- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark_hmz
tag
válasz
CoolBoy323 #36452 üzenetére
Ha érdekel a BIOS moddolás itt találod a progit hozzá.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34688 üzenetére
Kösz, ment pm.
-
dark_hmz
tag
Keresek valakit aki kísérletező kedvében van, dual bios-os a kártyája, és szeretett volna feszültséget mókolni a bios editorral de nem tudott, mert a VRM-et ismeretlennek jelezte a program.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34321 üzenetére
Egyelőre nem fogja tudni kezelni a progi, mert nem ismeri fel azt a VRM-et. Oké én a képen látom, hogy az egy NCP5395T, de az a proginak nem segít.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34289 üzenetére
Igen, az a korábbi verzió csak megjelenítette az adatokat, de például még nem ismerte fel a VRM-et, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a feszültséget szabályozni lehessen. A későbbi verziók már felismerik a VRM-et, és a vezérlő típusa alapján dől el, hogy hogyan kell piszkálni a feszültséget. Illetve van az az eset, amikor azon a helyen nincs info a VRM-ről a BIOS-ban ahol lennie kellene, ilyenkor ismeretlennek jelzi a program. Sajnos ilyen a te kártyád is.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34282 üzenetére
Ha lemented a BIOS-t GPU-Z-vel és betöltöd a progiba akkor kiderül tudsz-e feszültséget állítani rajta.
-
dark_hmz
tag
Készült egy logout bejegyzés a BIOS szerkesztővel kapcsolatban, az oldalamon elérhető.
-
-
dark_hmz
tag
Igen, vannak érdekes húzásai a PowerPlay-nek, ahogy kovsol is mondja, azt nem szereti ha a gyárilag beállított érték fölé állítjuk az órajeleket (idle / UVD esetén), így azt nem is lehet gyári fölé állítani a progiban.
Ja igen és a hozzá tartozó fesz sem szerkeszthető mert akkor is érdekes lehet a végeredmény.
-
dark_hmz
tag
Na akit érdekel, hamarosan elkészül a BIOS szerkesztő! Sok tesztelésen és hibajavításon vagyunk túl DroiDMester kollégával, és ma végre én is beüzemeltem a saját progival szerkesztett BIOS-t. Boost mentes cucc, 1100/1500-on 1131mV-ot kap, és az UVD órajelekből is visszavettem picit, az az 501 olyan izé volt.
Még egy jó hír, hogy a műtét után feszt is lehet végre állítani "force constant voltage" nélkül (egyelőre csak trixx-szel néztem).
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #33797 üzenetére
Szépen halad, ha minden igaz hamarosan használható lesz. Pontosan nem tudom megmondani mikor lesz kész, kb 1-2 hét még.
-
dark_hmz
tag
Kösz, akkor ez megmagyarázza miért másabb a 7790...
Feszültség tábláját kéne megfejteni, majd ránézek később. A többi 7-es kártyánál úgy van, hogy a performance és a boost feszek lookup táblában vannak ami úgy épül fel, hogy 3*16 bit ír le egy feszültségértéket. Az első érték 16 biten a feszültség mV-ban, utána 16 biten az az érték amivel fel lesz programozva a VRM, majd 16 biten az ASIC minőség, így kapnak különböző feszt a különböző minőségű GPU-k.
Steve198310 nem tudom, előbb nem árt nagyon alaposan tesztelni, többször leellenőrizni mindent, stb stb...
-
dark_hmz
tag
válasz
dark_hmz #33562 üzenetére
Na, nagyjából elkészült a GUI is hozzá... A save / reset gombok nincsenek még bekötve, csak megnyitni lehet vele. Akit érdekel szedje le és nyomkodja, próbálja kiakasztani,
keressen hibát stb... HD7790-nel még vannak gondok, annak nem olyan a fesz táblája mint a többi 7-es karinak, és nincs powertune limit sem (vagy nem ott ahol a többinél).
-
dark_hmz
tag
Üdv!
A hét elején belevágtam egy BIOS szerkesztő összedobásába. Mivel hallottam, hogy DroiDMester kolléga foglalkozik BIOS módosítással, én meg eddig nem csináltam ilyesmit, megkerestem és beszélgettünk a témáról. Sajnos arra jutottunk, hogy ez nagyon kemény meló lenne mert nem nagyon van kiindulási alap, nincs dokumentáció, úgyhogy egyelőre marad a manuális barkácsolás.
Én viszont úgy döntöttem, hogy azért ilyen könnyen nem adom fel, olyan nincs hogy nem lehet programot írni hozzá.
Szóval tovább folytattam amit elkezdtem, kutattam, és most úgy tűnik, hogy lassan ősszeállnak a dolgok. Rengeteget tanultam a héten a témával kapcsolatban, és azt hiszem a végén egy használható kis cucc lehet belőle. Egyelőre annyit csinál a progi, hogy miután kiválasztottam egy BIOS-t, végigmegy rajta és egy szövegdobozba logolja amiket megtalált (powerplay és feszültség táblázatok keres, a többi nem fontos nekünk). Letöltöttem egy halom BIOS-t TPU-ról és azokkal tesztelgetem, egyelőre úgy néz ki, hogy életképes a dolog.
Itt egy kép az én kártyám BIOS logjáról:
-
-
dark_hmz
tag
Újabb tapasztalatok a 7870 Myst kártyával kapcsolatban. Továbbra is meg vagyok vele elégedve, egyedül a hűtés az ami lehetne jobb is, ugyanis alapórajelen, alapfeszen, 0% powertune beállítással lazán 80 fok fölé megy a GPU hőmérséklete játékok alatt már néhány perc után. Igaz nagyon meleg van mostanában, de akkor is.
Szvsz a gyári 1.256V brutálisan sok, de szerencsére szereti az alulfeszelést (is) a kari, így sikerült szépen lefaragni a hőmérsékletből úgy, hogy tuningolva is van +20% powertune mellett. Kb egy óra crysis3 után így alakultak a hőmérsékletek, ez azért már sokkal barátságosabb. Alapbeállításokkal volt órajel ugrálás is, de a +20% powertune megoldotta a problémát.Szóval nagyon jó a kártya, de érdemes rászánni egy kis időt és finomhangolni, mert utána óriási a különbség a gyári beállításokhoz képest.
(#32374) V.Dave: egyelőre 1200-ig néztem, de nem teszteltem alaposan, csak egy két benchmark erejéig. Most 1100/1500-on használom, így nem kell neki túl sok fesz, nem melegszik nagyon és nem is hangos a hűtése. Egyébként 28-as BIOS van a kártyámon.
-
dark_hmz
tag
Üdv!
Csatlakozom hozzátok egy Powercolor 7870 Myst kártyával. Tegnap délután hozta a futár, egy pár órát már tudtam nyúzni meló után, és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Tápot cseréltem, nem akartam a kis 400-as FSP-re bízni, nehogy valami gond legyen belőle.
HSM cikke tökéletes kiindulási alap volt a finomhangoláshoz, jelenleg 1100 / 1500-ra van belőve 1.1V mellett (+20% powertune), és ~75 fokra melegszik fel. Alapfeszen, alap órajelen (powertune 0%) egyébként könnyen 80 fok fölé ment...
-
dark_hmz
tag
válasz
DEV_NULL #31144 üzenetére
Az a baj, hogy a 660Ti már drága nekem, Sapphire 7870XT-t meg ha minden jól megy 60k alatt tudok újonnan szerezni. Egyébként eredetileg a "sima" 7870 és a gtx 660 volt a két kiszemelt, ezek közül akartam valamelyiket választani. Nem vagyok egyik oldalnak sem elvakult rajongója, volt már vegyesen nvidia és ati/amd is, attól függően, hogy melyik tűnt jobb választásnak.
-
dark_hmz
tag
Köszönöm a választ (és a többieknek is)! Egyelőre nem szeretném húzni, alapon is bőven elég lenne a teljesítménye. Azért gondoltam hogy talán elég lehet a mostani táp is neki, mert az 5830-hoz is elég aminek elég jó étvágya van (175W a TDP-je ha jól emlékszem) és még húzva is van + pici feszt is emeltem. Az i5 egyébként alulfeszelve megy.
-
dark_hmz
tag
Üdv!
Egy 7870XT-hez elég lehet egy FSP 400-60APN táp? Teljes konfig az adatlapomon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest