- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35485 üzenetére
nézd, nem fogok bolti sok év garos dolgokat apróért odaadni
hasonló áron sem mint sokszor a gar nélküli - esetleg hiányos tartozékos - motyó megy, elvből sem
emlékszem mikor vettem a b550i aorust 65e-ért, aprón volt fenn egy
gar nélkül - nem tudom ugyan hova tűnt róla a gar, mert legalább bő két évnek kell lennie -, hiányos tartozékokkal 55e-ért
hatalmas deal :d
de ha én kirakom az enyémet pár naposan szinte újan, csillió' garral 60-ért azt biztos nem viszik el
az én cuccaimon mindig sok gar van, nem kétes helyekre, akinek nem teccik' pár ezerrel olcsóbban biztos kap gar nélküli motyót, az az ő dolga
aki már oboázott be sosedöglikmeg' cuccokkal, az tudja hogy érdemes-e esetleg pár ezerrel olcsóbban gar nélküli motyót venni, vagy garosan de mégis bolti ár alatt, rizikó nélkül - pláne hogy nem ritkán jóval bolti ár alá is megyek -
aki meg ismer az tudja véletlen se feszelek agyon semmit és ha rákérdez nem fogok kamuzni semmiről milyen tuningot látott/nem látott, mint a legtöbb pistike aki azzal kezdi tuning sosevót', itt-ott-amott meg azt látod topikban hogy feszelt szét mindentfanti
nekem elég a bolti árakat figyelni, hírek nem is kellenek
amit vettem 2x32 csillámpóni hányásos' crucialt nagyon sokáig 112-3e-ért ment alzán, most 14x ezerez már nyilván új adag
a 2x16 3000 aegis egy kivétellel már 63-65e ft boltokban
nemrég még 49e-ért is kinn volt nálam, boltokban 55e-től indult - legutóbb talán 50 v 55e-ért raktam ki réz bordákkal -, több garral mint bármelyik boltban ahol újan forgalmazzák -
de nem vitték, majd ősszel meglátjuk...lehet akkor már 70e-ért is örülnek neki
ahogy nézem erősen fogyogat a 3200-es 2x16 készlet is, majd a következő adag abból meg verdesheti már a 70e ft-ot boltokban
az olcsó ddr4-eknek úgy néz ki leáldozott, pláne ha amd előrehozza a ddr5-ös motyókat
nekem meg nem sürgős, a fekete crucialoktól akartam "szabadulni", sz@r fekete nem kell még fiókba se :d - szubjektív, de sztem nagyon puruttya, és nekem már számít az is hogy néz ki -, még akkor is ha nem használom :d
azt meg elvittékde off end mert kapunk ( :
-
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35420 üzenetére
ez ilyen, ha valami van le kell vadászni ( :
egy darabig maradok, naivan úgy gondoltam elég jó árat toltam sok mindenre, de csak a gt 1030-am ment el, ha nem hát nem, akkor nem leszek tisztajófej', nem sürgős
4x8 hófehérkét se vitte senki 66,666,-ft-ért - most már nem is fogja, majd felmennek szépen a ram árak is mostaninál még jobban, majd akkor viszik többért is :d -, úh. kibontottam a bontatlan kitet is
valahogy megoldotta a gyári 3600 c16-ot 4 modullal a cpu meg a lap is gyári fesz. alatt kb pont ugyanúgy mint 2x8-nél az s2h-ban, de nyilván ránézek majd c14-re is
és hát láccik' milyenek fekete alaplapban...szabályosan világítanak a csillámpóni' rgb hányás nélkül is
ha esetleg meKgondolom' magam a jövőben, korrekt ramom az biztos lesz - meg prisme hűtőm is, azt sem adom el-
sb
ctdp biztos, offetet sose néztem, de már nem is fogom, dobozában a lap, ha jáccok' is az msi-vel ( :
edc limit is biztos működik, tdp is -
shakti69
tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35269 üzenetére
te az atx elite-ről beszélsz, ami drágább mint a matx pro-p, és közel b550 toma árban van ( :
passz mért mókázik, nyomnék egy cirmos cleartszerk:
nagyságrendileg
b550m ds3 h 29-30e ft
b550m aorus elite 35-6e ft - nem dr mosfet vrm -
b550m aorus pro-p 43-4e ft, dr mosfet vrm, esélyesen ua. ami a te lapodon is van
erre mondtam, hogy vagy venném a fapados ds3-at, vagy a pro-p lapot, kettő közt az elite-et nem
és persze 2 dimmel a b550m s2h is nagyon jó lap 6c/12t alá, az meg 26-7e ft -
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35095 üzenetére
( :
belaazallat
tied sajnos átlagtól rosszabb chip, átlagosat mondtam és onnan felfelé
nálad 3,7-3,8 körül mehetne már prime is
a 3100-am 1150mv-on megy 4g-t, már oda is necces halkan, de megoldja, és nyilván nem prime alatt
3,6-on 1v-on viszont lehet vele csinálni bármit és halk marad
talpnál is elég egy kis difi, meg ha gyári pasztával használod már az is ront rajta, felraktam úgy egyszer, alig tudtam levakarni ( :
csodát ezektől nem kell várni, nem arra vannak, de használhatóak némi kompromisszummal akár halkan is
ha 3800 c16-ot lassúnak érzed ott az if vége, azért van -
-
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35085 üzenetére
kb, mert elég hektikusan mér, ha lefuttatod 5x egymás után esélyesen mindig egy kicsit mást dob
de nem dob pl. 65-67 helyett 73-75-öt
tudom mit hoz defaulton, 3100 mellett hozta is a kötelezőt, mióta 3800x-et pattintottam be azóta "késik", de minden ramom
most mértem még egyet a 2x16 fehérrel kivételesen 73-5 helyett 70ns 2x egymás után, de még az is sok
pedig már tápot is cseréltem, többször ( : majd ha ráérek cirmos clear, sok mindent látott már ez a bios, mondjuk a w10 is kapta az ívetszerk:
Dragon3000
igazad van, 12nm, de ugyanúgy zabál
ahogy megvettem a 3600-ot és kipróbáltam terhelve, már nem bántam hogy pont 2x annyiba került mint az 1600af, ami még kifejzetten jó chip is volt, 1,2v-on tolta a 4g-t
én pedig mondtam hogy nem alapon használtam ( : alapon mivel küldi a feszt nagy csodát nem kell várni a gyári hűtőtől, főleg hogy egy-két magnál meglódul a fesz, azt nem tudja lereagálni a gyűri hűtő értelmes hőfokkal, hiába all core pl 1,2v-ot tol
3100-3500x kivétel valamennyire, azok alapon sem tudnak sokat enni, de egy 3600 az már jóval többet bekér terhele
mondtam hogy 1000rpm alatt használtam a 3600-ot játék alatt 4g-n, kifejezetten hangb_zi vagyok, de az teljesen élhető volt a motor hangját kivéve
nincs hangszigetelt házam, nálam néma eleve a gép, az a viszonyítási alap, pőrén az asztalon
a 2700 hűtője nagyobb...de az étvágya is ( : a ninjával használtam 3,6-on, gyárival 3,4-en, onnantól nőtt meg az étvágya, és terhelve már a gyári hűtővel pörgött a ventije rendesen
mindenesetre pár kattintás után bőven el lehet lenni a 3100-ak hűtőjével is, a 3600-okéval is, de nem kimaxolva a cpu-t, nem arra valóak
és teljesen defaulton sem lesz halk a hűtő és hűvös velük a cpu - én lazán a gyárit használtam volna ha nem olyan borzalom a motornak a búgó hangja -, ahhoz párat kattintani bios-ból és lemondani pár % plusz kraftról -
Chaser
legenda
válasz
shakti69 #35080 üzenetére
nekem nem ( :
van itt a fekete 2x16 de nem bírtam őket nézni :d barátomnál a pirosak, de nem olyan szép pirosak, ez a fehér meg húwááááó :d -
nem kellene gondnak lenni, imc szempontjából elvileg 2x dr azonos 4x sr modullal, a 4x dr az már neccesebb az imc-nek
ugyanaz az enyém is, 2021.04. - majd lassan ideér a párja, de gyanítom az is ugyanez lesz -Sontir Fel
szívesen, nem hiszem hogy gond lenne vele
napokban olvastam utána, elég jó tapasztalatokat látok mindenhol kinn is
rosszul emlékeztem, bios 1,26v-on mennek az enyémek 3600c16-ot, nem rossz azértkésleltetésre van valakinek ötlete mért ilyen magas?
dr modulokkal ugyanezt dobja, előtte 3100-zal és 3600-tal 65-67ns volt
majd tolok egy cirmos cleart, mostanában elég sűnűr cserélgettem az alkatrészeket -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
shakti69 #6472 üzenetére
All core CBr15 extreme kozben nekem a 3700x olyan 4075MHz-et tart, varom az uj biostot hatha javul.
sati: elmeletileg egy fél év mulva még lehet jobb is de masik procival csak, ennyire olvastam hgoy saccoljak az uj batchet aminel mar javitanak a gyartasi modszeren. De ez csak feltételezés, 1/2xxx szerianal tapasztaltak alapjan. Kerdes mennyire fognak jol binnelni akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged