- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Wiz Khalifa #35318 üzenetére
ITT a lista a keresgéléshez! Ebben minden is benne van, ráadásul láthatod is a nyákot, specifikációk is benne vannak ...
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35318 üzenetére
problémásabb vagy mint én
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35315 üzenetére
van ilyen b450m-ből is
mortar titaniumitt meg a rettegett ballistix 2x16 dr 3200 e-die
3600@15-19-15-15-28-56-1T
és a 3800x ac 4g fogyasztási értékei - ez a teljesítmény kb a default 10700k szintje, csak annak ehhez dupla kaja kell -
és szépen látszik, kicsit visszafogva a gyeplőt és belőni a feszültséget foschtos low profil hűtő is hogy meg tudja oldani...némán - no jó, az eredeti pure wings2 ventit cseréltem scythe kaze flex-re, nagyobb légszállítása van azonos fordulaton, és gyárilag sikerült rá gumibakot is rakniuk, az rgb-s fekete kret-fehér lapát verziója meg cép' is ( : -
a szobában 24,5 fok van most
a 110w max vmelyik avx blender tesztnél van, cb20-nál pl 90w elég neki
látszanak 4g-s cb20 eredmények is, kb 10x futtattam le, 5 ponton belüli eltérések vannak, így biztosan minden kap elég kakaót...ha ennél nagyobb difi van vkinél ott valami nem kerek - pl +50 pntos eltéréseknél valami zizi van már, nyilván 10-20 szórás még oké - -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35296 üzenetére
nem egyszerű ( : nekem piros-fekete lap volt az "álmom", de nincs - na jó, a gb-nek van egy b450m, de az elég bazári -, ezért megyek fekete lap felé, fehér ramokkal, piros nvme bordával
gordonfreemN
nem, ez 2x16 3200 dr e-die, a 3600-os 2x16 sr b-die - utóbi nekem nincs -
időzítés stimm
2x8-ból van 3600-osom, az pedig 2021 e-die+ ( : - kb b-die, de még az is lehet jobbat fut, majd kitesztelem ha lesz 4 dimm-es lapom alájuk - -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Wiz Khalifa #35296 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35279 üzenetére
x470 msi-ben volt a barátomnál 4x16 crucial 3600-os, b-die chipes, valahogy túlélték ( : - most 35e újan az a lap , 4000-ig tuti meghajtotta őket -
ha 4 modul kell akkor vadássz 3600-os crucialt, azok sr felépítésűek
és "vackolnod" sem kell velük, xmp-ből kitolják a 3600-ot
fehér dolgot megértem, nálam is szempont ( : - akkor is ha műszakilag nem megindokolható :d -
tehát elvileg ez kell neked, ebből két kit rgb-benfudi2002
gb aorus master? ( : persze nem 50-60e, arra váltott a srác, megcincálta már az 5900x is bajszát is benne rendesen, nem csak a ramokét -
fudi2002
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #35283 üzenetére
Erre most jobban járunk mindketten, ha nem reagálok.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #35279 üzenetére
Jó önszivatást, az erő legyen Veled!
Azért a keresőt használhatnád: [link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #35274 üzenetére
A 3200-as ram azért karaj, mert mindegy milyen lapba teszem, az sanszosan menni fog XMP-vel 3200-on, akár egy R3 2200/2400G mellett is, nemhogy egy R5 3xxx akármivel.
R3 3300X +B350 ITX lapban pl. 2*16 GB 3200CL16-os G.Skill Aegis-t hajtok (ezt a ramot azért szeretem, mert eddig bármibe is hozta a papírformát, meg mert alap méretűek a modulok, így mindegy milyen hűtő van a CPU-n).4*8 GB 3200CL16-os G.Skill Trident Z RGB - lásd aláírásomban szintén teszi a dolgát.
Én szintén nem reszelem a ramokat, elég amit XMP-vel ad, számomra legalábbis.X370-ben R5 3600X-el meg 4*8 GB 3600CL17-es cucc van, az is XMP-vel, a páratlan CL miatt GDM OFF.
#35277fudi2002: jó a 4 modul is, ha nem akarja az ember kitolni az egekbe, persze nem árt alá izmosabb lap.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Mit nem értesz? 2x32 ballistix ami 3800cl16ra tolsz ha akarsz és egy közepesen drága b550 (50-60e). 4 modult nem javaslom, csak fakíroknak.
