- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Size83
csendes tag
válasz
BRIKLY #19225 üzenetére
Azt mondom amit tapasztalok egyszerű user-ként: Elég az FX a 7850-alá és nem szakad bele. Ahogy kovsol mondta is, lehet hogy nem egy magon (PL Witcher egy vagy SC2, mert ott van fps drop gazdagon
), de amikkel én próbáltam azokban a játékokban ilyen processzorhasználat mellett is 95-98% GPU kihasználtság van, mikrolag, meg fps drop féle mizériák nélkül. Hajtja ahogy a nagykönyvben meg van írva.
-
-
zserbox
őstag
válasz
BRIKLY #17630 üzenetére
És a memória mennyin?
[nekem ennyi] -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #17120 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, a 4890-emhez-hez írtam saját BIOS-t hexeditorral az alulfeszelés és ventiprofil miatt, mivel a RBE olyan bughalmaz BIOS-t csinált, hogy botrány.
Remélem, megérted, hogy érintettség hiányában nem akarom erre pazarolni legalább fél napom.Csak leírtam, kellő kitartással tuti meg lehet oldani a dolgot.
Tuti, mások is foglalkoznak a témával, ahány review, annyiszor szidták a tuningot meg a boostot.
Pl. kezdetnek nem volna rossz kiindulni egy BOOST és nem BOOST 7950 BIOS-ának hexeditoros összevetésének... De mondom, ez nem tízperces projekt. -
kovsol
titán
válasz
BRIKLY #17028 üzenetére
Én ultra 2xAA 16xAF el toltam a BF3 -t 60-90fps megvolt 7850 -el is 1200/1450 mellett. Persze a procira nálam panasz nem lehetett
(#17031) BomiBoogie nekem amivel még BF3 meg egyéb gamek is órákig stabil volt az 1,19V. Nem igazán mérvadó, mert valamelyiknek az alapfesze több mint ez
1245/1465@1,225V volt a vége. Ez fölött elkezdtek pixel hibák megjelenni. -
-
lowzor
veterán
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #17018 üzenetére
De ha majd nem BF3-at játszol, hanem mást, ahova meg túl erős lesz a procid, akkor meg azt fogod mondani, hogy le kell cserélned a VGA-d, mert nem 80%-os árat fizettél a prociért, hogy ne 100%-on használd. Sőt, ennyi erővel rádughatnál még legalább 3 stata eszközt a lapodra, mert nem 3/6-od részt fizettél érte.
Remélem érted, mire gondolok.... Ez egy ördögi kör, valaminek mindig kell lenni leggyengébb láncszemnek.
Nem olyan gyengus az 5850 amúgy, de a 920-am is a végén már csak alapon használtam, elég volt mellé, igaz, a legújabb címek közt elég kevéssel játszottam az utóbbi egy évben. De majd most jön egy 7870, ha minden jól megy, kíváncsi leszek a difire 5850 után... -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #17014 üzenetére
Azt úgyse lehet elérni, hogy minden programban pariban legyen a CPU/GPU kihasználtsága, valamelyik úgyis vissza fogja valamennyire fogni a másikat. Ennek oka, hogy minden programnak más a CPU és a GPU igénye. A GTA4-et az 5850-el se hajtotta ki tökéletesen a 3,7Ghz-es I7920 anno, míg az unigine heaven pl 2,6Ghz mellett is GPU-limites volt. Tudom, két szélsőséges példa, de így van.
Szerintem ha csak 5-7% marad a VGA-ban, az teljesen jónak számít.
Persze, ha csak tuningolhatnékod lett, az más, de abban meg a K-nélküli proci nem partner. Én megvettem a K-s procim, mert nehogymár ne lehessen húzni, fél órát ment 4,5ghz-en, megnyugodott a lelkem, azóta is alapon megy, 3,6-on. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #17010 üzenetére
Akkor a programok tévednek, egy közös órajelből oszt le mindent, azért hal le olyan hamar minden minimális húzástól is. Én amúgy a moncsi-upgrade-re szavazok. 3,4ghz-en elég erős már az az SB, átlagos játékokban elég kéne legyen sok-sok FPS-re. A kihajtás sztem mindegy, ha 60 felett van az FPS, ha meg alatta, akkor meg el kell gondolkozni, miért nem elég egy 3,4Ghz-es modern négymagos oda, nem-e a játékban gázos valami.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #16994 üzenetére
Az a gáz, hogy ha húzod az FSB-t, akkor húzod vele a PCI-t, a PCI-E-t, az összes SATA portot, minden létező buszt a lapon. Ha kiszámolod, mennyit nyersz vele, nem éri meg.
Azon a 3-4%-on már nem múlik semmi, viszont a buszok megérzik.
De ez itt már nagyon OFF szerintem.... -
rayoliviero
veterán
-
MontyCrew
senior tag
válasz
BRIKLY #16984 üzenetére
K nélküli is nagyon jó processzor, csak engem zavar, ha nem tuningolhatok,, még sajnos nem sikerült kinőnöm belőle.. Egy nonK i7es nagyon jó alternatíva lehet annak, akinek nem kellenek a magas órajelek, az a baj én nem tartozom ide,, amd barton óta tuningolok és csak nem sikerül leállni... Mindenesetre alapon is nagyon erősek és sok értelme nincs a húzásnak ilyen kaliberű kártya mellett persze.. Még ha kiutazásom előtt megérkezik a 7870 akkor kitesztelem alap órajelen meg tuning mellett is, hoz e GPUra valami extrát. Azt tudom, hogy az alap i7 2600 elég volt anno a 6990emhez és az alapon járatott ivy 3570K is gpu pontszámban ugyan azt az értéket dobta 7950el, mint 4500-ra húzva. Viszont játékokban a min fpseket megdobhatja egy-egy OC,, folytathatnám de az már annyira sem illene a topik témájába mint ezek. A lényeg, hogy a te procid is nagyon jó választás egy ilyen vgahoz
-
milszab
senior tag
válasz
BRIKLY #16063 üzenetére
Lehet jobb ha felül van a táp amúgy. Kis levegőt szív is ki a házból, rásígítve a hátsó ventinek! Nem szív be annyi port, meg szerintem több levegőt is tud beszívni. Havernak alsó tápos van és nagyobbak is a hőfokok.
Gazsi00
Próbáltam ezt a GPU Tweek-et, de aztán leszedtem. De ennek ellenére a ccc-ben ugyanúgy túl lehet tolni az értékeket. Próáltam 1200/1300-at de kifagyot a gép mint a szar.Tuningnál azt a teljesítmény csúszkát is kne huzigálni mi?
-
zolisx4
őstag
-
válasz
BRIKLY #15205 üzenetére
Érdekes dolog a ciripelés de............ Valamennyire köze van a GPU -hűtéséhez is Annó 7850 nél nekem a gyári Dual-X(igaz annak még nem az volt a neve, mert nekem a első szériás kék matricás volt) nem ciripelt, viszont mikor feltettem rá az AC Twin Turbo Pro hűtést akkor néha mikor 100.FPS felett volt akkor halkan de hallottam a ciripelést!
Most 7950 Dual-X -nél pont fordult a helyzet a gyári hűtővel néha szintén ciripelt De most hogy felkerült rá a
Alpenföhn Peter HD79XX Edition
azóta MEGSZŰNT a CIRIPELÉS még 500.FPS nél se ciripel
pedig a VRM hűtés maradt a gyári csak került rá néhány +borda
Szóval érdekes egy dolog.........
-
->Raizen<-
veterán
válasz
BRIKLY #15205 üzenetére
Nekem csak 3dmark 03-ban produkál komolyabb hangot a gép mert 1000 fps felett fut pár teszt.
(#15206) - = Zk = :Telepítsd újra a wint. Nekem amikor túlhúztam a határain túlra produkálta azt a kártya hogy a meghajtó leállt. De utána helyreállt és ment minden tovább nem tolt az arcomba ilyenkor kékhalált. -
=HG=
addikt
válasz
BRIKLY #14647 üzenetére
Nekem sem volt"baj" az alaplappal, de ugyan azt a jelenséget írtad le, mint ami nekem volt...Egy próbát megér, hogy odateszel egy ventit nem ? Nekem 56 C-ig semmi baj, 58-nál akadás. Ahogy hűtöttem megszűnt. Nálam tuti ez volt a gond, bár először én is a vga-ra gyanakodtam...Azóta is ua. a vga-m van.
(#14655) miresz : +1 alaplap vrm ((#14642) =HG= )
-
->Raizen<-
veterán
-
válasz
BRIKLY #11938 üzenetére
Járt nálam nem is egy 2500.K, 2700.K, 3570.K és 3770.K proci is és volt alkalmam le is tesztelni hogy tuningban mit tudnak! és mennyivel jobb mint egy első szériás i5, i7 (7xx, 8xx, 9xx)
PL: i5-3570.K@4000.MHz kb ugyan azt tudja mint egy i5-760@~4200.MHz tehát nem nagyon van lemaradva durván +200.MHz kell a jó kis régi i5 -nek hogy behozza a lemaradását(és ugye most nincs szó HT -ról) de aki nem tesztelgette saját maga az ilyen téren nem tud hozzá szólni/viszonyítani az inkább ne kotyogjon bele!
De hogy meg nyugodj tessék a másik gépembe az i5-760 ennyit hoz
*******************************************************************************************
kovsol korábban már belinkeltem hogy az FC3 használja a HT -nek is mind a 4.szálátde itt van még 1X
Tegnap csak én is tettem egy próbát hogy kikapcsoltam a HT -t hátha úgy jobban megy az FC3
De már tegnap is mondtam ezen most nem szeretnék vitatkozni hogy melyik proci milyen miért jobb
-
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #11695 üzenetére
Ja, az nem rossz, elég érzékeny minden szinten a tuningolásra.
384bit..2900XTn 512bit volt, mégsem ért kb semmit. Szervezés.
A "csodadriver" előtt alig 7k lett ugyanabban a konfigban 7850el.
De ki lehet jelenteni, hogy minden téren jobb választás így már..
Passz, kivel keverlek..aki gariban 1GBos 7850et kapott 5850ért.Alpachino
Szintén, 8459..1200/5200, igaz, mellette az i7-2600@4G hasít.. -
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #11690 üzenetére
Próbáld ki, mérj azonos GPU mellett 5200/5300/5400/stb. De nem trémárkkal kéne, játékban. Ritkán fogy el a sávszélesség, jó a szervezés. GTX480 384bites, azt egyébként nem is nagyon lehet piszkálni, mert 4000 felett gondok lehetnek. Persze, mindenki taposta, ameddíg bírta, hisz csúcskártya volt..de totál feleslegesen. 1200as GPUval bitang, azt átlag tuninggal be sem tudja hozni a 480. Mondjuk nincs nagy difi, csak ugye a ~dupla fogyasztás nem elhanyagolható.
Korrekt a DM11 így, és a proci se hagy benne sokat..kovsolnak dupla VRAMmal, komolyabb tuninggal és brutál procival is alig 5%al magasabb a graphics scoreja. Elleszel egy ideig ezzel a karival
-
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #11564 üzenetére
Nyilván..és a "kis" procilimited feljebb még jobban jelen lesz. Persze, ha játékokról van szó, ott nem sokszor kevés egy X4@4G, szóval jó párosítás, ne aggódj. Legalább nem akarod oktalanul rommáhúzni, gondolom most egy ideig óvatosabb is leszel
480ak közt egyébként jellemzően megy a 850, úgy ~7kt dobott anno emlékeim szerint. Persze unfair összevetni vele, mert közben 300Wot zabált
Ilyen téren durva, hogy pl. a 7870 alapon hozza a ~8kt és a gép ~200Wot kér.. -
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #11559 üzenetére
Picit odébb van a GTX480 (tuninggal..alapon valóban hasonlót hoz) még..de ha feltolsz egy friss bétát és megtéped 1200 környékére, akkor már közel fog járni. Mondjuk a procid is ergya picit azon a szinten már mellé..de persze játékokban elleszel..az 5850 után mindenképp fejlődés.
7870 OC/BS téma: mióta a friss bétákkal szórakozok, az enyém érzékeny lett a RAM órajelre, ill. az eddig stabil 1250ből is vissza kellett vegyek GPU oldalon..jelenleg 1200/5200, ami jónak tűnik, 1.219Von, kimaxolt powercsúszkával.
Persze így is jóval gyorsabb, mint előtte, szóval nem panasz, csak jelzés, ne szidjátok élből a gyártót, ha gond akad, lehet csak igazítani kell az OCn picit..kovsol
Nekem még a "csudadriver" előttről vannak méréseim 7850el, ugyanabban a konfigban 1240/5600on 7166 pöttyöt ért el, szóval nem tudtam, hogy ekkorát ugrik, de mindenesetre impresszív a kis méregzsáktól a ~8k
Meg az i5ödtől is a 9+ PhysX score..hozza a 4Gs 2600amat..hmm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged