- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
ZozzHUN #34566 üzenetére
Nem újonnan fogom venni.Itt a hardveraprón van egy eladó darab,a srác megbízhatónak tűnik remélem nem lesz semmi gond.Van egy olyan ötletem a nagy zajra bár ez nem biztos, hogy működő képes lesz,hogy oda teszek egy folyadék csapágyas ventilátor valahogy a kártya közelébe és akkor catalyst-ban ha lentebb veszem a fordulatot,akkor hátha nem lesz zavaró hangja és a kártya is hűvös marad.Tudom hogy elég hülye ötlet,de hátha működik.
Steve198310:Ez jó hír hogy majd csak valamikor kellhet a nagyobb vram.Viszont azon gondolkoztam,hogy ha eljön ez a 2Gb-os korszak,akkor nem lehetséges,hogy a 7850 GPU-ja kevés lesz a full grafikához,és ha már kénytelen leszek lebutítani akkor meg már az 1GB is elég lesz az adott játéknak?
-
válasz
ZozzHUN #33426 üzenetére
Ez mindig is így ment a CF esetén, már a pre-HD korszakban is: a gyorsabb kártya "visszabutul a lassabb sebességéhez.
Bár azt nem tudom, hogy ha pl egy 3870X2-t és egy 3850-et Tri-CFX-be köt az ember, akkor a két GPU-s kártya core és memória órajelei lecsökkennek-e a 3850 órajeleire? Na meg a GDDR3 vs GDDR4 sebességkülönbség hogyan kezelődött?
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33421 üzenetére
Akkor 700Mhz, az tuti jó, lényegében 2D-ben majdnem mindegy.
Nekem a 7870XT-men a 850Mhz stabil volt 0,825V-on....(Csak 0,85V alatt nem működött jól a DXVA videógyorsítás.)
Szerk: Neked nem sima 7870 van?
A Pitcairn nem Tahiti....
(#33423) ZozzHUN: Igen, eszembe jutott, nálad már mindenféle kari járt...
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33405 üzenetére
Fura, mert nekem se sok köze van a Powercolor nem refi 7950-nek a szintén nem refi Sapphire 7970-hez, és ment hibátlanul.
Afterburnerben is a beállítások közt lehet váltani, melyik karit akarod állítgatni, mindkét karit lehet így, de egyszerre csak egyet, együtt így nem lehet kétfélével. A képemen is ott van szépen alulfeszelve, mert amúgy 1,18V illetve 1,256V lenne, nem ilyen 1,05V-ok, amennyire ledroppoltak.
És mindezt Afterburnerrel. De a Trixx is látja mindkettőt, ott figyel egy legördülő menü bal felül, melyik karit akarod állítgatni, bár elég irritáló, hogy mindkettőt AMD 7900 seriesnek látja, de nekem az egyiknek +50%-ra húzható a power limit, arról mindig megismerem, melyiket állítom épp. -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33401 üzenetére
Valamit nagyon elrontottál....
Amit írtam, nálad is megvan, hogy a lassabbhoz idomul a sebesség, és nem megy maxon a gyorsabb.
Monitorozni ott a HWiNFO, én kiraktam OSD-re mindkét kari fontosabb adatait, így végig láttam real-time, mi történik. [link]
(Részletesebb magyarázat a képhez a CF-es beszámolómban, [link].) -
ZozzHUN
addikt
-
kovsol
titán
válasz
ZozzHUN #32559 üzenetére
Még annyi a gond vele, hogy túl kevés feszt kap 3D ben default így kézzel feljebb kell raknom, de remélhetőleg sikerül módosítani azt feljebb és akkor minden tuning progi nélkül szépen alulfeszelve megy majd 1000/1600 -n.
DroiDMester direkt az én kártyám feszültség értékeihez próbálta belőni a biost.
És a biosból kiderült az én sapphire kártyámon is Elpia ram van.
-
viperabácsi
addikt
-
-
seederking
őstag
válasz
ZozzHUN #25188 üzenetére
"AB gondolom beletúrt registry-be, nekem is csinált néha ilyet. Reset-re nyomsz AB-ben, bezárod és no problem. Aztán uninstalláld is, mert túl nagy feneket kerítesz neki."
Köszi a megjegyzést...
Játék közben egyszer csak megfagyott a gép tegnap délután.Egyből előjött a kisördög,hogy sapphire kártya lévén lehet gond lesz.Mivel tudtam,hogy a tuning nem volt használva mivel msi ab sem ment így gondoltam az nem lehet a hiba forrása.De miután megnyitottam a catalystot csodálkozva néztem,hogy az msi ab beállításain vannak az órajelek.Szóval valsz. a tuningom nem stabil.
Csak leírtam a megjegyzésedre : "túl nagy feneket kerítesz neki"
Remélem így már érthető az aggodalmam. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN #25184 üzenetére
És hogy ne tévesszen meg senkit sem az admin irománya, ez nem csak egy sima admin, hanem sapphire alkalmazott, mert [link] itt meg mondja, hogy adja meg neki a srác a ticket numbert és intézkedik az RMA-ban.
seederking: AB gondolom beletúrt registry-be, nekem is csinált néha ilyet. Reset-re nyomsz AB-ben, bezárod és no problem. Aztán uninstalláld is, mert túl nagy feneket kerítesz neki.
-
borkarico
aktív tag
válasz
ZozzHUN #25142 üzenetére
Ezt én cáfolni tudom, nekem dual-x 7870 volt és BS hibás volt. Igaz én február elején vettem.
-
mmdms
addikt
válasz
ZozzHUN #25128 üzenetére
Mert nincs kedvem se időm 6 alkatrészt kiguberálni apróról, no meg ennyi márkán és szérián belüli hiba után tuti nem vennék zafirt.
Az hogy neked bevált lehet h csak merő véletlen, én nem szeretnék ilyennel kockáztatni, főleg h összesen ha 20 napot vagyok Magyarországon, ennyi idő alatt lehetetlen lenne kicseréltetni is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #25075 üzenetére
a p55a-ud3tól tartok picit, a 6 fázis elég egy ideig, de a VRMhűtése nem túl izmos. a procihűtő anno open benchen 45fokos deltaT alatt megfogott egy q6600 9x400@1.47et is -175w körül evett csak a proci-, tápban is bőven van tartalék. de meglátjuk, ha lesz picit több időm játszani a beállításokkal.
zero core nem tudom megy-e, lehet nem teljesen, viszont asztalon 35 fok alatt van a kártya úgy, hogy az alatta lévő xfi miatt 2-3 miliméternyi résen szellőzik.
nubreed: 7850 CF 1000/1200as órajeleken DOF nélkül prezentált 80+fpst (de valami ott nekem nem stimmelt, afterburner alapján lehet kevesebb lenne), DOFfal 48at. az advanced physicset meg nem szabad rárakni hacsak nincs legalább egy 8800gt/GTX260 beállítva a célra, mert lezabálja az fpst. viszont 5760x1080ban DoF nélkül 35ös avg, DoFfel 20
. (a fetrengős smiley én voltam, amikor megláttam, hogy szaggat)
highot bírnia kéne egy kártyának. illetve még anno a q6600 mellett feltűnt, hogy eléggé vegyeslimites, gpu mellett cput is imádja.
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
ZozzHUN #24803 üzenetére
Hát perelném is az atit a retekbe ha memória hibát kapok attól hogy felrakok 1 másik drivert... de szerencsére helyre állt... biosba piszkáltam a proci órajelével, most visszatettem mindent alapra és hálistennek helyrejött ez a hiba is. De most jött el az a pillanat amikor mindenféle tuningot hagyok a fenébe nem az én idegrendszeremnek és pénztárcámnak találták ezt ki...De a VGA mon amúgy is csak 50-50 mhz t húztam és ha egy olyan kártyánál aminek már a dobozán is azt reklámozzák h mekkora tuning császár ennyitől memhiba keletkezne hát sajátkezűleg vinném el a powercolor gyárába és valakinek az ánuszában kötne ki...
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #24710 üzenetére
süketszobában, zajcsillapított házban tesztelnek. alapvetően olyanoknak csinálják a teszteket, akiknek a halk működés a legfontosabb, mert HTPCjük/munkagépük van, vagy csak simán háklisak a zajra. ilyen minőségben egyébként nagyon konzisztens és jó tesztjeik vannak, angol nyelven talán a legjobb általam ismert oldal. (van pár elvetemült angol/német oldal) igen, meleg a tesztrendszerük és sokkal nagyobb hangsúly jut az egyes alkatrészek hűtésére, de pont ez a lényeg. ha valakinek HAF Xje van pl, annak ezek az eredmények kevésbé relevánsak (pl guru3d, techpowerup, anand, tomsHW ahogy nézem jobban szellőző rendszereket használ), de akit zavar a zaj, annak pontosan ilyen típusú tesztekre van szüksége.
csucsbicep: köszi, erről nem tudtam, hogy két verzió is van belőle
. amit teszteltek, annak mindkét ventije egyforma, tehát ránézésre biztos, hogy V1. amit Te is említettél, hogy kevésbé jó. plusz információnak mindig örülök, köszönöm a kiegészítését. elnézést, ha picit erősebbnek tűnő véleményem van hűtési témában, az átlagosnál jobban zavar a zaj.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #24702 üzenetére
persze, normál esetben azért az ember ad 5Vnál többet is. viszont alapvetően ez az oldal csendre optimalizál, az R3 lehúzott ventikkel pedig ilyen szempontból egy eléggé hatékony és elterjedt megoldás. spcres eredményeket a helyükön kell kezelni, viszont ettől függetlenül azért a GTX680 féle Asus DCU nagyon szépen és halkan helyt állt. emiatt mondtam, hogy nagyon olcsósítva lett a 7850/7870en látott megoldás, és korántsem biztos, hogy annyira jó, mint ahogy az ember várná.
meg oké, az spcr tesztbench meleg, de a ramok fele ettől függetlenül nincs hűtve, ami azért a 200USDs árkategóriában egy felárral árult prémium terméknél szerintem egy kicsit gáz.
-
Garsza
veterán
válasz
ZozzHUN #15466 üzenetére
Eddig nem volt semmi borda a RAM -okon meg a VRM -eken most raktam rá amit kaptam a hűtőhöz.
Pocok77: Szerintem jól van felrakva mert egyszer levettem hogy megnézzem és a paszta szinte teljesen ki volt nyomva a GPU és a Hűtő közül. De mint írtam csak MSI Kombuctor használatával megy fel 77fokra játékkal vagy Unengine Heaven -nel csak 60fokig megy fel 1200Mhz -en.
Még anyi hogy a VRM -nek menyi a még egészséges hőfok?
-
-
marcias
őstag
válasz
ZozzHUN #14850 üzenetére
Ez kétségkívül igaz, és nem is idegenkednék tőle, csak technikai okokból mindenképpen új, bolti terméket kell vennem.
Röviden összefoglalva tehát az összes 7850/7870 esetén potenciálisan rossz lesz a kártya? Amúgy ha tudom ez alapján gariztatni, nem olyan nagy gond, mert van egy 7770-em, azzal is elvagyok. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
ZozzHUN #14565 üzenetére
Ez eddig is tiszta volt számomra, azonban az ASUS hosszú DCU hűtése nekem nem biztos, hogy befér, ezért inkább rövidebb VGA kellene a 7850-ből, ebből a rövidebb típusú hűtésűből a kézenfekvő lenne a Sapphire, de a lent említettek miatt annyira nem vagyok meggyőzve, így maradna más gyártó alternatívaként...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ZozzHUN #14535 üzenetére
Ne kezdjük el már megint pls....talán nem tűnt fel, hogy a másik kollégának meg pont a Gigabyte-al van hasonló problémája?
Szerintem ezek kártyaspecifikus problémák, nem gyártói. Hogy mit lehet csinálni?
plekk: gariztatni nem hiszem, hogy emiatt lehetne, a kártya gondolom kifogástalanul működik. Azzal, hogy neked magasabbak hőmérséklet adataid, mint másoknak rövid úton el fognak hajtani.
Megoldás, ha veszel rá jobb hatásfokú hűtőt,ha ez ennyire zavar. Nekem is volt egy ilyen kártyám, még egy GTX460 ami jóval magasabb hőmérsékleten működött, mint a társai és semmit nem lehetett vele kezdeni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest