- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
Új hozzászólás Aktív témák
-
fury71
aktív tag
válasz Tomix24 #5003 üzenetére
Szia!
Gratula! A PCworld szerint elég az 1GB a 7850-hez.
Amúgy videószerkesztéshez és rendéréleshez is előnyt jelent egy ilyen kártya mondjuk az én a 4 éves 4850 kártyámmal szemben? Le kéne már cserélni.[ Szerkesztve ]
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
TomiLi
addikt
válasz Tomix24 #5079 üzenetére
Köszi szépen a részletes teszted!
Egy-két esetben tényleg kaliberekkel jobb az intel, mint az amd, de nem mindig, ami viszont nagyon meglepő!!!
Ahol csúnyán elveri az intel az amd-t, ott is még talán vállalható a teljesítmény az amd-vel.Szerinted mennyit "javítana" a teszteden, ha az AMD A6-3670K helyett, egy A8-3870K szerepelne? (fogalmam sincs, hogy ezeket lehet-e tuningolni, gondolom a "K" jelölés erre utal)
Köszi, mégegyszer!
Bogyorisz
-
nagyúr
válasz Tomix24 #5082 üzenetére
Ha valakinek nem akadály egy használt cpu-lap páros! MÉRFÖLDEKKEL jobban megéri egy 1156.os i5-750(60) 20-24.környékén kapni, vagy akár 28.ért alaplappal együtt és az összes i5-7xx megy 4000MHz et! ami simán alázza a 6magvas FX -et is!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Tomix24 #5213 üzenetére
Azon már túl vagyunk, de az sem tökéletes. Alább láthatod az eredményt, DE a FRAPS eközben a közelében nem volt a 20FPS-nek. Akkor ez mi?
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2012-09-23 at 09:51:40
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================
Average FPS: 41.6
Minimum FPS: 20.4
Maximum FPS: 282.7
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8156MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4
GPU Name: AMD Radeon HD 7950
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1140
Dedicated VRAM: 3047MB
Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
-
gryphus
csendes tag
válasz Tomix24 #5476 üzenetére
i7-2600 procival 7870 alapon 31 FPS, tuningolva 36,3 FPS bár az enyém anti tuning példány.
Tehát igaz, hogy 7850 húzva simán 7870 szint.[ Szerkesztve ]
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.
-
csoty
aktív tag
válasz Tomix24 #5546 üzenetére
Na, ez egy korrekt válasz volt, köszönöm, ilyet vártam
Ahogy elnézem, azokban a 660Ti-t is lehagyja amikkel én játszogatok.Ami még kérdéses lenne számomra, mert AMD téren az új cuccok között nem vagyok még jártas. Eyefinity-t mennyire nehéz megoldani, hány kártyával lehet jól használni 2GB Vram mennyire elég stb. Meg nemtudom mi az amit még fontos lenne tudni.
Illetve, melyik gyártó 7870-e ajánlott? Sapphire 2ventis vagy MSi TF3?
[ Szerkesztve ]
#csotykocsithajt
-
nagyúr
válasz Tomix24 #5546 üzenetére
mit látsz ezeken a grafikonokon, amit én nem? a 660-nak a 7850 és a 7870 között van a helye, és a legtöbb játékban ott is van. a Civ 5 Compute meg ugye nem játékteszt...
@5555: VRAM elfogyás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Attix82
addikt
válasz Tomix24 #5558 üzenetére
Nekem van GTX660, egy 6970 kb 7850 szint (picivel még több is), de lazán veri abba a játékba amit néztünk ....BF3ba +10-20 fps többet ad, ugyan azt nézve, ugyan abba a beállításba. Simításokkal % nézve még nagyobb a különbség.
Van pár játék ami AMD, van pár ami NV a jobb, mindig is így volt, és így is lesz. Felesleges ez a VALÓS játék, mert mi abba néztük.
Meg kell nézni melyik gyártótól kiadott játékokkal játszól a legtöbbet és azt választani, én BF3 és Blizzard játékkal tolom...abba az NV bőven erősebb az AMDnál. Az ilyen Dirt , számomra semmit nem jelent mint játék.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tomix24 #5558 üzenetére
de nem azt írtad, hogy a 7870 jobb, hanem azt, hogy a geforce-ok elvéreznek, amiről szó sincs. amúgy nézd meg az aktuális 660 és 7870 kisker árakat - most bőven drágább annyival a 7870, amennyivel gyorsabb (bár 1 hete még teljesen más volt a helyzet).
az 570 új ára hogy jön ide? mindjárt előkeresem azt a hirdetést, ahol x1950xtx-et árulnak 160e FT-ért
hogy 1 éven belül mennyi compute-intenzív húzócím lesz, azt pont annyira nem tudom, amennyire Te sem. most év közepén érkezett néhány ilyen játék, és valós kockázat, hogy több fog jönni, de a bizonyosságtól messze vagyunk - ráadásul ezek közül húzócímnek egyedül a Sleeping Dogs-t lehet nevezni. ezzel szemben nVidia oldalon ott a Borderlands 2, ami legalább annyira húz, ha nem jobban. amiről eszembe jut, hogy a PhysX is pont annyira játszik, mint a global illumination - mindegyik az immerziót növeli, más eszközökkel. ízlés dolga, kinek melyik jön be, nekem speciel mindkettő.
csak hogy tiszta legyen, műszakilag a 7870-et sokkal jobb kártyának tartom, de ezt az előnyt fogyasztói oldalon alig-alig sikerül realizálni. ha mindkét kártya 40-50 ezer pénz között lenne, akkor az egyikre beruháznék, és nehéz lenne választani közülük - de jelen pillanatban a döntés nagyon könnyű
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Attix82
addikt
válasz Tomix24 #5564 üzenetére
Játékkészítők se hülyék, egyikbe ez másikba ez a gyorsabb de mind2vel játszható. Érted a problémát, egyik VGA márka tulajdonost se akarják elveszíteni.
Szerintem még össze is beszélnek ki melyiket írja erre és arra ....
Amúgy ez a jó, hogy teljesen más irányba mennek technikailag, és más megoldásokkal hozzák ki a teljesítményt. Ebből is fakad az , hogy játékonként változik ki melyikbe jobb.
Amúgy a GTX660 55-56e ft is van már, ami elég jó ár érte.
-
kisza25
félisten
válasz Tomix24 #5619 üzenetére
Attix82: igen nagyából erre gondoltam
asdxv: nem hangzik rosszúl, bár ennyire biztos nem fogom húzni, ha csak nem megy el alapfeszen ennyit
csucsbicep: ha hagyod a monitort elég az 1GB-os is, vagy a 2GB-os jó hosszú ideig
Dark KillerX: az nem gond, hogy 1,21V-ot kap, az az AMD ajánlása, legalább is az oem karik is ennyit kapnak, legalább nem kell feszt babrálnom
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Attix82
addikt
válasz Tomix24 #5736 üzenetére
Igen mint máshol is sokszor leírtam, játékok válogatja, én speciál nem hiszem, hogy arra fognak elmenni a komolyabb játékok. (népjátékok). De ugye mint itt is lehet látni, vagy ez vagy az mind2vel játszható az összes játék.
Itt Gondolom az NV logo miatt, nem lesz CPU fizika majd a játékba
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz Tomix24 #5736 üzenetére
Már megint ez a GCN....
Tudjuk Dirt Showdown. Ezen kívül, hol nem éri el még a 660 a 7850-et ?
Nehogy már most egy játék miatt átlagoljuk, teljesítménybéli különbségeket, mikor 10 másik gém teljesen mást mutat..... Minden külföldi teszt oldalon a 7870-hez mérik, igazság szerint is ott is van, valahol a 7850, 7870 között, de inkább 7870......a ph.-s tesztekről, meg no komment
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
-
kovsol
titán
válasz Tomix24 #5747 üzenetére
nekem nincs gtx 660, a félreértések elkerülése érdekében, én most akarok venni kártyát épp, azért olvasom a topicot
de úgy fest most fogom megrendelni épp a 7850 2gb -t, sapphire lesz szerint, asus is egy árban van vele, de ti azt mondtátok sapphire hűtése nagyon jó lett
ez vagy ez[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Alpachino
veterán
válasz Tomix24 #5750 üzenetére
Sajna a 7850 1GB pont ezért nem ajánlott vétel amiket le is írtál De azért használd egészséggel
Egyébként a BF3 is, 4X AA melett, ultra, 1080p-ben simán többet eszik 1GB vram-tól Ha a 4x AA-tól megszabadítod, akkor gond nincs
Holnap látni fogsz egy húzott 660-at is, ugyanis ekkor kapom meg az ASUS DC II-esemet
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Tomix24
addikt
válasz Tomix24 #5795 üzenetére
És azt vettem észre hogy ez a progi szereti az Intel procikat, meg a plusz szálakat is.. Nekem egyik sincs.
Most GTx660 szinten van ahogy látom a lenti kolléga belinkelt eredményéből , Intel procival "GTX660 kicsit húzva" szintig el lehet jutni. Ami nem kicsi fegyvertény. Jó kari, ügyes kari
-
-
aginor
veterán
válasz Tomix24 #5968 üzenetére
De az, mert pl az Anandtech tesztben 6 játékot teszteltek, 4-ben teljesen jó volt a teljesítménye az X6-nak, míg kettőben csak kullogott a mezőny után. Én nem vagyok egy nagy matematikus de ez nem 50% , arról már nem is beszélve, hogy mi volt az a kettő. Ez egyik -a saját tapasztalatból mondom, hogy videókártyatesztre alkalmatlan, hektikus teljesítményt mutató- a DA, a másik pedig a DoW2, ami egyrészt stratégia, másrészt ha jól tudom, akkor senki nem használja rajtuk kívül azt a motort.
Ami viszont látszik a teszből az az, hogy valóban előállhat olyan helyzet (és nyilván elő is áll) amikor az X6 1-2 szálon nyújtott számítási teljesítménye kevés. Példa erre a Wot a tapasztalatom szerint, de még ki kell tesztelni rendesen. Ellenpélda a Serious Sam 3, ami még az 1050MHz-re húzott magot is kihasználja átlag 90% körül, de még itt is csak egy gyors teszt volt tegnap este.
Nyilván jobb lenne egy sandy vagy ivi, de ezeket a motyókat nem mérik mostanában emberi árakon, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy lapot is cserélnem kellene mellé..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Tomix24 #5991 üzenetére
Itt az egyik legutóbbi PH-s prociteszt, a 2600k-hoz viszonytva nincs számottevő különbség (~7%) és az is csak egy játékban van, fullhd felbontásnál.
Ezek alapján továbbra is benne lennék egy házi tesztben, ha valaki vállalkozik rá. A hétvégén meg is tudnám oldani.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest