" beállítással sem hajlandó indulni.
Nagy valószínűséggel megy vissza az előző BIOS...
-
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Asusokhoz is, stb.
Biztonsági patcht tartalmaz, nem kötelező ezzel foglalkozni. Rakja fel aki akarja. -
MSI
Új agesa frissítést adott ki b450 alaplapokhoz.
[link] -
heavygrip
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
heavygrip
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem volt,mivel nem tudom hogy mi az az llc és hogy merre kell állítani
BIOS reset CPU csere előtt, aztán meg után is, ennyit voltam a biosban. Na meg a PBO t lőttem be,de ott nem találkoztam ilyennel. -
heavygrip
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Múlt héten 22fok telefonnal mérve.
Kb 2 hónapja raktam össze a gépet a 2600al és akkor ilyen 21-22 fok között volt a gép környékén a levegő hőmérséklet. -
heavygrip
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Amúgy ha lenne időm megbontanám a másik gépet,hogy mit produkál egy x370 es lapban, igaz nem szívesen mert az most patent, csak jó lenne meg bizonyosodni arról hogy most a fapados b450 miatt van ez a limit vagy sem.
Most hogy nézegetem vissza a képeket van egy furcsaság.
Ugye ez a 3600 egy 2600 at váltott. A 2600 nál teljes terhelésen,egy cb 20 futtatása alatt felment a vrm hőfok 80fokig is. Itt meg 60 alatt megállt... Úgy hogy a 2600 limitei megegyeznek a 3600al gyári beállításával. -
kissgábor007
újonc
Köszönöm mindenkinek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kissgábor007
üzenetére
aztirja az ujság, hogy F61 -es biostól kezdve.
** ejj hát mindenki egyszerre mozdult rá ? de legalább a bronz megvan
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kissgábor007
üzenetére
F61 biostól kezdve (Mar 12, 2021) támogatja. F66 az utolsó rá, csere előtt frissítsd.
-
heavygrip
senior tag
válasz
kissgábor007
üzenetére
Hali, F61 től minden bizonnyal, kérdés hogy milyen BIOS van rajta, ha meg most fogod venni akkor kérj BIOS frissítést. [link] A továbbiakban majd ZEN 3 topik

-
kissgábor007
újonc
Sziasztok,
Valószínűleg én vagyok nagyon béna de nem találom ezért kérném a segítségetek abban, hogy egy Aourus B450 Elite alaplap kezelni tudja Ryzen5 5600x processzort? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
hokuszpk
nagyúr
-
heavygrip
senior tag
Szép estét.
Itt a sárgán kiemelt értékek(CPU magfeszültség, CPU core vid) üres járatban miért ennyi? Amikor a CPUz és a Ryzen Master is jóval alacsonyabb értéket mutat az alaplapi érzékelővel.
A hőfokok jók idle ben, tehát érzékelő hiba lenne?
-
wwenigma
Jómunkásember
Aki hőmérséklettel "parázik" annak mondom hogy Arctic webshopban szülinap miatt eleg jo akciok vannak, 5€ posta asszem. [link]
-
heavygrip
senior tag
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Hát érdekes. A te processzorodat engedi kifutni, de ennek ellenére is 4100 ig boostol multi tesztnél, ami ugyanannyi pontot adott neked mint nekem gyári beállítással. Úgy hogy 20Wattal többet eszik
PBO alatt (még kevesebb) 3600pont körül kaptam.A Single tesztnél meg ha jól látom az effektív órajeled 4114,3 MHz. maximum. Igaz a második képeden a frekvencia korlát globálisnál a jelenlegid 4277,2MHz.
Itt is nagyobb a fogyasztás,de csak pár wattal.Nem tudok rá jönni, hogy miért nem akar többet oda csavarni a lap a procinak, bár az értékeid alapján lehet nem is lenne nagy változás nekem teljesítmény terén.
Néztem hűtőt, deepcool ak400, azzal majd kitesztelem megint, ha semmi változás,akkor megpróbálom a fix fesz/szorzót.
Mindenesetre köszönöm
-
heavygrip
senior tag
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Nekem is gyárilag 88W a PPT, de CB R20 multi core teszt alatt 80W amit max eszik.
Tudnád prezentálni hwinfo képekkel PBO alatt neked mit produkál? Van fentebb a #39508 hozzá szólásomnál 3 kép azok alapján, miközben fut. Előre is köszönöm
Illetve a single core teszt közben milyen értékek vannak.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Halihó.
Hiába toltam ki kézzel,amikor max 80 wattot eszik, a limit meg 95... [kép] Tehát ha fentebb a képeken megnézed a limiteket ( PPT;EDC; TDC; Thermal) eggyik sem fogja meg....
Neked milyen a hűtőd és hány fokon megy ilyenkor?Biga123 lehet ez egy ilyen példány
-
heavygrip
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Igen,a limitek nem azt mutatják hogy meg kéne állnia. Még a több magos terhelésnél oké,mert ott 72 fok és ha valóban 60 fok a limit akkor érthető hogy nem ment 4050 fölé..
Na de az egy mag mehetett volna még, 55-57 fok volt állandó terhelésen.
Meg azért ha el van engedve minden akkor a hőfok limit úgyis meg fogja.Még a negatív offseten gondolkozok, egy lépcsővel max két lépcsővel lentebb vegyem szerinted? Mert ha úgy sincs változás akkor majd egy combosabb hűtővel meg próbálom majd.
-
Thunderbolt
tag
válasz
heavygrip
üzenetére
Hali!
Nekem is Gigabyte lapom van 3600-zal. A PBO beállításoknál a PBO limits-nél, ha auto helyett a Motherboard-od választod, akkor feljebb emeli a limiteket, amennyit a lapod tud. Nekem úgy 105 W-ig megy a proci fogyasztása, persze jobban is melegszik. Úgy nekem felmegy időnként 4350-ig is az órajel. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
heavygrip
üzenetére
több limit van, amelyiket elobb kiüti, az allitja meg a boostot. Mondjuk nalad ugytunik egyiket sem eri el ; talan a pbo homersekletkorlatjat ( az valami 60 fok, ahogy wwenigma is irja ) ; nekem sajna nemvan 3600 -as cpum, de abbol itelve, hogy a 3800XT pboval ( 60+ fokon is ! ) egy mezei pure rock slim2 alatt elmegy 4.85 -ig ; pedig csak "up to 4.7" a tiednek is tul kellene lepnie a 4.25 -ot.
-
heavygrip
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Itt a Single Core teszt [kép] 55-57 fokon megy... és 4250 a vége.
Következő hónapban terveztem egy normális hűtőt venni, azzal úgyis megnézem mit tud,de nem gondoltam hogy 72 foknál már nem engedi tovább boostolni, úgy tudtam hogy beállítasz egy thermal limitet,ami az én esetemben 90 fok és addig ami a csövön kifér boostol.Tudom, hogy minél hatékonyabb a hűtés annál tovább tudja fenntartani a kívánt órajelet, de nekem az effektív órajelnél nem ment fel még egy pillanatra sem 4250 MHz fölé, ezt tudta tartani Single Core tesztnél így kaptam kicsivel több pontot mint gyári értékeken. 488 helyett 495 lett.
-
ricsi99
addikt
válasz
heavygrip
üzenetére
Elöször is keresd meg a PBO-t... .azt szépen kapcsold ki ,indisd ujra a gépet... ellenörizd ,hogy tényleg ki van e kapcsolva... ha ez megvan akkor olyat keress hogy vcore... azt auto értékről tedd át manual ra és ott tudod belöni...szorzót szintén... youtube tele van vele.. keresd ki hogy a te lapod pontosan milyen elnevezéseket használ
-
heavygrip
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nem lett meg az ahitott 90 fok
Viccet félre téve ki próbáltam 4X scalar beállítással, ugyanazok az eredmények.Na mondom egy utolsó próba, scalar 7X:
Lefutott mind a több magos mind az egy magos teszt és semmi pont növekedés. Asszem az egy magra kaptam 495 öt, alapból meg 488.
Tehát egy magon PBO +200mhz illetve 7X scalar 4250ig tudott fel boostolni.Visszaraktam PBO disabledre, nekem sajnos a PBO nem sokat hoz a konyhára. Ez most valami rejtett limit miatt - vagy magától a processzor képességétől - van, nem tudom, végülis örülök neki, hogy alapjáraton hozza egy 3600 teljesítményét, na meg főleg a hőfokoknak.
Már egy ideje olvasom a fórumot, elég sokan panaszkodtak, hogy melegszik nekik a 3600 így tartottam tőle hogy nekem mit produkál gyári hűtővel. -
heavygrip
senior tag
válasz
Brekkk
üzenetére
Nem is az volt a célom,hogy PBO val használjam,csak kíváncsi voltam mit tud. Új a proci,így csak teszt gyanánt próbáltam rá hogyha esetleg valami defektes lenne most derüljön ki.
Még a fix szorzót ki próbálom. A képen látható [kép] manual overclockingnál megadom a kívánt órajelet és hozzá a feszt és ennyi? Kezdetben kb 4200 1.25?39504 hokuszp : rendbe azt még ki próbálom, végülis a cél az egymagon 4400mhz volt nem a 90 fok
csak azt nem értem mi akadályozza meg, hogy huzamosabban annyin legyen az órajel. A 4x scalart megnézem, köszönöm neked is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
heavygrip
üzenetére
az egymagos kepeden a "frekvenciakorlat globalis" az 4397Mhz tehat valoszinuleg 1-2 pillanatra felment ennyire ; esetleg a scalart ami ( felelos azert, hogy meddig tartsa a boostot a proci es ) auton ha joltudom "1" allitsd at magasabb ertekre, nalam ez kezileg 4.
ha ezzel se lesz meg az ahitott 90 fok, akkor egyelore nincs tobb otletem
-
Brekkk
senior tag
válasz
heavygrip
üzenetére
Nekem is volt/van R5 3600-am.
A 3600-nak elvileg 4200 Mhz a maximális órajele 1 szálon.
PBO-t soha nem próbáltam, hogy felviszi-e 4400 Mhz-re az 1 szálas maximum órajelet.
De ami nekem a legjobban bejött a fix szorzós All core tuning és manual fix feszültség.
Nekem szerencsém volt 1,165 V mellett ment az All Core 4200 Mhz.
Igazából majdnem ugyan azt a teljesítmént kapod 3900 Mhz-en is. Nem érdemes szórakozni vele. Az a 6-7% nem jelent semmit. Ahol a 3900 Mhz kevés volt ott a 4200 is.
Fix 1 V és 3900 Mhz All core-t használtam a végén már. 50 W-on elketyegett a proci.
A hűtőventi alapjáraton.All core 44-es szorzóval is mentek 3600-ak, bár azok már a legszerencsésebb darabok, amik alacson fesz mellett tudták ezt.
-
heavygrip
senior tag
Tegnap este megnéztem PBO enableddel.
Megnövelte a limiteket: PPT:95;TDC75;EDC90. Ennek ellenére sem tudtam elérni nagyobb teljesítmény: [kép] [kép] több mag gyengébb lett, az egy magos teljesítmény ugyanannyi,mivel ebabledre állítva 0 MHz a boost clock...
Na ezután advanced és meg toltam 200mhz re. A limiteket hagytam auton. [kép]
Itt a limitek PPT 88; TDC 60 ; EDC 90 Amd Ryzen master szerint.
Egymagon elérte a 4250 MHz -t, a több magon meg 4050mhz. Semmi limit nem volt megint, ugyanazon az értékeken ment minden CB alatt: [kép] ekkor a több magos teszt ment. Itt meg az egy magos [kép]
CB eredmény [kép]Mi lehet vajon a limit tényező? Vagy ez a proci ennyit tud?
Még a hőfokok is jók PBO val. Úgy voltam vele hogy biztos elengedi vagy 90 fokig,de cserébe lesz teljesítmény növekedés. Nem sokkal lett melegebb PBO alatt mint stock állapotban.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszámítás! Asus TUF VG249Q 24 144Hz FHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hűtés,undervolting,overclock stb.

Szerintem a RM és a CPU-Z is egyfajta átlagolt feszt mutat.