Hirdetés
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja, nem, dehogy. Az ismerősöm munkahelyi informatikusai mondták. Őket akartam megkérni bios frissíteni, ha van egy ryzenes gépük is. A bolt amúgy csak webshop, nem PC bolt. Én meg Szegeden vagyok és nem sok ismerősöm képviseli a ryzenes vonalat.
Maga a webshop az korrektül intézte a dolgokat. Egy irodát üzemeltetnek csak ami átvételi pont is és oda lehet vinni gariztatni a cuccokat, ha nem postázod. -
tibike8
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez hogy jött ki? A rásózás?
Ezt vettem.
3600XT halt be és 5600X-et kértem helyette, kb 6000ft ráfizetéssel. -
tibike8
őstag
Köszi srácok a biztatást. Én is rájuk hagytam. A bios frissítéshez kértem csak segítséget, ha van náluk egy másik ryzen CPU és végülis az volt hogy úgysem lesz jó és nem is tudják így kipróbálni, hogy jó lett-e a bios frissítés. Mondom, hogy hát ha egyszer elindul azzal a procival ami benne van a frissítés alatt, akkor mit nem lehet kipróbálni? Nem értem a logikájukat. Így megkértem egy másik ryzenes ismerőst, hogy tegyük már át az enyémbe kicsit a prociját (2600)
És amúgy valóban, kipróbálom és kész. Max marad az az opció, hogy másik lapot veszek amivel már megbarátkoztam amikor elsőre az volt, hogy nem fog menni a jelenlegibe az új proci. (Aztán szóltatok, hogy van új BIOS
) -
-
tibike8
őstag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Köszönöm a választ. Én csak a támogatott CPU-k listáját néztem. Bár ennek a béta BIOS-nak ami 2 napja van kint, a leírásából nekem nem jött volna le, hogy már támogatott lesz a zen 3 is.
Akkor lehet, csak kérem az 5600X-et és majd látom, hogy hogy viselkedik. Bár a BIOS frissítéshez kelleni fog valahonnan egy zen 2-es proci is...
És látom, hogy a zen 3 topikban is írtál. Nem akarok már ott is válaszolni.
-
tibike8
őstag
De még hadd kérdezzek! Megérheti a plusz 20k-t az 5600X helyett egy 3700X?
Elnézést a sok kérdésért, de nem sűrűn kell procikkal foglalkozni és viszonylag gyorsan kellene lezárni ezt az esetemet a bolttal. -
tibike8
őstag
-
tibike8
őstag
válasz
aginor
üzenetére
Igen, de amúgy bevachip a bolt, nem a bluechip

De az is opció, hogy visszaadják az akkori árat és veszek máshol amit akarok. Így viszont már bármelyik bolt játszhat ami megbízható. A bevachipnél amúgy az 5600X 96340ft amúgy. És az 5600X fogyasztásban is jobb mint pl a fentebb írt egyik jelöltem - a 3800X vagy XT amik 105W-ak. -
tibike8
őstag
Sziasztok, gariban behalt a 3600XT procim. Mi lenne ajánlott helyette most hasonló teljesítményben? A 3600XT-t már nem lehet kapni. A 3700X és a 3800X-eket néztem. Egy árban vannak, de nem tudom, hogy pl a 3800X nagyobb fogyasztása nem lenne-e sok a konfigomnak (adatlap)
-
tibike8
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Megoldva a probléma. Elvolt jó pár láb görbülve a CPU-n, de a vaksi szememmel nem láttam. Egy jól látó barátom segített és most már rendben minden.
-
tibike8
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
A kézikönyvet nézem... Akkor sem értem, hogy kell resetelni. Van itt reset érintkező amin most is van valami kábel, de jumpert nem látok amit át kellene valahova dugni. Szóval nem értek hozzá. Ezért is vinném el valakihez Szegeden aki nem csak az Intelt tarja számon...
-
-
tibike8
őstag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Most nem tudom a verzió számot, talán 4014 vagy passz (nézem most, hogy pont ilyen verziójú nincs), de a legutolsó van rajta. Tudom, hogy a B350-nél a régebbi BIOS nem jó a későbbi Ryzenekhez. De még ha ez is lenne, miért nem indul az eredeti 1600-al? Aláírom, hogy valamit elbénáztam vagy zárlat lett vagy mittomén, csak a gond, hogy ugye nem szerviz vagyok és nem tudom szakaszolni a hibát. Lehet alaplap vagy táp is gondolom.
Most néztem, hogy az 5606 az utolsó BIOS verzió, de mielőtt nekifogtam, minap néztem, hogy a jelenlegi BIOS is jó a későbbi Ryzenekhez. Lehet, hogy az 5605 van fent. Nem emlékszem a verzió számra, de rendszeresen frissítettem. -
tibike8
őstag
Az adatlapomon látszó konfnál lett most lehetőség A CPU-t 3600XT-re cserélni. Na azóta se kép se hang a PC-mnkek... Az 1600-al sem meg az újjal sem. Fel sem pörögnek a ventik, csak az alaplap ledjei világítanak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)