-
Chaser
legenda
válasz
?
nem értettél félre valamit? -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35267 üzenetére
feletted/alattad, mintha pont egy ugyanolyat teszteltem volna
rgb verzióval azért óvatosan - mondjuk függ attól mennyire mókolsz bios-ban -, ha már be van állítva ok, de pl szinkronra nem tudtam értelmesen rávenni a b550i aorus lappal sem
alapból brutálisan tolja max fényerőn, igazi csillámpóni hányás ( :
de az rgb verziókban van hőszenzor is pluszban, az a non-rgb verzióban nincs
egyébként nem macerás a 3600 ha találsz, sőt, ha 64gb-ot akarsz az jobb megoldás is - sr modulok, ezek a 3200-esek dr modulok, bár van egy pletyka, hogy a 2020 ősz utáni gyártás már sr b-die, de itthon olyannal nem találkoztam - -
Alpi.
addikt
válasz
Wiz Khalifa #35258 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35245 üzenetére
ezt mondtam, ez így nem igaz, önmagában a modul nem mérvadó, a felépítés és úgy a mennyisége a mérvadó
ha 64 gb kell vehetsz 2x32 dr modulost, de vehetsz 4x16 sr modulost is
az imc-nek ugyanakkora terhelést jelentenek
de ugyanez igaz 32gb-ra is:
vagy veszel 4x8 sr modult, vagy 2x16 dr modult, terhelés szempontjából ugyanaz a vezérlőnek
5xxx-ből jött ammesterünk, ott sem fognak mást mondani- én is tőle tudom, ebből azért már kiestem nagyobb kihagyás után, de mázlimra elsőre 2x16 dr-t vettem ami minden szempontból jó volt -
szerk:
Thrawn
forrás erre?
amik nálam jártak és dr-ek mindkét oldalukon vannak chipek, az sr-eknek pedig csak az egyik oldalukon
ott van difi, hogy egy-egy chip hány gb-os modult takar - de lehet emiatt ténylg létezik kétoldalas sr, én nem találkoztam olyannal, crucialokra biztos igaz a fentebbi sr-dr dolog - -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35243 üzenetére
ez nem egészen úgy működik, hogy "modul" - ram topikban nem tudom mit csinálnak, de eszerint nem a legjobban csinálják -
van sr és dr modul
sr - egyik oldalán vannak chipek
dr - mindkét oldalán vannak chipek
az imc szemszögéből 2x dr modul egyenlő 4x sr modullal
ezért mondtam, ha 2x8-at veszel abból mindenképp érdemes két kitet venni, így lesz 4db sr modulod és 32gb-od
a 2x16-osak már dr-ek - már az e-die verzió, a b-die sr -, két modullal is megvan úgymond a 4x sr felállás
4x dr modul húzós már az imc-nek, de van amelyik azt is megoldja, lap függvénye is, és időzítésekből esélyesen lentebb kell adni
a crucialok szépsége, hogy extra filléres lapban - 20e ft -, is sz@rrá tudnám őket hajtani, igazából az imc határozza meg mit tudnak - és aki klikkel bios-ban ( : - -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35241 üzenetére
nem ismerem, lehet jó
amit én mutattam az biztos jó és zen imc nagyon szereti a micron e-die/b-diechipeket, sokunknak van itt is már - tegnap adtam el a 2x16 3000-est, az is lazán ment 3600 c15-ön erőlködés nélkül 3100 mellett is -szerk:
ha gaming, akkor 32gb-nak elégnek kell lennie még pár évig, az már nagyon csúnya lenne ha nem ( : sokan még mindig 16-tal tolják, esetek zömében elég az is - persze van amikor már pl micro laggot okoz -, azért 32-nél nem gondolom, hogy még belátható időn belül hasonló gondok lennének -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35239 üzenetére
az úgy más
ha csak gaming akkor 32gb, ha meló is akkor akár lehet 128gb is kevés
ezeket nem ismerem, micron e-die chipek nagyon hasítanak, és nyilván kaphatóak kinn is
ha nagyon urizálni akarsz, akkor 2x16-osból 3600-os ballistix, azok már micron b-die chipesek és sr modulok, abból két kit - kitt a nájtrájderben' volt ( : - világbú' is kimegy
ha kevésbé akarsz urizálni, akkor a linkelt 2x8 3600-osok, már-már b-die szintű tudással, és abból két kit
illetve 2x32-ből ez a ballistix, ez is lazán megy 3600 c16-ot, b-die chipes ez is - és ez itthon nagyon jó áron is van, személy szerint ehánytam magam az rgb-jétől, de más bajom nem volt vele - -
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35237 üzenetére
aprón van sok garos 3100, olyantól is aki postáz
3600 cl18 az nem nagy karrier, lassan végzek 3600 c16 alapos teszttel, aztán jön a c15 ( : 2x16-nál
vettél már ramot, vagy csak tervben van?szerk:
ha nem vettél és 2x16, akkor ez best zen alá
esélyesen 4000 c16-ot is elkaristol még értelmes feszen
2x8-ból meg ez nagyon ütős, de ebből ildomos két kitet venni, még jobb is mint a másik crucial, pedig az is nagyon jó - de ez újabb rev, idei - -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #35228 üzenetére
R5 3200 mellett lehet nemfog menni 3600 -at a ram, mert az "csak" Zen+ , de Zen2 ( 3100/3300/3600/etc ) mellett viszont siman jo.
-
Chaser
legenda
válasz
Wiz Khalifa #35228 üzenetére
3100 az, nem?
nem lesz gond - bár 3600 c14 azért mindnek nem megy ( : -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Mini-ITX
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest