Új hozzászólás Aktív témák
-
mikka07
tag
válasz
Anaren91 #38223 üzenetére
Gyárilag oc-s a kártya a gpu 1100mhz a vram effektive 6000mhz alapbol igy van, ettől nem veszem viszább mert oc-s kártyáért fizettem ami drágább mint a sima,ha nem bírja a emelt órajelet ne adják el oc-s kártyának a hűtése is 3 ventillátoros +hőcsőves.Tegyem fel a gigabyte gyári drivert ?Szerintem bármelyik whql mínősítésű win7 64 bit 7870-es(amd oldalárol letőltőt nem beta) kártyához való driverrel műkődni kell a kártyának legalábbis az eddigi kártyáimhoz nvidianál mindig leszedtem a legfrissebb drivert és soha nem volt probléma.Na mindegy holnap elküldöm gariztatni aztán meglátjuk...Lefgfeljebb később játszom az ac4-el pedig csak azért vettem új vga-t az AC4 megjelenésig csak kicserélik.
-
mikka07
tag
válasz
csubakka2141 #38218 üzenetére
Nekem van azt irja "az amd képernyő illesztő program nem válaszol" elmegy a kép utánna visszajön"a windows helyreállitotta a problémát" ,de nem biztos hogy a kártya rossz csinálhatja win7 -is,de előtte egy 6770-es kártya volt a gépben és müködött rendesen(a táp elég hozzá mert egy ideig egy gtx470 is volt a gépben ami többet fogyaszt 225w)és csak a vga csere után kezdte el a csinálni.Ezért érdemesebb helyben vásárolni csak Bp-n 6k-val olcsobban megkaptam a kártyát mint Miskolcon igy küldhetem Bp-re gariztatni .
-
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38208 üzenetére
[2013.11.14. 16:46:07] Pass completed (0 errors found).ezen a képen te hol látod hogy hibás a kártya én csak azt látom hogy
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
ez hiba?vagy csak azt irja hogy nem támogatja a kártya?Holnap lefutatom a memtestet mégegyszer és letöltötettem a gigabyte oldaláról drivert hozzá direkt ehhez a kártyához ,de szerintem mindegy az amd oldaláról letöltött 7870 64 bites driverrel is műkődnie kellenne rendesen. -
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38208 üzenetére
Elovastam a black screen hibát ,de az sapphire kártyákra irja ez pedig egy ujonnan vásárolt gigabyte kártya,de még mindig nem teljesen tiszta mi a black screen hiba pontosan. Az lesz a megoldás ha odaadom haveromnak a vga-t ha az ő gépébe is hozza a hibát akkor gari ,de az beletelik vagy 3 hétbe mire kicserélik.
-
mikka07
tag
válasz
#21346560 #38203 üzenetére
[2013.11.14. 16:31:23] Pass completed (0 errors found).
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
[2013.11.14. 16:46:07] Pass completed (0 errors found).
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
TEST CANCELED futott vagy 3 órát utánna kiropáltam expres modban is nem irt ki hibát.Felraktam a kártyához a amd 7870 beta drivert ,de a helyzet változatlan ugyhogy megprobálom a lemezről a drivert amit a kártyához adtak,de szerintem a a win7 64 bit hd7870 legutolsó whql driverrel műkődnie kellene rendesen hiba nélkűl. -
mikka07
tag
Van olyan program ami leteszteli a vga memoriát egy 7870 2gb oc gigabyte kártyáról lenne szó ami fekete képernyővel leáll egy másodpercre és kiirja hogy gond volt az amd illesztőprogrammal(utánna visszáll vagy lefagy) a kártya garis,de a hibát nem mindig csinálja probáltam(2d-ben és 3d-ben is csinálja naponta többször) többféle driverrel is ugyanaz a hiba úgy kellene visszavinem hogy biztosan tudjam a kártya hibáját akkor gyorsabb a garis ügyintézés.Előre is kösz a tanácsokat.
-
mikka07
tag
Valaki tudja hogy mi a a blsackscreen hiba mert az én kártyám valószínűleg ilyen hibás(nem mindig hozza a hibát véletlenszerűen elmegy a kép és (kb egy másodpercre aztán visszajön csinálja terhelés alatt és terhelés nélkűl is)játék közbe lefagy,de nem mindig és volt ugy hogy csak az asztal volt a képernyőn és eksötétült ugy hogy közben nem is nyultam a géphez.Olyan hozzáértő válaszát várom aki már talákozott black screen hibával.
-
mikka07
tag
válasz
rayoliviero #38073 üzenetére
Egyszerű a válasz jön az év vége ilyenkor többet költenek az emberek. Nyáron sokkal lejjebb voltak a használt árak mert a legtöbben elköltötték nyaralásra szeptemberben pedig iskolakezdés volt(ami sok költséggel jár igy nem volt fizető képes kereslet)) aki pedig 7870-es kártyát vett régebben az drágán vette nem fogja 40k-ért eladni aki meg mostanában vásárolt az miért adná el ár alatt ugy hogy alig használta és bőven garis még .Tegyél fel most egy(ha van eladód) játékkonzol hirdetést karácsonyig biztos eladod.....Legközelebb január végén érdemes vásárolni tele lesz eladó vga kártyákkal a net nyomott áron.Aki olvasta az elöző hozzászolásomat black screen hibás lehet a kártyám?Mert ha az akkor gariztatom csak az nem lesz egyszerű mivel Bp-n vettem a kártyát és Miskolcon vagyok.
-
mikka07
tag
Az amd képernyő illesztő program nem válaszolt utánna helyreállt"hibaüzenet jelentekezik kifagy elsötétűl a képernyő és utánna visszaáll .A kártya 7870 gigabyte oc windfoce 2gb ddr5 nincs huzva gyárilag oc-s a cpu-t (nem a gpu-t)is visszavettem alapra(szoktam tuningolni)probáltam más driverrel is most a legutolso a kártyához kiadott whql catalyst driver(amd oldalárol szedtem le) van fennt a kártya egy hetes ujonnan vásároltam csinálja játék alatt is és terhelés nélkül is a hibát.
Illesztőprogram csomag verzió 13.152.1.8-131008a-163824C-ATI
Catalyst verzió 13.9
Szolgáltató Advanced Micro Devices, Inc.
2D illesztőprogram verzió 8.01.01.1331
2D illesztőprogram-fájl útvonala /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0002
Direct3D Verzió 9.14.10.0984
OpenGL Verzió 6.14.10.12430
AMD Catalyst Control Center verzió 2013.1107.1129.20543
AMD hang illesztőprogram verzió 7.12.0.7717
A kártya adatai pedig
Grafikus kártya gyártója Powered by AMD
Grafikus chipkészlet AMD Radeon HD 7800 Series
Eszközazonosító 6818
Kereskedő azonosító 1002
Alrendszer azonosító 2554
Alrendszer gyártójának azonosítója 1458
Grafikus busz képesség PCI Express
Maximális buszbeállítás PCI Express x16
BIOS verzió 015.021.000.008
BIOS cikkszám xxx-xxx-xxx
BIOS dátum 2012/11/14
Memória mérete 2048 MB
Memória típusa GDDR5
Mag órajel MHz-ben 1100 MHz
Memória órajel MHz-ben 1200 MHz
Összes memória sávszélesség (GBájt/s) 153,6 GBájt/s
Az alpalapom asrock p5b-de a win7 64 bit nemrég lett ujratelepítve lehet hogy black screen hiba?? -
mikka07
tag
válasz
csacsa89 #37994 üzenetére
A tápod biztos hogy elég hozzá én a geforce gtx470-es kártyámat egy 480w-os táppal felszerelt gépbe adtam el amibe van 4db hdd is és műkődik pedig a gtx470 225w-ot fogyaszt 7870 pedig csak 175w-ot ,ha kevés a táp el se indul vagy terhelésnél ujraindul a gép szvsz ez valamilyen szoftveres gond lesz vagy meg kellenne probálni visszavenni a gpu és memoria órajelekből és úgy kipróbálni.A tápod is leadja áganként a megfelő ampert ugy látom képen, gondolom kűlőn ágon van rákötve a két 6 pines tápcsatlakozó.
-
-
mikka07
tag
válasz
kovsol #37979 üzenetére
Kösz a választ
erre én is gondoltam csak nem voltam biztos benne. Kiprobáltam a cod ghosts update1-el+ramfix-el 4gb rammal high beállításokkal fhd felbontáson 2*élsimitással szépen viszi és most már hogy rátelepitettem az update1-et lehet állitani 4gb-ram mellet a textura bállításokat is medium-nál magassabbra. Kiprobáltam a battlefield4-et is az is szépen megy szerintem nem sokkal szebb mint az uj cod . Ma kétszer is hozta a hibát egyszer olyat is csinált hogy játék közbe kikapcsolt monitor és csak egy reset segített.
-
mikka07
tag
Grafikus kártya gyártója Powered by AMD
Grafikus chipkészlet AMD Radeon HD 7800 Series
Eszközazonosító 6818
Kereskedő azonosító 1002
Alrendszer azonosító 2554
Alrendszer gyártójának azonosítója 1458
Grafikus busz képesség PCI Express
Maximális buszbeállítás PCI Express x16
BIOS verzió 015.021.000.008
BIOS cikkszám xxx-xxx-xxx
BIOS dátum 2012/11/14
Memória mérete 2048 MB
Memória típusa GDDR5
Mag órajel MHz-ben 1100 MHz
Memória órajel MHz-ben 1200 MHz
Összes memória sávszélesség (GBájt/s) 153,6 GBájt/sA gigabyte 7870-es kártyám ezt irja ki a catalayst control centerben csak arra lennék kiváncsi hogy a bios datum elég régi a kártyát pedig 3 napja vettem ujonnan számlával honnan tudom megállapítani hogy mikori gyártású a doboza is megvan ,de azon nem találom.Csak azért kérdem mert lehet hogy hibás a kártya csak előbb letesztelem egy másik gépbe is mert nálam sem mindig jön elő a hiba.
-
mikka07
tag
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37950 üzenetére
Az amd oldalárol szedtem le a legutolso 7870-hez való win7 64 bit whql drivert holnap több időm lesz megprobálom azt amit adtak a kártyához és a legujabb beta drivert is. Most teszteltem a tombraider-el egy órát nem hozta a hibát ,lehet hogy más probléma lesz az ssd-re a hard disk sentinel 98%ot ír bár nem hinném hogy azzal lenne probléma.UI most látom hogy másnak válaszoltál nekem más problémám van lehet hogy black screen.
-
mikka07
tag
Igen a gtx470-et cseréltem le.Direkt gigabyte 7870 oc-s kártyát vettem eddig az összes kártyám oc-s volt soha egyikkel sem volt gond elég érdekes lenne hogy az első radeon kártyámmal amit ujonnan veszek előfordulna egy ilyen hiba.Soha nem romlott még el videokártyám pedig az elmúlt 10 évben jó pár darab megfordult a gépemben ,és a gigabyte jó márkának számít. Esetleg egy driver csere nem segít a dolgon? Az órajelet hol tudom lejjebb venni a catalyst control center paneljén?Nem értek hozzá eddig csak nvidia kártyáim voltak.Most próbáltam a tombraidert is 2 perc után kifagyott!A gtx 470-el végigvittem azóta nem volt csak a vga cserélve és tettem a gépbe még egy vinyot,de az nem okozhat hibát. A ház jól szellőzik vannak benne plusz ventillátorok.A black screen hiba igy jelentkezik hogy kiirja hogy gond van illesztőprogram telepítésével és kifagy? Lehet hogy kicsit sok a kérdés csak kezdek kicsit ideges lenni két hetet vártam a kártyára aztán kapok egy hibásat....
-
mikka07
tag
Megint elöjött a hiba elinditottam a crysis3-at 10 perc után azt irta a képernyő illesztő nem válaszol kilépett utánna helyreállt.A kártya nincs húzva gigabyte 7870 oc 2gb windforce 2 napja vettem én bontottam ki dobozáta legutobbi hivatalos whql catalyst van a gépen és win7 64 bit is nemrég lett újratelepítve.Valakinek van valami ötlete tegnap kétszer csinálta böngészés közben, és most terhelés alatt.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37923 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű az én gépem már elavult nem éredemes bele venni semmit(kivéve vinyot +olyan alkatrészeket amiket átrakhatok majd a kővetkező konfigomba) mivel 775-ös a cpu foglalat és ddr2 a ram. 4 ram slot van az alaplapomon és abban van 4*1gb ddr2 800mhz duálban ugyhogy el kellenne adni 2*1 gb ramot és venni 2*2gb-ot ugy lenne 6GB -t csak nem tudom menne-e együtt ramoknál sose lehet tudni .Költségbe még nem is lenne vészes ha eladom 2*1gb-ot kb+4000ft-ból kijönne .Annyira nem bagóért árulják használtan 8-9k 2*2gb ddr2 a ddr3 az olcso.
-
mikka07
tag
Én elnéztem(irtam hogy jól fut tévedtem mivel nem max beállitásokkal probáltam)) a cod ghosts beállitásaimat nálam ram fix-el megy a játék mert csak 4gb ramom van mindent lehet állitani élsimitást felbontást,fhd ezek rendben is vannak stb..csak a lényeget nem a textura felbontást és egyéb dolgokat mediumra teszi visza pedig át lehet állitani extra-ra ,de ha visszalépek a beállitásokba mediumon van.Ugyhogy várom az ujabb patchet ,ha lesz ami ezt kijavítja.
-
mikka07
tag
Nem értem miért kell minden forumban a battlefieldhez hasonlítani a codot az előbbi multiplayerre van kihegyezve az utobbi pedig single playerben jobb.Mivel ez egy videokártya topik megjegyezném az én gigabyte 7870 oc windforce kártyám halk és elegendő teljesítményt nyujt minden mostani játékban aránylag kis fogyasztással eddigi tapasztalatom alapján pedig eddig csak nvidia kártyáim voltak ,de abbol jó pár darab megfordult nálam geforce2-től gtx470-ig.Most már csak az kérdés hogy kössem rá egyszerre a monitorom a tv-m és projektorom mivel csak egy dvi egy hdmi van rajta és display port 2db ,de olyat még nem használtam eddig.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37905 üzenetére
Azt nem mondanám rá hogy nagyon szép a texturák lehetnének szebbek és elég kevés polygonból is áll össze az egész ,de az összkép jó.Más forumokon annyian írták hogy ronda hogy én rosszabbra számítottam és a gépigénye se vészes.UI azért sokkal jobban néz ki mint black ops2 mondjuk attól nem nehéz jobbat csinálni, kicsit pihenetni kéne a cod sorozatot mert az évenkénti megjelenés kezd a mínőség rovására menni.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37896 üzenetére
A cod ghosts a legujabb részt csak kellet alá egy ramfix hogy menjen 4gb rammal most vinyorol probáltam igy kicsit lassabban tölt mint haveromnak ssd-ről majd felrakom én is ssd-re sokan irták hogy ramfix mellet nem lehet grafikát médiumnál feljebb venni én fhd mindent maxra vettem és szépen fut van a gépemen fraps majd megnézem azzal is .
-
mikka07
tag
válasz
RMZ250 #37885 üzenetére
A gyári hűtő alatt azt értem amit a gyárban ráraknak pl asus,gigabyte,msi stb...nekem az evga gtx 470 kártyámon accelero extreme plus hűtő volt ami 20.000ft, volt még zalman vf2000 led ,vf 900,és vf700 alcu-m is amiket a külön megveszed és rászereled magadnak a kártyára és sokkal jobbak mint bármelyik gyártó hűtése pl az accelero extreme plus ami az egyik legjobb vga hűtő ami kapható és csak külön lehet megvenni.A lényeg hogy a kártyám reggel óta stabilan üzemel azóta nem volt semilyen hiba most probáltam ki az uj call of duty-t ramfix-el szépen fut mindent maxra vettem nem szagatt pedig csak 4gb ramom van a grafikája is szép .Jó kártya a 7870 eddig meg vagyok elégedve szerintem nagyon jó vétel érdekes hogy tesztekben csak az ajánlott plecsnit kapta nálam kiérdemelte a különösen ajánlottat.
-
mikka07
tag
Szerintem ne tuningoljál videokártyát eleve oc-s kártyád van teljesen felesleges max 5% gyorsabb lesz cserébe jobban melegszik és hamarabb tönkremegy. A cpu tuning az más ha kifogsz egy jó példányt teszel rá egy jó hűtést annak van értelme ,de videokártyánál szinte semmi főleg nem gyári hűtőkkel.Bár felőlem mindenki ugy teszi tönkre saját cuccát ahogy akarja.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37873 üzenetére
Nekem a cod bops2 ps-3on 3d ,de csak anaglyph az meg felejtős.Én pc-ről hajtom a projektort 120-hz en és a pc rakja össze a képet sbs,tab,ou,bluray iso stb a projektor csak a 120hz-et tudja és a dlp link szinkron jelet adja az aktiv shutteres szemüvegnek(dlp link jelet a projektor vetiti ki képre amit a szemüvegen lévő photoszenzor figyel nem összekeverendő az ir-el! ehhez nem kell jeladó mert a szinkron jel magában a képben van a projektor bevillant egy fehér képet képkockánként,de ezt nem lehet észrevenni) .Az iz3d nevű cég egy időben csinált az amd megbizásából drivert játékokhoz ,de ők két éve bezártak majd szétnézek mert régebben szedtem le drivert az oldalukról.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37871 üzenetére
Azt tudtam hogy a tress fx amd feature,de be lehet kapcsolni nvidia kártyán is csak ugy látszik ott nem csinál semmit. .Amd driverben lehet engedélyezni 3d modot is(ezért cseréltem le az nvidia kártyámat mert nem tudtam 3d filmeket nézni az nvidia driver miatt, nem kompatibilis vele a projektorom) tomb raider alatt is lehet álitani 3d-t amit nvidianal nem engedett a driver .A projektorom 120hz-es dlp-link aktiv szemüveggel nézek 3d filmeket akkor tudok játszani is 3d-ben ugy mint az nvidia-nál a 3dvision kittel?A kártya oc-s 1100mhz gpu orajelen megy windforce3 hűtéssel van felszerelve.
-
mikka07
tag
válasz
Dany007 #37869 üzenetére
Kösz a válaszokat
a kártya tiszta uj számlája garija van tegnap én bontottam fel a win7 most lett ujra telepitve arra mindig figyelek hogy ne telepitsek fel felesleges dolgokat és rendszeresen karbantartom szoftveresen és hardveresen is a gépet.. Játékot csak az uj tombraidert probáltam kb fél orát (már egyszer végigvittem régebben)az alatt nem csinálta és egy 3d blurayt néztem meg power dvd 13 lejátszoval 3d-s projektorral egyszer sem volt gond.Eddig kétszer csinálta tegnap bekapcsolásnál és ma bekapcsolás után amikor az internet explorert inditottam most műkődik melegedéssel nem lehet gond van a házban 2db 12cm-es chieftec venti is a tápomra se gyanakszom mert az hajtotta a gtx470-et is ,ha megint csinálni fogja akkor visszaveszem az cpu orajelét és csak ha játszok akkor huzok rajta(nem szoktam procit huzni ,de egy Q8300 nagyon kevés mostanában még huzva is egyébként hűtése is aránylag jó egy zalman vf7000cu) . Catalyst a a legutobbi hivatalos 7870-hez valo whql van fennt.A kártya egyébként jó vétel igaz hogy az én cpu-m és ramom már kevés ,de teljesítménybe igy is hozott a tombraider alatt+ kb30-40%-ot a gtx470-hez képest frapsal mérve(érdekes hogy gtx470-nél is be volt kapcsolva tress fx radeonon is be van állitva és Lara Croft haja sokkal jobban néz ki mint nvidia-n),ha lesz időm kiprobálom a crysis 3 -at is .
-
mikka07
tag
Tegnap vettem egy uj gigabyte 7870 oc 2gb vga kártyát,olyan hibával találkoztam eddig kétszer hogy a képernyő illesztő program hibát észlelt ezért leáll ,egy pillanatra elsötétül a kép(kb 1mp) aztán helyreáll .A vga kártya nem terhelés alatt csinálta. Játszottam vele egy óra tomb raider 2013-at nem csinálta és végignéztem egy 3d bluray filmet az alatt se csinálta a legujabb hozzávaló catalyst van fennt (nem beta)a proci huzva van eddig is volt ,de ilyet sem a gtx470 és a 6770 videokártyám se csinált .Remélem nem black screen hibás( a kártya garanciális csak elég macerás lenne gariztatni mert addig nem lenne vga kártyám és bolt ahol vettem 200km-re van),egy haveromnak 6850-van szintén gigabyte van azt mondta neki is csinálta ,de ő visszavette a procit alapra és azóta nem csinálja nálam pci-e fix 100mhz en van biosban mivel a procim elég gyenge kénytelen vagyok huzni igy se hajtja ki a kártyát rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged