Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltanberta2
csendes tag
válasz
M@rdel #56502 üzenetére
https://www.aliexpress.com/item/Computer-Cooler-Fan-Replacement-Sapphire-Dual-X-FD7010H12S-85MM-DC-12V-4Pin-0-35A-For-Graphics/32226726684.html?spm=2114.30010308.3.1.MUjDpS&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=7fb79de1-8293-4d71-8844-02e71c56d5b3
-
-
s.s.j.goku
tag
válasz
M@rdel #56265 üzenetére
Az a furi hogy se fagyás,se kép szétesés semmi előzmény, egyik pillanatról a másikra...
Bosszantó. Ennyi időre voltak kalibrálva? furcsa hogy sokan irják mostanság más forumokon is, kicsit körbejártam a témát. Lehet veszek helyette egy GTX 960-at remélem azzal nincs gond.. -
anderledani
őstag
-
Baryka007
addikt
válasz
M@rdel #56179 üzenetére
Kijavította magát, csak már gondolom nem tudta szerkeszteni.
Lenne pár dolog amit én még kipróbálnék. Pl másik alaplap, vagy friss windows, másik driverrel. Másik böngésző, vagy VGA bios update ( ha lehetséges ) esetleg alaplap bios update sem árthat szerintem.
Ha ezek után még mindig csinálná, akkor vinném az aquába a vga-t
Szerk.: Mondjuk frissített biossal érdekesen néznének rá
-
sepsi0
őstag
válasz
M@rdel #56165 üzenetére
Én már az vagyok/vagyunk.
Az én R9-em szervízben, asszonyé eladva. Most MSI GTX 950 van helyettük.
Jobban is teljesít Bf3/4-ben mint au R9.
Nincsenek pixelhibák és lagok pl. mikor késelek eddig akadozva adta be az animációt, pedig ssd-n vannak a játékok. Ja és 90W..... 60C.....
Már csak az R7 260X-eket kell lecserélni, bár igen jól teljesítenek hiba nélkül 2db és egy HD7770. -
Petykemano
veterán
válasz
M@rdel #55643 üzenetére
Ezt a képet és leírást megtaláltam a Sapphire R7 370 gyűjtőoldalán, de ilyen kapcsolót nem találtam a kártyán.
A számlán nem találtam a terméknévben erre utaló szöveget, de a dobozán a terméknévben zárójelben az van, hogy "(UEFI)"
Vajon van nem (UEFI) verzió is, amin van kapcsoló?
-
Giot
addikt
válasz
M@rdel #55605 üzenetére
Félreérthető voltam, pontosítok. Ha folyamatosan nagy hőmérsékleten menne a vga jönnének a hibák is előbb vagy utóbb aztán meg lehetne reménykedni hogy egy reballozás megoldja a gondot.
Más: Érdekes ez újrapasztáztam a vga-t phobya hegrease extreme-mel állítólag az egyik legjobb paszta a piacon. (Igen alkohollal megtisztítottam
) és valóban hozott 2 max 3 fokot no ez nem is rossz terhelés alatt csendesebb is lett 43% fordulattal 65C környékén tartotta. Aztán betettem a frissen vásárolt hangkártyámat és máris romlottak a hőfokok vagy 4 celsiussal. Aláfűt a VGA nak.
-
Dany007
veterán
válasz
M@rdel #43496 üzenetére
Lehet, lehet. Most nem ugranak be a márkák, a lényeg csak annyi volt, hogy külföldön láttam más márkákat is, amik itthon amúgy ismertek de az itthoni boltokban nem árulják.
Club3D, VTX, powercolor, His, Visiontek stb... No nem mondom, hogy mindegyik márkát szeretjük, de azért ismert itthon is.
Pl most találtam egy Zalman-t. -
-
isizakhi03
tag
válasz
M@rdel #40808 üzenetére
én úgy értettem, a memóriahúzást nem mindegyik kártya szereti, hiába nagyobb az órajel, a teljesítmény csökken. én úgy olvastam azért nem mert bírja, mert próbálja javítani. ezért csökken a teljesítmény.
azért írtam a srácnak, hogy lehetséges, hogy azért van teljesítménycsökkenés, memóriahúzás miatt.
-
BogyóBP
addikt
válasz
M@rdel #40690 üzenetére
Szerintem nem márka függő. Leginkább ahogy írta valaki, bios függő de a sapphire nem adott ki újabb biost legalábbis az ő oldalukról nem lehet ilyent letölteni szóval nemtudom van e újabb ami esetleg javitaná a dolgot, így marad a driver. Az érintettek között leginkább a Radeon 7870, 7870 OC, 7850, 7950 és 7970 es szériások írták ezt a bugot a mozillának. Egy csávó konkrétan több hónapig nyomozott a hiba után, mire valaki szintén ezt az alacsony VRAM energiaellátást hozta fel problémaforrásként, de én megnéztem max terhelésnél is, és ott is ugyanúgy ott volt szóval ez kilőve.. Nemtudom pontosan ez micsoda, irták még azt is hogy a firefox néhány gyártó VGA API ját alapból blokkolja a firefoxnál a hardveres gyorsítás bekapcsolásakor mert összeomlást vagy egyéb finomságokat produkálhat. Tesztként nekem is volt fenn opera, egyedül csak azért szedtem le mert nem volt hozzá olyan plugin amivel bárhonnan letudnék szedni flash videot MP4 be nem csak youtube ról. Én az operába nem láttam ezt a jelenséget mint a mozillánál de lehet csak nem figyeltem rá eléggé. Jó ideje csak mozillát használok és nehezemre esne megszokni most egy másik böngészőt.
-
válasz
M@rdel #40694 üzenetére
ne gondolkozz MÉG. szemben a korábbi sapphire féle BS hibán, ezek teljesen driver problémák (esetleg nagyon kis valószínűséggel VGA BIOS hibák), tehát ezeket idővel biztos javítani fogják és a kártyát nem kell emiatt visszavinni majd. mellesleg én nem bántam meg a cserét, mert már most van (több) workaround is amíg rendesen megoldják, addig is tudom élvezni a teljesítménynövekedést (ami elég számottevő 5770-ről váltva).
-
kisza25
félisten
válasz
M@rdel #36183 üzenetére
sajnos már elállítgattam az alapot, de azthiszem 4x volt textura high, mesh q. ultra minden más medium,
most kipróbáltam Ultrán minden maxon 65-75 FPS 60 alatt nem láttam, de engem ez már zavart
pár dolgott visszavettem, így 90 környéke nagyon fasza kis kártya ez 51eFt-ért újonnan bestbuy
ja és 220W volt a plafon fogyasztás ami nekem fontos volt a mini-ITX gép miatt, mert abban van egy 350W-os táp eteti
RetepNyaraB: nekem igen csendes a gépem 35%-on már az a leghangosabb, pedig akkor még csak 1400rpm -
Devid_81
félisten
válasz
M@rdel #36176 üzenetére
Mindenkeppen fennhagyom...ambar minden tuningolva van a gepemben...lassan a billentyuzet is
Szoval ha fagyi van akkor meg van par dolog amire ratudom fogni.
Bar mondjuk a VGA-t mar nem huzom, ugy vettem eszre szeret tulmelegedni a ram...soha nem esik szet a kep, vagy kockasodik, egyszeruen csak tuning merteketol fuggoen par perc mulva lepusztul a dolog...plusz ventit meg nem akarok, van eleg zaja a gepnek mar igy is. -
Firkavadasz
tag
válasz
M@rdel #35291 üzenetére
Nekem fönt van a bf3, 1680x1050-ben játszom, alapból highra rakta magát 24 playerem tdm-en 80-100 fölötti fps-ek voltak de 64 playeren már 40 lá is be esett. tuti a processzor a hibás, talán egy i5 2310 megoldja.
eminem ne hogy megpróbáld ! semmiképp mert más gyártó biosa nem jó ötlet !
-
Steve198310
őstag
válasz
M@rdel #35272 üzenetére
Jelenleg 1300mv ig tudom emelni a feszt. De olyan 1240-1255mv on hoz stabil 1200mhz tesztekben. Játékhoz kicsit több kell ott 1260mv mellet stabil az 1200mhz. Igaz ott már 75-80fok körül mászkál. Idáig jutottam. Igaz még nem néztem át az eredményeket sem hosszú volt az éjszaka
-
válasz
M@rdel #35169 üzenetére
Ahogy nekem is elhiheted. Sokat dolgoztam érte, és ennél jobbat nagyon nem tudnék, és nem is lennék hajlandó venni. Viszont az kiborít, hogy az i5 4.3GHz-en mondom 80-85%-ra beejti a VGA kihasználtságot.
Azért azt hozzá tenném, hogy az esetek körülbelül 70-75%-ban végig 99%-on pörgeti a vidkarit. Az érdekesség még az, hogy mikor lemegy a VGA kihasználtság, a procié nem ugrik fel 100%-ra, de még csak 90%-re sem. 80% körül is nagyon ritkán jár.Persze ez csak nagy 64 fős pályákon van BF3-ba, meg egy két másik játékban, de akkor is.
Ennek ellenére tökéletesen megfelel így is. Ha nem látnám a számokat, nem is izgatna egyáltalán a dolog. Gond nélkül fut rajta bármi. -
-
dethroner
veterán
válasz
M@rdel #34694 üzenetére
GPU-Z szerint is 300/1200 értékeken megy, a fesz pedig 0,9 Volt.
Aida64-ben megnéztem, és vannak ilyen profilok is a kártyában :BIOS PowerPlay State #0:
- Level #0: GPUClock = 860 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1 (Boot)
BIOS PowerPlay State #1:
- Level #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.825 V
- Level #1: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V
- Level #2: GPUClock = 975 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1
BIOS PowerPlay State #2:
- Level #0: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V (UVD)
- Level #1: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V (UVD)
- Level #2: GPUClock = 975 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1 (UVD)
BIOS PowerPlay State #3:
- Level #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 V
- Level #1: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 V
- Level #2: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 VSzóval lenne 300/150 is 0,825 fesz mellett, csak a nagy kérdés hogy miért nem használja
Nincs engedélyezve az overdrive és csak 1 monitort lát a CCC is.
"Nézd meg az eszközkezelőben nincs-e több monitor/ beragadt plug&play" ezt nem nagyon értem
Az a fura hogy driver nélkül win7 alatt megy az alacsony órajelű profil, driver telepítés után meg nem. -
dethroner
veterán
válasz
M@rdel #34669 üzenetére
Milyen oc programra gondolsz? Semmi általad felsorolt nincs fent. Nekem Giga kártyám van, gyári tuning, 975/1200 órajelelekkel. 2D-ben gpu 300-ra visszamegy, de a ramok maradnak. Úgy emlékszem hogy talán a legelső driver telepítéskor, a gyári lemezen lévő driver alkalmával visszavette, de azóta bármit újabbat tettem fel, a ramok maradtak 1200-on. Az aida64-ben felfedeztem valami BIOS PowerPlay State #3 dolgot, ami tartalmazza a hiányolt gpu 300mhz, ram 150mhz, vid 0,825v értékeket, de nem használja
-
Arkennys
addikt
válasz
M@rdel #21428 üzenetére
Nem tudom, de érdekes volt az ezt méltató pár szó. Mindegy is, kinek ez, kinek az válik be. Ezen nem kezdek vitát.
Sapphire-t meg ezek után én se mernék venni, habár alapból is inkább gigabyte vagy asus kártyám lesz, mikor egyszer a jelenlegit leváltom. Biztos megérzik majd a visszhatását ennek, jószerivel most senki nem mer venni tőlük VGA-t. Ronda ügy
-
Arkennys
addikt
válasz
M@rdel #21413 üzenetére
Azért a gigabyte leszutykozása nem tudom hogy jön ide, mikor totálisan korrektek a kártyáik pl, legalábbis saját/ismerősi kör véleménye alapján így vagyok vele. De azt se szoktam szidni, ami nekem speciel nem vált be. Értem én, hogy ez a te szuverén véleményed, épp ezért gondoltam, hogy akkor már reagálok is rá.
-
Arkennys
addikt
-
Blood Mage
senior tag
válasz
M@rdel #14740 üzenetére
tényleg, már majdnem annyi mint a 7870
de a 7850 gondolom kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt, hőmérsékletben is jobb lehet + már ez az 55k is már nagyon a maximuma amit ki tudok adni vga-ra... még gondoltam az iceq x hűtő megéri azt az 5k-t és mellesleg meg lehet, hogy már pár ezer és 7870, de ez gyárilag az egyik legjobban húzott kari, azt írták róla, hogy már önmagában is a 7870 szintjén van
-
marcias
őstag
válasz
M@rdel #14740 üzenetére
Nagyon jó áron vannak ezek. A hűtésük teljesítményéről/halkságáról van tapasztalat?
logaritmus: nekem pl. sokkal szimpatikusabb az, amit kaptál. 5cm-rel rövidebb. Nekem a 30cm-es nem férne be a házamba. Hol rendelted egyébként, vajon én is olyat kapnék, ha berendelném a másikat?
-
BalaNce87
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest